Jump to content

UEFA Champions League 2023/24


Don Juan

Recommended Posts

Just now, Bugl Khan said:

Kovačić je, koliko se ja sjećam, za reprezentaciju pucao samo protiv Danske. I promašio. Modrić uglavnom zabija u raspucavanju.

Vise je bila sprdnja. Znam i ja da su Luka i Mateo labilni sto se tice penala. :D

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Don Dusko said:

Vise je bila sprdnja. Znam i ja da su Luka i Mateo labilni sto se tice penala. 😄

Kovačić je. Modrić za reprezentaciju uglavnom zabija. Promašio protiv Turaka, al tada smo 3 promašili. To je posebna situacija. Na SP i EP zabio Nigeriji i Austriji, a promašio protiv Danske. U raspucavanju zabio protiv Danske, Rusije, Brazila. U LN zabio Fracuskoj, u raspucavanju Španjolskoj.
Ja isto ne znam zašto on izvodi penale, ali uglavnom zabija.

Link to comment
Share on other sites

Ovaj Lunin je sledeci najbolji golman sveta ako nastavi ovako (ne mislim samo na penale, vec celu utakmicu kako je branio). Onako da ostane na sredini Silvi, to je poezija.

Link to comment
Share on other sites

Lunin je bas koska od golmana, maksimum mu je neka Valensija kao prvom golmanu. Kad Kurtoa i definitivno zavrsi dovesce nekog. Vise su ga pogadjali nego sto je branio, penal nijedan tezak nije odbranio sinoc, svi su bili ocajno izvedeni.

 

Inace dve losije ekipe prosle. Vise je Bajern nezasluzeno cak od Reala, ali mi imamo mentalnu blokadu protiv njih. Isti ovi igraci da su obukli dres Dortmunda recimo, usrali bi ih, apsolutno sam siguran. Ali to je Bajern jebi ga, a mi cemo pre Real da eliminisemo nego njih, teske komplekse su nam nabili.

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Kakva defanzivna klinika Anćelotija..u najboljem maniru Čola Simeonea. Napred doslovce nisu postojali,ali prošli su na odbranu. Ridiger doktorska partija sa sve onim majstorskim jedanaestercem na kraju.

B.Silva verovatno najbenastiji jedanaestrac kojeg sam u životu video. Ako se puca po sredini onda se ili cepa mreža ili ide 'panjenka'. Batica šutnuo kao pre treninga,ono..golman krene da se zagreva pa mu njegov trener baci par lopti kao dodavanje..bukvalno taj rad. Potpuno ubio momentum ekipi i ukanalio ih mentalno nakon Modrićevog promašaja. Btw,Luka je baš loš izvođač penala.

Sad se već može konstatovati da postoji posebna veza između Rodriga i ovog takmičenja. Inače,nedugo nakon utakmice na španskom radiju je gostovao (državnom) psiholog koji je savetovao antimadridiste kako da prebrode još jedan Realov prolazak. :lol_2: Živa istina.

Voleo bih da osvoje Bajern ili Borusija,ali ovo verovatno ide ka finalu Madrid - Pariz,a titula svakako ide Realu.

 

Link to comment
Share on other sites

Real je vec osvojio, ne mora da se gleda do kraja. PSZ i Dortmund su ekipe pre za Ligu Evrope od pre par godina nego za LS. Bas sokantno da su stigli dovde. Pogotovo to mislim za PSZ, Dortmund kao i nekad moze odigrati lepo, na mahove tecno, ovaj PSZ je pun bezveznjakovica teskih.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa,dobro,hoćemo li da izvučemo statse od sinoć - broj šuteva,kornera,posed..? U svemu ih je City pojeo,ali nisu iz svega toga imali skoro nikakve kolosalne šanse. Sem one KDB. To je,mislim,jednostavno morao pospremiti u mrežu.

Kažem,Real prošao u stilu Atletiko Madrida nekada.

Link to comment
Share on other sites

Samo onaj ko nikad nije igrao fudbal moze da kaze da su losije ekipe prosle - Arsenal ne bi dobio Bajern 20 puta da su igrali dvomec, tu su prosto kvalitetom igraca inferiorni po svakom pitanju, a Real je igrao onda kada je hteo (pogledati prvih pola sata u Madridu, trebalo je 5:1 da bude za Real da su Rodrigo i Vinisijus dali sve sto su imali), a onda poveli u Engleskoj, i cekali pametno. Rodrigo i Vinisijus su pali u drugom, i tu vise Real nije imao ostricu ali su i dalje imali adute - Rudiger koji je stavio u dzep pola Mancestera, i cica Modric koji ulazi u drugom i sam drzi celu sredinu, kao uostalom i u Madridu. Penali su samo preliveno samopouzdanje i energija koja imaju ova dva tima godinama unazad - jedna plastika koje se topi pod arapskim suncem i gde se jasno vidi rok trajanja koji istice, i drugi sa bogatom istorijom, zajednistvom i trenerom koji drzi disertaciju. Prelepo vece, pre svega za fudbal i buducnost fudbala.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Drug Crni said:

Pa,dobro,hoćemo li da izvučemo statse od sinoć - broj šuteva,kornera,posed..? U svemu ih je City pojeo,ali nisu iz svega toga imali skoro nikakve kolosalne šanse. Sem one KDB. To je,mislim,jednostavno morao pospremiti u mrežu.

Kažem,Real prošao u stilu Atletiko Madrida nekada.

 

Real je igrao pametno izuzev drugog poluvremena u prvom mecu. Sinoc recimo nisu bas toliko seli u krilo Luninu.

 

Anceloti je primetio problem koji Siti ima ove sezone jako cesto, a to je da Haland ne dobija dovoljno lopti kada se krilima odsece prostor, Grilis ove sezone nije ubojit kao prosle ni blizu, Foden takodje je vise golova davao iz sredine nego sto se istice probijanjem po strani (mada je svakako mnogo efikasniji od Grilisa) i u takvoj postavci ostaje samo da se resi De Brujne.


Iskreno, mislim da Siti ima uzasnu srecu sto se on vratio pa ce 99% odbraniti titulu, inace bih bio skoro sasvim siguran da cemo mi osvojiti, oni su isuvise impotentni bez njega u ovom trenutku, a sad nemaju Gundogana da se pretvori u najboljeg igraca univerzuma u poslednja dva meseca sezone.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

City ima problem sto Pep apsolutno svakog igraca kojeg dovede ukalupi u ono sto je on zamislio. Ok, oni jesu najbolje poslozena masinerija na svjetu trenutno al mu se u LP precesto desava da to njegovo nece proci i onda imas besciljno kruzenje oko gola kao sinoc. Jedan Grealish je u Villi bio igrac kojeg je bio uzitak gledati, pregrst lucidnih poteza, a ovdje je postao sablonsko Pepovo krilo koje non stop ponavlja iste stvari i tu prosto znas sta ces ocekivati i kako braniti. S Mahrezom prije njega ista prica. Nije nimalo cudno sto je City napokon nesto iskreirao tek kad je Doku sa tom nepredvidljivoscu i direktnoscu usao u igru. Haalanda se opravdano pljuje zbog ovog dvomeca al i on sam je zrtva Pepovog ludila. Ok, nije on sad ni blizu tehnickim devetkama kakve su bile Ibra ili R9 ali on sigurno nije ovakav panj kakav izgleda trenutno pa da mu je jedina svrha cekanje tap inova u 16m. Kod Kloppa bi Haaland recimo bio masina samo takva. 

Za ligaske sisteme takmicenja dokazano nema boljeg od Pepa (plus Negreira i krsenje FFP hehe) ali u LP otkako je ostao bez Messija on ima samo jednu titulu u 11 godina, iako je u vecini tih sezona imao barem top 3 najjacu ekipu takmicenja. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Мџе said:


Ova priča bi imala više smisla da se završiolo 0-1. Pa ono odlična taktika, dobro procenio snagu ekipe, zatvorio rupe itd. Real je prošao na puku sreću večeras, ništa drugo. 

Prosao na puku srecu tim koji je dao City-ju 4 gola u dve utakmice, imao vise sansi u prvoj utakmici i vodio 60 minuta u drugoj. Ancheloti je takticki nadmudrio Pepa, izbacio je tim koji je bolji od Reala i to drugi put u tri godine. Ovo su utakmice kada je jedino rezultat bitan, lepota igre je totalno marginalna i da, deo taktike je bio i ici na penale. City je gotovo uvek nespeman za taj deo igre, jer se od njih ocekuje da dobiju utakmicu u 90 minuta. Na kraju ovo je Gvardiola rekao na konferenciji za stampu posle utakmice: . “Johan Cruyff said luck doesn’t exist and I agree with him.”

 

9 hours ago, ras kass said:

Arsenal prvo golmana da kupi. Broj jedan krivac sto ispadoste od losije ekipe je Raya.

Golmana imaju, Ramsdale je verovatno broj dva u PL, odmah posle Martineza, kojeg su prodali.:roflmao:

Ovih dana svi citiraju Murinhovu izjavu pre pocetka sezone kada je na pitanje o  PL iskljucio Arsenal kao potencijalnog kandidata za titulu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

Za ligaske sisteme takmicenja dokazano nema boljeg od Pepa (plus Negreira i krsenje FFP hehe) ali u LP otkako je ostao bez Messija on ima samo jednu titulu u 11 godina, iako je u vecini tih sezona imao barem top 3 najjacu ekipu takmicenja. 

Logično. Na 38 utakmica će prvi u velikoj većini slučajeva biti onaj sa najkvalitetnijim i najširim rosterom. Kad imaš 2 momčadi koje bi se borile za naslov, vjerojatno ćeš bit prvi. Na 2 ili 1 utakmicu često odluči inspirirani pojedinac, ili trenerska ruka. Pepa su izbacivali Mourinho, Jardim, Enrique, Pocchetino, Tuchel, Simeone, Ancelotti, Klopp, Rudi Garcia....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/18/2024 at 8:02 PM, Shunsuke Nakamura said:

Isto je tako pobjeđivao i izbacivao Gvardiola njih. I nekog tamo Fergusona i Murinja.

Svaki put je imao Top 3, uglavnom top 2 momčad. U 15 pokušaja ju je osvojio 3 puta, od kojih je jedna upamćena kao vjerojatno najveća sramota u povijesti natjecanja. Preuzeo je Bayern koji je uzeo treble i popio petardu od Ancelottija. Sljedeće sezone isto brutalno razbijanje, ovaj puta od Luisa Enriquea, i onda mu je zadnju sezonu u Bayernu uveličao Simeone na gol u gostima. Dobro, nije da je igrao protiv momčadi koje poznaje. Al sa Cityem je baš izdominirao. Sezonu prije njega je Pellegrini igrao polufinale. Pep je isto ušao u polufinale. Ali 5 godina (i milijardu Eura) kasnije. U međuvremenu je ispadao od Lyona, Monaca, Tottenhama, Liverpoola (opet petarda). Onda finale u kojem je ogromni favorit, protiv Chelsea koji se raspadao u Premier ligi. Izgubio je. Kao i u Barci što je ispao od još goreg Chelsea. Onda je sljedeće sezone, u 90. minuti uzvrata polufinala, imao 2 gola prednosti i ispao od Ancelottija. Onda je uzeo Ligu prvaka. Dominacija. I ove sezone je ponovo ispao od, nećete vjerovati, Ancelottija. Lik je apsolutni kralj.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Bugl Khan said:

Svaki put je imao Top 3, uglavnom top 2 momčad. U 15 pokušaja ju je osvojio 3 puta, od kojih je jedna upamćena kao vjerojatno najveća sramota u povijesti natjecanja. Preuzeo je Bayern koji je uzeo treble i popio petardu od Ancelottija. Sljedeće sezone isto brutalno razbijanje, ovaj puta od Luisa Enriquea, i onda mu je zadnju sezonu u Bayernu uveličao Simeone na gol u gostima. Dobro, nije da je igrao protiv momčadi koje poznaje. Al sa Cityem je baš izdominirao. Sezonu prije njega je Pellegrini igrao polufinale. Pep je isto ušao u polufinale. Ali 5 godina (i milijardu Eura) kasnije. U međuvremenu je ispadao od Lyona, Monaca, Tottenhama, Liverpoola (opet petarda). Onda finale u kojem je ogromni favorit, protiv Chelsea koji se raspadao u Premier ligi. Izgubio je. Kao i u Barci što je ispao od još goreg Chelsea. Onda je sljedeće sezone, u 90. minuti uzvrata polufinala, imao 2 gola prednosti i ispao od Ancelottija. Onda je uzeo Ligu prvaka. Dominacija. I ove sezone je ponovo ispao od, nećete vjerovati, Ancelottija. Lik je apsolutni kralj.

Prošle sezone 7:0 protiv Lajpciga, pa 3:0 protiv Bajerna, a u 1/2 finalu 4:0 protiv, nećete vjerovati, Anćelotija. 2009 u finalu 2:0 protiv nekog Fergusona i Junajteda. Tad se izgleda fudbal nije pratio, a za Junajted igrali Vidić, Ferdinand, Skols, Gigs, Ronaldo i Runi. Dvije sezone kasnije opet pobjeda protiv Junajteda. Onda Murinjo uzima  Real i kupuje sve što se može dovesti. Ništa ponovo, dobija petardu na Kamp Nou, a posle toga i u LŠ biva rutinitan. 

 

I samo 7 titula u Engleskoj, najjačoj ligi na svijetu, a izgleda da se smiješi i nova. Dok recimo jedan Čelsi sa gomilom pojačanja od 80 do 100 miliona stoji na sredini tabele. I sve to dok Murinjo dobija novi otkaz iz Rome. I naravno da jedna LK nije mogla da pokrije to što Roma stoji na sredini tabele. Ovi pročitali neznalicu, šutnuli ga i pokazalo se da Roma može bolje. Imaju svakako bolji od sredine tabele, što je De Rosi i pokazao. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/20/2024 at 1:42 AM, Shunsuke Nakamura said:

Prošle sezone 7:0 protiv Lajpciga, pa 3:0 protiv Bajerna, a u 1/2 finalu 4:0 protiv, nećete vjerovati, Anćelotija. 2009 u finalu 2:0 protiv nekog Fergusona i Junajteda. Tad se izgleda fudbal nije pratio, a za Junajted igrali Vidić, Ferdinand, Skols, Gigs, Ronaldo i Runi. Dvije sezone kasnije opet pobjeda protiv Junajteda. Onda Murinjo uzima  Real i kupuje sve što se može dovesti. Ništa ponovo, dobija petardu na Kamp Nou, a posle toga i u LŠ biva rutinitan. 

 

I samo 7 titula u Engleskoj, najjačoj ligi na svijetu, a izgleda da se smiješi i nova. Dok recimo jedan Čelsi sa gomilom pojačanja od 80 do 100 miliona stoji na sredini tabele. I sve to dok Murinjo dobija novi otkaz iz Rome. I naravno da jedna LK nije mogla da pokrije to što Roma stoji na sredini tabele. Ovi pročitali neznalicu, šutnuli ga i pokazalo se da Roma može bolje. Imaju svakako bolji od sredine tabele, što je De Rosi i pokazao. 

S najjačom i najdubljom momčadi. Nego je Burnley trebao uzeti. I nije 7. 

Neznalica je pregazio Primeru i srušio rekord u zabijenim golovima. Parkirajući autobus. Neznalica je Ligu prvaka uzeo s Portom i Interom. Ovaj mora imati najjaču momčad da bi u 10 pokušaja uzeo jednom. 

2009. jel tad bio Ovrebo? 

Čudo je što su Messi, Xavi, Iniesta, Henry, Eto'o pobijedili Scholesa, Vidića, Ronalda, Rooneyja, i Giggsa od 40 godina. Ne, trebalo je biti obrnuto 🤣

Edited by Bugl Khan
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bugl Khan said:

S najjačom i najdubljom momčadi. Nego je Burnley trebao uzeti. I nije 7. 

Neznalica je pregazio Primeru i srušio rekord u zabijenim golovima. Parkirajući autobus. Neznalica je Ligu prvaka uzeo s Portom i Interom. Ovaj mora imati najjaču momčad da bi u 10 pokušaja uzeo jednom. 

2009. jel tad bio Ovrebo? 

Čudo je što su Messi, Xavi, Iniesta, Henry, Eto'o pobijedili Scholesa, Vidića, Ronalda, Rooneyja, i Giggsa od 40 godina. Ne, trebalo je biti obrnuto 🤣

Jadni Murinjo imao samo Ronalda, Kaku, Ozila, Di Mariju, Alonsa i ostale i dobio petardu. Kasnije i rutiniran u LŠ. Posle toga vodio Junajted do sredine tabele, jer je naravno to maksimumom sa pojačanjima od 80 miliona. Išutirali ga i iz Spursa i naravno legendarna epizoda u Romi. I ponovo sredina tabele. Kako ono reče? Ne može Roma preko toga, evo vidimo kako ne može. Prodisali posle odlaska vozača autobusa. Trenutno je na Birou za nezaposlena lica. Čekamo da vidimo koji će biti novi klub koji će da sjebe. 

 

Inače je Junajted sa Ferguson bio baš skroman. Ali kao morali su to dobiti, kao da igraju protiv Levantea. 

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Jadni Murinjo imao samo Ronalda, Kaku, Ozila, Di Mariju, Alonsa i ostale i dobio petardu. Kasnije i rutiniran u LŠ. Posle toga vodio Junajted do sredine tabele, jer je naravno to maksimumom sa pojačanjima od 80 miliona. Išutirali ga i iz Spursa i naravno legendarna epizoda u Romi. I ponovo sredina tabele. Kako ono reče? Ne može Roma preko toga, evo vidimo kako ne može. Prodisali posle odlaska vozača autobusa. Trenutno je na Birou za nezaposlena lica. Čekamo da vidimo koji će biti novi klub koji će da sjebe. 

 

Inače je Junajted sa Ferguson bio baš skroman. Ali kao morali su to dobiti, kao da igraju protiv Levantea. 

Ne znam od kud Mourinho u priči, ali United nije neki argument. Ko je imao bolje rezultate poslije njega? 

I ako parkira autobus, kako daje najviše golova u povijesti La Lige? 

Ma moćan je United bio. Očekivalo se da dobiju to. Vidić i Ferdinand na Messija i Henrya. Carrick, Scholes i Giggs na Busquetsa, Xavija i Iniestu. Rooney i CR na Puyola i Piquea. Stavio sam pare na United tada.

Link to comment
Share on other sites

Vidić-Ferdinand je jedan od najboljih štoperskih tandema u istoriji ostrvskog fudbala, ali Messi je ipak GOAT kandidat. I kao što on ne bi postao to što jeste bez Xabija i Inieste, tako ni Gvardiola ne bi bio to što jeste da mu nije bilo njih trojice. Doneli su mu privilegiju da ulupava milijarde u pojačanja, pa ga možda nekad ne oduče od fudbala. Ancelotti je vrhunski strateg.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Bugl Khan said:

Ne znam od kud Mourinho u priči, ali United nije neki argument. Ko je imao bolje rezultate poslije njega? 

I ako parkira autobus, kako daje najviše golova u povijesti La Lige? 

Ma moćan je United bio. Očekivalo se da dobiju to. Vidić i Ferdinand na Messija i Henrya. Carrick, Scholes i Giggs na Busquetsa, Xavija i Iniestu. Rooney i CR na Puyola i Piquea. Stavio sam pare na United tada.

Haha, jak argument

 

Carrick sam > Xavi+Iniesta+Busquets

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Ne znam čemu ponizavanje Murinja. Da, vreme ga je pregazilo. Pregazice u neko dogledno vreme Klopa i Pepa, pa treba li ih onda ponizavati ako pocnu da beleze lose rezultate. Uzeti titulu sa Portom, pa sa šugavim Interom nanizati super jake Čelzija i Barsu, pa u finalu i Bajern. To su vrhunski uspesi, mnogo veci od ovoga sto je Pep radio u Sitiju i Bajernu.

  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...