The Walking Dravot Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago 4 hours ago, diego said: Kod Vucica je psihopatija mnogo dublja - on cvrsto veruje u svoju ideologiju, sto je potrebno da bi politicar bio uspesan, poput Milosevica, i sve sto prica spontano izlazi iz njega sa jednom dozom samopouzdanja jer je ubedjen da brani svoj narod od nekog nevidljivog protivnika kojeg je on stvorio u svojoj glavi, i funkcionise po tom rezimu vec 13 godina. Ne postoji nikakva Vuciceva ideologija, a posebno ne poslednjih 13 godina. Seselja i SRS je stvorila Udba, a Vucic je Seseljev ucenik. Vucic istu pricu prica od pocetka svog javnog zivota, zato sto je to prica SRS. To je prica koju je tad naucio i prica koja je u svojoj osnovi uvek ista. Ona se formativno preoblikuje u zavisnosti od politickog i istorijskog trenutka, ali svoju sustinu ne menja. A ta ideologija, kako je nazivas, je program koji je napisan u doba pocetka raspada Jugoslavije i ciji je osnovni cilj bio da da slobodnog prostora SPS-u. Socijalistima je trebao bad cop da bi oni mogli da odigraju svoju ulogu postene i liberalne narodne vlasti. Plasenje radikalima nije izum Borisa Tadica, to je godinama ranije koristio Milosevic. Glasajte za nas, da vam ne bi ovi divljaci dosli. Radikali su godinama bili njegova najpozeljnija opozicija. Od pocetka lazna. Istu ulogu je Seselj odigrao i na pocetku SNS vladavine. To sto ti izgleda kao da on u tu pricu veruje je zato sto je on jako dobar politicar. Plus patoloski lazov. Slatka laz je ono sto se najbolje prodaje u svakoj sferi drustva. A politika pociva na tome i zivi od toga. To sto je izgledalo kao da je on neki drugi, a ne onaj iz 90ih, je zato sto je imao ozbiljan pr, prvo za brisanje proslosti, a onda za saniranje svih gresaka. Za njegovu javnu personu su se citavu deceniju brinuli timovi ljudi. Nema kod njega nikakve ideologije. Vucic je kriminalac. I to je to. Sve ostalo je predstava za javnost. 5 hours ago, diego said: sto njega izuzetno nervira jer je blam za drzavu i za to nema odgovor, kad ga neki strani policitar pita: Pa sto ti ne rade fakulteti pola godine? Ne postoji blam na nivou na kom je on u politici. Visoka politika nije ideologija, niti javni posao. Ona je biznis i kriminal. Blam je rezervisan za plebs. Sa tolikom kolicinom novca, moci i uticaja, kod njih ta kategorija ne postoji. Ne razlikuje se Vucic po tome ni od Makrona ni od Kurca, ni od Orbana ni od Putina. Problem nije gubljenje ugleda, nego investicija i vec dogovorenih dilova, kad dodje do price o fakultetima i protestima. 21 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Ne znam da li Vučić veruje u nešto i šta je to, niti mislim da pravi neku razliku u situaciji u kojoj smo. Ali, nevezano mnogo za to, zanimljivi su mi bili anegdotalni opisi koje mi je pričao poznanik koji je svojevremeno imao poslanički mandat. Tu je išla standardna priča kako ljudi koji se za govornicom najstrašnije pljuju počnu normalno da razgovaraju kada izađu iz sale, kakav je ko u tim situacijama, pa je Dačić recimo dosta duhovit, Predrag Marković opušten, Gašić zapravo ljubazan itd. - A kakav je Vučić, kada se ugase kamere? - Isti. 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 7 hours ago, robespierre said: Po gradu se priča da je Beba Popović vlasnik insajdera, ne znam šta bih rekao o validnosti te informacije. Ko god da je vlasnik, mene zanima kako se Insajder uzdržava, kako se isplaćuju plate i honorari, ne videh nikakve reklame, kao da neko ima interes da pokriva sve troškove jefne produkcije a da finansijski ništa ne dobije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
handys Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago Istoričara Stivena Kotkina, koji se bavio Staljinom, pitali šta je, nakon obelodanjivanja novih dokumenata, saznao interesantno o komunistima. - Da su stvarno bili komunisti, da su iza zatvorenih vrata, gde ih niko ne prisluškuje, stvarno veličali Marksa, govorili o proletarijatu, kolektivizaciji... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago (edited) 19 hours ago, implant said: Jedino što ne kapiram još uvek je da li on iskreno veruje u to što priča, Ne znam da li veruje u sve ono što priča ali znam da ga je vlast inficirala ludilom, dovoljno je pogledati samo njegovo ponašanje i gestikulacije. U emisiji se hvali time kako je postao hit na društvenim mrežama. Pokušava da glumi Putina, Ramba, holivudskog zvekana, šmekera, al svi ti pokušaji ispadaju smešni. Đinđić je bio lep čovek, umeo je da se ponaša, čak i Milošević koga sam prezirao je imao figuru državnika, što se kaže stoji mu, a Vučić deluje ko seoski đilkoš, figura mu je smotana, drvena. Edited 1 hour ago by Volter 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Link to comment Share on other sites More sharing options...
diego Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) 13 hours ago, The Walking Dravot said: Ne postoji nikakva Vuciceva ideologija, a posebno ne poslednjih 13 godina. Itekako postoji, samo sto je ne vidis jer ona nije "politicka ideologija" koja se lako prepoznaje, vec je to licna ideologija da je on, prerusen u njegovu stranku, najbolje nesto za Srbiju i da je sve ostalo neprijateljski nastrojeno prema Srbiji i hoce da je unisti. U njegovoj glavi on je super heroj, i zato tako nastupa, i nije ga blam da je svaki dan na tv-u jer je ubedio sebe da radi ispravnu stvar, po cenu korupcije i svih malverzacija i pravljenja jednostranacke drzave. Srbija je trenutno jednostranacka drzava, i to je njegova misija i vizija, odnosno "ideologija". Uostalom, stalno i istice na oficijalnim sajtovima i na protestima da je "Srbija njegova ideologija". 13 hours ago, The Walking Dravot said: Ne postoji blam na nivou na kom je on u politici. Greska, sa stavom da je nedodirljiv, i da ne moze da oseti blam i nervozu, ne bismo nikad skinuli ni Milosevica i sad bi njegova dinastija i dalje vladala ovom zemljom. Vucic je trenutno na punom pogonu, svi motori rade u crveno, iako pokusava da predstavi sliku o sebi u javnosti da je miran i spokojan, i da je "unistio obojenu revoluciju", sve je to znak da je itekako poljuljan i da poslednjih mesec dana ne zna gde bije, kao nikada ranije. Blam je itekako prisutan. Njega je trenutno i sramota, i blamira drzavu jer je po prvi put svestan da Srbija nije njegova licna prcija, i to polako kuca na vrata njegove svesnosti. Zato i smislja svakakve akcije koje su nepovezane i nekonstantne jedna sa drugom svakim novim danom, totalno izgubivsi kompas - prvo voli sve studente, sutradan su studenti koji protestuju neprijatelji drzave i tako u krug. Iz njega govori blam prema svim saradnicima i stranim drzavama koje gledaju broj ljudi koji se skupio i fakultete koji ne rade jedino u ovom delu Evrope, strah za krajem vlasti, strah za odgovornoscu. Edited 2 hours ago by diego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 15 minutes ago, diego said: Itekako postoji, samo sto je ne vidis jer ona nije "politicka ideologija" koja se lako prepoznaje, vec je to licna ideologija da je on, prerusen u njegovu stranku, najbolje nesto za Srbiju i da je sve ostalo neprijateljski nastrojeno prema Srbiji i hoce da je unisti. U njegovoj glavi on je super heroj, i zato tako nastupa, i nije ga blam da je svaki dan na tv-u jer je ubedio sebe da radi ispravnu stvar, po cenu korupcije i svih malverzacija i pravljenja jednostranacke drzave. Srbija je trenutno jednostranacka drzava, i to je njegova misija i vizija, odnosno "ideologija". Uostalom, stalno i istice na oficijalnim sajtovima i na protestima da je "Srbija njegova ideologija". Sve je to predstava za javnost, kao sto sam vec rekao. Odlicna predstava, posto vidis i sam da verujes u nju. U osnovi je iskljucivo i samo kriminal. 15 minutes ago, diego said: Greska, sa stavom da je nedodirljiv, i da ne moze da oseti blam i nervozu, ne bismo nikad skinuli ni Milosevica i sad bi njegova dinastija i dalje vladala ovom zemljom. Vucic je trenutno na punom pogonu, svi motori rade u crveno, iako pokusava da predstavi sliku o sebi u javnosti da je miran i spokojan, i da je "unistio obojenu revoluciju", sve je to znak da je itekako poljuljan i da poslednjih mesec dana ne zna gde bije, kao nikada ranije. Blam je itekako prisutan. Njega je trenutno i sramota, i blamira drzavu jer je po prvi put svestan da Srbija nije njegova licna prcija, i to polako kuca na vrata njegove svesnosti. Zato i smislja svakakve akcije koje su nepovezane i nekonstantne jedna sa drugom svakim novim danom, totalno izgubivsi kompas - prvo voli sve studente, sutradan su studenti koji protestuju neprijatelji drzave i tako u krug. Iz njega govori blam prema svim saradnicima i stranim drzavama koje gledaju broj ljudi koji se skupio i fakultete koji ne rade jedino u ovom delu Evrope, strah za krajem vlasti, strah za odgovornoscu. Brkas dosta pojmova, a i gramaticki ih pogresno upotrebljavas. Blam od, ne blam prema, strah od, a ne strah za... 13 hours ago, Smrtokapa said: Ne znam da li Vučić veruje u nešto i šta je to, niti mislim da pravi neku razliku u situaciji u kojoj smo. Itekako pravi. Mistifikacija bilo cega je stetna, mistifikacija zla je pogubna. Edited 1 hour ago by The Walking Dravot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago [sitna digresija] 11 minutes ago, The Walking Dravot said: Brkas dosta pojmova, a i gramaticki ih pogresno upotrebljavas. Blam od, ne blam prema, strah od, a ne strah za... Koliko su falile Forumu ove Dravotove bravure... 😁 [/sitna digresija] 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diego Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 19 minutes ago, The Walking Dravot said: Sve je to predstava za javnost, kao sto sam vec rekao. Odlicna predstava, posto vidis i sam da verujes u nju. U osnovi je iskljucivo i samo kriminal. To sto objasnjavam zasto Vucic cvrsto veruje u svoju "ideologiju", ne znaci da ja verujem u nju. Iz tvog ugla je odlicna predstava, i to je ono sto je pogubno, jer treba da shvatimo da zivimo u realnosti, a ne u predstavi, i tako da shvatimo "protivnika" kojeg zelimo da smenimo nakon ovih protesta. 19 minutes ago, The Walking Dravot said: Brkas dosta pojmova, a i gramaticki ih pogresno upotrebljavas. Blam od, ne blam prema, strah od, a ne strah za... "Kad neko krene da te gramaticki ispravlja na internetu jer ne zna sta drugo da kaze, onda si na pravom putu" (citat nepoznatog pojedinca iz naroda). 19 minutes ago, The Walking Dravot said: strah od, a ne strah za... Pogresio si temu, strah od paukova je jedno, ali strah za goli zivot je nesto drugo. Ali dobro, Srbi vole da kazu "strah od golog zivota" cesce. Edited 1 hour ago by diego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 15 minutes ago, The Walking Dravot said: , a i gramaticki ih pogresno upotrebljavas. Blam od, ne blam prema, strah od, a ne strah za... He's really back 😂! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 29 minutes ago, The Walking Dravot said: Itekako pravi. Mistifikacija bilo cega je stetna, mistifikacija zla je pogubna. Kad smo već kod ispravki, pravilno je napisati jedino "i te kako" 😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 39 minutes ago, The Walking Dravot said: Itekako pravi. Mistifikacija bilo cega je stetna, mistifikacija zla je pogubna. Nema u tom mom što si citirao ni mistifikacije ni mogućnosti za nju. Vučićeva unutrašnja stanja su nebitna, ne moramo viriti ispod haube, bitne su samo manifestacije istih. (Relativno govoreći, pošto je on u kompletu nebitan, osim za zamlaćivanje.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted 49 minutes ago Share Posted 49 minutes ago (edited) Slika koja potvrdjuje ovo sto pisem. Covek koji je tukao studente, u Vucicevoj pratnji. Ovo nije previd ili slucajnost. Ovo je poruka mafije. Edited 48 minutes ago by The Walking Dravot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted 32 minutes ago Share Posted 32 minutes ago 14 minutes ago, The Walking Dravot said: Slika koja potvrdjuje ovo sto pisem. Covek koji je tukao studente, u Vucicevoj pratnji. Ovo nije previd ili slucajnost. Ovo je poruka mafije. Najbolja je Zvalina prica o svakom opozicionaru do detalja sta je jeo, s kim se sreo, kada piski kada kaki a u sledecoj recenici pojma nema ko je Zvonko, ko je Goranac, sta se radi npr. po Novom Sadu. Oce to tako garant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted 24 minutes ago Share Posted 24 minutes ago 14 hours ago, Smrtokapa said: Ne znam da li Vučić veruje u nešto i šta je to, niti mislim da pravi neku razliku u situaciji u kojoj smo. Ali, nevezano mnogo za to, zanimljivi su mi bili anegdotalni opisi koje mi je pričao poznanik koji je svojevremeno imao poslanički mandat. Tu je išla standardna priča kako ljudi koji se za govornicom najstrašnije pljuju počnu normalno da razgovaraju kada izađu iz sale, kakav je ko u tim situacijama, pa je Dačić recimo dosta duhovit, Predrag Marković opušten, Gašić zapravo ljubazan itd. - A kakav je Vučić, kada se ugase kamere? - Isti. kog zanima politicka estrada.. - njemu se kamere ne gase. Reprezenativni deo uzorka. Samo sto sada stvari ne teku tim tokovima ni u selima kraj Dunava...ni u Pcinjskom okrugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola Posted 3 minutes ago Share Posted 3 minutes ago Običan kiminalac i kukavica i kao takav treba da ode na djubrište istorije. A sramota je svih nas što je dozvoljeno da se 15 god predstavlja kao nešto više od toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts