Jump to content
Vox92.net Forum

Darko

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ne živim u Srbiji ali baš to i mene plaši. Veoma je moguće da bukne i pre izbora, ima još skoro 3 nedelje do njih. Mada pretpostavljam da su izračunali da neće buknuti do tada, inače ne bi tako brzo skidali mere. Uostalom, videćemo. Ne mogu se brojke prikrivati ako počnu masovne manifestacije, kao što kažeš.
 2. Čile i Peru testiraju više. Ne znam gde sam pročitao za Ekvador, ali samo u Guayaquil provinciji je bilo 10,000+ smrtnih slučajeva prošlog meseca u odnosu na 2,000 prošle godine - znači višak od 8,000+
 3. Nebi me čudilo da je Brazil možda čak i broj 1 po smrtnim slučajevima. Veoma malo testiraju, ogromna zemlja, gusto naseljena, a mnoštvo ljudi ne može da se izoluje čak i ako bi hteli
 4. A ok, izvini ako nisi, učinilo mi se da ti je Kopernikova predstava smetala. Razumem šta želiš da kažeš, ali offence is taken, not given. Nije njemu bio cilj da izrazi nepoštovanje prema vojnicima itd, to su gluposti. Cilj je bio da iskaže negodovanje nad policijskim nasiljem. Pitanje je zašto minut-dva od 120+ cele predstave predstavlja toliki problem jednom delu publike, da koleno na zemlji predstavlja veći problem nego police brutality.
 5. Jel ima nekih upozorenja ako ti je obrisan post? Sada ne znam da li sam moj odgovor Angeliji zaboravio da postujem ili je obrisan. Hvala
 6. Angelia, šta je toliko disrespectful ako neko kleči za vreme himne? Ne psuje, ne pljuje - lik je protestovao police brutality, nema nikakve veze sa "disrespecting the troops" i ostalim sranjima. Problem je što dosta tih istih koji su šikanirali Kopernika nemaju problem sa klečanjem nad nečijim vratom za 7-8 minuta.
 7. Sada idu Phase II i Phase III. Ima da se čeka
 8. Ima smisla, i ja tako mislim. Mada zima dolazi a u isto vreme, mere popuštaju. Tako videćemo šta će biti. Gde živiš?
 9. Ima više slučajeva u Sidneju i Melburnu, ali to su i najveći gradovi i najposećeniji su. Zato, nije baš lako utvrditi. Inače, u Australiji većina porodica viši u kućama, čak i u Sidneju i Melburnu. I mladi uglavnom ne žive sa roditeljima.
 10. Škole su zatvorili kasnije, mere distanciranja su počele 21-og Marta (zabrana skupova više od 500 valjda). Ja sam počeo samoinicijativno da se izoliram 15-og Marta. Inače, kao i u Americi, svaka država ima svoje mere. Dosta su zasrali, ali to ne znači da WHO ne treba da postoji i da nisu uradili dobre stvari. Da su slušali WHO i koristili standardni test na početku pandemije u Americi, možda ne bi došlo do takvog sranja tamo. Inače, Bill Gates već godinama govori da pandemiju treba da shvatimo ozbiljno. I ne samo on, ali jebi ga - nije bilo dovoljno investicija.
 11. Baš sam to i mislio, najverovatniji scenario. Mada ipak je Kina tehnološki razvijenija i prati se sve, tako da ne isključujem mogućnost da je vrh znao i ranije.
 12. Wuhan aerodrom je zatvoren sledećeg dana - 23-eg. Što je isuviše kasno, da me pogrešno ne razumeš. Inače, epidemija je buknula u Kanadi od putnika iz Evrope/USA. Takođe ovde u Australiji, većina slučajeva potiče iz Evrope ili Amerike. Da li je WHO trebao da preporuči zabranu letova iz Evrope/Amerike/Irana kada je tada počelo da bukti tamo? Nisu ni tada. To je njihova mantra, pravilna ili ne (u linku imaju obrazloženje zašto su protiv travel restrictions): https://www.who.int/news-room/articles-detail/updated-who-recommendations-for-international-traffic-in-relation-to-covid-19-outbreak Inače, šansa da se virus zaustavi je propuštena u prvih par nedelja u Wuhanu. Ako je uopšte postojala šansa da se zaustavi - dovoljno je bilo da propustiš jedan slučaj koji je napustio Wuhan i piši propalo.
×
×
 • Create New...