Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

Joj cigani i bogu ste teški pa jel sad kukamo i na Hangu brate mili hahahahahahahahahahaa

 

Eventualno da molimo boga da Hangi izraste još jedna ruka da pokrpi rupe koje ostanu posle Tea i Nedovića.

 

Kako god, no brainer ako je zdrav a alternativa je Ponitka (plus da znamo da Kalina nije opcija).

 

Dobrodošao, naš mađarski brate!

  • Like 24
  • Love 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Chaos Is Me said:

 

Shengelia je u ozbiljnom padu. On je imao prosek od svega 3.1 skoka prošle sezone u EL za 23 minuta prosečno, to nije nikakva kontrola skoka.

 

Nije neka kontrola skoka, al je prosek evroligaskih cetvorki. Tacno prosek. Znaci niti sjajno niti lose. Kad bi imali na 3 Kalinu, Ponitku dakle nekog ko je dobar skakac sa te pozicije i peticu koja dobro skace ne bi nikakav problem bio Sengelijin prosecni skok u takvoj petorci.

 

4 hours ago, Chaos Is Me said:

Ne znam ko danas igra sa 3 out 2 in formacijom na duže staze, četvorka mora da može da pogodi za 3 i da širi reket za peticu i prodore bekova.

 

Dusko. Mi smo svaku utakmicu imali akcije (uglavnom high-low saradnja) saradnje cetvorka i petica na malom prostoru u bukvalno svim kombinacijama (Bentil-Petrusev-Mitrovic-Martin osim Mitrovica i Martina jer nismo igrali sa dve petice) i to je funkcionisalo dosta dobro.

 

Sto se tice suta cetvorki:

Bentil je jedan solidan deo sezone bio u kanalu sa sutem za 3 maltene nije ni pokusavao da sutira osim u nekom isteku napada a Petrusev (koji takodje ima spor izbacaj kad i to pominjes) je sutirao trojku po mecu uglavnom, u tom periodu smo imali nekoliko vaznih pobeda i izgledali dobro. Dakle moze i nije presudno sut cetvorki da to mora da bude Mirotic i Vezenkov koji jedini u El od cetvorki sutiraju preko 4 trojke po mecu i jedini jos Smits preko 3, dakle to je luksuz. Al svakako cemo imati obe cetvorke koje ce moci da pogode za 3 poena kad su sami.

 

Evo pogledao sam:

Petrusev je sutirao 1.6 trojki po mecu

Sengelija je sutirao 1.1 trojki po mecu

Bentil je sutirao 2.4 trojki po mecu (jer je nabio kod Vlade Jo 23 suta za 6 utakmica, posle je sutirao tacno 2 po mecu)

 

Dakle Sengelija maltene kao i Petrusev.

 

Osim Bentila od cetvorki, preko 2 suta po mecu za 3 poena su uzimali jedino:

 

Vezenkov, Mirotic, Smits, Dzarel Martin, Hejs Dejvis, M Baje, Jabusele, Kornelije, Olinde (koji je igrao i na 3 dosta), Meli i Miki (kog mi racunamo u peticu ovde a on kod Skariola i Paskvala igrao na 4 i maltene pune 3 sezone igra na 4).

 

Dakle tek 11 cetvorki u takmicenju je uzimali 2+ suta po mecu za 3 poena. Racunaj 18 timova puta dve cetvorke (a nekoliko timova je koristilo i 3) to je 36 cetvorki sa najvise minuta. Dakle to sto Sengelija sutira nekih 0.5 trojki manje po mecu od prosecnih cetvorki u El veruj da to nije nikakav problem. Narocito jer izuzetno saradjujemo kod visokih i to je Dusko uspeo osim Mitrovica koji da kazem ima talenat za dodavanje uspeo je i da dovede do maksimuma to i kod Bentila i Martina. Pritom Sengelija ima cak 3 asistencije po mecu sto se jos vise uklapa u tu pricu. Matematika je neumoljiva. 3 asistencije po mecu jednako jos 6-9 poena za tvoj tim, a da nema asistencije a da ima jos jednu trojku pogodjenu po mecu sto bi ga svrstalo i iznad proseka cetvorki po sutu, doprineo bi manje poena svom timu. Zna Dusko sta radi i nije mu uzalud zelja. Da li cemo uspeti da ga dovedemo videcemo.

 

Uostalom mozda Simonovic bude bio koriscen na 4 umesto Petruseva (sto me ne bi iznenadilo) dakle eto ti tu i bolji skok i bolji sut sa te pozicije kao neki parnjak ovom ako dodje.

 

Posle Mirotica pa Sikme, Sengelija mu dodje najbolja opcija. Ukoliko Mikija vidimo kao peticu. Meni je Sengelija bolji igrac od Derika Vilijamsa, Rubita, Kornelija ili Bentila. Mislim da je samo to jos ostalo. (i Olinde al sam zapazio da su ga koristili na 3).

Edited by Brat od Korneta
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, PiksiCZV said:

Jako sam zadovoljan potpisom, posebno ako smo vagali izmedju njega i Ponitke.

 

dva slicna igraca,mozes da ih pustis da sutiraju do jutra

ne pogoditi

 

Samo da izgbegnemo Kalatesa,mada

moguce je da Kalates ide u paketu sa Miroticem,

vrv ih tako nase komsije vrbuju(znaju da su dobri prijatelji)

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, John Terry said:

Kako preterujem, ovo ti je realna situacija, ništa nisam izmislio.

 

Nisi izmislio, ali si u 10 igraca pod ugovorom stavio dvojcu koja terena slabo vidjaju.  

Ilic i Radule. 

 

Taman prostora za jos 4 pojacanja. 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, John Terry said:

 

Ozbiljno nam se smanjuje prostor da budemo ozbiljan tim. Sad imamo pod ugovorom:

 

1. Teodosić, Topić

2. Nedović

3. Hanga, Lazić, Lazarević

4. Davidovac, Ilić

5. Simonovič, Mitrović, Raduljica

 

Ako predpostavimo da će Topić na pozajmicu, to su već 10 igrača po ugovorom, pritom ni jedna pozicija nije jaka. Bukvalno treba 5 aždaje da dovedemo. Nema ništa ni od ove sezone.

Pod ugovorom zvanično još nisu Topic, Lazić i Lazarevic. A Topić i Ilic najverovatnije idu na pozajmice, a Raduljica i da ostaje u timu biće 16. igrač. Tako da imamo prakticno 8 od 15 igrača ako računamo Lazića i Lazarevića. 

Link to comment
Share on other sites

Ništa od Kalinatora onda, on i Hanga se dosta preklapaju.

 

Šta znam, jeste mator Hanga ali nisam primetio da su ga fizikalije do sad izdale. Od kvaliteta: top defanzivac od 1 do 3 sve krpi, sekundarni plejmejker, igrao za pobedničke timove, solidna atletika, zna ga Duško odlično. Od mana: ciglar ozbiljan, imao povreda, mator. Radonjićev tip igrača skroz. Hanga je odlična zakrpa i glue guy, ali ako od njega planiramo neku jaču napadačku produkciju kao da je 2017-a od ta posla nema ništa. Igrač ranga Ponitke, ali mislim da bolje paše na ovaj roster. E sad nam treba šut kao hleb nasušni.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Bukvalno juče se ovde vodila diskusija ko je poslednji potpisao kao grom iz vedra neba.

I odmah danas Hanga potpisuje.

 

Prezadovoljan sam potpisom,legitiman EL igrač,vrhunski defanzivac,zna da iskreira,ozbiljan upgrade na tu poziciju ako gledamo prošlu sezonu sa Pitbulom,Branjom i Lazarevićem.

Ovo je definitivno Duškov izbor.

 

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, ZiS said:

Meni je Hanga top...ako je zdrav. Može da pripali a može i jako i do samog kraja...defanzivno perfektan. Nešto kao Kinsey mačka 🙂

 

Brate jel ti steka net ili samo spamujes?😄

Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...