Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Ne stižem puno da pišem, pa da se vratim par koraka unazad. Za mene je utakmica protiv Grčke bila vrlo bitna u smislu da je rezultat te utakmice značajno određivao raspoloženje, samopouzdanje, poruku koju šaljemo glavnim rivalima na EP, dakle u tom smislu sam rezultat utakmice smatrao vrlo bitnim. I pobeda jeste ostvarila efekte koje sam očekivao, i igra i pobeda su ozbiljan stejtment.

 

Utakmica sa Turskom, po meni, ima drugačiji značaj. Ovde je prva i najvažnija stvar pobedom ostati u igri u kvalifikacijama koje mogu da se ispostave kao vrlo bitan faktor za bližu budućnost naše reprezentativne košarke i u tom smislu nama je svaki sledeći meč važan gotovo kao četvrtfinale velikog takmičenja. Pobeda nad Grčkom je, osim ostalih pozitivnih efekata, upravo odškrinula vrata mogućnosti da uspešno prođemo kvalifikacije i sad bi trebalo uraditi sve da se ta šansa iskoristi. To vasži i za večerašnji meč, koji nam u principu dolazi u prilično dobrom momentu i zato bi trebalo ići punim gasom, a važi i za sve mečeve do kraja kvalifikacija, u smislu da svako mora da odradi svoj deo, jer na primer bilo koji igrač Partizana i Zvezde koji bude priključen reprezentaciji u prozorima donosi veliki plus.

 

Druga za mene bitna stvar večeras je da vidim koliko je zaista ova naša ekipa spremna za fajt u svakom smislu. Jer, budemo li pobedili Tursku na njihovom terenu u takmičarskom meču, uz ceo repertoar koji očekujem da jedan takav meč donese, to će meni da potvrdi da imamo, pored kvaliteta, i herc i glavu i ostale neophodne organe da uradimo velike stvari.

 

E da, šamani, vudu vračevi, vlaške veštice i ostala braćo i sestre, ubacite ako nije frka na današnju plejlistu onaj stari, ali uvek aktuelni hit da se niko ne povredi večeras. Evo i ja ću da prinesem žrtvu za ručak u vidu dva smuđa, 700 i 800 grama, i oplačem ih uz malo tamjanike, da odobrovoljimo basket bogove ako je ikako moguće.

  • Like 20
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, uini said:

@Arsenije Pesic, ja sam juce nesmotreno jeo ribu, pa danas mozda da odem korak dalje i ne jedem meso uopste (?) posto ne umem iskreno da placem nad hranom.

 

nisam pametan

 

Znači umesto prinošenja žrtve, žrtvuješ sebe apstinencijom od mesa, i to u najvažnijem obroku u nedelji? To ti je i jače nego ovo moje.

Link to comment
Share on other sites

nije "fer" da se kariju stavlja na teret 2001/02. nije fer ni njegov potez sa teodosicem ali svejedno. mislim da nam treba otklon od te fantasticne ekipe, da ga ne teretimo za ono sto je uradio pre 20ak godina kao dokaz za ovo danas.

 

kari je definitivno vrhunski turnirski coach ali je svaki turnir prica za sebe.

Edited by uini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sam se registrovao pre neki dan, ali nisam uspeo da gledam. Da li nešto nisam dobro odradio (na mail dobiješ registracioni link, i uputstvo da klikneš na link "počni kladjenje" što se meni nije pojavilo) ili ne funkcioniše player na mobilnim telefonima prego čega sam odradio ceo proces. 

Link to comment
Share on other sites

Da bi bilo u kući sve na svom mjestu, danas se utakmica gleda (kad kažem gleda- prvo se prati rezultat na rezultati.com. Nakon prve četvrtine, telefon se baci iz ruka prvih 5 minuta druge četvrtine pa se onda opet isprati do kraja poluvremena - jbg, previše se nerviram i nemam živaca nakon 2017 godine da gledam košarkašku reprezentaciju u odlučujućim mečevima) kod strica i djeda na selo.  Pripremljeno je 5l vina i 3l kole (volim jak bambus, ne govorite mi da nije muško piće, jeste itekako kad se zvekne 6-7l 🙂 ), pa ako sve bude kako treba, nakon poluvremena krećemo sa laganim zagrijavanjem 🙂 Na kraju se sve pregasi sa 2 čašice kajsijevače i spavaš kao dulfin 🙂

Edited by PavNO1
  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Za Tursku je biti ili ne biti, imaće sigurno dobru podršku navijača a vjerovatno i jako domaćinsko suđenje. A ni roster im nije loš da se ne lažemo. Vidjećemo koliko mi energije imamo nakon produžetaka,  sa skraćenom rotacijom i vjerovatno bez Vase. 

 

Ne sviđa mi se uopšte što nam je ovaj meč tako važan ali šta je tu je. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...