Jump to content

U Zvezdu, zna se! 2022/23


Brat od Korneta

Otvaranje teme za 22/23  

140 members have voted

  1. 1. Koga bi ste da otvori temu za 22/23

    • WingWalker
      35
    • Devil
      14
    • Sarac
      53
    • Ridji
      17
    • Princeton
      20

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/22/2022 at 01:00 PM

Recommended Posts

pisite sta hocete ali Nemanja Nedovic je zivotinja 
videcete mislim da ce mu ovo biti najbolja sezona u zivotu. 

najkompletniji napadac u Evroligi po meni. Ima sve , dobar sut, prodor, skok,brzi prvi korak.

Edited by iamsho4sho
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, uini said:

 

efes je ekipa koja se komotno oseca kada se igra na veliki broj pts, vasa i larkin nisu dobri defanzivci ali su naucili da se prilagode kontekstu, osim sto su majstori loptanja

 

Fenale protiv Reala dobili sa 58:57.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Bode said:


Stvarno je more gluposti napisano u poslednja dva meseca, ukljucujuci tu i potencijalna pojacanja, ali ovo se visoko plasira.
Bolji smo na apsolutno svakoj poziciji od 1 do 5 u odnosu na proslu sezonu i tim koji je te iste komsije ostavio iza sebe u takmicenjima gde su se sreli.
Posebno me raduje konacno malo one stvari prilikom dovodjenja pa bar ovog igraca na poziciji 1, sto bi moglo fino da se isplati.
Ono sto ce bez dileme napraviti razliku je sto je ovo fizicki mnogo bolja ekipa, koja moze da isparira u tom segmentu, za razliku od vecitih talenata srpske skole kosarke koji su u tom delu igre izgledali kao deca u pubertetu u odnosu na vecinu ekipa u EL. Da ne nabrajam po imenima, nije fer.

I ono sto meni licno prija je bar pokusaj iskoraka na visokim pozicijama i sto ce se konacno u duelima sa komsijama videti kolika je Lesor ustvari kanta od igraca, kada ima ko fizicki da mu isparira.

Iz tvojih usta u Bozije usi. Voleo bih da imam tu vrstu optimizma - ali, kao sto iz prilozenog vidis, nemam.  Pre svega zbog one pozicije koju nisi pomenuo u postu - a to je trenerska. 
 

jedan od nas dvojice ce na kraju sezone biti demantovan. Voleo bih da to budem ja, no se ne nadam.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Laki21 said:

 

Fenale protiv Reala dobili sa 58:57.

Pa to je zbog užasnih procenata i jedne i druge ekipe, nije se igrala me znam kakva odbrana. Real 30% iz igre. Sezonu ranije su osvojili sa datih 86 poena. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Guru said:

 

Na stranu selekcija, balans između odbrane i napada, kompatibilnost i slične nebitne stvari, ipak mi je prilično drago što ću u Zvezdi gledati Jaylen Adamsa - jednog od mojih G-League ljubimaca. :classic_love: Posebno me je oduševio u sezoni 2019/20, kada je igrao za Wisconsin Herd u tandemu sa Frenkom Mejsonom (sabili su tu sezonu obojica, a i tim je imao najbolji skor u ligi: 33-10), čak i kada sam gledao utakmice zbog nekih drugih igrača iz njegove ili pak protivničke ekipe, na kraju je Adams uvek ostavljao najjači utisak na mene.

 

Što se tiče fizikalija, ništa posebno - undersized sa 184 cm bez patika, bez nekog ludog wingspan-a (193 cm) i dohvata (244 cm) da taj nedostatak visine nadoknadi. Ipak, solidno je nabijen, ima kompaktnu gradju i sneaky je atleta - ume povremeno da eksplodira kada se zaleti, ima finu brzinu i generalno nije mekan, ulazi u kontakt sa visokim igračima na ulazu (što je doduše kod njega mač sa dve oštrice), a i povremeno kada se iscima u odbrani ume da odigra čvrsto.

 

Najveći kvalitet mu je šut i shot making - u toj sezoni u G-League je bio na 41% za tri iz 6.5 pokušaja po meču, prošle sezone u NBL-u opet 41% za tri iz čak 7.5 pokušaja. :Hail: Izbačaj mu jeste nešto niži i pomalo flat footed, ali ima odličan domet, diže pull up trojke u tranziciji, kreira bez problema separaciju srednjim i zadnjim promenama i posebno trademark side stepom, izuzetna je pretnja iz pika i uručenja, ali je i veoma pouzdan spot up šuter: prošle sezone na impresivnih 48.5% realizacije, tako da ima neku vrednost i kada lopta nije u njegovim rukama. Ima naravno utakmica i kada je hladan i propisno se ispromašuje spolja, al' zato kada se zapali u stanju je da spakuje 5+ trojki i to često onako u seriji kojom može i da prelomi utakmicu.

 

Pored šuta za tri, ima veoma dobar repertoar sa poludistance u vidu mid range i short range jumper-a (46% realizacije) i floutera (49% realizacije) kojima uglavnom kažnjava kada protivnici brane pik u dropu, mada nekada i pretera i uzima ove šuteve iz teških pozicija i van balansa, pa se dešava da izbaci loptu baš tvrdo i da promašaji budu poveliki...

 

Što se tiče prodora - završava sa obe ruke, agresivan je, voli da inicira kontakt i zbog toga relativno često ide na liniju za slobodna bacanja, odakle se može očekivati oko 80%... Ipak, ne može se reći da je dobar finišer na obruču - prošle sezone samo 46% realazacije, ume stvarno da preceni sebe i zaleti se direktno na ozbiljne rim protectore, da pokušava polaganja iz skoro nemogućih uglova i sl.

 

Kao plejmejker definitivno ima talenta, mada sveukupno jeste mixed bag... Generalno uopšte nije loš dodavač, ume da uspostavi dobru saradnju sa visokim igračem u p&r-u, da baca fine pocket pasove, lobove, precizne kick out pasove za šutere (sa obe ruke), da lepo podvali loptu iz prodora, pa sve to povremeno i uz solidnu dozu kreativnosti... Ipak, decision making mu je blago rečeno upitan, voli da forsira neka low percentage dodavanja i da telefonira, ne može uvek da kreira dobar ugao za dodavanje jer je malen, a trademark turnover mu je kada iz prodora skoči bez jasnog plana šta će da uradi sa loptom, pa najčešće baci neki spori poprečni pas koji protivnik lako preseče... Taj over-penetration mu je najveća mana u pozicionom napadu, stvarno ima gadnu tendenciju da se zaleti u pun reket, napravi faul u napadu, gađa saigrača koji je na pola metra od njega i slične gluposti. Uz to ima i neke baš nepotrebne padove koncentracije i ležerne momente koji rezultiraju jeftino izgubljenim loptama - lenji prvi pasovi, manjak strpljenja kod inbound dodavanja, uletanja direktno u zamku kada protivnik igra presing po celom terenu... Znači jeste dinamičan sa loptom, ume da razigra saigrače, ima momente kreativnosti, al' je daleko od nekog floor generala i igrača na koga možeš da se osloniš da će u kontinuitetu da donosi dobre odluke i savršeno čita protivničku odbranu.

 

Što se tiče odbrane - fizikalije su mu takve kakve su i naravno da ga ozbiljno limitiraju na toj strani terena, al' se on recimo u G-League cimao više nego otprilike 90% igrača tamo... Lateralno je odličan, ima veoma brze ruke, ume školski da obiđe blok i vrati se telom ispred ball handler-a, a ume da bude i fizikalan (koliko mu telo dozvoljava), plus je uvek izuzetno aktivan na skoku i skida neke lopte čak i pored viših igrača. Naravno da se dešava da i tu lelemuda i da mu pada koncentracija i voljni momenat, kao i da se previše zaleće, kocka, pusti igrača da ga probije pa peca ukradenu s leđa i sl. al' za lige u kojima je igrao je i ovo što je pokazivao pozitivno iznenađenje i verujem da bi u ozbiljnijem defanzivnom sistemu mogao da bude relativno ok. 

 

 

E sad, da je Adams profil igrača koji sam priželjkivao za startnog pleja - nije ni blizu, sa njim u bekovskoj liniji smo mnogo ograničeni po pitanju sajza i defanzivnog potencijala, Ivanović je maltene obesmišljen - jer sve što on u teoriji ume, Adams to radi bolje (a uz to dele i neke mane), projektovani startni bekovski tandem Adams-Nedović ne samo da je defanzivno problematičan nego je i ofanzivno malo previše lud i divlji za moj ukus... Da imamo vremensku mašinu i da možemo da vratimo Pefija na nivo npr. 2019/20 sezone, onda bi to bio top PG tandem za naše uslove, mada bih ja i tada preferirao nekog two way beka umesto Nedovića... 

 

Ipak, Adams jeste igrač sa izuzetno visokim plafonom i neko ko ako klikne može da napravi ozbiljnu razliku i na EL nivou, pa mi je drago što smo makar doveli jednog takvog igrača (koga pritom i od ranije gotivim :classic_sleep:), kada se već ovako zajebavamo sa selekcijom i ne vodimo nimalo računa o stvarima o kojima bi jedna underdog EL ekipa morala najviše da razmišlja.

 

 

Vise si ga ocrnio no sto si ga nahvalio 😀

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Pero_Cameron said:

Vise si ga ocrnio no sto si ga nahvalio 😀

Neko uvek vidi polu-praznu čašu ,a neko polu-punu.

Čitajući te rekao bih da si ti u ovoj prvoj varijanti.😉

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Sector said:

 

Rekao bi čovjek da nismo bili miljama daleko od top8 čak i nakon izbacivanja 3 ruska kluba. U napadu smo bili jezivi, sa premalo talenta. Neki naši mečevi su bili teški za gledanje, pogotovo kad naletimo na ekipu koja igra dobru timsku odbranu. 

 

Imo, nama su višak White i jedan od dvojca Lazić/Lazarević, a kratki smo za jednog dobrog igrača na 3/2 koji zna odbranu da pegla.

 

Zato cemo sada biti u odbrani jezivi pa cemo videti koliko meceva cemo biti konkurentni do samog kraja.

Link to comment
Share on other sites

Ne mozete da poredite to sto je Real uzeo titulu sa 86 poena pa cemo sad mi da gazimo jer imamo potencijal da damo 86 poena. 

Sve sto mi imamo napadacki, imaju sve ostale ekipe samo x2.

 

Nasa jedina sansa je Radonjiceva kosarka kao sto je Vijetnamcima bila sansa da se kriju po rupama i drvecima jer ne mogu da ispariraju amerikancima sa napadackim arsenalom.  

Mi ove sezone glumimo Banzai japance pa kom opanci a kom obojci.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Danas je kosarka toliko napredovala i toliko se trenira, da talenat i rad donose sasvim novu dimenziju, gde ne znam kakva da si odbrana, ne mozes im nista.

 

Proslo finale EL je bio "incident", preruzna utakmica, poslednji napad Reala, kao iz nekog Matrixa.

 

Odbrana je za underdogove, da urade nesto vise, ali nikada te ekipe ne mogu do trofeja na najsjajnijoj sceni.

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@BojanaCZV, delimično se slažem, ponegde i jok ( :

mislim da je pobednička košarka uvek bila kombo dobrog napada i dobre odbrane. činjenica je da su u neko starije vreme, ekipe koje su igrale izvrsnu odbranu a prosečan ili ispod toga napad, mogle da se dočepaju finala, ponekad i titule. međutim, i 90ih (ne pamtim ranije) je to bio izuzetak a ne pravilo.

 

što se današnjeg konteksta tiče, ne može se bez dobrog napada, to je obaveza, slažem se. ipak, kao i 90ih ali sa obrnutom verzijom, izuzetak je da ekipe sa vrhunskim napadom uzmu titule a da nisu sposobne da odigraju dobru odbranu kada je to neophodno. to viđamo i u nba i u evropi, čak i na repka-turnirima.

 

slažem se da je ovo finale eurolige anomalija, green je to juče lepo predstavio kroz bazične statse šuta.

 

daklem, balans je bitan, čak i za golden state i boston ili real, barcu i efes. 

ja se iskreno nadam da ćemo do početka sezone nekim potezom / potezima rešiti ovo pitanje na PG-SF pozicijama. imamo dva defanzivca na tri pozicije (6+ igrača) ali sa verovatno limitiranim minutima; jednog na zalasku karijere i jednog koji treba da pokaže da je sposoban da igra na ovom nivou više od 5mins (lazić & lazarević)

 

treba nam još jedan ali ozbiljan defanzivac koji može da provede 15-20mins na PG-SG ili SG-SF alternativno, a da nije baš totalni minus u napadu.

 

ako je čovi ostalo milion za igrača i milion za vikendicu, mislim da može da se uštine nešto od vikendice i da tu zaokružimo roster 🙃

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

....

inače, od kad je @Chaos Is Me juče pomenuo adama hangu, ne umem da prestanem da maštam koliko bi to bila dobra kupovina, za koju ne treba žaliti novce, keš kredit da uzmemo ili šta već  : i

 

bukvalno mislim da bih bio srećniji nego da su dođli shabazz i teokratija zajedno. ovom rosteru bi to bio idealan igrač & ne bih onda upisivao nikome pobedu pre nego što se tekma završi, niti bih smatrao partizan nekim ludim favoritom.

 

mada sad vidim da je potpisao 2021 na tri godine sa realom, ne znam šta se ložim

 

jel' ima nekog dobrog two-way krila na evropskom tržištu a da je slobodan?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, uini said:

....

inače, od kad je @Chaos Is Me juče pomenuo adama hangu, ne umem da prestanem da maštam koliko bi to bila dobra kupovina, za koju ne treba žaliti novce, keš kredit da uzmemo ili šta već  : i

 

bukvalno mislim da bih bio srećniji nego da su dođli shabazz i teokratija zajedno. ovom rosteru bi to bio idealan igrač & ne bih onda upisivao nikome pobedu pre nego što se tekma završi, niti bih smatrao partizan nekim ludim favoritom.

 

mada sad vidim da je potpisao 2021 na tri godine sa realom, ne znam šta se ložim

 

jel' ima nekog dobrog two-way krila na evropskom tržištu a da je slobodan?

Jeff Taylor je free

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...