Nek grmi jako Posted yesterday at 04:36 PM Share Posted yesterday at 04:36 PM (edited) U prirodi su izrazito retki, ali ipak poznati slučajevi u kojima je neka vrsta i pojela vlastito dete, ali to je izuzetak i ekstrem koji potvrđuje neko drugo pravilo, znatno upečatljivije i jasnije od ovog čudnog čoveka koji bi da mu neko zgazi ćerku, po kome će roditelji učiniti sve što mogu da fizički zaštite decu. Jer, kao otac deteta koje je student i koje je na protestima, nemam taj luksuz da se astralno projektujem, pa da sa nekakve etičke visine odozgo posmatram šta se dešava, sa mirom nekakvog sveca. Ne, ne... Za sve je mnooogo bolje da niko ne testira na šta smo sve supruga i ja spremni ako je bezbednost naše dece dovedena u pitanje. Edited yesterday at 04:40 PM by Nek grmi jako 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted yesterday at 05:11 PM Share Posted yesterday at 05:11 PM Rektor Bg univerziteta Djokic veceras gost u 21h kod Jugoslava Cosica na Insajder tv Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunilo Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 1 hour ago, Nek grmi jako said: Pavlović je sinoć na RTS-u održao javni čas na temu zašto je bitno da Javni servis bude slobodan i otvoren za sve činioce javnog, kulturnog i političkog života. Staložen, precizan i nadasve jasan kada je reč o obdukciji leša koga nazivamo Javnim servisom, uz to i nadaren da svima u Srbiji koji znaju da saberu dva i dva pokaže šta su zapravo studentski protesti, te ko su studenti i njihovi profesori. Zamislimo li period od oko godinu dana, u kome svaki dan neki drugi pojedinac ranga dekana Pavlovića na Javnom servisu vrši obraćanje javnosti o raznim temama, a mimo diskursa vlasti, imali bismo potpuno drugačije startne pozicije pred neke sledeće izbore. To je razlog zbog koga se vlast boji studenata i njihovih profesora... Lepši su, pametniji, nepokvareni... Njih ne mogu da dobiju jedan na jedan... Čak ni na ruke, jer ima nas koji ćemo da skočimo da, na svaki mogući način, branimo našu vlastitu decu koja studiraju ako ih neko napadne, a pogotovo ne mogu da ih dobiju na - glavu. Ne postoji univerzum u kome u čistim izbornim uslovima opcija koju otvaraju studenti gubi od naprednjaka. Priroda se tu nekako uvek pobrine da stvari postavi na svoje mesto. Njima jednostavno msm RTS-u nema pomoci. Koliko godina imamo uredjivacke politike javnog servisa koje nisu u podudarnosti sa desavanjima u zemlji. Oni su uvek masinerija rezima koji god bio i da bi se ubuduce to izbeglo treba ih skinuti sa grbace-pretplate naroda. Sracunato na broj brojila u zemlji svaki mesec im legne oko 130-tak miliona €. Ako su sposobni izborice se za medijski prostor a najverovatnije da bi se za par meseci rasuli po privatnim televizijama i nek se teraju u 3 pm jednom za uvek da se opet ne bi dogodilo isto. Naravno sve je to utopija pa ce ih i naredna vlast koja god bude bila koristiti u svoje svrhe. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago Meni je juče bolo uši to što nepomenik insistira da Đurić i Vučević podnose ostavku zbog prebijanja studenata u NS pre neki dan a nije im to bio dobar razlog da urade zbog ubistva 15 ljudi pod nadstrešnicom. Danas Tadić negde izjavi da on smatra da je ovo urađeno tako da se izbegne da vlada primi na sebe odgovornost za nadstrešnicu što me je ponovo navelo da razmislim o tome. Studenti su njihove ostavke tražili upravo zbog odgovornosti zbog nadstrešnice tako da tehnički gledano ovo nije ispunjenje tog zahteva. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago (edited) 😄 Carica "Izmišlja proces, niti ima optužnice, niti ima suđenja, nisam krivično gonjena – on mene pomiluje. Došli smo do kraja. Plaši se za sebe i misli da pomilovanjem može da dobije neku nakolonost. Moju naklonost ne može da dobije niko ko krši zakon. Verovatno je njegov gest zbog toga što sam u žiži javnosti da bi bacio neku ljagu na mene – kaže dekanica." Edited 22 hours ago by srlepajce 18 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago Prvi protest verovatno ikada odrzan u Lapovu. Lapovo je malo mesto kod Kragujevca u kom opozicija bilo kojoj vlasti nikada nije postojala. Ako se i ovakva mesta probude, kraj mu se nazire. 12 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 22 hours ago Share Posted 22 hours ago 14 minutes ago, McLeod said: Prvi protest verovatno ikada odrzan u Lapovu. Lapovo je malo mesto kod Kragujevca u kom opozicija bilo kojoj vlasti nikada nije postojala. Ako se i ovakva mesta probude, kraj mu se nazire. Ja sam sasvim slučajno na FB naleteo na fotografije protesta u Velikom Gradištu, navodno oko 200 ljudi. Ne znam koliko ima stanovnika, ali znam da se to Gradište može prepešačiti kao Kalemegdan, a manje je od Lapova. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago AV je i zabrinut što mu se mala mesta i varošice otržu kontroli što i tamo ljudi više nisu u strahu nego podižu glavu. To za njega znači da ne može više tako lako da pušta šarene laže svojim "glasačima" da tamo gore negde u BG i NS zavedeni studenti rade protiv države. Zato se moraju podržati ove šetnje, blokade i protesti u malim mestima, da se ljudi skroz oslobode straha. 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago (edited) Uvek sam se pitao koja to ruka spoji nespojivo, poput nekakvih grenela, porfirija i tuskova, koji ničim izazvani odjednom kreću da pružaju podršku nekom režimu iako ih niko nije pitao ni za šta, niti se od njih traži da podrže nekakvog vlastodršca. Slične stvari smo mogli da vidimo i pred pad Đukamovića, kada je i kuso i repato skočilo sa strane, i iz bezbedne udaljenosti, da ga brani od njegovog sopstvenog naroda, istog onog naroda kome je bio vladar tri decenije, ali je posebno indikativno i iritirajuće to što pojedini istaknuti glasovi uz EU, što glas Donanda Tuska svakako jeste naročito nakon invazije Rusije na Ukrajinu, bulazne o stvarima o kojima zapravo nemaju pojma. Stoga je Tuskova izjava o tome da u Srbiji nema političke krize pogrešna na svaki mogući način na koji može da bude pogrešna, ali i maliciozna kao proizvod bezmozgovićevskog gledišta na razne pojave. Jer, da takvi likovi imaju mozga, ne bi dozvolili da im Putin šenluči maltene na kućnom pragu, već bi sve učinili što je u njihovoj moći, pa čak i slanje hiljada poljskih dobrovoljaca u Ukrajinu, da ne dozvole ugrožavanje vlastite bezbednosne situacije. I ne samo to, već u trenucima dok susedno dvorište gori, on se nađe pozvan da nam saopštava ima li političke krize u Srbiji ili je nema?! Pa ko ga bre pita za Vučića i koji je on faktor da bistri politiku potlačenih naroda, dok gleda svojim očima kako propada narod u njegovom najbližem komšiluku?! Ko li vas sve skupi tako bezvezne i pokvarene na gomili, da mi je samo znati... Edited 21 hours ago by Nek grmi jako 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunilo Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Demant plenuma studenata mediciniskog fakulteta na sinocne izlaganje njihovog kolege https://www.rts.rs/vesti/drustvo/5639221/demanti-takovska-10-medicinski-fakultet-studentske-blokade.html Barem su objavili na portalu, na tv-u naravno nikad nece objaviti. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago E, ovo je pravi NS protest 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Pomiluj me predsednice! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 12 hours ago, Smrtokapa said: U bitnijim vestima, studenti organizuju dvodnevni marš od Beograda do Novog Sada, ozbiljna demonstracija odlučnosti. https://www.instagram.com/share/p/BA3WgWy_7L Jedan throwback od pre 29 godina. https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/292405/VIDEO-Studenti-iz-Novog-Sada-pre-25-godina-krenuli-peske-u-Beograd-zbog-izborne-kradje.html 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Vučiću pomiluj i nas, al’ po jajima. 3 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 4 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Jadno dete, jebemti život ti jebem i ove barabe za koje.... ne mogu. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 37 minutes ago, Nek grmi jako said: Uvek sam se pitao koja to ruka spoji nespojivo, poput nekakvih grenela, porfirija i tuskova, koji ničim izazvani odjednom kreću da pružaju podršku nekom režimu iako ih niko nije pitao ni za šta, niti se od njih traži da podrže nekakvog vlastodršca. Da prostiš na izrazu, ali ko ih jebe? Profitije neka se brine o renoviranju vile, Donald Duck, ovaj, Tusk neka razmišlja o abortusima u svojoj zemlji i o tome šta će biti ako mu u komšiluku pobedi AfD i kaže da su nemačke zemlje tamo gde su nemački grobovi, a Gremlin može slobodno da se bavi analnim alpinizmom kod narandžastog ploda polnog opštenja Miše Vacića i Bogoljuba Karića. Ne treba pridavati značaju lupetanja jednog šamana koji ni sledbenici pravoslavne crkve Srbije ne zarezuju baš mnogo, ispušene muštikle zadrigle briselske birokaratije čiji je krajnji domet švajsovanje čepova na plastične flaše, kao ni pajaca čije se aktivnosti vezane za proteste svode na trabunjanje na tamo nekom Tnjiteru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 26 minutes ago, Kooineeperk said: Pomiluj me predsednice! 9 minutes ago, Мџе said: Vučiću pomiluj i nas, al’ po jajima. Stani u red! I daj to, malo suptilnije 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 1 hour ago, Klotzen said: Meni je juče bolo uši to što nepomenik insistira da Đurić i Vučević podnose ostavku zbog prebijanja studenata u NS pre neki dan a nije im to bio dobar razlog da urade zbog ubistva 15 ljudi pod nadstrešnicom. Danas Tadić negde izjavi da on smatra da je ovo urađeno tako da se izbegne da vlada primi na sebe odgovornost za nadstrešnicu što me je ponovo navelo da razmislim o tome. Studenti su njihove ostavke tražili upravo zbog odgovornosti zbog nadstrešnice tako da tehnički gledano ovo nije ispunjenje tog zahteva. Naravno, ovo je suština. Podneli su ostavke jer se osećaju odgovornim za nasilje koje je uzelo bejzbolku i polomilo vilicu i zube devojčici (ne znam da li možemo da zamislimo ovu scenu), a posledično nisu podneli ostavku pre 3 meseca jer a) nisu odgovorni za pad nadstrešnice b) sve je rekonstruisano samo ta nesrećna nadstrešnica nije rekonstruisana c) demokrate su palile kafiće pa niko nije davao ostavke. Redak miks ograničene inteligencije, ogromne moći i fascinantne mržnje prema svemu što je normalno i pametno. Da su srednjevekovni seljaci, naprednjaci bi bili oni koji ubacuju crknutu kravu u izvor iz kojeg selo pije vodu. 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago (edited) 1 hour ago, McLeod said: Prvi protest verovatno ikada odrzan u Lapovu. Lapovo je malo mesto kod Kragujevca u kom opozicija bilo kojoj vlasti nikada nije postojala. Ako se i ovakva mesta probude, kraj mu se nazire. Edited 20 hours ago by Clash 1 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Rektor Bg univerziteta fenomenalan Milina slusati coveka Covek je izneo jednu strasnu stvar: bila je inicijativa da se ubaci neki strani fakultet (nije rekao koji) bez ikakve akreditacije i jos drzava da placa nasim studentima studiranje Neverovatno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavani Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Nemanja Radonic, fudbaler Zvezde je okacio ovaj story juce koji je protumacen kao podrska protestima i koji je brze bolje izbrisan, a fudbaler izbacen iz tima navodno zbog nediscipline na treningu. Milojevic ga je prethodno pre prosle utakmice protiv PSV hvalio kao igraca kojo bi igrao u najjacim ekipama sveta da je spreman, kada su novinari potegli pricu o njegovoj fizickoj spremi i zalaganju na treninzima. Bruka. 17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 4 hours ago, Clash said: Citam malo danas o ovom dekanu, nije mi bio poznat. Interesantan lik, on je neki kendo majstor. Kazu ovi sto su radili sa njim da je bas takav, uvek stalozen i miran i precizan, pravi nindza. I delovalo je u emisiji da je bio jedan nindza i jedan mindza ili dvojica ako se voditelj zokyy računa 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 19 minutes ago, Cavani said: Nemanja Radonic, fudbaler Zvezde je okacio ovaj story juce koji je protumacen kao podrska protestima i koji je brze bolje izbrisan, a fudbaler izbacen iz tima navodno zbog nediscipline na treningu. Milojevic ga je prethodno pre prosle utakmice protiv PSV hvalio kao igraca kojo bi igrao u najjacim ekipama sveta da je spreman, kada su novinari potegli pricu o njegovoj fizickoj spremi i zalaganju na treninzima. Bruka. Nemanja je za mene bio prototip fudbalera buzdovana. Bahat i neotesan sa parama. Ako je sve ovo istina, menjam kompletnu sliku o njemu. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemanjaol Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Pošto sam shvatio da juče nisam lepo preneo šta mislim, da pokušam sad ponovo. Moji prvi komentari protiv negativnosti su pre svega bili usmereni na to da se prepozna koliko je velika stvar sve ovo što se desilo, i da umesto perspektive da je SNS još uvek na vlasti treba da pozitivno gledamo na ono što je do sada postignuto. Od toga da su se naprednjaci osećali kao da mogu da rade apsolutno šta hoće u ovoj državi i da će i ova tragedija proći bez posledica po njih, sada imamo jednu potpuno defanzivu i pokušaje da se na sve načine smanje tenzije, čak stradaju i oni bahati likovi poput onog debila koji je predsednik EXPO i član UO Dunav osiguranja. Imamo proteste u praktično svakom mestu u državi koje ima više od 5 kuća, ljudi su se oslobodili straha, režim se sapliće na svakom koraku, a celu priču vodi pozitivna emocija i iskrena nada da ovde jednog dana stvarno može biti bolje. Istovremeno što se tiče zahteva, sačekajmo još studente da analiziraju i kažu svoje, ali meni deluje da se prilično približavamo tome da oni budu ispunjeni. Cilj i svrha ovih protesta nije bila da Vučić siđe sa vlasti, i ja ne mislim da je to samo bio pametan manevar studenata, mislim da je to njihov autentični zahtev da žele da ponovo žive u zemlji koja je makar koliko toliko normalna. Zbog toga se ni konačna ocena uspešnosti ovih protesta ne može meriti samo po tome da li će SNS na kraju biti oteran. Alo, pala je vlada, to je velika stvar. Da je Srbija sada onakva za kakvu se borimo da bude, to bi bila najveća moguća politička posledica, a za krivičnu svakako još moramo da čekamo. Ali čak i u ovakvoj zemlji je to bio neophodan korak da bismo mogli da pričamo o onome što dolazi posle. Naravno, ovo ne znači da je borba završena i da je politička kriza za SNS okončana, tek predstoji još riljanja i cimanja za sve nas. Treba da se uradi sve što je moguće da se izdejstvuje ta prelazna vlada koja bi obezbedila uslove za poštene izbore, iako ni to neće biti lako. I kako god da se ovo završi ja sam uveren da mi više ne živimu u istoj zemlji, odnosno da se stvar u društvu trajno promenila posle pada nadstrešnice i da kreću promene na bolje. Da iskoristim analogiju sa sportom, tj košarkom. Ovo je kao utakmica u koju smo ušli posle serije od 9 poraza, pola tima je povređeno, a igramo protiv najjačeg tima u ligi koji uvek ima obilatu pomoć sudija. Utakmicu otvaramo tako što dozvoljavamo protivniku seriju od 10-0 (onaj fijasko od protesta opozicije u Beogradu) i trener ne znajući šta da radi u igru uvodi talentovane klince koje ima u ekipi. Na iznenađenje svih klinci igraju neverovatno dobro i čak i vode na poluvremenu. Ne znamo šta će biti do kraja meča, velike šanse su da ćemo ipak izgubiti, ali to ne menja činjenicu da smo dobili odlične igrače i zalog za budućnost i da možemo biti ponosni na njih ma kako se sve završilo. 12 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts