Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Veliki ispit za ekipu je danas, ali ne treba stvari posmatrati fatalistički, biće i mnogo važnijih derbija. KKP ima strašan ofanzivni potencijal ali njima se sve otključava na konto Lessorta i Ledaya i njihove ogromne minutaže, kao i sposobnosti da se sačuvaju od faulova. Kvantiteta pod košem imamo i to bi trebalo iskoristiti. Nažalost, mislim da je Luki najgori mogući match up Lessort, prošle sezone u ABA ligi ga je Francuz raznosio u reketu, previše je fizički moćniji. Zato mislim da će Kuzmić i Martin imati veću ulogu. Nažalost nemamo igrača koga možemo da bacimo na Puntera kao prošle sezone, Lazića će napuniti faulovima (setimo se samo prošlosezonskih duela), a Dobrića šalje kod kostolomca fintama. Možda pitbull da zaradi platu sa 5 pametnih faulova. Naša bekovska linija se podigla u formi i neće ni njima biti lako braniti našu smallball postavu sa 3 udarna beka. Nadam se da se utakmica neće pretvoriti u svinjac, ima elemenata da gledamo stvarno dobru košarku i taktička nadmudrivanja. 

  • Like 20
Link to comment
Share on other sites

bezveze je ovo avansno kukanje na sudije na 3 strane ovde

nisam ni ja ljubitelj javora, i znam koliko puta nas je unakazio...ali rekao bih da su trenutno taman toliko bolji da im ne treba push od sudija

hocu reci, ako na kraju javor presudi, to ce znaciti da smo odigrali jako jako dobru tekmu

s obzirom kako je sve izgledalo pre mesec dana, time bih trenutno bio i vise nego zadovoljan

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, pavijan2 said:

Pukl je do finala bio OK.

Ali i on je izgleda kvarljiva roba.

Pukl se ozbiljno osramotio i u Podgorici pre 2 godine u 4.utakmici finala.

Ono je bilo vetar u ledja od 15 razlike, od tada ulazi u listu ostalih klosara.

 

A onda je ponovio isto prethodne sezone.

 

Link to comment
Share on other sites

U potpunosti se slazem s kaosom oko poslednjeg upisa.

Sto se tice Lesora i cuvanja od faulova, ne cuva se on sam, ima ko ga cuva. Otprilike cela Evropa zna da je on taj koji rilja 35 minuta i prilicno se nalazi to u podsvesti aktera meca. Svi znamo kakve blokove on pravi i koliko kasni u odbrani...

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Dropkick Murphys said:

Možeš li da navedeš jednu bitnu tekmu u ABA ligi u poslednje 3-4 godine gde se ovo dogodilo, a da nije protiv Budućnosti ove sezone, da ne bi bilo da na osnovu te jedne jedine utakmice i to u regularnom delu prvenstva, pravimo neke takve zaključke?

 

Odmah ću ti reći, ne možeš da je nađeš

 

Što se tiče gostovanja, jedina utakmica gde smo imali baš veći broj slobodnih bacanja u poslednjih nekoliko godina je 4. tekma plejofa prethodne sezone u utakmici koja je mogla da ode i na minus 50, pa ne vidim da je previše relevantna.

 

Naravno da mogu, vec sam pominjao te primere:

 

1. Crvena zvezda - Partizan:106:101, 2018/19, sl. bacanja 41-25

2. Crvena zvezda - Partizan:83:72, 2016/17, sl. bacanja 49-17

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, goldberg said:

 

Naravno da mogu, vec sam pominjao te primere:

 

1. Crvena zvezda - Partizan:106:101, 2018/19, sl. bacanja 41-25

2. Crvena zvezda - Partizan:83:72, 2016/17, sl. bacanja 49-17

Mogao si iz sezona 99/00.

 

Nadam se da se bar sećaš ovih utakmica.

Prva sa Trinkijerijem, gde su nas faulirali u završnici regularnog dela, jer su jurili prednost i otišli tako u produžetak i u produžetku su opet pravili faulove jer su pokušavali na taj način da nas stignu. Zaista misliš da je do kriterijuma suđenja ako jedan tim namerno pravi faulove jer hoće penal završnicu?

 
A druga je bila sa Džikićem, u utakmici gde im je gruba i prljava igra bila taktika, pošto su kvalitetom bili značajno ispod nas. O tome se pričalo i neposredno posle utakmice, da su izašli da nas prebiju.

Znaš, potrebno je i pogledati utakmicu, a i izvukao si je od pre 7 sezona.

 

Ovo o čemu ti pišeš za veliki broj slobodnih bacanja u našu korist kad smo domaćini je 3 utakmice u poslednjih 8 godina otprilike, kada se skupi sve s koca i konopca, a zapravo je u realnosti, samo jedna utakmica i to ove sezone.

Edited by Dropkick Murphys
  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Ovako gledano sa strane, za razliku od prosle godine kada sam bio ubijedjen da kkp nema sto da trazi protiv kkcz, ove sezone nemam favorita, nemam ubjedjenja i oba tima, po meni ulaze sa istim sansama. Rekao bih i da su budzeti oba tima podjednaki ali da to sada ne obrazlazem ,nije ni bitno.

 

Imate dublji roster, imate vise nosioca i specijalaca koji znaju sta aba kosarka i aba ambijent. 

 

Pojedinacno po pozicijama ne bih nikoga isticao osim Ledeja, gdje mislim da ima prednost protiv Bentila. I mislim da je to kljuc vaseg meca.

  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Highlight danasnjeg forumasenja je da smo najzad dosli do bolne istine, 

da su sve titule osvojene u domacim ligama , da quotujem tacno, tuce titula / jer stranih i nemamo/ je osvojeno iskljucivo zaslugom sudijskih kradja u nasu koristi i uz sve zasluge Covica koji je u izvanrenim odnostima sa savezom i deligira sudije kako mu se cefne. Javor je danas iskjlucivo zato sto smo mi to trazili. 

 

Ako ovo nije uriniranje na sve titule koje je DR osvojio ja ne znam sta je , jer smo ovde citali od autora istog da nije DRa ne bi ni jednu titulu videli u svim ovim godinama.

 

Morao sam eto malo da se ubacim da skratim vreme do veceras a da nekako skrenem misli sa debakla danasnjeg sa Kamerunom, 

 

 

 

 

 

  • Love 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Ja iskreno očekujem poraz, prosto jer su kvalitetnija ekipa od nas trenutno, ali pošto smo domaćini, imamo neke šanse i mi. Ne treba zaboraviti da je Partizan prilično  ravnopravno igrao sa Realom u gostima npr. ovih dana. Mi imamo rupe u timu, prvenstveno na poziciji Dobrića, ako on ne bude imao standardnih 1/5 za 3, možda i uradimo nešto. 

Link to comment
Share on other sites

Naši kosarkasi znaju recept za ovakve utakmice, Luka Lazic Šegi Kuzmic pa i Ivanovic Lazarevic Markovic...

Sad imamo i trenera , dobar momentum, samo podrska ...oni su ti koji jure,napadaju,mrze, mi znamo sta nam treba

Do pobede sa nama ti !!!

Edited by Filbi
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

difens!

ne smeju preko 75-80, sto ce reci u prvom nikako preko 40, sto ce reci da treba da grizemo od prve sekunde i da gledamo da ne ulazimo u jurnjavu sa njima jer oni su najopsaniji krene rng i brza kosarka. 

napadati lesora i reket uopste. madara i pantera takodje.

luca i nedovic moraju neke 20+ pts partije imati jer ce uzeti 10+ suteva. vreme je i da nas krene sut spolja, ciglarimo vec neko vreme.

ajmo! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...