BattleBender Posted yesterday at 03:22 PM Share Posted yesterday at 03:22 PM Meni deluje relativno prosto i logicno Kanye West je prso jer: - prirodno je lud - ne mozes da podnese to sto nije dominatno relevantna osoba u popkulturi i muzici. Pregazilo ga vreme, trendovi, plus je odbio da bude deo te glavne ekipe. Ili su oni odbili njega. To ne znamo. - ubili su ga lekovi - Nekakav miks tih faktora, i uzajmanna sprega tacnije. I cinjenice da je verovatno i ispucao i potrosio svoj kreativni i stvaralacki potencijal i kapacitet. A on pati od toga da je najveci u tome - razveo se od zene koja mu je verovatno seksualno usla u glavu, i koja mu je na neki nacin verovatno billa challenge. On je jednom izjavio "Svi znate koliko ja volim sebe, ali uvece kad legnem u krevet sa Kim, u stanju sam da promenim svoje prezime" Onda je nasao zenu koja nalikuje na Kim, i krenuo da pravi kopiju Kim od nje. I da sili tu pricu sa njima, kao nekakav novi power couple. Samo da bi vratio neku (suludu) relevantnost. Kad si lud i kad toliko prsnes, onda uzmes i pokusavas da bivsu zenu zivis kroz novu zenu. Usput provociras bivsu zenu koju ne mozes da prebolis. He's gone. He's crazy. A ona... ona je bila nekakav model, pa sad postala zena Kanye Westa. Verovatno misli da radi nesto ludo, otkaceno... AVANGARDNO. Usput za toliko nema kapacitet, pa nema ni toliko dostojanstva i prihvta da je muz koristi da zivi kroz nju svoju bivsu zenu. Budale. I hoce paznju. Pa sile kontroverzu...Ne verujem da tu postoji neka smislena i komplikovanija pozadina. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina D. Harker Posted yesterday at 03:32 PM Share Posted yesterday at 03:32 PM Izrazito neprijatno. Meni je ove žene žao, ovakvo javno ponižavanje je stvar iz noćnih mora, a disproporcija društvene moći između njih dvoje ne može biti uočljivija. Kad smo kod ekstrema, izaziva mi sličnu reakciju kao kad je žena na plaži u burkiniju ili nekih 5 slojeva odjeće, a muškac do nje bez majice, u šorcu i papučama. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago It must be love. Bianca Censori Censori attended Melbourne's Carey Baptist Grammar School and has a bachelor's and master's degree in architecture from the University of Melbourne. She was a student of architecture at DP Toscano Architects based in Collingwood, Victoria. Censori is currently Head of Architecture at Yeezy, Kanye West's clothing and apparel company. In September 2023, police in Venice were reported to be investigating West and Censori over "acts contrary to public decency" after the couple posted photos of themselves on a water taxi with West's pants pulled down and buttocks exposed, and Censori's head in his lap. On Censori's 29th birthday on 5 January 2024, Kanye West posted several unreleased pictures of Censori on Instagram along with the caption: "Happy birthday to the most beautiful super bad iconic muse inspirational talented artist masters degree in architecture 140 IQ loving by my side everyday when half the world turned their backs on me and the most amazing step mom to our children I love you so much thank you for sharing your life with me." The same day, West posted a picture of Censori, wearing a Vultures sweatshirt and furry white boots, with the caption: "I miss you when I wake up before you." West subsequently trademarked the caption on 17 January and it has been rumoured by fans to be the title of his upcoming solo album. In January 2024, West said on his Instagram account that she would be with "no pants" in 2024. Further, in February 2024, there were concerns expressed when she was photographed out in public in the nude except for a see-through raincoat. In early April 2024, she made a similar appearance at a Los Angeles restaurant with her husband. During the development of the YZY APP by Yeezy, Censori allegedly sent an employee a file-sharing link containing explicit sexual content. These materials were accessible to minors working on the app, exposing them to inappropriate content during their development on the project. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Muškarac na visokoj poziciji moći, žena koja je na dosta nižoj poziciji moći, njemu služi kao "lutka" na kojoj će izražavati svoje "umetničko-modne preferencije". Kanye je oblačio i Kim, samo je ona dosta moćnija ličnost u tom svetu, pa nije dostiglo ove razmere. Ne ulazim u to koje razloge njegova sadašnja partnerka ima da pristane na sve to, pošto ja ne mogu da ih pojmim, ali to samo po sebi ništa ne znači (što ja ne mogu da ih pojmim jelte). Meni ta žena pri svakom pojavljivanju u javnosti izgleda kao da zove u pomoć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 5 minutes ago, DameTime said: Muškarac na visokoj poziciji moći, žena koja je na dosta nižoj poziciji moći, njemu služi kao "lutka" na kojoj će izražavati svoje "umetničko-modne preferencije". Kanye je oblačio i Kim, samo je ona dosta moćnija ličnost u tom svetu, pa nije dostiglo ove razmere. Ne ulazim u to koje razloge njegova sadašnja partnerka ima da pristane na sve to, pošto ja ne mogu da ih pojmim, ali to samo po sebi ništa ne znači (što ja ne mogu da ih pojmim jelte). Meni ta žena pri svakom pojavljivanju u javnosti izgleda kao da zove u pomoć. I meni tako izgleda Mada mislim da je pre slučaj što zna šta radi. Mislim (bar se nadam) da su joj u glavi roditelji i šta će oni misliti o svemu ovome. Ali ... nije mi je žao. Odrasla je, uspešna i bez njega, inteligentna žena koja je završila arhitekturu i još magistrirala. Odgovorna je za svoje postupke. Ne može odgovornost za sve da se prebaci na onog ili onu sa "više moći". Paradoksalno, kada se sve gleda iz prizme moći, to u stvari daje veću moć onima koji je iskorišćavaju da nastave svojim putem - jer se tako suptilno kaže žrtvi da nisu odgovorni za svoje postupke i da nemaju moć da promene situaciju - što apsolutno nije tačno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 28 minutes ago, Darko said: I meni tako izgleda Mada mislim da je pre slučaj što zna šta radi. Mislim (bar se nadam) da su joj u glavi roditelji i šta će oni misliti o svemu ovome. Njihov "odnos" je sigurno definisan nekim ugovorom. Što ne čini sve ovo manje neprijatnim za nju. 28 minutes ago, Darko said: Ali ... nije mi je žao. Odrasla je, uspešna i bez njega, inteligentna žena koja je završila arhitekturu i još magistrirala. Odgovorna je za svoje postupke. Ne može odgovornost za sve da se prebaci na onog ili onu sa "više moći". Paradoksalno, kada se sve gleda iz prizme moći, to u stvari daje veću moć onima koji je iskorišćavaju da nastave svojim putem - jer se tako suptilno kaže žrtvi da nisu odgovorni za svoje postupke i da nemaju moć da promene situaciju - što apsolutno nije tačno. Lična odgovornost skoro uvek postoji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Postoje i ljudi koji su po prirodi egzibicionisti, pa ne treba isključiti mogućnost da je gospođa u vezi sa budalom kakav je Kanye našla način za win win situaciju, da postane poznata ni od kuda i da ima priliku da šeta gola u javnosti. Ne tvrdim da je tako, ali prosto postoji i ta opcija. Zašto da stereotipno uvek gledamo na ženu kao žrtvu a muškarca kao izrabljivača. Pogledajte silne primere slavnih fudbalera i njihovih žena, ko je tu prepreden i lukav a ko naivan i žrtva? Previše potcenjujete intelekt žena. Znaju one da sebi obezbede leba bez motike. 16 hours ago, BattleBender said: Budale. I hoce paznju. Savršen spoj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 15 minutes ago, DameTime said: Njihov "odnos" je sigurno definisan nekim ugovorom. Što ne čini sve ovo manje neprijatnim za nju. Veoma moguće, lik je baš čudan. 55 minutes ago, DameTime said: Lična odgovornost skoro uvek postoji. U slučaju neodraslih i onih sa mentalnim poremećajima - slažem se. Ali ona nije ni jedno ni drugo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 4 minutes ago, Darko said: Veoma moguće, lik je baš čudan. Ja mislim da je on prosto iskompleksirana budala koja ima potrebu da se unosi u facu svima i da bude u centru pažnje. Attention whore što bi se reklo. A pošto nema neki poseban talenat po kome bi ga pristojan svet sam prepoznao, mora da se izdvaja ekscentričnošću. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 43 minutes ago, Darko said: Veoma moguće, lik je baš čudan. Nema veze sa tim što je čudan, tako funkcionišu stvari u tom svetu. Spoiler Bila je neka priča kako je Karleuša trebalo da mu bude ta žena, koju će da "oblači i šeta", kao i da je čak bila potpisala NDA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 16 minutes ago, DameTime said: Bila je neka priča kako je Karleuša trebalo da mu bude ta žena, koju će da "oblači i šeta", kao i da je čak bila potpisala NDA Jeste. I ja kad sam bio mlađi sam mogao da potpišem za Real Madrid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Just now, Darko said: Jeste. I ja kad sam bio mlađi sam mogao da potpišem za Real Madrid. Samo te je potpis delio, u suštini. I mene od vožnje u Meklarenu. Ja potpisao, samo je trebalo i Meklaren da potpiše. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago I ja sam cuo, kao i da je to razlog sto nam je Diva sad prsla ovako. Ne vidim da je to nesto posebno neverovatno. Njena estetika se potpuno uklapa u njegovu. Ova je naravno mladja, lepsa, ima bolje telo, ali razlika nije tolika koliko deluje na prvi pogled. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 24 minutes ago, McLeod said: I ja sam cuo, kao i da je to razlog sto nam je Diva sad prsla ovako. Ne vidim da je to nesto posebno neverovatno. Njena estetika se potpuno uklapa u njegovu. Ova je naravno mladja, lepsa, ima bolje telo, ali razlika nije tolika koliko deluje na prvi pogled. Dijagnoze se takođe potpuno poklapaju... P.S. Ovako komentariše informisan čovek:D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) Ma kakvi, to su njene izmisljotine. Svakako nema veze mnogo sa topic-om. Spekar ludila Kanye West-a je tesko pojmljiv, kao sto je tesko pojmljiv i spektar njegovog personalitiija, dok je bio i manje prsotina. Njegov spektar ide od Michael Scott-a da generacijskog produkcijskog talenta za pop muziku. Nije ni genercijski, vise od toga je...Da ne idemo mnogo duboko u njegovu muziku, ali to sto je uspevao da radi sa svakim albumom, sve do Life Of Pablo (zajedno sa tim mozda), je jednostavno nesto sto niko u popkulturi nije uradio. Svaki album mu je bio "That one album". Skliznuo je u debelu nerelevantnost, i zbog muzike i za to sto se promenila dinamika u soubizu itd. Sad je samo prsotina teska, i vrlo verovatno 99% stvari koje radi niti sam razume, niti zna sta radi. Samo se dohvati za prvu cudnu misao koju mu padne na pamet, i ond sili to. Kao neko ko je bio veliki KW fan, i dugo sam cak verovao da postoji metod u njegovom ludilu i cudnosti, mogu samo da kazem da treba ga bataiiti i da ga vise ne treba uzimati za ozbiljno. Na Kanye-a gledam kao osobu sa zdravstvenim problemima, i nadam se da nece sebi ili nekom drugom da naskodi. Da tako nesto necemo da procitamo. Van toga, ludilo bez konteksta... A izgleda da ova njegova zena misli da postoji kontekst. Ili joj samo odgovara i ovih par godina ludila, zarad CV-a u soubizu... i za neke naredne projekte.... Edited 3 hours ago by BattleBender Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Ja nisam džabe ovu temu postavio baš na ovom topiku. Ne zanima me Kanye, on je prso pa je prso, zanima me kako se gleda na položaj g-đice Biance jer ja npr bih pre pare stavio da ona potpuno svesno ulazi u sve ovo jer je željna novca i slave, nego da je Kanye sad tu nešto primorava. Kao uostalom što mnoge žene, nevezano za ovaj slučaj, potpuno svesno i sa namerom biraju da uđu u kolo sa veoma gadnim i opasnim tipovima i sad posle treba da se sablažnjavamo kad im se nešto ružno desi ili da tražimo strože kazne za femicid u odnosu na ubistvo muške osobe ili slične gluposti. Apsolutno se slažem da su glavni problem abusive muške svinje i nasilnici, ali su, manji ali svakako deo istog problema žene koje zarad lične komocije i ličnih agendi pođu za takvima. Dakle, učimo naše sinove da ne budu svinje i nasilnici, ali učimo i naše ćerke da izbegavaju takve muškarce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Sto se tice njegove muzike, ja bukvalno ne vidim nijednu jedinu razliku izmedju njegovih najpopularnijih pesama i ovih skorasnjih koje se percipiraju kao lose. Razlika je samo u tome koliko ga establisment gura, i kakve trendove je nekome palo na pamet da kreira, pa je on sad van trenda, a nekad je bio trendseter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) 31 minutes ago, Chaos Is Me said: Ja nisam džabe ovu temu postavio baš na ovom topiku. Ne zanima me Kanye, on je prso pa je prso, zanima me kako se gleda na položaj g-đice Biance jer ja npr bih pre pare stavio da ona potpuno svesno ulazi u sve ovo jer je željna novca i slave, nego da je Kanye sad tu nešto primorava. Kao uostalom što mnoge žene, nevezano za ovaj slučaj, potpuno svesno i sa namerom biraju da uđu u kolo sa veoma gadnim i opasnim tipovima i sad posle treba da se sablažnjavamo kad im se nešto ružno desi ili da tražimo strože kazne za femicid u odnosu na ubistvo muške osobe ili slične gluposti. Sve i da žena svesno i sa namerom odabere da uđe u ovakav odnos, recimo da je on transakcionog tipa, ne smatram da zaslužuje manje saosećanja ukoliko se taj odnos završi tragično. Niti smatram da je glupost u tom slučaju tražiti strože kazne za femicid:) * Pošto sumnjam da u njihovom ugovoru, koji najverovatnije postoji, stoji klauzula kako on može nad njom da vrši nasilje. 31 minutes ago, Chaos Is Me said: Apsolutno se slažem da su glavni problem abusive muške svinje i nasilnici, ali su, manji ali svakako deo istog problema žene koje zarad lične komocije i ličnih agendi pođu za takvima. Dakle, učimo naše sinove da ne budu svinje i nasilnici, ali učimo i naše ćerke da izbegavaju takve muškarce. Ovo stoji. Prva rečenica zato što se time učvršćuje slika o poželjnosti takvog odnosa. Poslednja rečenica jer da, verujem kako devojčice/devojke/žene treba da imaju dovoljno informacija da prepoznaju narcističke i nasilne obrasce ponašanja pre nego što bude prekasno. * da ne bude kako nešto impliciram, ne znam kakva je priroda odnosa između Biance i Kanyea, da li ima fizičkog ili drugog oblika nasilja Edited 2 hours ago by DameTime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Pretpostavka je da je ovaj modni slučaj zasnovan na dobrovoljnoj osnovi i da nastavlja da se odigrava na dobrovoljnoj osnovi - u tom slučaju je i ona problematična (ako hoćete nek bude 50% krivice mada mislim da nema neku poentu to tako meriti) jer pristaje na ovu vrstu poniženja. To rezonovanje ne bi trebalo da se preslikava na slučajeve nasilja, pošto tu polazimo od pretpostavke da niko ne ulazi u odnos sa idejom/pristankom da bude maltretiran ili ubijen. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Pošteno mada ima dosta surovih žena koje su sa nekim muškarcima kriminalcima i nemaju problem sa tim da njihovi muškarci npr prave pljeskavice od drugih ljudi. Pa zar ne pomisliš nekad da to može i tebi da se desi pored takvog monstruma? Ovaj primer iznad je ekstreman, ali svaka žena kojoj je partner neko ko je nasilan prema drugim ljudima, pa čak i životinjama, treba da zna da može vrlo lako biti nasilan i prema njoj. Ja bih rekao da je to 1 kroz 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 3 minutes ago, Chaos Is Me said: Ovaj primer iznad je ekstreman, ali svaka žena kojoj je partner neko ko je nasilan prema drugim ljudima, pa čak i životinjama, treba da zna da može vrlo lako biti nasilan i prema njoj. Ja bih rekao da je to 1 kroz 1. Da, ali to ne umanjuje njegovu odgovornost, krivicu, ako nasilje počini. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) 1 hour ago, Chaos Is Me said: Ja nisam džabe ovu temu postavio baš na ovom topiku. Ne zanima me Kanye, on je prso pa je prso, zanima me kako se gleda na položaj g-đice Biance jer ja npr bih pre pare stavio da ona potpuno svesno ulazi u sve ovo jer je željna novca i slave, nego da je Kanye sad tu nešto primorava. Kao uostalom što mnoge žene, nevezano za ovaj slučaj, potpuno svesno i sa namerom biraju da uđu u kolo sa veoma gadnim i opasnim tipovima i sad posle treba da se sablažnjavamo kad im se nešto ružno desi ili da tražimo strože kazne za femicid u odnosu na ubistvo muške osobe ili slične gluposti. Apsolutno se slažem da su glavni problem abusive muške svinje i nasilnici, ali su, manji ali svakako deo istog problema žene koje zarad lične komocije i ličnih agendi pođu za takvima. Dakle, učimo naše sinove da ne budu svinje i nasilnici, ali učimo i naše ćerke da izbegavaju takve muškarce. Ima jedna stvar koju previđaš - niko ne zna kada je je motiv korist, a kada je ovakvo ponašanje odraz neke patologije. Kad sam bio klinac, u Podgorici je bila jedna cura na kojoj su se momci učili, bukvalno decenijama kasnije sam, zahvaljujući poznanici iz iste ekipe, shvatio da je to bio njen način da se sveti svom ocu zato što je mnogo puta silovao dok je bila dijete. Edited 2 hours ago by Beonegro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 9 minutes ago, Chaos Is Me said: Pošteno mada ima dosta surovih žena koje su sa nekim muškarcima kriminalcima i nemaju problem sa tim da njihovi muškarci npr prave pljeskavice od drugih ljudi. Teško da ima dosta žena, pa još surovih, koje su sa kriminalcima (još surovijim) jer je udio kriminalaca u društvu mali u odnosu na ukupnu populaciju. Apropo Kanjea, njegov lik i djelo kao i lik i djelo njegove partnerke ne postoje u limbu, odvojeni jedno od drugog, nego su dio istog konteksta, jedne dinamike. Pa se ne mogu posmatrati skroz nezavisno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 33 minutes ago, Smrtokapa said: pošto tu polazimo od pretpostavke da niko ne ulazi u odnos sa idejom/pristankom da bude maltretiran ili ubijen. Samo da dopunim zbog ovog dela, pošto čak ni ovo ne važi uvek. Recimo da imamo slučaj gde neka žena, vaspitana u jako patrijarhalnoj/zatucanoj sredini, ulazi u odnos sa idejom da ona jeste vlasništvo muškarca i da on zaista ima pravo da sa njom raspolaže kako hoće, pa i da je ubije. I recimo da se to desi. Ona snosi odgovornost, ali zato što nije imala odgovornosti prema sebi. Jeste deo problema, ali ne snosi deo odgovornosti za ono što je muž uradio jer su u pitanju dva različita tipa odgovornosti. Nije u pitanju neki jedinstveni kolač odgovornosti pa je ona uzela jedno parče od njega, a mužu je ostalo manje od 100% istog. Njegov kolač je samo njegov, ona ima svoj sopstveni. I naravno da na taj "ženski kolač" treba uticati tako što će se one upozoravati i vaspitavati tako da izbegavaju nasilnike. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) Pitanje za pravnike sa foruma je da li bi činjenica da je njihova partnerka (surovih kriminalaca) znala sa kim se upušta u odnos bila neka vrste olakšavajuće okolnosti za njega na sudu, u slučaju da je ubije? Ja smatram da ne bi trebalo da bude -> time se deo odgovornosti za delo prebacuje sa počinioca na žrtvu. Ono gde postoji lična odgovornost svake žene je u prepoznavanju i sprečavanju određenih okolnosti koje bi dovele do takvog događaja, ali je to potpuno drugačija vrsta odgovornosti. Osoba koja uđe u odnos sa nasilnikom i u njemu ostane, to evidentno čini zato što nije uspela da prepozna sve ono što nama sa strane deluje potpuno očigledno. A to su sledeći postulati: Ako je nasilan prema drugima - najverovatnije će biti i prema tebi Nećeš ga promeniti Najverovatnije nećeš biti "izuzetak" tj. jedina prema kojoj nije nasilan Edited 1 hour ago by DameTime dopuna posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts