Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

28 minutes ago, Miki28 said:

Jokic sa ovom titulom i FMVP je definitivno u top 20 igraca svih vremena vec sada. Preskocio je velikane ove igre kao sto su KG, Malone, Barkley.

 

MJ, Kobe, Magic, Shaq, Kareem, Timmy, Bird, Lebron, Wilt, Russell je top 10 jos uvijek a onda Hakeem, Steph, KD, Janis, Jokic, Dirk, Oskar, KG, DR J i vrvt Malone. 

Nisu po redu vec ovako iz glave. 

 

Jokic, Janis i naravno Steph itekako imaju priliku da upadnu u top 10 do kraja karijere, mozda i KD ali svakako da Jokic i Janis ako uzmu jos koju titulu uz MVP i FMVP itekako su tu.

 

Jokic vec sada u drustvu sa Kareemom, Hakeemom, Wiltom, Shaqom, Russellom. Nevjerovatno👍

 

Neverovatno kakva su imena realno iza njega već sad. Nerealno mi je uopšte da jedan naš igrač ima priliku da npr ostavi i jednog Hakima, sinonima za centra, iza sebe.

 

Steph mi je lično svakako u top 10.

 

Đe ti je Dejvis, hehe

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jedva sam ispratio utakmicu, nije to ustajanje za mene vise. Valjda kako covek napuni 30 godina nije za nista sem za kafanu do nekih normalnih sati. Sto rece drugar poceo sam da pijem po danu kako bih se oporavio do sutra 😅

 

Uze brat Jokara, sad moze timariti konje i terati tamburicu.

 

Zadrzati Brusa Brauna ako je ikako moguce i krenuti pametno u free agency. Za sada sigurno idu DAJ, Smith, Brayant, verovatno i Green.

Link to comment
Share on other sites

Bravo Jokić, rutiniranje NBA plej ofa.

Lalinski bol u kurcu included.

Bravo Marej, Gordon , MPJ ❤️.

KCP čini mi se dve tekme rešio ovim ukradenim na kraju+ pogodio oba bacanja što je večeras bilo misaona imenica.

CB💪 samo jako.

 

 

  • Like 4
  • Love 23
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Milos 3.14 said:

Bravo Jokić, rutiniranje NBA plej ofa.

Lalinski bol u kurcu included.

Bravo Marej, Gordon , MPJ ❤️.

KCP čini mi se dve tekme rešio ovim ukradenim na kraju+ pogodio oba bacanja što je večeras bilo misaona imenica.

CB💪 samo jako.

 

 

 

Koliko je medena, sa ovim krofnica obrazima 😄🥰

  • Like 7
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Један мој кратак осврт на сезону, нема ничег стручног, има овде већих зналаца који ће то лепо све да сажму.

 

Коначно сам имао времена да испратим више утакмица током сезоне, нарочито завршницу. У финалу две лепе спортске приче, МВП финала скоро за филм суботом ујутру уз топлу чоколаду. Неке невероватне завршнице, прелепи потези, "једноставне" акције преко којих се долази до коша, хајп, рекорди који се обарају. Све ово ме подсетило још једном зашто је кошарка, по мом мишљењу, најлепши спорт на свету.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Al koji je on kralj, iznervirao se sto mora da ceka paradu do cetvrtka, zuri mu se u Sombor da lelemudi🤣Da mi je njegov mozak nedelju dana da se odmorim🤣

Fun fact:

Zavrsi se NBA finale, a ABA nije ni pocelo🤣🤣🤣

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, freethrow said:

Čestitke Delgadu na još jednoj tituli. Dostojaaan.

 

Evo i Top 11 ove godine 🙂 Posebno pohvaljujem izuzetno mladog igrača po imenu Diksi, verovatno ubedljivo najmlađeg ovde,  koji je već u svojoj prvoj sezoni pokazao da se na njega mora ozbiljno računati.

  1. delgado 270
  2. Grunf 262
  3. Darko 260
  4. dondusko 259.5
  5. princeton 257.5
  6. orionbre 257
  7. Shonewizard 251.5
  8. Diksi 249.5
  9. Klacer 246.5
  10. Realni_1 244
  11. freethrow 243.5

Ćeraćemo se mi još @delgado:lol_2:

Kako sam snažno krenuo sa plejinom, potpuno je arealno da sam na kraju završio kao drugi. @freethrow šaljem adresu na koju želim da mi se dostavi nagrada. :classic_sleep:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja moram da bacim jedan love i rispek za Majka motherfucking Malonea, nepobaby at its finest i opasno dobrog trenera u ovoj ligi. Pljuvan, nazivan Maloumn, pokazao je po meni sve što treba da pokaže moderan trener. Sazidao je ekipu oko Jokića, odmah je rekao to je to to nam treba kada bi malo trenera uradilo tako nešto, strpljivo je zidao, čekao, imao naravno i dobar FO, napravio je odličnu atmosferu, miks Nikolinog taoističkog basketa, mladalačke energije i veteranstva, i na kraju vodio ekipu skoro pa savršeno.

 

Veliki Majk Malou(m)n.

  • Like 18
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Nisam zakleti Nugetlija, čak me hype oko Jokare uopšte nije radio ali kad se sve podvuče, ova ekipa je apsolutno zasluženo šampion bez ijedne mrlje na tom putu. Tim građen pametno i dugoročno, tim koji nije razbijen kad su stvari pošle po zlu zbog povreda. 

 

Jokić je jednostavno neverovatan, deluje mi da ulazi u svoju zen fazu i da polako prihvata Marc Gasolovske odbrambene postulate, u napadu znamo da može sve. Bukvalno ne mogu da zamislim profil centra koji bi njega mogao da svede na neke non-mvp brojke, možda neka mutant kombinacija Davisa u telu Shaqa, nešto najbliži tome je Embiid i jedini je realno koji je znao da izdominira i nad Jokarom međutim ovde sad imamo Jokaru u mentalnoj nirvani tako da...not gonna happen.

 

Murray ima svoje mane koje su dovoljno puta apostrofirane ali je kroz ovaj playoff dosta naučio da prikoči, da traži saigrače i da malo suzbije volume strelca u sebi na račun plejmejkerstva. Ako ga zdravlje posluži sleduju mu i all star nastupi sad kad je NBA šampion i bek koji je našao svoje mesto u NBA istoriji. Znali smo da može, nismo znali da može prilično konstantno a sad je to jasno. Dosta puta su njegovi herojski šutevi pogurali Nuggetse kad su ostale opcije presušile.

 

Aaron Gordon je ipak treće ime ovog tima, najbolji defanzivac i rmpalija za prljave poslove koji nije operisan od igre u napadu a to je pre svega jer razume košarku i svoju ulogu u timu. Nadam se da će se više igrača ovakvog profila pronaći u ovakvim ulogama umesto da jure prazne brojke i šuteve u raspad ekipama. Gde je i šta radi Jerami Grant?

 

MPJ tek na mesto broj četiri za sada ali čini mi se da ga ostali momci vole i žele da ga podrže u razvoju. Ovaj PO je valjda i njemu pokazao da postoje i drugi načini da se pomogne timu osim samo poenima. Šampionski prsten je tu, samim tim i pritisak će biti manji pa nije nerealno da se MPJ razvije u dužeg i atletičnijeg Klaya. Who says no?

 

Petorku mora zaokružiti komplementaran igrač koji neće sebe isticati u prvi plan ali neće oklevati da pripali iz dobre pozicije niti će se skrivati po terenu. Odlična odbrana mora da se podrazumeva. KCP je novi Danny Green i to nije slučajno.

 

Bruce Brown je atipičan šesti čovek jer ne donosi samo poene, što je uobičajeno za tu ulogu. On je u mnogo utakmica ove sezone bio taj osigurač i iza Murraya, i iza KCP-a, davao luksuz da MPJ-a zakopaš na klupu ako ga ne ide, čuvao više i jače, glumio plejmejkera, sve u svemu jedan multipraktik koji možda ne bi imao takvu vrednost u nekoj bezveznoj ekipi. Ipak, zaslužio je da se naplati, treba izdržavati dete, hehe. Sjajna uloga koju je izneo u ovom PO, bez njega ne bi bilo to to.

 

Od veće uloge još samo Kristian Braun kao već sad vrstan defanzivac (sve dok mu ne tražiš poentiranje, super opcija na rookie ugovoru), kao i Jeff Green, jedan plemeniti veteran koji je verovatno ugrabio poslednju šansu za prsten. 

 

Prstenje su uzele i neke veterančine koje su se našle u pravo vreme na pravom mestu, iako je njihov doprinos mogao biti veći na parketu.

 

Na kraju, Mike Malone, meni deluje kao pre svega jedan dobar čovek koji ne pleni na prvu loptu ali koji je dokaz koliko je u nba važan ego menadžment, dobar i prijateljski odnos sa igračima kao i vera u ono šta radiš pa makar te stvarnost nekoliko puta grubo demantovala. Jako mi je drago zbog njega.

  • Like 28
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, medobrundo said:

 

Neverovatno kakva su imena realno iza njega već sad. Nerealno mi je uopšte da jedan naš igrač ima priliku da npr ostavi i jednog Hakima, sinonima za centra, iza sebe.

 

Steph mi je lično svakako u top 10.

 

Đe ti je Dejvis, hehe

 

Verovatno je neko već izračunao, ali mislim da je statistički ovaj plej of Jokića ispred najboljih Jordanovih i Lebronovih, sigurno je jedan od najboljih u istoriji lige.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...