Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Recommended Posts

14 minutes ago, freethrow said:

Ne bih da kenjam i da uplićem politiku, ali dajte da se ne zajebavamo o odgovornosti Danilovića i ostalih iz saveza, raznih Boža Maljkovića, Tomaševića itd. Ovo je reprezentacija koju je posetio tokom priprema lik koji je nedavno dao orden šešelju i bacio anatemu na lgbt populaciju, dajući i na taj način carte blanche svim ne preterano bistrim i u sopstveni mozak vro sigurnim likovima zeleno svetlo da je malo maltretiranja bolesnika okej

Nije okej nego bogougodno.

  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Miki8 said:

 

Poprilicno dobra analiza Andjusa, prosao kroz Jakovljevicev briefing pre emesije🙂 Mada se ne slazem da bi nas francuzi dobili u sledecoj rundi da smo dobili Italijane. Francuzi nisu dobri suteri a Jokic je nocna mora za Gobert-a.

 Bilo je i lupetanja tipa da su trebali voditi Stefana Markovića, da igra odbranu protiv najboljih protivničkih bekova. 🙄

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Chaos Is Me said:

Sad je naknadna pamet da nam uopšte nije trebao Ristić u 12 (niti bilo kakav treći centar nekretnina) i da je to relikt anahronog gledanja na košarku al jebiga. 

ostalo se slazem, sem da je u pitanju naknadna pamet

sigurno smo ovde na 5 strana razglabali na temu nakon objave konacnog spiska

karijeva greska 1/1

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Barkley#34 said:

Kad pogledate u kakvom je stanju bio Milutinov da li bi iko od vas krenuo samo sa jednim centrom, bio to i Jokić?

 

Ne

 

...ali

 

Ja se lično zapitam je l moraju svi centri da nam budu klasični centri (Jokić, Milutinov, Ristić) ili možda imamo neku četvorku koju bismo mogli na 5, ne mora da bude fizički ogromna ali da bude čvrst, pokretljivi igrač sa kakvim-takvim šutem. Iskreno se zapitam pošto manje pratim košarku u Evropi u poslednje vreme pa i ne znam. 

 

Da se razumemo, ja kontam da igraš s tim što imaš i da je stanje Milutonova pre i na početku turnira nesrećan slučaj, da je bio zdrav sve minute na 5 bi igrali Jokić i Milutinov, samo me eto kopka da li ima šanse da se rešimo nekad tog trećeg centra u korist polivalentnog visokog. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mogao bi Bjelica, ali povreda. 

 

Jasno je da je Ristić višak, posebno iz ove perspektive ili da je Milutinov bio zdrav. Verovatno nisu probali sa nekim drugim na pet pa zato nisu ni hteli da rizikuju. 

 

Mada, nismo iskoristili ni ono što smo imali, možemo da se samo vajkamo da bi neko drugi na poziciji 12. igrača doneo prevagu protiv Italijana.

Link to comment
Share on other sites

Ma višak su u elimimacionim utakmicama svi koji nisu top 8-9 igrača u timu a ne treći centar. Skratiš rotaciju i udri. 

 

Nego dobro, ako ništa nama naša reprezentacija pruža priliku da se zabavljamo sastavljanjem fiktivnih rostera za prvenstva na koja se još nismo plasirali, nekad nas malo prekinu utakmicom ali se brzo vratimo zabavi. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, berti said:

Kakve smo mi budaletine, ovo smo morali da osvojimo.

 

Isti neuspeh doziveli su i Grcka, Slovenija, zamalo i Spanija.

 

Jednostavno, da bi se osvojila medalja mora da se gine 40 minuta*4 meca, nema odmora i kalkulisanja tipa "mnogo smo jaki, prosli smo dalje, hajde da se odmorimo za naredni mec".

 

Realno, Slovenija je kosarkaski dzin u odnosu na Poljsku, ali Slovenija je igrala uzasno prvo poluvreme, misleci da ce biti neki egal, pa da lagano prelome na kraju. To tako ne moze. Isto tako i Spanija, sa tim da se Tuovi presao i nije rekao svojima da idu na 20+, jer nemaju kvalitet da se macuju sa Spancima na egal mecu.

 

Nemacka je dosta dobar tim koji ima svetlu buducnost. Jednostavno Grci sa onako losim izdanjem protiv njih nisu imali sanse.

 

Na kraju, uverili smo se iznova i iznova da kontinuitet pobedjuje. Spanci su se onomad znali u dusu i zato su toliko osvajali toliko medalja, SAD cim ne posalje neka cudovista ima problema jer nisu nimalo uigrani, a ne mogu Mitchell, Brown ili Tatum sami da im donose pobede (kad smo vec kod toga, ni Amerikanci vise nemaju igraca tipa Durant, Curry, James, O'Neal, Kobe...).

Da je Jokic igrao svako prvenstvo, da se upoznao sa timom, da se sastavi nisu menjali sada bi Srbija bila sampion i Evrope i sveta. Ovako nista, a tek ce da bude jedno veliko nista.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Spanci su naturalizovali amerikanca, da se ne zaboravi (sve za dobar rezultat). Mislim da nije dobro menjati ni selektora svakih sest meseci, pogotovo  dovoditi coveka koji je bas u poznim godinama, ma koliko veliko da je njegovo kosarkasko  znanje. Inace ovo pravilo sa natauralizovanim amerikancima treba ukinuti.

Edited by Miki8
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, drgnk said:

 Bilo je i lupetanja tipa da su trebali voditi Stefana Markovića, da igra odbranu protiv najboljih protivničkih bekova. 🙄

Ne znam kako da ovo komentarisem, lik koji pusi kurac Vucicu svakim danom par puta, koji pred EP kaze da ekipa koja ima jednog beka i jednog centra sigurno osvaja EP, posle 15 dana kaze da ne vredimo nisto ili da Marinkovic, Jaramaz,GUduric ne znaju nista itd. govno od coveka,,,

Link to comment
Share on other sites

Sve što sam želeo od Vase je recimo ovo što je uradio Luka - izađi i kaži 'ja sam kriv, odigrao sam loše, izneverio sam ljude koji su navijali za nas'. Preuzmi krivicu, budi vođa, al kapiram da je taj voz proš'o odavno

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...