Jump to content
Vox92.net Forum

Arsenije Pesic

Moderators
 • Content Count

  214
 • Joined

Community Reputation

756 Excellent

Recent Profile Visitors

321 profile views
 1. E bravo, baš to. Vrlo čest zajeb kod tehnički limitiranih igrača, hoće da urade nešto što im i na treningu uspe svaki deseti put, umesto da biraju jednostavnije i efikasnije rešenje. Ovo što si ti predložio je upravo to - i lakše za izvesti i odmah bi ga stavilo u idealnu poziciju za gol.
 2. Dobra je ekipica Alkmar. Da nije bilo crvenog odučili bi nas od fudbala. Dobro stoje na terenu, tj. odlično se kreću. Stengs i Boadu para vrede, biće odlični igrači. Naša poslednja linija odbrane je gora od pola domaće lige. Do sada je bar Urošević nešto uspevao da uradi napred, večeras ni on ništa. Njegovo i Miletićevo kampovanje napred je večeras služilo isključivo da nam pravi rupčage u odbrani. Zato i moraju Zdjelar i Šćekić da igraju svaku, bez njih bi svaki napad protivnika bila šansa za gol. Uglavnom, u oštroj konkurenciji, ova se odbrana kandiduje za jednu od najgorih koje smo imali. Bojim se da će ubrzo neko ozbiljno da nas napuni. Ono iz čega mi primamo golove i nisu prave kontre, to su samo lopte gurnute napred iz kojih se zbog našeg diletantskog postavljanja i ispadanja stvaraju šanse za protivnike. Sadik i Asano su tehnički limitirani i zbog toga ne čudi što imaju lošu realizaciju, a ne pomaže ni to što nijedan ne bi podigao glavu da im život zavisi od toga. Hoće oni i trče i bore se i često i imaju dobru ideju ali noge ne slušaju dovoljno dobro. A kod Asana očigledno ni glava jer ona dva puta što je šutirao glavom su baš bila tehnički užasna. Ali OK, svi hoće da igraju fudbal, pokušavaju da urade nešto, igraju najbolje što znaju. 20 šuteva na gol je ozbiljan broj, makar i protiv 10 igrača. Plus Natho koji je samo večeras imao 5 dodavanja koja nisam video bar 5 godina od bilo kog našeg igrača, dovoljno da ima zašto da se gleda. Od penala nema ni p, častio nas Italijan. Eto i razloga da malo smanjimo kukanje na domaće prvenstvo, vidiš da penal i crveni ne dobijaju sami utakmicu, mora još neko da se priključi. Lepa slika na tribinama, ali očigledno je i da za huliganski podmladak ne moramo da brinemo.
 3. Ima nečeg savomiloševićkog u Sadiku, voli da drvi loptu, a voli i da promaši dobru šansu. Naravno, tehnički je na mnogo nižem nivou nego što je bio Savo, al' zato radi presing za dvojicu. Jbg, takva tura naišla. U štafeti 4 x 100 šou bi pravili, u fudbalu će ići malo teže, ali svakako igramo gledljiviji fudbal nego ranije.
 4. Ispadanje u četvrtfinalu je neuspeh. Ima brdo boljih trenera od Đorđevića, ali nisam siguran koliko ima boljih za mesto selektora reprezentacije. Bio bih prijatno iznenađen ukoliko u narednih 10 godina neko dostigne njegove rezultate.
 5. Nisi se setio da pokažeš sezonsku?
 6. Pa niko do sada nije bio opominjan zbog botovanja uopšte. Videćemo, za sve postoji prvi put. Znam da ti to nije motiv, ali ponekad tako ispadne na kraju. Ti si u principu korektan i nije cilj ovoga da prestaneš da pišeš na tim temama.
 7. Mlako mi je ovo, mnogo efektniji ti je bio pozdrav sa starog foruma. Kada si se posle onakvog oproštaja ipak pojavio ovde nakon nekoliko nedelja, ovaj ti ne vredi ni za odlazak od dva-tri dana. Nego, kako god hoćeš, nijednog trenutka mi nije bila nsmera da te teram sa foruma, pa prema tome nemam nameru ni da pokušavam da te vratim. Hvala ti za oval Vuletićev citat i topla preporuka da pročitaš par svojih postova, po slobodnom izboru, pa onda ponovo taj citat. Imao bih još štošta o tvom pisanju ovde, ali o tome kad/ako se vratiš. Sada o temi. Moderacija je ovim na sebe preuzela vrlo komplikovan i nezahvalan posao. Ako ćemo da sprečavamo botovanje, u tome ćemo biti dosledni, čisto da neko ne pomisli da će se sprečavati samo sns botovanje. Kao što rekoh, to je komplikovan posao, pošto tu ima mnogo 'hodanja po žici' pojedinih forumaša. Zato ćemo uvek reagovati postepeno i krenuti od upozorenja, kao što smo i danas uradili. Krajnji cilj je podizanje nivoa i kvaliteta rssprava. I još jedno pojašnjenje, u mom prethodnom postu sam pisao o mogućnosti da se pohvali bilo koji političar, pa nabrojao njih nekoliko koji su mi prvi pali na pamet da važe za, da tako kažem, najnepopularnije na forumu. Pa se u tom društvu našao i Tramp, i povodom toga samo želim da naglasim da ni po čemu ne izjednačavam Trampa sa ostalim nabrojanim likovima, osim po, kao što rekoh, nepopularnosti kod određenog broja forumaša. I s tim u vezi, da naglasim i da je moderacija neutralna po pitanju rasprava o Trampu na USA temi.
 8. Na početku, izvinjenje što je donošenje odluke dugo trajalo, ništa se epohalno nije dešavalo za to vreme, već jednostavno ne možemo svi da uskladimo svoje obaveze i budemo prisutni u isto vreme da bi se obavile konsultacije. Na temi Vox Populi - Vox Dei se piše o dnevnopolitičkim događajima u Srbiji. I dozvoljena je vrlo široka rasprava, koja obuhvata i kritiku vlasti i kritiku opozicije, kao i pohvale za jedne i druge u retkim situacijama kada to zasluže. Ipak, neke granice postoje, a to znači da se besmisleni postovi, trolovanje, botovanje i slično neće tolerisati. Nije uvek lako odrediti granicu niti motiv, i teško je odrediti precizna pravila, ali recimo da je granica definitivno pređena kada se, uz pohvale, kači izjava Gorana Vesića u kojem on nešto govori o izbornim uslovima i pravilima. Ili priče o naprednjačkim megaprojektima i njihovoj dobrobiti za građane Beograda i Srbije. To su stvari koje onemogućavaju kvalitetnu raspravu i redovno dovode do podizanja tenzija. Zbog toga, upozorenje za Kinika i Baneta, šta god da je bio motiv vaših postova, rezultat mnogo liči na sns botovanje, a to ovde nećemo da gajimo. Kao ni botovanje za bilo koju drugu političku opciju. Svaki stav koji je argumentovano obrazlozen je dobrodosao na forumu, pa makar on bio i pohvala Vesicu, Vucicu, Haradinaju, Plenkovicu, Trumpu, Putinu i bilo kome drugom, ali će se sankcionisati kada se vidi da je cilj napisanog provokacija, vredjanje suprotnog misljenja, botovanje, izvrtanje realnosti i laganje. Tema je otključana.
 9. Pazi stvarno. Ja sam iz nekog razloga prevideo "n" ispred "mp", tako da stoji sve što si napisao.
 10. Pa ne znam stvarno kakva je praksa u ostalim slučajevima, samo nudim jedno objašnjenje da se o tome u čitavoj priči vodilo računa. Možda i nije, možda je on jednostavno s Partizanom ugovorio platu koju je tražio, a ovo ako naplati - naplati. Rekao bih da je cela priča rađena pre svega sa ciljem da on bez obeštećenja može da napusti klub, a ovaj dodatni 'bonus' ako prođe - prođe. A logika iza toga, pa ono, kada jedna strana ne ispoštuje ugovor, njena odgovornost i šteta koju je uzrokovala drugoj strani se i utvrđuje na sudu ako se prethodno ne postigne dogovor. Ovde je šteta koja je nastala prilično jasna - razlika između dva ugovora.
 11. On je talentovan napadač, opasan po koš na različite načine i dobar skakač. Ali mu je odbrana užasna i ispod svakog nivoa. Pa njega su na onom U-nešto prvenstvu menjali kad treba da se odigra odbrana, i u svom uzrastu je očajan defanzivno.
 12. Valjda da bi bilo manje sumnjivo i lakše naplativo. Pazi, on je i sa Zvezdom sklopio rastući ugovor na 150 + 200 + 250 k, i sa Partizanom na 150 + 200 k, tako da je u pitanju praktično identičan ugovor, samo na sezonu manje. Ovako ne možeš da kažeš da je sklopio novi ugovor ispod svoje tržišne cene.
 13. Ja tog Jankovića ne podnosim više od većine ovde, ali on je svoj 'kejs' u ovom slučaju pametno vodio i završio. To jest, taj koji je to vodio u njegovo ime. Šta kaže hronologija: Čovara na kraju sezone, na proslavi titule, obaveštava igrače da će im sva dugovanja biti isplaćena do 15. jula. Janković čeka 15. jul (u međuvremenu se mejlom zvanično obraća klubu, gde kaže da on nije pristao na isplatu 15. jula i da traži da mu se sva dugovanja, to jest četiri plate, isplate u roku od 7 dana) i toga dana jednostrano raskida ugovor, što po ugovoru ima pravo da uradi zbog kašnjenja plata. To što je isplaćen 18. jula i što je Čović smatrao da je Janković pristao na produženje roka plaćanja, pa je još tumačio da ako je igrač pristao na isplatu 15 jula, onda i za taj termin važi rok od 30 dana, pa nema osnova za raskid ugovora sve do 15. avgusta, jebi ga, zajebao se. I sve što se dalje dešavalo, ugovor sa Fuenlabradom i pozajmica u Partizan, urađeno je kada Janković više nije bio pod ugovorom. Dalje, Janković od Zvezde potražuje "samo" razliku između iznosa koji je imao ugovoren sa Zvezdom za sezone 18/19 i 19/20, a to je 450 k, i ugovora koji je sklopio sa Fuenlabradom/Partizanom za te dve sezone, a to je 350 k. Tu razliku od 100 k je tražio i dobio, što sve pravno ima smisla. Tu se još fino omastio i njegov menadžer, koji je po raznim osnovama napapirčio preko 30 k. Mislim ono, nisam ginekolog ali volim da pogledam, nisam pravnik ali ne vidim kako je nešto drugo u ovom slučaju i moglo da bude presuđeno. Možda bih se čak i pokvareno smeškao na sve ovo da nije završio u KKP. Ovako, jbg drugari, saosećam s vama.
 14. Kad smo već kod toga, većina ljudi piše i govori Adetokumbo. To "mp" bi trebalo da se čita kao "b" i trebalo bi da je ispravno Adetokubo. Ovo pišem zahvaljujući mom sjajnom znanju grčkog, još od vremena kad je tamo osamdesetih na malom ekranu tv prijemnika bilo ispisano Tsimpona, kad su igrali neko finale u Atini. Mislim, nema veze, znam da se jubilarni 7456. put piše o tome, nego čujem i da većina naših komentatora greši, a pre neki dan sam baš obratio pažnju kako grčki komentator izgovara, i jeste Adetokubo.
×
×
 • Create New...