Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zavisi i koliko brzo i kako će sve završiti. Ako rat brzo završi, ali Rusi svrgnu trenutnu ukrajinsku vlast i instaliraju nekog svog, teško da će im uskoro biti skinuti sankcije.

Posted

Fifa je izbacila Rusiju iz baraža, Poljaci u finalu čekaju pobednika meča Švedska-Češka.

Meč Škotske i Ukrajine je odložen za jun. Dakle, još jedan učesnik neće biti poznat u trenutku žreba, ne znam kako će ovo uticati na sastav šešira.

Posted
4 hours ago, Barkley#34 said:

Fifa je izbacila Rusiju iz baraža, Poljaci u finalu čekaju pobednika meča Švedska-Češka.

Meč Škotske i Ukrajine je odložen za jun. Dakle, još jedan učesnik neće biti poznat u trenutku žreba, ne znam kako će ovo uticati na sastav šešira.

Ovo da Poljska ide izravno u finale baraža je baš loša odluka Fife. Trebali su umjesto Rusije staviti Slovačku kao 3. u grupi ili Mađarsku kao najbolju sljedeću iz Lige nacija.

• Like 2
Posted
2 hours ago, Cilemile said:

Ovo da Poljska ide izravno u finale baraža je baš loša odluka Fife. Trebali su umjesto Rusije staviti Slovačku kao 3. u grupi ili Mađarsku kao najbolju sljedeću iz Lige nacija.

Ili Norvešku kao najbolju trećeplasiranu

Posted
2 hours ago, Cilemile said:

2 minutes ago, Bugl Khan said:

Ili Norvešku kao najbolju trećeplasiranu

Pa u tome i jeste bio problem. Niko nije očekivao ovako nešto i nema jasnih kriterija ko bi mogao da zameni Rusiji, tako da je rešenje da Poljaci dobiju sa 3-0 i bilo najrealnije. Tako se neće buniti niko. Sem Rusa.

Posted
18 hours ago, Don Juan said:

Pa u tome i jeste bio problem. Niko nije očekivao ovako nešto i nema jasnih kriterija ko bi mogao da zameni Rusiji, tako da je rešenje da Poljaci dobiju sa 3-0 i bilo najrealnije. Tako se neće buniti niko. Sem Rusa.

OK, onda su mogli napraviti mini turnir na kojem bi igrali Poljska, Češka i Švedska svaki sa svakim, pa tko završi prvi neka ide na prvenstvo.

Posted
On 2/28/2022 at 10:34 PM, Stiletto said:

Sad kad FIFA pravi presedan i sama odlučuje van terena ko ide a ko ne ide na SP, samo čekam dan u budućnosti kad će da objave "šta koj' Q Srbija i Hrvatska na Mundijalu, a Italija ili Portugalija da izvise. Neće da može". 

Dobro, neće to za ovo SP, ali imam 52 godine i prilično sam siguran da ću doživeti takvu situaciju. Samo je pitanje koje će reprezentacije da izvuku deblji kraj akonto ekipa "koje zaslužuju da igraju". 

Pozdrav za generaciju

• Thanks 1
  • 2 weeks later...
Posted

Verovatno ne pratite kvalifikacije za Okeaniju, ali tamo je blagi cirkus. Pre takmičenja su se povukle tri reprezentacije. Posle žreba, a pre prvog meč, zvog kovida je odustao Vanuatu, a zatim i Kukova Ostrva, tako da su u grupi ostale još dve reprezentacije. U drugoj grupi se igra po planu, ali dokle....

Inače dve reprezentacije igraju polufinale, a onda u finalu se odlučuje ekipa koja ide u baraž sa predstavnikom S.Amerike.

Posted

Fifa je odlučila da će pobednici dva međukontinentalna baraža i pobednik evropskog baraža koji je odložen za jun (Vels, Austrija, Ukrajina, Škotska) biti u četvrtom šeširu. 

Na taj način će Srbija biti u trećem šeširu.

Posted

Da dodam, šeširi se određuju na osnovu FIFA liste od 31. marta. Katar je u prvom šeširu. Izvlači se od prvog šešira nadole, iz Evrope najviše dve reprezentacije po grupi, iz ostalih konfederacija po jedna. 

• Like 1
Posted
Verovatno ne pratite kvalifikacije za Okeaniju, ali tamo je blagi cirkus. Pre takmičenja su se povukle tri reprezentacije. Posle žreba, a pre prvog meč, zvog kovida je odustao Vanuatu, a zatim i Kukova Ostrva, tako da su u grupi ostale još dve reprezentacije. U drugoj grupi se igra po planu, ali dokle....
Inače dve reprezentacije igraju polufinale, a onda u finalu se odlučuje ekipa koja ide u baraž sa predstavnikom S.Amerike.

Da, prilično konfuzan turnir. Prvo je Tonga odustala zbog erupcije vulkana krajem 2021., a na samom turniru se umiješala korona.

Sve osim pobjede Novog Zelanda bilo bi senzacija, i vjerojatno ga u tome samo korona može spriječiti.
Posted (edited)
4 hours ago, Stiletto said:

Da dodam, šeširi se određuju na osnovu FIFA liste od 31. marta. Katar je u prvom šeširu. Izvlači se od prvog šešira nadole, iz Evrope najviše dve reprezentacije po grupi, iz ostalih konfederacija po jedna. 

Uh da mi završimo u 2. šeširu i iz prvog dobijemo Katar. 😂

Razlika da li si u 2. ili 3. šeširu je ogromna.

Edited by Bugl Khan
Posted
9 hours ago, Pero_Cameron said:

Šta ako bi Turci ili Makedonci izborili plasman, bili bi u prvom šeširu ?

Makedonci sigurno u 4., Turci možda u 3.

Posted (edited)

Ode Japan na SP. Zasluženo.

edit. I Saudijska Arabija je takođe obezbedila plasman.

Autralija u baraž.

Edited by Don Juan
Posted

I u drugoj azijskoj grupi je uglavnom sve rešeno, na SP idu Iran i Južna Koreja, dok Liban ima teoretsku šansu da pretekne UAE na trećem mestu za baraž.

• Like 2
Posted

večeras, sve u istom terminu ( uefa mafija) evropski baraž za odlazak na SP

Italija-Makedonija

Portugal - Turska

Švedska - Češka

Vels   -   Austrija

Italija i Portugal su izraziti favoriti ali jedan meč, lopta je okrugla i eto đavola za fovorita. Makedonci još igraju bez najboljeg igrača Elmasa pa ostaje da se nadaju da neće brzo primiti gol i da se Italijani upaniče kasnije. Tuska van svog terena je slaba ekipa i tu će Portugal lagano da reši u svoju korist.

Na preostalim utakmicama očekujem produžetke, navijam za Austriju zbog Dragovića a Švedska- Češka mi je baš svejedno ko bude nastavio takmičenje.

Posted

Autralija u baraž.

Japanci zabili u 89. i 90+4. minuti.

Ali i da je ostalo 0-0 bilo bi im dovoljno jer u zadnjem kolu dočekuju slabi Vijetnam, a Australija gostuje u S. Arabiji.
  • Like 1
Posted (edited)
10 minutes ago, Cilemile said:

Japanci zabili u 89. i 90+4. minuti.

Ali i da je ostalo 0-0 bilo bi im dovoljno jer u zadnjem kolu dočekuju slabi Vijetnam, a Australija gostuje u S. Arabiji.

Pa da, danas su Japanci zaista zasluženo dobili, ali ja mislim da je najviše profitirala Arabija, pošto sada mogu da se opuste protiv Kine.

Mogli su oni sa remijem u Australiji, i nekim šokom u Kini da dođu u situaciju da se sve rešava u jednom meču, a iskreno ne znam koliko su oni bolji od Kengura. 

Sve u svemu Australiji će biti jako zajeban put, pošto igraju sa ekipom iz Južne Amerike. Naravno ako pobede u azijskom baražu.

Edited by Don Juan
  • Like 1
Posted

Ovo sto se igra u Okeaniji, to je za ovaj World Cup? Hocu reci Papua Nova Gvineja ce biti jos u igri za WC kada Portugal ili Italija budu ispali 😄?

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Lebanon - Sirija poluvreme 0-3 za Siriju. To praktično znači, ako se ne desi čudo da je UAE u baražu.

edit. u stvari ne Irak ima još šanse da ih prestigne, Treba im makar bod iz tog meča.

Edited by Don Juan
Posted
6 hours ago, Don Juan said:

Autralija u baraž.

Sreca pa Saudiska Arabija trenutno ne ucestvuje u ratu u Jemenu, pa onda nema sankcija za njih... 

Neverovatno mi je da su sve utakmice baraza u istom terminu.

• Like 2