Jump to content

Piece of work - Elon Musk

𝓑𝓪𝓫𝔂

Recommended Posts

45 minutes ago, Darko said:

Forumaši iz Srbije (koji se neckaju da li kupe onaj malo bolji toalet papir ili ne) dok čitaju tvoj post:

🙂 pa kad sam stavio pre-order onda je cena bila 49K USD, kao entry level Ford F150 sa spekovima boljim nego high end F150. Inace sada vozim truck od 12 godina, pola desnu stranu vec rdja pojela. 🙂

Ove ili sledece godne moram da kupim nova ili novija polovna.

Edited by nonick

22 minutes ago, nonick said:

🙂 pa kad sam stavio pre-order onda je cena bila 49K USD, kao entry level Ford F150 sa spekovima boljim nego high end F150. Inace sada vozim truck od 12 godina, pola desnu stranu vec rdja pojela. 🙂

Dobar ti je pokušaj iskupljenja, priznajem. E sad da li će da prođe, nije na meni iz Australije da osuđujem :classic_biggrin:

• Like 1

1 hour ago, nonick said:

Matori, izvinjavam se zato sto trolujem. Ali naprosto ne mogu da odolim.

Veza sa temom/Teslom postoji samo tako sto sam pre X godina otisao na predstavljanje Model S. Hteo sam da vidim kako je voziti elektricni auto. Rajcala me je fizika/teorija - da iz mesta imas maksimalni obrtni moment i ubrzanje bolje od mojih motocikala. Na kraju, nisam uspeo da probam - red je bio ogroman i mrzelo me je da cekam.

Danas zivim u Alabami. Bog te nejeb'o, na Aljasci je jutros bilo toplije nego ovde. A ziveo sam i tamo, '90-ih, adresa je bila 936 West 20th Ave, Anchorage.

Zasto odgovaram na tvoj post?

Vozim Ford F150 star 23 godine. Presao je samo 170 000 milja. U penziji sam, ne vozim puno, a kad putujem idem motociklom.

I jutros, prvi put u 23 godine njegovog postojanja, na jugu Alabame, Fordaljku mi prekrio sneg:

xaIzSo2.jpg

edit: ako se ne otopi do sutra, letim do severnog pola da se ugrejem!

Edited by zoran59
  • Like 3
  • Ha-ha 2

4 hours ago, zoran59 said:

edit: ako se ne otopi do sutra, letim do severnog pola da se ugrejem!

Vidiš da je Tramp vizionar, hoće da prisvoji Grenlad da bi Amerikanci mogli da idu na letovanje u tople krajeve.

• Ha-ha 3

10 hours ago, Darko said:

Forumaši iz Srbije (koji se neckaju da li kupe onaj malo bolji toalet papir ili ne) dok čitaju tvoj post:

spacer.png

Ja koji na mobile.de gledam kad ce da iskoci povoljan polovan Passat osmica. 

• Ha-ha 2

On 1/22/2025 at 1:05 PM, 40Wins said:

Zasto ljudi uopste toliko kupuju Teslu? Je li moguce da nema drugog elektricnog automobila? Ja zivim u Srbiji pa nikad nisam ni razmisljao o potpuno elektricnom automobilu, tj nije mi jasno sto je u tom segmentu Tesla toliko popularna.  

Bolje je uradjen od evropskih modela, ima odlicnu mrezu brzih punjaca, sto je bitno , ako zivis u vukojebini kao ja. Bog neka ti je u pomoci ako ti ode baterija ili rikne auto negde u Nevadi ili Arizoni gde nema mobilnog signala i dok neko naleti na tebe i resi da se zaustavi, ima da prodje jako puno vremena. Tesla ima odlicnu mrezu punjaca, auto je relativno pouzdan, kvare se sitne stvari poput brava, nece te ostaviti u defektu. Trenutno vozim evropski hibrid i konstantno visim u servisu. Stalno mu se pale neke sijalice, ne bih uzeo njihov EV ni u ludilu. 

• Like 1

39 minutes ago, DJORDJE said:

Bolje je uradjen od evropskih modela, ima odlicnu mrezu brzih punjaca, sto je bitno , ako zivis u vukojebini kao ja. Bog neka ti je u pomoci ako ti ode baterija ili rikne auto negde u Nevadi ili Arizoni gde nema mobilnog signala i dok neko naleti na tebe i resi da se zaustavi, ima da prodje jako puno vremena. Tesla ima odlicnu mrezu punjaca, auto je relativno pouzdan, kvare se sitne stvari poput brava, nece te ostaviti u defektu. Trenutno vozim evropski hibrid i konstantno visim u servisu. Stalno mu se pale neke sijalice, ne bih uzeo njihov EV ni u ludilu. 

Dobro ti bas izabra najgore iz EV sveta, Evropljane.

Elem sta mislis o Korejancima? Amerikancima? Pa sto da ne i Kinezima? Na kraju krajeva svi ugradjuju kineske baterije dakle dobar deo EV su kineski proizvod.

Btw Evropljani su i dalje super bezobrazni sto samo ubrzava deindustrijalizaciju Evrope, skoro su hvalili novu Daciju kao najjeftiniji EV u Evropi cena preko 17.000evra, isti model u Kini 7800dolara, trebali li reci da Reno samo lepi svoju marku na tog kineza.

Edited by MeanMachine

29 minutes ago, MeanMachine said:

Dobro ti bas izabra najgore iz EV sveta, Evropljane.

Elem sta mislis o Korejancima? Amerikancima? Pa sto da ne i Kinezima? Na kraju krajeva svi ugradjuju kineske baterije dakle dobar deo EV su kineski proizvod.

Btw Evropljani su i dalje super bezobrazni sto samo ubrzava deindustrijalizaciju Evrope, skoro su hvalili novu Daciju kao najjeftiniji EV u Evropi cena preko 17.000evra, isti model u Kini 7800dolara, trebali li reci da Reno samo lepi svoju marku na tog kineza.

Koreanski benzici su krs, lepo izgledaju, ali im motori redovno odlaze, nakon 100K pocinju da rade na mesavinu kao Trabant i pored toga sto su cetvorotaktni. Posto nisu uspeli da naprave pristojan benzinski motor, nesto sam sumnjicav u kvalitet EV-a. Kineza ovde nema, a nece ih ni biti. Nema ni Renoa, Pezo se povukao pre skoro 40 godina.

Od americkih proizvodljaca, Tesla je daleko ispred ostalih, jednostavno imaju vise iskustva u proizvodnji istih.

7 minutes ago, DJORDJE said:

Koreanski benzici su krs, lepo izgledaju, ali im motori redovno odlaze, nakon 100K pocinju da rade na mesavinu kao Trabant i pored toga sto su cetvorotaktni. Posto nisu uspeli da naprave pristojan benzinski motor, nesto sam sumnjicav u kvalitet EV-a. Kineza ovde nema, a nece ih ni biti. Nema ni Renoa, Pezo se povukao pre skoro 40 godina.

Od americkih proizvodljaca, Tesla je daleko ispred ostalih, jednostavno imaju vise iskustva u proizvodnji istih.

Mislio sam na EV vozila, ne na sus. U Evropi Korejanci su odlicni doduse biti bolji od Evropljana u EV nije nikakva pamet ali opet.