DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Logično je da ima više para nego 2000. godine. Evo i ja zarađujem oko 3 puta više nego 2020, ali ni jedno ni drugo nema veze sa nenadležnim. Jednostavno svetska ekonomija ide napred i, koliko god da nismo baš u korak sa tim svetom, morali smo i mi da se malko pomerimo napred. Dodatno, ima dosta keša koji se vrti, mnogo ljudi radi "na crno" i dobija novac na ruke. Sve te stvari se vide i po inflaciji cena, nažalost.
Drug Crni Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 3 hours ago, melankolic said: Studentska lista? Vrlo sam skeptičan kako će izgledati. Nepopularno mišljenje: zapravo je nebitno ko će biti na listi jer: 1. Ako se pobedi na izborima, ti ljudi će preuzeti odgovornost i funkcije 2. Ako se ne pobedi, ti ljudi sigurno neće sedeti u skupštini Ono što je bitno je ko će podržati tu listu i ko će biti spreman da dva meseca vodi tešku kampanju, kako će ona izgledati, koliko će se kontrolora obezbediti i sl. "Ti ljudi" su oni koje su studoši već pitali da budu na listi. P.S. i meni je drago što si se vratio P.S.2 LSV je i dalje pro EU stranka Edited 9 hours ago by Drug Crni slova 1
Kenozoik Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Nema veze da li ima vise novcanica, taj novac nema ekonomskog pokrica. Mi zivimo na teret nasih praunuka, kao sto su nasi roditelji i njigovi roditelji ziveli na teret nas i nase dece. I nama je to ok... 1
MarkoKep Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 9 hours ago, dali_man said: 100% tacno. Dva glavna razloga su: 1. Zanatlije i namajstoricavi ljudi koji su ostali u Srbiji i koji masno naplacuju svoje usluge, jer je Nemacka u poslednjih 10-ak godina lopatom utovarivala majstore balkance. 2. Mogucnost rada i zarade preko interneta. 3. Veliki broj stranih kompanija koje su ovde otvorile svoja predstavništva u poslednjih 10-15 godina. Pritom ne mislim na ove režimske fabrike koje su otvorene državnim subvencijama nego na legalne firme koje zapošljavaju visokokvalifikovane.
vilhelmina Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago 8 hours ago, DameTime said: Logično je da ima više para nego 2000. godine. Evo i ja zarađujem oko 3 puta više nego 2020, ali ni jedno ni drugo nema veze sa nenadležnim. Jednostavno svetska ekonomija ide napred i, koliko god da nismo baš u korak sa tim svetom, morali smo i mi da se malko pomerimo napred. Dodatno, ima dosta keša koji se vrti, mnogo ljudi radi "na crno" i dobija novac na ruke. Sve te stvari se vide i po inflaciji cena, nažalost. Bojim se da ima veze s nenadleznim, ili bar s klimom u drustvu koju sve ovo proizvodi. Nije normalno uvecati zaradu tri puta za samo pet godina, pod uslovom da si sve vreme radila puno radno vreme. To govori o ozbiljnom poremecaju na trzistu rada, koji ce verovatno nekad doci na naplatu, u bilo kom obliku. Ali u ovom trenutku cini da su ljudi oprezni i vecinski nisu spremni da mnogo rizikuju. Odatle i teskoce s organizovanjem generalnog strajka, a vise je nego potreban u ovom trenutku. Cak nisam sigurna kako bi se svi ti ljudi koji su osetili prosperitet u sopstvenom dzepu, pa makar po cenu toga da im je sef neki caci koji zlostavlja zaposlene, dakle kako bi se oni postavili da su sada izbori. Mislim na ljude koji iskreno zele slobodu i pravnu drzavu, ali mozda uz to ide i strah da se ne izgube sitne privilegije koje nisu trazili, ali su ih ipak zakacili zahvaljujuci nenormalnom vremenu. Ovim se nadovezujem na prethodna dva forumasa koji situaciju prate iz dijaspore. Moj sud je na osnovu onog sto vidim kod prijatelja moje dece. Mnogi su ovih poslednjih godina svracali ovde i uglavnom se oduseve stvarima kojih u Srbiji nema (cistoca, ljubaznost, odrzavane fasade, javni prevoz…), konstatuju kako se u Srbiji sve raspada i tone u korupciju, a onda nastave za Brazil. Mi ostanemo da se cudimo kako, odakle pare i vreme? Da ne bude da nisam razumena - ne zavidim im i mislim da treba da iskoriste trenutak ako im se vec moze. Ali, ako bih ja i moje kolege ili komsije ovde u swe resili da se zbog neceg pobunimo, stitili bi nas sindikati i pravna drzava. U Srbiji se za isto dobija otkaz, a bogami i zatvor ili batine; u tome je kljucna razlika. To je ta cena koja se vec sada placa i zbog koje vecina gradjana ne zeli da bas do kraja prati studente.
Recommended Posts