DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 Just now, Constantin said: Ko nije ? Vidiš valjda razliku između N1/Danas i Svinjformera/Pinka. 1
Geronimo Posted March 19 Posted March 19 3 minutes ago, suptil said: Ljudi jel se zna kada studenti krecu u blokadu Informera? Kad stigne zaistitna oprema. Na tako kontaminirano podrucje se ne sme bez zastitnog odela, maske i boce s kiseonikom 😉 Btw, SBB je odmaj tu pored, cim je Informer dosao u kraj oni se prodase 🙂 1 3
Constantin Posted March 19 Posted March 19 Just now, DJ_Vasa said: Vidiš valjda razliku između N1/Danas i Svinjformera/Pinka. Pa dobro. Svinformer i Pink , pre svega, nisu informativni mediji. To su lobisti sa degutantnim i govnjivim urednicima, koji koriste, u najmanju ruku, neprikladan i krajnje neprihvatljiv uličarski sleng prilikom emitovanja svog programa. Objektivnost, naravnao, na skali od 0 do 10, minus 10. N1 i Danas....totalno suprotno od navedenih, drže do nivoa i rečnika, ali objektivnosti. Naginju više kritici vlasti, što meni svakako odgovara, a što se tiče objektivnosti....daleko su od 10-ke. Malo manje se bave, nego što bi trebalo, plasiranjem informacija. Iskreno, više mi se jebe za objektivnost. Znam ko mi je neprijatelj, vidim da ne bira sredstva za ostvarenje svojih ciljeva, pa tako više ne biram ni ja, gasi, razbi Svinjformer, napuni goozitzu DJ Žvalavom...i to je to. Ako me razumeš 1
McLeod Posted March 19 Posted March 19 U P S https://birn.rs/srpska-policija-zvucno-oruzje-migranti-sombor/ 2
DameTime Posted March 19 Posted March 19 Sva ljubav za ovog čoveka ❤️❤️❤️ 1 hour ago, McLeod said: Pisite ovima sto su u grupacijama bliskijim Vucicu. Levicari ga odavno kritikuju. Zna se ko je na braniku slobode... 1 7
DJ_Vasa Posted March 19 Posted March 19 25 minutes ago, McLeod said: P R C ! https://birn.rs/srpska-policija-zvucno-oruzje-migranti-sombor/ Malo sam ti prepravio poruku. Nadam se da ne zameraš
40Wins Posted March 19 Posted March 19 Mrs bre u qrac. Ovog lika garant yebo Vulkanizer tamo u podrumu na degustaciji vina u Jelisejskoj palati kad je bio kod Makarone u poseti. 1 3
MeanMachine Posted March 19 Posted March 19 5 hours ago, suptil said: Djuka dijabola Pa gde se ovo pise javno. Pa njemu ni snsovci nece da se jave, verovatno je sef vrlo besan na njega i zubu zbog onog idiotskog radovanja u studiu informera koje je samo dodatno pojacalo u narodu stav da top jeste koriscen. Mislim da je zuba izjavo nesto nesto u stilu "izveo ga vule" kad su komentarisali top.
Helena Posted March 19 Posted March 19 7 hours ago, McLeod said: U P S https://birn.rs/srpska-policija-zvucno-oruzje-migranti-sombor/ Ovo opozicija treba maksimalno da koristi u bilo kom dodiru sa inostranstvom.
vilhelmina Posted March 20 Posted March 20 17 hours ago, Mina D. Harker said: I ja gledam Irenu Jovevu, smije se očima, ima živu mimiku, prisna je, otvorena i empatična. Nemoguće ju je ne simpatisati, jer emituje ljudskost što je rijetkost među političarima. A pritom je slatka i šarmantna. Sve potpisujem, ali kad pokusam da je zamislim istu takvu, a da zastupa neke desne, konzervativne stavove - ne ide nikako. Znaci, pre svega je u njenom fantasticnom personalitiju i harizmi, ali ima nesto i u stavovima koje zastupa. Oni nose ljude koji iskreno i ubedjeno stoje iza njih i onda dobijes ovako neodoljivu kombinaciju svega sto bi trebalo da cini moderne politicarku. I Ursula von der Leyen ima izvesnu finocu u nastupu, pa ne vredi, deluje speceno, hladno i krajnje antipaticno. Ne toliko ona licno, koliko u kombinaciji s onim sto zastupa i sto predstavlja. 2
40Wins Posted March 20 Posted March 20 Vlast je ovde malo upala u ''Informerovsku zamku''. Vec su se munjevito prosirile slike i snimci sa Lardom, dzip ispred Skupstine, Dacic itd, sad i kad stigne demanti od proizvodjaca, prekasno je za dosta ljudi, jer nece citati dalje. Pa koliko je Vucicevic izgubio tuzbi od novinara, ali njemu je najbitnije da je vest koju je hteo plasirana i dosla do dosta SNS glasaca. Samo treba nastaviti jahati cime su nas gadjali. 6
Smrtokapa Posted March 20 Posted March 20 Evo za dodatne strepnje @Drug Crni, neke crne slutnje iz dijaspore: https://branko2f7.substack.com/p/the-break-down-of-the-representative Prevod (nekomplatan) ovog teksta je kod nas objavio naravno RTS, neki medij koji je na strani pumpanja možda ne bi da mrači, a sa druge strane tekst nije ni za informer/pink publiku. Ja volim da pročitam Branka Milanovića, mislim da se ovde (pored prednosti koje donosi) vide i neke mane njegovog makro pristupa sa distance i u grubim crtama. Nije upoznat sa svim detaljima, analogije su mu nategnute, a naočare proizvedene u dvadesetom veku. To opet ne znači da ne može da ispadne u pravu sa ovim. Mi već imamo spin diktaturu, tako da se očito misli na njenu konverziju u "pravu" diktaturu, npr. po ruskom modelu. Quote Putin's regime of the 2000s and early 2010s has been both a trigger and a key example for this theory. But the regime's sharp turn toward greater repressions in mid 2010–2020s culminating with the war in Ukraine raised the question of the prerequisites for that change. In an article written specifically for Re: Russia, Daniel Treisman argues that this reverse evolution was caused not by the conservatism and imperial ambitions of the Russian population, as is commonly believed, but rather by the ongoing process of social modernisation, which Putin's spin dictatorship could no longer control. https://re-russia.net/en/analytics/026/ Pitanje je ima li kod nas uslova za ovako nešto. Što se tiče spoljnopolitičke situacije, Rusi se sigurno ne bi bunili, a ne bi ni njihovi drugari Ameri, sa druge strane EU je i dalje mlaka. Unutra je AV-u potreban represivni aparat (čija kontrola će se možda malo klimati, ali ga ipak nekako drži, iako su mu trenutno za operacije potrebni retardirani ćaci). Potrebna bi bila i podrška nekih društvenih grupa. Penzioneri koji gledaju pink su nebitni. Oni koji su bitni su ovi "razumni" građani, kao pojedini komentatori na tekst. Oni koji neće da ekonomija pati, žele samo da mogu da prođu kolima a da ih niko ne blokira, da mirno i oportunistički žive svoj život i da vikendom odu da raspale roštilj i ne pokupe đubre. "Tiha većina". Sada su još tiši nego ranije, a nadajmo se da ipak više nisu većina. Zna se ko je još potreban. Skoro je predsednik bio u privrednoj komori da im obeća stvari koje su van njegove nadležnosti, poput bržeg izdavanja građevinskih dozvola i manjeg baktanja sa propisima. 2
DameTime Posted March 20 Posted March 20 3 hours ago, vilhelmina said: Sve potpisujem, ali kad pokusam da je zamislim istu takvu, a da zastupa neke desne, konzervativne stavove - ne ide nikako. Znaci, pre svega je u njenom fantasticnom personalitiju i harizmi, ali ima nesto i u stavovima koje zastupa. Oni nose ljude koji iskreno i ubedjeno stoje iza njih i onda dobijes ovako neodoljivu kombinaciju svega sto bi trebalo da cini moderne politicarku. I Ursula von der Leyen ima izvesnu finocu u nastupu, pa ne vredi, deluje speceno, hladno i krajnje antipaticno. Ne toliko ona licno, koliko u kombinaciji s onim sto zastupa i sto predstavlja. Socijalni psiholozi kažu da postoje dva puta je donošenje odluka o tome da li nam neki politički kandidat odgovara ili ne - površinski, samo na osnovu fizičkog izgleda, načina oblačenja, načina govora i čuvene harizme, te dubinski - kada nam je bitno šta izgovara, odnosno kakav mu je politički program. Za one koji spadaju u drugu grupu, džabe sva harizma ovog sveta, ako političar/ka zastupa vrednosti suprotne njihovim. Nego, Makedonci ulaze u plenume, a Turci... "Ko ne skače, taj je Tayip (Erdogan)!" 😄 2
DJ_Vasa Posted March 20 Posted March 20 4 minutes ago, 40Wins said: Vlast je ovde malo upala u ''Informerovsku zamku''. Vec su se munjevito prosirile slike i snimci sa Lardom, dzip ispred Skupstine, Dacic itd, sad i kad stigne demanti od proizvodjaca, prekasno je za dosta ljudi, jer nece citati dalje. Pa koliko je Vucicevic izgubio tuzbi od novinara, ali njemu je najbitnije da je vest koju je hteo plasirana i dosla do dosta SNS glasaca. Samo treba nastaviti jahati cime su nas gadjali. Nije toliki problem što je model drugačiji, ali je evidentno da je režim prvo govorio da uopšte ne poseduje zvučni top, pa se sada vadi na model. Ove činjenice su otišle i u inostranstvo, a moguće je da će isplivati i neka fotografija sa tim Vortexom. Ako se to desi, režim će imati još jedan vruć krompir kojim će morati da se bavi, a verujem da će u narednim danima imati još autogolova. 1
Div Posted March 20 Posted March 20 RIP Preminula novinarka Nadežda Gaće Novinarstvom se bavila od 1974. godine, a radni vek je započela u Radio televiziji Beograd gde je napredovala do urednice i komentatorke. Posle čuvene Osme sednice CK SKS-a 1987. godine, Nadežda Gaće je suspendovana sa mesta urednika-komentatora u RTB, posle čega je dala otkaz i novinarsku karijeru nastavila u Jutelu i ljubljanskom Delu. 6
JPM Posted Thursday at 09:25 AM Posted Thursday at 09:25 AM 18 hours ago, Nikola said: Ova fon der lajen je teška bagra neka i licimur. Neki poslanik evropskog parlamenta je izjavio da je ona, parafraziram "merna jedinica za korupciju" 1
Čvarkov Posted Thursday at 11:31 AM Posted Thursday at 11:31 AM 2 hours ago, DameTime said: Nego, Makedonci ulaze u plenume, a Turci... "Ko ne skače, taj je Tayip (Erdogan)!" 😄 Ujedinjujemo ljude širom sveta i teramo diktatore. Nebeski narod. 2 2 1
DameTime Posted Thursday at 11:34 AM Posted Thursday at 11:34 AM 2 minutes ago, Čvarkov said: Ujedinjujemo ljude širom sveta i teramo diktatore. Nebeski narod. Nismo tražili da to budemo, ali realno f-ju niko ne bi obavljao bolje od nas 😎 2 1
Plavi Dres Posted Thursday at 01:14 PM Posted Thursday at 01:14 PM 4 hours ago, Smrtokapa said: Evo za dodatne strepnje @Drug Crni, neke crne slutnje iz dijaspore: https://branko2f7.substack.com/p/the-break-down-of-the-representative Prevod (nekomplatan) ovog teksta je kod nas objavio naravno RTS, neki medij koji je na strani pumpanja možda ne bi da mrači, a sa druge strane tekst nije ni za informer/pink publiku. Ja volim da pročitam Branka Milanovića, mislim da se ovde (pored prednosti koje donosi) vide i neke mane njegovog makro pristupa sa distance i u grubim crtama. Nije upoznat sa svim detaljima, analogije su mu nategnute, a naočare proizvedene u dvadesetom veku. To opet ne znači da ne može da ispadne u pravu sa ovim. Mi već imamo spin diktaturu, tako da se očito misli na njenu konverziju u "pravu" diktaturu, npr. po ruskom modelu. Pitanje je ima li kod nas uslova za ovako nešto. Što se tiče spoljnopolitičke situacije, Rusi se sigurno ne bi bunili, a ne bi ni njihovi drugari Ameri, sa druge strane EU je i dalje mlaka. Unutra je AV-u potreban represivni aparat (čija kontrola će se možda malo klimati, ali ga ipak nekako drži, iako su mu trenutno za operacije potrebni retardirani ćaci). Potrebna bi bila i podrška nekih društvenih grupa. Penzioneri koji gledaju pink su nebitni. Oni koji su bitni su ovi "razumni" građani, kao pojedini komentatori na tekst. Oni koji neće da ekonomija pati, žele samo da mogu da prođu kolima a da ih niko ne blokira, da mirno i oportunistički žive svoj život i da vikendom odu da raspale roštilj i ne pokupe đubre. "Tiha većina". Sada su još tiši nego ranije, a nadajmo se da ipak više nisu većina. Zna se ko je još potreban. Skoro je predsednik bio u privrednoj komori da im obeća stvari koje su van njegove nadležnosti, poput bržeg izdavanja građevinskih dozvola i manjeg baktanja sa propisima. Pročitah samo na sajtu RTS-a. Prvo, teza o nekoj cikliičnosti istorije, pogotovo bukvalnoj, je odavno napuštena. Tako 1925. nije bila kao 1825. te samim tim ni 2025. nije nova 1925. godina. Da ne ulazimo eksplikacije- mogli bi knjigu napisati. Elem deo onoga što piše može se razumeti kao razumno upozorenje. Pogotovo imajući u vidu auoritarne tendencije u Americi i Evropi. Mislim ipak da je postavkom da je diktatura jedini mogući ishod prilično pojednostavio stvari. Vučić bi možda i zaveo diktaturu, ali nema ni podrške ni snage za to. Spin diktatura je već druga priča i toga se i ja najviše bojim, da se može opet iskristalisati neko ko će korisriti slična oruđa kao on za manipulaciju. U svakom slučaju mislim da je još rano da se predvidi sa sigurnošću šta nas čeka. 6
Maharaja Posted Thursday at 03:05 PM Posted Thursday at 03:05 PM 6 hours ago, Smrtokapa said: Evo za dodatne strepnje @Drug Crni, neke crne slutnje iz dijaspore: https://branko2f7.substack.com/p/the-break-down-of-the-representative Prevod (nekomplatan) ovog teksta je kod nas objavio naravno RTS, neki medij koji je na strani pumpanja možda ne bi da mrači, a sa druge strane tekst nije ni za informer/pink publiku. Ja volim da pročitam Branka Milanovića, mislim da se ovde (pored prednosti koje donosi) vide i neke mane njegovog makro pristupa sa distance i u grubim crtama. Nije upoznat sa svim detaljima, analogije su mu nategnute, a naočare proizvedene u dvadesetom veku. To opet ne znači da ne može da ispadne u pravu sa ovim. Mi već imamo spin diktaturu, tako da se očito misli na njenu konverziju u "pravu" diktaturu, npr. po ruskom modelu. Pitanje je ima li kod nas uslova za ovako nešto. Što se tiče spoljnopolitičke situacije, Rusi se sigurno ne bi bunili, a ne bi ni njihovi drugari Ameri, sa druge strane EU je i dalje mlaka. Unutra je AV-u potreban represivni aparat (čija kontrola će se možda malo klimati, ali ga ipak nekako drži, iako su mu trenutno za operacije potrebni retardirani ćaci). Potrebna bi bila i podrška nekih društvenih grupa. Penzioneri koji gledaju pink su nebitni. Oni koji su bitni su ovi "razumni" građani, kao pojedini komentatori na tekst. Oni koji neće da ekonomija pati, žele samo da mogu da prođu kolima a da ih niko ne blokira, da mirno i oportunistički žive svoj život i da vikendom odu da raspale roštilj i ne pokupe đubre. "Tiha većina". Sada su još tiši nego ranije, a nadajmo se da ipak više nisu većina. Zna se ko je još potreban. Skoro je predsednik bio u privrednoj komori da im obeća stvari koje su van njegove nadležnosti, poput bržeg izdavanja građevinskih dozvola i manjeg baktanja sa propisima. Branko Milanović već duže vremena svira kako Zaharova kaže. Njegovi tvitovi su sramotni. A tekstovi su mu preglupi čim malo izađe iz ekonomije.
DameTime Posted Thursday at 03:45 PM Posted Thursday at 03:45 PM Kakav avatar @Chaos Is Me ❤️🩹 P.S. Hoćeš da se rasplačem svaki put kad vidim tvoj upis... 2 2 1
Recommended Posts