Jump to content

EUROLEAGUE 2022/23


Chaos Is Me

Recommended Posts

12 minutes ago, Čvarkov said:

U top4 još gate7 i grobari. Po meni.

Sto mislis da ce Partizan da izbaci Real? I generalno imam utisak da je Real dosta podcenjen, verovatno pod utiskom ubedljive pobede Partizana nad njim pre dve nedelje. Nisu slucajno zavrsili sa samo jednom pobedom manje u odnosu na prvoplasirani Olimpijakos, i to jer su odigrali u laganijem ritmu od kako su obezbedili domaci teren (mislim da imaju 4-4 skor u poslednjih 8 utakmica). Jedno je regularni deo, a drugo ce biti plej-of. Tih nekoliko utakmica u plej ofu i dve utakmice na f4 su nesto za sta se velikani spremaju cele sezone.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Znači,komšije na Real na kraju. Nisu bez šansi. Ključna stvar će biti kako će odreagovati na šansu koju će im Real ponuditi u jednoj od prve dve utakmice. Jer će dobiti realnu priliku za brejk,u to ne sumnjam. U jednoj utakmici,ponavljam. Ne u obe.

 

Link to comment
Share on other sites

laička prognoza

 

monako - makabi 1:3

real - partizan 3:1*

barselona - žalgiris 3:0

olimpijakos - fener 3:2

 

*koliko razumem, real je u prilično lošoj situaciji u smislu igre, nije isključeno da to ode i u 5 tekmi na konto željkovog skilla.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da ce Olimpijakos resiti Fener u 4. Veliki pad forme Fenerbahcea od januara na dalje. Wilbekin stalno povredjen iako se spominje njegov oporavak do PO serije, osetljiv pad forme Gudurica i Pierrea. Suvise je tu dobrih igraca ispod nivoa da bi se dobila takva masina kao sto je Olimpijakos ove sezone. A i vreme je da Vezenkov podigne pehar.

Barselona ce obrisati parket sa Zalgirisom iako ce utakmice biti kao sve Barselonine ruzne za gledanje. Ali imaju i idealnog protivnika za rukomet, pa ce to biti manje upecatljivo. Po meni sasvim realna metla. Zalgirisu svaka cast da su bez Evansa ovo uradili sto su uradili. Ali je i to vec vise od realnog maksimuma ove ekipe koja zivi na 3. prolece Rolanda Smitsa. Props za Maksvitisa, pokazao je da je odlican trener za tu ruznu, tvrdu i sporu kosarku koju Litvanci forsiraju zadnjih 10ak godina i da treba da vodi i njihovu selekciju i dalje. Ima 45 godina a izgleda kao da ima 65 sto dodatno pokazuje koliki je teret igrati to sto on forsira 🙂

 

Makabi - Monako je jako zanimljiv duel, nekako na racun imena dajem prednost Makabiju iako Monako ima sveukupno bolju ekipu. Katash je prosecan trener, nemaju tu nikakvu prednost naspram za taj nivo jos uvek neiskusnog Sasu Obradovica. 

 

Real - Partizan ocekujem za razliku od svih ovde da ce Partizan proci 3-1 uz raspad Reala u Beogradu. Ovde se konstatuje da Real ima mnogo bolju ekpu od Partizana a ja mislim da Partizan sa petorkom Exum - Punter - Papapetrou - LeDay - Lessort ima mozda najjacu petorku u ovom trenutku u citavoj EL u takmicarskom smislu. Puno iskustva i igraci koji su vec igrali PO i F4, ofanzivna kreativnost, poeni u rukama, meso ispod kosa, plej koji izgleda kao da je Vasa Micic na steroidima. Ekipa koja fizicki moze da se nosi sa Realom i koja je izgradila pobednicki mentalitet. Pored toga skoro neosvoji domaci teren. I naravno veliki Zeljko Obradovic. Navijaci Partizana zaista imaju razloga za optimizam, ukazace im se sanse za brejk a ako to uzmu Obradovic zavrsava to u 4 sto istorija i pokazuje. 

Edited by Problem sa licnim greskama
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Monako Makabi 1:3

Olimpijakos Fener 3:0

Barselona Zalgiris 3:1

Real Partizan 3:1

 

Moja malo smelija prognoza sto se tice prve dve utakmice. Makabi ima jak domaci teren, tamo moze da bude bas dobra atmosfera ako ekipa igra dobro i verujem da ce da zavrse seriju u Izraelu ako donesu 1:1 iz Monaka sto je sasvim realno. Monako me nije ubedio da je ekipa za f4 iako su zavrsili cetvrti. Isto tako me ni Fener nije ubedio da je u rangu ovih najjacih sto tabela i pokazuje. Ima tu odlicnih igraca, ali nije to za vrh. Tesko ce do brejka u Grckoj, i ocekujem 2:0 odmah za Oli. Sto se tice preostala dva para ocekujem Spance na maksimumu u prve dve utakmice tamo, jer i jednima i drugima slede paklena gostovanja u Kaunasu i Beogradu. Partizan i Zalgiris imaju cime da se suprotstave tako da ocekujem da ce da produze seriju do cetvrte utakmice, ali ne dalje od toga.

Edited by СтелаРоса
Link to comment
Share on other sites

Monako - Makabi 1:3

Ovo pod uslovom da je Lorenzo zdrav i spreman. Monako je u slabijoj formi a ne verujem ni da je atmosfera među igračima tamo bajna. Makabi posle dosta vremena ima ekipu koja može da isprati renome kluba i maltene su nepobedivi u Tel Avivu gde imaju sjajnu podršku i još bolje suđenje. Malo se digao i Hilliard u poslednje vreme kao njihov najbolji šuter, role playeri rade svoje. Monako mi je sve više bezličan, imaju solidan kvalitet ali mi deluje da su većinu tvrdih utakmica izgubili ove sezone i da su dosta predvidivi.

 

Real - Partizan 3:1

Iako KKP jaše na ovom talasu samopouzdanja, navijača i Željkove aure mislim da su imali i mnogo sreće ove sezone i voljeno dobijali dosta utakmica na račun 1 na 1 igre. Real ima veliku rupu na pg gde očekujem da ih Exum brutalno maltretira, međutim ostatak ekipe je fizički impresivan i mislim da su loš match up Partizanu pre svega fizički. Deck i Yabusele moraju dobiti svoje direktne duele. Za Real je strašno važno da otvore seriju sa 2-0, u suprotnom će biti pod velikim pritiskom međutim mislim da će dobiti jednu rutinski, a jednu na guzove.

 

Barsa - Žalgiris 3:0

Žalgirisu svaka čast, još jednom su objasnili neke stvari svima i ekipa su sa daleko najmanjim budžetom u top 8. Ipak, za Barsu je ovo idealan protivnik i ne vidim kako ovo mogu da prospu sve i da igraju na autopilotu, kvalitetniji su značajno na bukvalno svakoj poziciji i ne vidim kako Žalgiris može da im napravi problem. Neće biti umiranja u lepoti ovde al metla je imho izvesna.

 

Olimpijakos - Fener 3:1

Feneru pišem i ovu jednu počasnu više na konto individualnog kvaliteta koji je i veći nego kod Olija ali jasno je koja je ekipa kompaktnija i bolje vođena. Očekujem čak jedno razbijanje u Pireju od 20+ razlike. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...