Pero_Cameron Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 2 hours ago, Zvezdinho said: Jokic kvalifikacije igrati nece, to mogu i da se kladim. Pa i ne može. Niko iz NBA zbog pravila o određenom broju dana koje igrač može da provede sa reprezentacijom. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenozoik Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 Dobar dan svima. Kolega Princeton je nedavno postovao na temi Jokic odlična razmisljanja, Ovde pa me je navelo da se zapitam - pod pretpostavkom da su svi naši najbolji igrači na raspolaganju (nema povreda i otkaza), imajući u vidu njihove individualne karaktristike i stil igre koji forsira Kari, kako bi izgledalo da igramo sa samo 4 visoka? Npr Jokic, Milutin, Bjelica i Poku/Ilić/Smailagić.. U teoriji, to bi mogao bio brz - atomski basket. Sa druge strane rizik da tim bude neizbalansiran, da trpimo u skoku, difensu. Retko smo tako bili posloženi, 2001 je možda bio izuzetak (Tarlać, Drobnjak, Milojević i Tomašević). Šta mislite, da li bi tim mogao tako formacijski da se posloži, od ovih sada igrača? Šta bi bila prednost, šta glavni nedostataci? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 Smajlagic je proslo leto kad nam je bio dosta potrebniji, iskulirao da se odazove. Trenutno je u takvoj formi da je i u Partizanu igrac manje, tako da nek radi invidiualno i ovo leto na Freestyleru, pa polako... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 11 minutes ago, Markoss said: Smajlagic je proslo leto kad nam je bio dosta potrebniji, iskulirao da se odazove. Trenutno je u takvoj formi da je i u Partizanu igrac manje, tako da nek radi invidiualno i ovo leto na Freestyleru, pa polako... mnogi su iskulirali repku, s'tim sto ti ne znas da li je to u odgovoru ili samoinicijativno takodje, smailagic je igrao kvalifikacije, tako da, jbga, vozi te finalna serija a ovde ne bi trebalo da bude mesta za takve logike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosjan Willavić Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 (edited) 4 minutes ago, uini said: mnogi su iskulirali repku, s'tim sto ti ne znas da li je to u odgovoru ili samoinicijativno takodje, smailagic je igrao kvalifikacije, tako da, jbga, vozi te finalna serija a ovde ne bi trebalo da bude mesta za takve logike Nije samo u pitanju finalna serija, Smailagicev kanal traje vec mesecima (iako zaista jeste lepo krenuo ove sezone) . Ne kazem ipak da ga treba otpisivati.Jeste on mlad igrac velikog potencijala, ali izgleda prilicno ogranicen i ne bog zna kakav radnik, u ovom momentu nam nista ne bi doneo. Edited May 28, 2022 by Kosjan Willavić Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 8 minutes ago, Kosjan Willavić said: Nije samo u pitanju finalna serija, Smailagicev kanal traje vec mesecima (iako zaista jeste lepo krenuo ove sezone) . Ne kazem ipak da ga treba otpisivati.Jeste on mlad igrac velikog potencijala, ali izgleda prilicno ogranicen i ne bog zna kakav radnik, u ovom momentu nam nista ne bi doneo. okej ali ja sam replicirao na ovo "Smajlagic je proslo leto kad nam je bio dosta potrebniji, iskulirao da se odazove." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markoss Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 14 minutes ago, uini said: mnogi su iskulirali repku, s'tim sto ti ne znas da li je to u odgovoru ili samoinicijativno takodje, smailagic je igrao kvalifikacije, tako da, jbga, vozi te finalna serija a ovde ne bi trebalo da bude mesta za takve logike Zaboravio sam skroz da je igrao u ovim kvalifikacijama. My bad. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat od Korneta Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 Micic, Teodosic Bogdanovic, Nedovic, Guduric Kalinic, Lucic Bjelica, Pokusevski Jokic, Milutinov, Petrusev Ovo je po meni najjacih 12. Imas opcije u toku mecu igraca na vise pozicija koliko hoces, Bogdanovica i Nedovica koji su cesto u karijeri prenosili lopte ukoliko Micic ili Teo se povrede ili imaju 5 licnih, sta god. Guduric 2/3. Kalinic i Lucic 3/4. Bjelica 4/5. Moze tu svasta nesto da se kombinuje. Ukoliko neko otkaze ili bude povredjen ili Kari proceni da je neko drugi bolji za tim sta god. Igraci koje vidim kao zamene da mogu da ulete: 1.Jaramaz, Jovic(oporavice se od povrede al pre Jaramaz zbog forme). 2. Anjdusic 3. Dobric 4. Davidovac( Mogao bi esej da napisem zasto Davidovac pre Smajlagica na poziciji 4, cak i Aleksa Ilic pre Smajlagica pa i Kuridza nakom vrlo dobre individualne sezone u Buducnosti a i u prozorima takodje) 5. *Dusan Ristic ( Sigurno i Kari razmislja u pravcu da njemu da sansu pre nego Bobiju ili Raduljici) *Mozda ce nekom biti smesno posto su voleli ljudi ranije da pisu kako je Ristic drven, spor itd. al momak je neverovatno napredovao. Ove sezone je u Spaniji, koja je ubdeljivo najjaca liga posle Evrolige bio jedan od najboljih centara po individualnom ucinku 10 poena, 4.7 skokova, 52% iz igre, 37.3% za 3 poena(22 od 59 znaci poveci uzorak) samo 0.6 izgubljneih lopti i sve to za samo 17 minuta. Imao je 4 utakmice preko 20 poena i to protiv Reala(25pts), Baskonije(27pts), Andore i Bilbaa. Na primer poslednju utakmicu koju je odigrao pre 10ak dana imao je mec ap sa Nokom i Gemblom(ex Virtus) i za 21 minut ubacio 18poena i 8 skokova... Vec ga Kari zna sa prozora gde je takodje bio jedan od boljih sa 9-8-12-12 poena i 2-6-8-8 skokova sa dobrim procentima za 2. Ne bi me cudilo ni da on dobije sansu pre Petruseva za treceg centra. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat od Korneta Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 7 hours ago, uini said: mnogi su iskulirali repku, s'tim sto ti ne znas da li je to u odgovoru ili samoinicijativno takodje, smailagic je igrao kvalifikacije, tako da, jbga, vozi te finalna serija a ovde ne bi trebalo da bude mesta za takve logike „Pokuševski je odlučio da se posveti svojoj fizičkoj pripremi za narednu sezonu. Poštujem njegovu odluku, ali svojim talentom bi mogao mnogo da nauči u reprezentaciji. Smailagić je doneo odluku takođe da se sprema za sledeću sezonu. Želim im sve najbolje“, poručio je srpski selektor. Ovo su reci Karija proslo leto. Nije nista pogresio sto je napisao da je iskulirao repku ali takodje istina da se odazvao u kvalifikacijama, mada Partizan je tada imao veliku pauzu, cini mi se da je cak 5 igraca iz Partizana igralo tada. Svakako izjavio je Smajlagic da ce biti na raspologanju selektoru za ovo leto ali pitanje je da li ce biti pozvan, mozda za kvalifikacije ukoliko neko otkaze od visokih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 1 hour ago, 1945 said: Micic, Teodosic Bogdanovic, Nedovic, Guduric Kalinic, Lucic Bjelica, Pokusevski Jokic, Milutinov, Petrusev Mnogo talenta ali fali odbrane, nije nam tim baš balansiran. Očekujem jedno ili dva iznenađenja od Karija, mislim da će gledati da uravnoteži tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 10 hours ago, Kenozoik said: Dobar dan svima. Kolega Princeton je nedavno postovao na temi Jokic odlična razmisljanja, Ovde pa me je navelo da se zapitam - pod pretpostavkom da su svi naši najbolji igrači na raspolaganju (nema povreda i otkaza), imajući u vidu njihove individualne karaktristike i stil igre koji forsira Kari, kako bi izgledalo da igramo sa samo 4 visoka? Npr Jokic, Milutin, Bjelica i Poku/Ilić/Smailagić.. U teoriji, to bi mogao bio brz - atomski basket. Sa druge strane rizik da tim bude neizbalansiran, da trpimo u skoku, difensu. Retko smo tako bili posloženi, 2001 je možda bio izuzetak (Tarlać, Drobnjak, Milojević i Tomašević). Šta mislite, da li bi tim mogao tako formacijski da se posloži, od ovih sada igrača? Šta bi bila prednost, šta glavni nedostataci? Tako i treba, to je možda jedini način da se max iskoristi potencijal ovih igrača. A da će odbrana biti loša - biće. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profesor Posted May 28, 2022 Share Posted May 28, 2022 13 hours ago, uini said: ako izjednačavaš pokua i bjelicu sa pripaljivanjem trojki, šta da ti kažem, sem da nisi u toku. to što mitrović može da ponudi, već imamo u vidu jokića (ograničavam se na mitrovićeve kvalitete) samo na toliko kvalitetnijem nivou da to nije za poređenje da mitar igra solidnu defanzivu, rekao bih da ima šanse, ovako jok. uostalom, 40mins je taman minuta za jokića i milutinova, plus bjelica 5mins kao streč-5ica bjelica može da asistira bolje od mitra, nema tako dobru igru leđima ali nudi tu tricu kao bitan faktor. poku s'druge strane, nudi igranje na tri pozicije (primarno PF ali može i na SF i na C određen broj minuta): tranzicija, asistencija, blokada, skok, nekad trica dečko je hodajući missmatch i u nba a kamo u evropi + budućnost repke dobrić da, samo ako kari misli da su njegove streaky trice vrednije od nečije pouzdane odbrane. Mozda je to tako u teoriji. U praksi smo videli proslo leto kako je Bjelica izgledao u repki. Poku-a cemo komentarisati kada ne bude igrao basket bez obaveza i pritiska. Uostalom vise je Smajli konkurencija Mitru, po poziciji i stilu igre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat od Korneta Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 1 hour ago, Darko said: Mnogo talenta ali fali odbrane, nije nam tim baš balansiran. Očekujem jedno ili dva iznenađenja od Karija, mislim da će gledati da uravnoteži tim. Moje misljenje je da za evropsko(ne kvalifikacije) ukoliko svi budu spremni ce biti tim koji sam naveo. Sta ce nam odbrana kada imamo najjaci napad u Evropi sa petorkom Micic, Bogdanovic, Kalinic, Bjelica, Jokic ili moze i Lucic na 3 a Kalinic na 4 umesto Bjelice pa mozda jos bolji napad. Naravno sve je to tesko uklopiti za kratak period i pitanje je oce li svi biti tu i ako budu da li ce bas ova kombinacija biti u isto vreme na parketu ali i svi ostali igraci iz rostera su dobri skoreri, bas svi iz rostera koji sam naveo mogu da daju 20+ poena, mada mislim da ce poenterski ucinak u ovakvom potencijalnom rosteru biti bas izbalansiran. Micic, Guduric, Lucic, Kalinic, Milutinov. Jel ovo zvuci kao petorka koja igra lose odbranu? Dakle ima tu i igraca koji su pristojni do dobri defanzivci odbrana bi falila jedino kad bi na terenu bila neka varijanta tipa Teodosic, Nedovic, Lucic, Pokusevski i Jokic a ni tad ne mora da znaci da bi falila odbrana. Jokic i Teo maltene svaki mec procitaju neku protivnicku akciju pa nadoknadjuju svoj losiji deo odbrane nekom ukradenom loptom ili iskakanjem ili rotacijom na vreme. Micic ume da odigra odbranu kad hoce, za Bogdanovica ne mozes reci da je igrac manje u odbrani kao za Nedovica na primer. Guduric pristojan defanzivac, Kalinic i Lucic odlicni. Bjelicu ako gledas u Nba ne mozes reci da je los defanzivac, ima mana naravno ali vise korisnih stvari radi u odbrani. Milutinov je dobar defanzivac a i Jokic je znacajno popravio svoju defanzivu u odnosu na pre 2 sezone recimo ako si ga pratio. I plus ovo sve pricam o individualnoj odbrani a veliki faktor igra i procena taktike timske odbrane u zavinosti od match up-a i dobar skauting i na to dodas i ogroman IQ gotovo svih igraca kao mozda i najvecu prednost u odbrani, ukoliko prethodno dve nabrojane stvari se dobro odrade. Uostalom kao sto i rekoh, kada imas ovoliko talenta u napadu i ako se sve to poslozi kako treba onda je dovoljno da igras da kazem pristojnu odbranu odnosno minimalno zadovoljavajucu i nema brige. Naravno ako igramo protiv Francuske ili Spanije morace i odbrana da se utegne jako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Eh sad, ne treba nam odbrana sem ako igramo protiv Španaca ili Francuza, a Španci su nam dokazani streptomicin. Plus redovno ekipa koja igra protiv nas ubacuje belu tehniku u koš i ima visoke % šuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 13 minutes ago, 1945 said: Sta ce nam odbrana kada imamo ... Izvini, ali od ovog trenutka sam prestao da čitam post. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat od Korneta Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 (edited) 3 hours ago, Darko said: Izvini, ali od ovog trenutka sam prestao da čitam post. Zbog cega si morao ovo da napises? Ili procitas ili procitas i repliciras kao sto sam ja tebi uljudno odgovorio na repliku ili jednostavno ako sam napisao bas toliku glupost onda valjda prevrnes ocima i ne odgavaras na budalastine? Imas obrazlozenje zbog cega sam to napisao. Neces da od drveta da vidis sumu. Ovo sto si napisao je izvlacenje iz konteksta tipa Informer da izvuce naslov iz ovog teksta sto sam napisao i napisu sokanto: 1945 izjavio da nam ne treba odbrana. 3 hours ago, DameTime said: Eh sad, ne treba nam odbrana sem ako igramo protiv Španaca ili Francuza, a Španci su nam dokazani streptomicin. Plus redovno ekipa koja igra protiv nas ubacuje belu tehniku u koš i ima visoke % šuta. Da si procitao sve shvatio bi da nisam mislio bukvalno to. Procitaj sve, nece ti biti nista, za 1 minut se procita sve. Ako te bas toliko mrzi htedoh reci da nam ne treba elitna odbrana za tako dobar potencijalni napad ukoliko se sklope kockice. Zvezda u Evroligi sa Radonjicem ima odbranu u nekoliko najboljih u ligi dok recimo Monako ima najlosiju odbranu ligi i taj isti Monako nas pobedi 2 puta. Zasto? Zato sto su najbolji napad u ligi bili odnosno davali najvise poena prosecno. A niti Monako ima bas sve cunjeve u odbrani niti je da Zvezda nema napad. Zao mi je sto ste oboje povrsno shvatili upis, pretpostavljam da niste procitali. Edited May 29, 2022 by 1945 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 5 minutes ago, 1945 said: Da si procitao sve shvatio bi da nisam mislio bukvalno to. Pročitala sam ceo upis. Osim što zaboravljaš da smo mi već imali priliku da vidimo taj superpotentni napad (pr. Bogdanović, Jokić, Micić, Bjelica, Milutinov) - i bili nakantani od Španije i Argentine, jer niko u tom line up-u sem Bogdana nije igrao odbranu. I zato što smo smatrali da protiv koga god igrali, možemo da nadmašimo njihov broj poena. Sure, Jokić je sad NBA MVP, Vasa je EL FMPV e te de, no i dalje ne bih tako nonšalantno govorila o odbrani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat od Korneta Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 (edited) 13 minutes ago, DameTime said: Pročitala sam ceo upis. Osim što zaboravljaš da smo mi već imali priliku da vidimo taj superpotentni napad (pr. Bogdanović, Jokić, Micić, Bjelica, Milutinov) - i bili nakantani od Španije i Argentine, jer niko u tom line up-u sem Bogdana nije igrao odbranu. I zato što smo smatrali da protiv koga god igrali, možemo da nadmašimo njihov broj poena. Sure, Jokić je sad NBA MVP, Vasa je EL FMPV e te de, no i dalje ne bih tako nonšalantno govorila o odbrani. Izvini, nisam znao da si zensko. 🌹 Editovao sam upis iznad dodatno dok si odgovorila i napisao jos dve recenice. Nisam ja nigde napisao nonsalantno o odbrani, zapravo jesam sa tom recenicom koju je Darko izdvojio ali sam odma nakon dosao i do defanzivei jos nekih stvari a mislim da svako ko procita sve ce razumeti sustinu, Imali smo priliku ali sa Jokicem na cetvorci i Micicem koji je ostao bez majke tih dana a ipak odlucio da igra. Da ne spominjem jako veliki napredak nekih igraca od tada kao i da potencijalno cemo imati i Kalinica i Nedovica i Teodosica pa zasto da ne reci i Nba talenta u usponu u vidu Pokusevskog umesto Bircevica na primer. Jokic je bolji igrac u odbrani nego sto je bio tada, barem po meni. Kalinic i Lucic ce zasigurno raditi najvise stvari u odbrani a jos ako ih uparis Lucu na 3 Kalinu na 4 pa Bogdana ili Gudurica na 2 i Micica na 1 i Milutinova na 5 kao sto sam vec naveo, to je jedna jako dobra defanzivna petorka da ne kazem da moze biti vrlo dobra. Pretpostavljam da kolega @Darkonije imao odgovor na to pitanje pa se pravio da nije procitao sve, ako stvarno nije onda mu se izvinjavam ali moze sad da odgovori ili ne mora, ali ovaj upis ce bar da procita siguran sam. Edited May 29, 2022 by 1945 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 (edited) 6 hours ago, Profesor said: Mozda je to tako u teoriji. U praksi smo videli proslo leto kako je Bjelica izgledao u repki. Poku-a cemo komentarisati kada ne bude igrao basket bez obaveza i pritiska. Uostalom vise je Smajli konkurencija Mitru, po poziciji i stilu igre. - bjelica je, kao i svi na tom turniru bio trešijana. sada dok diskutujemo, igra dobru sezonu i plejof a ujedno je igrač čiji kvaliteti trebaju ekipi na PF. - oklahoma ne igra basket bez obaveza; gledam ih prilično ove dve sezone - imaju odličnog trenera koji jako polaže na odbranu i insistira na određenim stvarima u napadu, uostalom, njihov generalni menadžer je pričao o tome u famoznom "exit intervjuu"* na kraju sezone. - konkurencija mitroviću su isključivo igrači koji igraju na poziciji centra, jer luka samo tamo može da igra. u tom smislu ne bih ponavljao deo prošlog posta, odnosno, zašto mitrović nije potreban, iako igra sjajnu sezonu za svoje kapacitete. * Spoiler Team Defense: Presti also noted that he was impressed by the team’s defense. The Thunder’s defense was surprisingly good for an injury-ravaged young team and did not fall into the usual pitfalls the young teams do. Mark Schindler of Basketball News had a fantastic article earlier in the year which summed up the Thunder’s defensive identity. Oklahoma City have bought in on being a tough, diligent team that takes away all of the easy looks. The Thunder have characteristics to build around on the less glamorous end of the floor which will allow Coach Daigneault to tailor his coverages more effectively and for Presti to better identify players who fit the Thunder’s style of play. Edited May 29, 2022 by uini 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzna Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Svasta se ovde moze procitati, ponesto i pametno, ali nisam ocekivao da ovim putem saznam da je Bogdanovic dobar odbrambeni igrac. I to zato sto je velik za svoju poziciju Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 2 minutes ago, krzna said: Svasta se ovde moze procitati, ponesto i pametno, ali nisam ocekivao da ovim putem saznam da je Bogdanovic dobar odbrambeni igrac. I to zato sto je velik za svoju poziciju jeste korektan odbrambeno, kada se poredi sa svim ostalim kandidatima na PG i SG, osim jovića. kada si odgovoran u defanzivi, svakako pomaže "frame", jer ne mogu da te unose jači igrači ili šutiraju preko tebe tek tako. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzna Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Daj onda Keselja Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 2 minutes ago, krzna said: Daj onda Keselja kešelj je imao samo frame ali nikada nije bio odgovoran u defanzivi, plus lateralne kretnje su mu bile bedne za igrača na poziciji niskog krila. bogdan je korektan, da ne kažem solidan defanzivno. nije neki opasan defanzivac ali neće niko na evropskom ciljati njega u igri kao rupu. daklem, za naš poželjan sastav na bekovima je najbolji defanzivac a van tog konteksta okej, radi pos'o koji mu nije prioritet. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzna Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Ne znam. Znam da je nacionale kukao zbog izostanka Laze protiv janeza 2017. u finalu. Dragic, Doncic, Prepelic, koliko dadose, 80? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 (edited) Bogdanović kao defanzivac 2017. i Bogdanović kao defanzivac u poslednje dve do tri sezone u NBA ne mogu da se porede. I to nema veze sa veličinom (thank God nisam Jokić, pa mogu ovo da napišem). Edited May 29, 2022 by DameTime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts