NMX Posted yesterday at 01:39 PM Posted yesterday at 01:39 PM 3 hours ago, Bobby Shurda said: Izvinjavam se kompaniji PEAK za sve izrečeno Pravili model za Bobija pa dali Vanji Na šta bre ovo liči, dizajn nikakav ali kakav je bre ovo kroj, ko bela muž/siledžijka majica, samo fali fleka od sarme 1 6
Problem sa licnim greskama Posted yesterday at 01:44 PM Posted yesterday at 01:44 PM 39 minutes ago, Smrtokapa said: I Hrvati su isto. I Holanđani.
DameTime Posted yesterday at 01:47 PM Posted yesterday at 01:47 PM 6 minutes ago, NMX said: Na šta bre ovo liči, dizajn nikakav ali kakav je bre ovo kroj, ko bela muž/siledžijka majica, samo fali fleka od sarme Ali materijal je stvarno užas, najgora sintetika, ovo kad se upali od znoja teško svima. Kad naši krenu u napad protivnik neće ni da staje u stav, ima svi da beže od njih. 3
Problem sa licnim greskama Posted yesterday at 01:48 PM Posted yesterday at 01:48 PM Grci bez Janisa sutra. A u kurac.
Poenter Posted yesterday at 01:58 PM Posted yesterday at 01:58 PM (edited) 2 hours ago, Arsenije Pesic said: Zato bi mi bilo ekstremno žao ako bilo ko od njih dvojice ne bude krenuo. Jebena FIBA i jebeno pravilo da možeš da vodiš samo 12 igrača na prvenstvo. To se pitam svaki put i voleo bih da mi neko da smislen odgovor zašto ne bi moglo na primer 14? Glupo pravilo koje je možda imalo smisla pre 30 ili 40 godina. I ja pokušavam da nađem smisao u tome i ne ide mi. Praktično te kažnjavaju ako se neko povredi ili razboli, kao da nije već dovoljna kazna za tim što ostaje bez igrača koji je biran u 12. Ne razumem čemu to pravilo i koja je poruka. Kao, šta je sise, povređuju vam se igrači, e, sad ćete da igrate sa 10 jer su vam se desile povrede. Stiže kazna buahaha. Meni je i 14 malo, nek ide recimo 16 pa se za svaki meč odredi 12. Edited yesterday at 01:59 PM by Poenter 1
Romantik Posted yesterday at 04:35 PM Posted yesterday at 04:35 PM Meni opet to je baš extra pravilo, treba da se zna unapred, sam biraš sastav, na utakmici realno i ne treba da igra više od 9, maksimalno 10 igrača, da se zna ko je prva petorka a ko rezerve, a ne da se timovi drastično menaju od meča do meča, da onaj ko je ušao u završni sastav ima garantovano mesto u rosteru na svakom meču. Stalno se nešto sve razvodnjava, pa tako u fudbalu sad ima čak 5 izmena, rosteri timova više se i ne zna koliko igrača, dopune tokom cele sezone, za mene to ubija draž. 1
Drug Crni Posted yesterday at 05:26 PM Posted yesterday at 05:26 PM 3 hours ago, NMX said: Na šta bre ovo liči, dizajn nikakav ali kakav je bre ovo kroj, ko bela muž/siledžijka majica, samo fali fleka od sarme Kao da je pravljen za jednog derana
drgnk Posted yesterday at 06:05 PM Posted yesterday at 06:05 PM On 8/6/2025 at 8:38 PM, Poenter said: Gledao sam sinoć klince u 11 sati kako u mrklom mraku pikaju basket i shvatio zašto to nikad neće biti realnost. Apropo budućnosti naše košarke, ne znam da li je ozbiljna priča i koliko se očekuje od onog klinca iz Amerike, Aleksa Alstona (majka Srpkinja). Vidim da su ga stavljali na širi spisak za U18, a i klinac je prema nekim izveštajima izrazio želju da igra za nas. Doduše, po snimcima, reklo bi se da je to još uvek high-school level, ali talenat i fizikalije se vide. Ne znam da li je na vreme pribavio naše državljanstvo ili bi se vodio kao naturalizovani igrač. 1
Poenter Posted yesterday at 06:11 PM Posted yesterday at 06:11 PM Klinac sam sebe zove Serbian sniper, nema tu brige hoće li igrati za nas, ostaje samo deo da li je dovoljno dobar Samo 😁 Deluje ok, ali ti snimci baš baš ništa ne govore. 2
Lil3LE Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) On 8/7/2025 at 4:24 PM, Kooineeperk said: @Barkley#34 slazem se da je period koji sam izneo, a koji je @Poenter zanemario, period neke malo drugacije drzave (SCG a ne SRB) i mnogo drugacije ako podrazumevamo i skolski period (SFRJ a ne SRB), tako da se moze reci da je rezultat "SFRJ skole" ali nije rezultat "SFRJ regiona", jer se fokusira (uglavnom) na Srbiju i nesto talenta iz Crne Gore. Cisto da razlikujemo ta dva pojma. Pool talenta je manje-vise isti, i u njegovim periodima i u onom koji je "zaboravio" a ja ga pomenuo, razlika je samo Crna Gora. A i on je u delu svojih perioda koje je isticao takodje zahvatio period sa Crnom Gorom, tako da ne vidim da smo nesto mesali jabuke i kruske, vec tu i tamo neki Ajdared uz Zlatni Delises. 🙂 Sto se samo "SFRJ skole" tice, o tome se moze diskutovati ali to nije tako lako utvrditi da li je ili nije, nije jednostavno kao pasos/region. Ali vidi, ako cemo to da prihvatimo kao tako, to onda zapravo ide u prilog mojoj prici - gde nam se zagubila onda ta SFRJ skola? To je sistem, zar ne? Sistem o kome pricam. Da su nam deca bolje radila, manje sanjala o nekim suludim parama i da sto pre pobegnu odavde (osim u slucaju rata, jel). Da ce imati priliku da igraju u jakim domacim klubovima, a da je to cak u neko starije vreme bilo propisano i od strane saveza - kad mogu da se otisnu u beli svet. To se promenilo, normalno. Drustvo se promenilo. Ne samo kod nas. I dok su neki drugi, na zapadu, Spanci, Italijani, Nemci, Francuzi, postavljali nove, modernije sisteme, mi smo napustili nas komunisticki sistem, koji vise nije bio odgovarajuci, a nismo napravili novi, nego smo ostavili stvari da se same resavaju. p.s. da, poredjenje sa huljom je preterano, ali bukvalno je to nesto sto on ponavlja kao pokvarena ploca kad predstavlja neke brojke, nemam s kim drugim da uporedim, ali jeste preterano samo zbog imidza hulje, tako da mogu da se izvinim zbog toga, objasnio sam posle da to njegov upis deluje "politicki" u tom smislu. Hulja je preterana, kako se to ovde na forumu kaze, "hiperbola". i jos jedan p.s. ima li nekoga da zeli da uradi ozbiljnu analizu plasmana U16-U20 repki kroz generacije, poslednjih 20-30 godina, pa da vidimo gde smo bili, gde su drugi bili, gde smo sada a gde su drugi sada? Ja jesam pogledao, tako da sve sto pisem ne pricam na pamet i iz glave, nego na osnovu pracenja mladjih repki. Nadam se da neko u savezu, i ovom i onim ranijih godina, radi neku ozbiljniju analizu. Jer ako radi, onda mu je jasno. Naišao sam na ovu instagram objavu pa sam se setio ovog posta. Mislim da ide uz ovu diskusiju iako su samo obuhvaćene u18 reprezentacije. Ujedno mi je interesantno što su odvojili Jugoslaviju i Srbiju. Pokazuje i da smo u zadnjih 10 prvenstava u18 3x bili prvaci. Edited 22 hours ago by Lil3LE Dodao jos jednu sliku 1
Arsenije Pesic Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 16 hours ago, Romantik said: Meni opet to je baš extra pravilo, treba da se zna unapred, sam biraš sastav, na utakmici realno i ne treba da igra više od 9, maksimalno 10 igrača, da se zna ko je prva petorka a ko rezerve, a ne da se timovi drastično menaju od meča do meča, da onaj ko je ušao u završni sastav ima garantovano mesto u rosteru na svakom meču. Stalno se nešto sve razvodnjava, pa tako u fudbalu sad ima čak 5 izmena, rosteri timova više se i ne zna koliko igrača, dopune tokom cele sezone, za mene to ubija draž. Ma šta 10, neka igra 5 igrača i može jedna izmena za pičke, ako ih nije sramota da je koriste. I da igraju u šangajkama, na šljaci. Dobro, naši dresovi se savršeno uklapaju u tu varijantu, ali nije to tema. OK, da uozbiljim, valjda ne moram da ti objašnjavam koliko je jedna sezona u kojoj su sadržane i reprezentativne i klupske obaveze zahtevna za telo jednog košarkaša. I koliko je to sada drastično drugačije u odnosu na neka ranija vremena. Mogu da nađem hiljadu analogija, prva koja mi je pala na pamet je da je ovo kao da kažeš ma šta će sigurnosni pojasevi u autu, toga nekada nije bilo i to ubija draž vožnje. Igrati danas turnir sa 9 utakmica visokog intenziteta u 19 dana, sa 12 igrača, znači da je veliko pitanje da li ćeš za finale imati tih tvojih 9 upotrebljivih. I, je l' to cilj jednog velikog reprezentativnog takmičenja? Koja je tačno draž toga? I iz kog razloga se kažnjavaju ekipe koje imaju, recimo, 15 upotrebljivih igrača za jedno takvo takmičenje? 14
Beonegro Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 17 hours ago, Romantik said: Meni opet to je baš extra pravilo, treba da se zna unapred, sam biraš sastav, na utakmici realno i ne treba da igra više od 9, maksimalno 10 igrača, da se zna ko je prva petorka a ko rezerve, a ne da se timovi drastično menjaju od meča do meča, da onaj ko je ušao u završni sastav ima garantovano mesto u rosteru na svakom meču. Da se upišem u Team Romantik. 12 igrača je 2 petorke i još 2 igrača preko, košarka može da se igra normalno sa rotacijom od 9 igrača, skoro normalno da rotacijom od 8 igrača, tako da stvarno nema potrebe za kuknjavom za 14 ili 16 igrača. Čak i kad uzmemo 2017. kao ekstremni primjer problema sa povredama, mi nismo izgubili finale zato što se Stefan Jović povriiedio, nego zato 1) što je Jokić ispalio i 2) što se "Spasa", Boban, Milosavljević i Gudura nisu pojavili u finalu
Beonegro Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Jedna opservacija sinoć sa tekme Francuska - V. Britanija: Britanci nose Nike dresove I njihovi dresovi (sinoć su nosili bijele) su znatno bolje dizajnirani od ovoga što nose naši, međutim kvalitet je i dalje pijačnog nivoa, ko ima majicu ispod sa nekim pri tom providi se, takoreći zastiđe. Imam utisak da je Nike za košarku napravio podjelu na jeftinu opremu (Nike) i fensi opremu (Jordan), jer su Jordan dresovi koje su Francuzi nosili sinoć pet kopalja iznad po svemu, materijal, dizajn, print, detalji... prosto se odmah vidi da jedni izgledaju kao moja ekipa iz biznis lige, a drugi kao NBA ekipa. 2
Kooineeperk Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Hocemo da predjemo na novi PDF za EP i odgovarajuce teme ili ne jos? @Don Dusko?
Don Dusko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Hocemo samo cekamo @DameTime da otvori. @DameTime mozes otvoriti i sad pa kad dodje slika posalji mi u inbox pa cu editovati i dodati u post. 1
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 7 minutes ago, Don Dusko said: @DameTime mozes otvoriti i sad pa kad dodje slika posalji mi u inbox pa cu editovati i dodati u post. Deal, otvaram uskoro. 😁 1 1
Poenter Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 4 hours ago, Beonegro said: Da se upišem u Team Romantik. 12 igrača je 2 petorke i još 2 igrača preko, košarka može da se igra normalno sa rotacijom od 9 igrača, skoro normalno da rotacijom od 8 igrača, tako da stvarno nema potrebe za kuknjavom za 14 ili 16 igrača. Čak i kad uzmemo 2017. kao ekstremni primjer problema sa povredama, mi nismo izgubili finale zato što se Stefan Jović povriiedio, nego zato 1) što je Jokić ispalio i 2) što se "Spasa", Boban, Milosavljević i Gudura nisu pojavili u finalu Ne vidim logiku da određuješ nekom šta je njemu dovoljno. Mogu da odluče da igraju sa 5, bez izmena, mogu i da rotiraju svih 12. Košarka se igra sa pet igrača na terenu i 7 na klupi. U NBA-u, koliko znam, i više. Ovde povreda, bolest... i ostaješ bez tih 7 na klupi. Zašto? Ako se svuda igra sa minimum 12 igrača, zašto u FIBA košarci ostaješ bez te mogućnosti? Edited 4 hours ago by Poenter
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: Izvol'te u salonu Hvala Dejm. Ovde zavrsavamo diskusiju nastavite na temi za EP. Otkljucace se kad se zavrsi EP.
Recommended Posts