Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

5 minutes ago, Volter said:

I ja ga često žestoko kritikujem al opet nešto mi govori da takvog igrača moramo zadržati. 

 

Naravno, i to je dobro, odluku ce doneti neka struka a ne mi, i to tako sto sagleda cenu, pluseve i minuseve i da li se uklapa u trenerove ideje. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vildoza je uvek bio igrač sa velikim amplitudama. To je ove sezone najviše izraženo jer je pokazao i plafon (mvp meseca u EL) i dno (ovo što igra poslednjih mesec, dva). Nema mesta poređenju sa Campazzom koji je ipak klasa iznad i mnogo stabilniji igrač. Nema mesta poređenju ni sa Woltersom jer je Vildozin plafon mnogo veći, ali su i amplitude veće. Osim toga, imamo Nedovića na dugoročnom ugovoru i uz njega nam treba drugačiji profil beka, suviše se on i Luca preklapaju i vrlinama i manama.

 

Campazzo je no brainer ako se slavina opet odvrće, nema tu šta da se priča. Pošto je ipak malo verovatno da možemo da ga zadržimo, treba rekonstruisati bekovsku liniju a da pri tome ne fulamo sa bezveznjacima poput Hollanda ili EC igračima u telu juniora poput Ivanovića.

 

Mi smo svoju kocku na bekovima već odradili angažovanjem Nedovića. Za novac koji prima Vildoza može da se dovede kompatibilniji igrač koji možda neće imati iskru genijalnosti kao Luca ali koji neće padati u marijanski rov forme. Posebno se ne treba takmičiti ako neko preplati Vildozu.

 

Meni je Henry kao nacrtan plej za nas uz Nedovića, veliki, defanzivno sjajan, floor general, može da povuče i u napadu al nije primarno. Šteta samo što je lud al mislim da vredi rizikovati. Naravno sve ovo ako ne možemo da zadržimo Facua. Takođe nam treba jedan 2-way bek dobrih fizikalija, posebno ako ćemo se opet oslanjati na Dobrića kao bitnog faktora.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sve će Vildozi biti oprošteno ako u PO ABA krene da rešeta. Dosta je izgubio na samopouzdanju zato šut i ne ide. Ono što mi se svidja trenutno kod njega je da ne forsira šut za 3 već gleda da proigra ili udje u reket. I još jedna dobra stvar kod njega, protiv Mege je igrao dobru i agresivnu odbranu 1 na 1 u većem delu meča. Nije bio lelemud kao do sada. Vidno pokušava da se izdigne i podigne formu tražeći najbolji način. A deluje mi i da ga Duško i ekipa maksimalno podržavaju i veruju u njega. Biće on okej za završnicu.

 

P.S. Ako Duško dobije i preostale dve utakmice imaćemo 17-17 a sa Duškom na klupi 16-11. Ako se uzme u obzir nakaradno sklepan roster, najteži momenat za preuzimanje ekipe i nekoliko nesrećnih poraza mislim da je 17-17 i okej rezultat.

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, John Terry said:

Ne sećam se da mu je baš bilo oprošteno. Bio je baš kritikovan.

 

oprosteno mu je kad je isporucio. na par tekmi koje su bile vazne. u aba.

ne samo da mu je oprosteno, vec je bio posle u zelja sastavima za svako sezonu

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Guru je lepo objasnio, bas ono sto sam hteo da napisem za Vildozu. Nije ni jedinica ni dvojka. Pre svega je skorer, ali je i nedovoljno brz na prvom koraku, posebno nesto u zadnje vreme, da li se plasi nakon povrede zadnje loze, ne znam, ali je evidentno. Kada ostane sam na sutu prilicno je pouzdan ali su to protivnici do sada iskautirali pa ne pomazu sa njega. Ostali segmenti plejmejkera su mu ispod proseka. Jako nesiguran zadnji dribling, uzasna zastita driblinga, ispodprosecna kreacija. U odbrani odlican na liniji dodavanja i ume da ukrade loptu dosta cesto i na razne nacine. Za dvojku nedovoljno atletski dobar, nedovoljno jak. On je ni 2 ni 1 ali je vise 2 nego jedan jer ume da postize poene mnogo bolje nego da kreira.

 

@Chaos Is Me je primetio nekompatibilnost u rosteru jer imamo previse slicne Vildozu i Nedovica, s tim sto je zdrav Nedovic bolji igrac od Vildoze.

 

Videcemo. Nije cak ni u tome da li cu ja nekom nesto da oprostim, skroz sam ja nevazan u toj prici. Poenta je u izbalansiranom rosteru gde se, sa odredjenom dozom kreativnost, zna ko sta radi. Ponovo cu uporediti sa komsijama jer samo nas i njih gledam u evroligi, kod njih jos samo Smailagic napravi po neku budalastinu i ispad, svi ostali, cak i onaj neotesani Aleksa, su pod konac. A kod nas imas Vildozu koji kad se zalaufa u poziciji je da baci svo mleko koje je izmuzo. Znaci nije u pitanju forma, ona se podize i spusta tokom sezone. Necu da gledam "lose cannon" igraca. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Guru said:

Ja ne znam "pleja" u EL koji gubi više lopti u driblingu od Vildoze, posebno se ispresecam kada pravi onu smotanu zadnju promenu, pa mu onda lopta malo beži, pa je nekada stigne, a nekada i ne... Generalno prilično skromna kontrola i zaštita lopte za primarnog ball handlera, dosta pravolinijske igre u izolacijama i oslanjanje na hesitation move, nema baš neki repertoar poteza, kvalitetne promene pravca, moćan prvi korak, niti sposobnost da lako kreira separaciju. Kada se tome doda neodgovorna i ležerna igra, nesigurnost u prvom pasu, dodavanja iz skoka i low no percentage pokušaji kroz celu odbranu, dobije se igrač koji teško može biti prvi plej ozbiljne ekipe. Za dvojku mu baš fale fizikalije - nema neki sajz, a još manje frejm, mekan je, dosta se oslanja na streaky šut, u odbrani je najčešće indolentan i dekoncentrisan. Uz sve to nikako nije kompatibilan sa Nedovićem... Mislim da je idealna uloga za njega da bude 6. igrač u klubovima sa većim budžetom, malo pokriva 1, malo 2, ako je u ritmu daš mu više minuta, ako je van ritma klupiraš ga. Za nas je ipak preskup da bi imao takvu ulogu, a da bude starter bilo na 1, bilo na 2 - thanks, but no thanks.

 

 

vildoza i nije primarni plej, vec SG koji moze da organizuje napad do nekog nivoa. u tom smislu, nemam puno da mu zamerima na temu osim nehajnosti i rizika koji je kod njega u default modeu. mi smo otpustili pleja pa zatim dovodili best players available, zato i imamo vildozu pa facua a pre toga nedovica.

 

sto se tice ovih nedostataka koje si opisao za SG poziciju, sta znam, manje vise kao da opisujes nedovica, minus nemanjin skill na ulazu. vildoza se tu zbog opisanih nedostataka koristi trikovima pa eto. opet, radije bih njemu dao sut, tj da resava sutem, nego nemanji, iako mi se ove sezone drasticno promenilo misljenje o njemu u pozitivnom pravcu. svakako nije za startera na pleju, jer nije plej. meni bi na SG komotno bio starter, kada ne bi vec imali nedovica. hocu da kazem, nevezano za zvezdinu situaciju, da je za mene on proper SG u evroligi.

 

nas roster nije strateski sklapan, vec recimo situaciono, to nije nista novo.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Just now, Laki21 said:

Svakako za iduću sezonu ili Nedović ili Vildoza, nikako obojica. Igrač koji bi menjao jednog ili drugog ne sme biti rupčaga u odbrani. 

Kako da ti kazem, Neda ima jos dve godine, a Vildoza jos godinu ugovora (osim ako neko ne plati obestecenje). 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, uini said:

vildoza i nije primarni plej, vec SG koji moze da organizuje napad do nekog nivoa.

 

Tacno, nije primarni plej ali opet trazi da ima loptu u rukama da bi bio koristan, i tu je najkorisniji kada probije bekovsku liniju i posalje pas napolje na sut, bas ono sto smo uradili Partizanu u areni u zadnjem napadu.

 

Dakle, idealno je da neko prenese loptu u polje napada, onda preda loptu Vildozi da igra neku izolaciju, iznudi pomeranje odbrane i napravi visak. Ali cak i to u zadnje vreme ne moze, prespor.

 

On ce sigurno podici formu, i njemu je u interesu da se pokaze na kraju sezone, a da li ce to biti dovoljno za novu sezonu kod nas pre svega zavisi od koncepta za dogodine i takmicenja koje cemo igrati.

Link to comment
Share on other sites

E jbg sad, Vildoza je nepouzdan jer moze da upadne u ljubavne jade, zato bolje daj umesto njega Henry-a koji pocne da se drogira u pola sezone i ko zna koje haludze ima u glavi.

U Vildozinom cenovnom rangu je svega par bekova u Evropi koje bih moozda birao pre njega, a svi su zakljuvani. Padaju mi na pamet Lojd, Beron (ne hvala), Boldvin, Gudura(woof), Howard..

Posto su oni nedostupni, malo mi je suplja ta prica mozemo bolje, a imena nigde. 

Posebno mi je smesno poredjenje sa Voltersom, koji Vildozin nivo iz decembra moze samo da sanja, a verovatno i svoj nivo iz prosle sezone kod nas. Prizivaju ga oni koji su najvise pizdeli kad je potpisao prosle sezone.

Sacekao bih Plejof, pa ako se pokaze ponovo, neka Vildosu gde jeste. Delovace bolje ako mu dovedemo jos 2-3 igraca slicne klase, uz Nedu i Facua.

  • Like 9
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Cavani said:

E jbg sad, Vildoza je nepouzdan jer moze da upadne u ljubavne jade, zato bolje daj umesto njega Henry-a koji pocne da se drogira u pola sezone i ko zna koje haludze ima u glavi.

 

roflmao.gif

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, necke said:

Do juce nam FC3 igrao pleja, a sad nam ne valja Vildoza.

 

I posle kazu Nebojsa nije napravio iskorak...

Oni kojima je FC3 bio dobar danas teraju Vildozu kao što su terali Lozenca

Edited by Perkos2
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, John Terry said:

 

Sta fali, kosta tek 200-300k vise a ucinak nebo i zemlja.

Pa zato sto nam je bio nedostupan, kao i Barseloni kako rece Saras. 

Nama je na pocetku sezone bio i Vildoza nedostupan, dok nam nisu odvrnuli slavinu.

Videcemo sta ce biti ubuduce, mozda i mi budemo imali novac za 6-7 kapitalaca i to obezbedjen na pocetku sezone, u ovoj zemlji me nista ne cudi.

 

  • Like 2
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, John Terry said:

 

Sta fali, kosta tek 200-300k vise a ucinak nebo i zemlja.

 

Eeee, ali nisam mislila na novce 😉 Obojica su tip igrača kog ja gotivim, ali ako bih morala da biram između njih dvojice, odabrala bih Exuma naraFski. Pokazuje se kao mnogo zreliji igrač koji unosi tu mirnoću na teren koju volim da vidim kod plejmejkera. Luca je, na drugoj strani, klasičan up-tempo igrač koji može da istumba sve na terenu, ali mu ipak treba neko na kecu da mu "čuva leđa".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Naravno da su pare bitne - Vildoza za lupam 300k je bolesno dobar posao, Vildoza za 500k je i dalje vrhunski posao, Vildoza za 800k je ovo što imamo sad, Vildoza za 1M+ je loš posao i možemo naći kompatibilnijeg i boljeg igrača. Međutim, koliko god da plaćamo Vildozu, činjenica je da nije najbolja kompozicija sa Nedovićem koji je, jelte, na višegodišnjem ugovoru i koji svakako ostaje.

 

Mi imamo malo 2-way igrača, a posebno nam trebaju takvi na 2 i na 3. Ako se nema para za nešto bolje, meni bi i Hollinsov povratak bio ok jer ipak nije igrač manje u napadu kao Lazari. 

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, DameTime said:

Eeee, ali nisam mislila na novce 😉

 

Ono istina i ja bih Ja Morenta umesto Pe Markovica, ako vec ne gledamo pare 😄 

37 minutes ago, Cavani said:

Pa zato sto nam je bio nedostupan, kao i Barseloni kako rece Saras.

 

Svi igraci su dostupni, samo treba da znas kada da pitas i koga da pitas. Naravno, treba da mozes i da platis. Ali to je umece sportskog direktora. Ko bese nama sportski direktor a ko bese Partizanu?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...