Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

3 hours ago, Clash said:

A i ti da jedes govna jebo te Vucic.

Kakav retardirani komentar ambasadora, koji mu je tuki? Otkada su Rusi i Ameri na istoj strani? 

Komentari su vrh. Moj favorit: "I'm billingual but this occasion calls for sisaj kurac Grenele, pičko jedna raspala". Ekstra poen jer potiče od neke dame. 

• Like 1

2 hours ago, Clash said:

Najlepsi deo danas mi je to smo konacno pokazali da smo nezavisna zemlja.

Jebemo majku i Grenelu i Zaharovoj na twiteru.

Kao što je pokojni Đinđić lepo zapazio: "Lako se ujedinjujemo protiv drugih, ali teško se ujedinjujemo za sebe." Drago mi je da je smo izgleda izvukli neku pouku. 

• Like 1

Specijalni predsednički izaslanik za specijalne misije i vrh snsa ga sisaju međusobno još od prethodnog Trampovog mandata, ništa čudno.

Ni ovi odlazeći nisu bili nešto bolji.

A Nemci i ekipa su kupljeni za obećanje o malo litijuma za dve-tri godine i obećanje o miru i stabilnosti, kao da su mitingaši iz Jagodine.

• Like 9

Džanje zapadnih zvaničnika je razočaravajuće što i nije neko iznenađenje obzirom na stanje i kod njih, krizu ideja, ideologija, stare ideologije, podela na levo i desno je prevaziđena, nisu definisani novi putevi, jačaju stare ekstremne, po stavovima i po načinu realizacije, ideologije. Nadam se da će i tamo doći do osvešćivanja i do jačanja snaga humanosti i pravde. Ne mislim da je, zasad zapadni svet u nekoj dubokoj krizi, ali bi mogao da upadne ako se nastavi sadašnjim smerom, a sada je svako kretanje znatno brže nego pre pola veka ili vek.

Ne mora niko da poziva Vučića na povlačenje, da uvodi sankcije, ali ko ne iskazuje jasnu podršku protestima i zahtevima studenata, taj je na strani zla, pa po Vučićevom obraćanju juče, pre će on da podrži zahteve studenata nego njegovi zapadni "prijatelji". On poziva na razgovor, pristaje da ne bude in taj s kim će razgovarati, , naređuje, u drugoj rečenici moli, policiju da obezbedi sve skupove bez obzira gde se i kada održavaju i to da blokiraju širi prostor, da niko ne može da ugrozi demonstrante. Moli nadležne da objave svu dokumentaciju u vezi rekonstrukcije železničke stanice u NS. Očekujem da u sledećem obraćanju pozove sve na generalni štrajk, na smenu ministara, premijera.

Sutra, 27. 1. će biti, očekuje se, najbrojniji skup, skupovi, biće ih i van Beograda, Zahtevi su, na rečima prihvaćeni, u nekom momentu će biti i ispunjeni, i dalje stoji pitanje, šta posle?
Deo ili delovi opozicije podežavaju studente, jedne smo juče videli između studenata i žandarmerije u NS, svaka čast, drugi su blokirali autoput kod Vrčina, nisam video neke opšurnije izveštaje, ProGlas drži tribine, ali to što opozicija i ProGlas rade, to su studenti već uradili, objasnili, ukazali, pokrenuli, doveli režim do samourušavanja. Ko će učestvovati u političkom raspletu i na koji način je moguće doći do mirne promene vlasti.

Vučić je svestan da gubi, međutim, može da nanese i dalje mnogo štete, da izazove sukobe, stradanja, postoje li rešenja za sve scenarije, neke ostavke, rekonstrukcije vlade, izbori, sve su to opcije u rukama vlasti, da ne govorim o vanrednom stanju, totalnom rasulu.

• Like 7
  • Thanks 1

14 minutes ago, Div said:

Nadam se da će i tamo doći do osvešćivanja i do jačanja snaga humanosti i pravde.

Sad videh ovo:
Protesti protiv ekstremne desnice širom Nemačke

1737838665-1810a12c964a48778b3253f497d65

Onomad protesti u Slovačkoj, vidim slično našim studentima u Crnoj Gori protesti zbog masovnog ubistva na Cetinju.

Ipak se kreće.

Edited by Div
  • Like 1

50 minutes ago, Div said:

Sad videh ovo:
Protesti protiv ekstremne desnice širom Nemačke

1737838665-1810a12c964a48778b3253f497d65

Onomad protesti u Slovačkoj, vidim slično našim studentima u Crnoj Gori protesti zbog masovnog ubistva na Cetinju.

Ipak se kreće.

Ja ne bih rekla da se u Evropi nesto krece. Jos manje bih rekla da postoji ikakvo interesovanje, jos manje razumevanje za ovo sto se dogadja u Srbiji. S velikom razocarenjem moram da konstatujem da mi izvestavanje ovdasnjih medija o ovim protestima samo pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope (moze i Evrops od Srbije). S jedne strane je to izvestavanje vrlo sturo, a s druge se svodi na to da postoje nekakvi protesti protiv vlade i predsednika. Nista o zahtevima, nefunkcionisanju institucija ili bilo kakva dublja analiza. To ovdasnji citaoci ionako ne bi razumeli. Pri tome, nakon dela o studentskim protestima, obavezno ide opsiran izvestaj o tome sta predsednik kaze na to, i koliko se ljudi okupilo u Jagodini da mu da podrsku. Ni reci o tome da ovi prvi dolaze sami i rizikuju razne nevolje, dok ovi drugi bivaju dovedeni. Nista ni o mirnoci skupova studenata i gradjana, o 15 minuta tisine, sto po meni cini bitnu razliku. 

Protesti u Nemackoj su deo predizbornih aktivnosti dela politickih aktera koji su zabrinuti zbog jacanja desnice. Kad se izbori zavrse prihvatice rezultate, kakvi god bili, jer demokratija i idemo dalje. To smo imali i u Svedskoj, a bilo je ranije i u drugim EU zemljama. Ne bih rekla da je najava nekih novih trendova. U regionu, a tu mislim na ex-yu ukljucujuci i delove koji su sada EU, primecujem vece prepoznavanje problema i podrsku studentima u Srbiji. I to je nesto.

• Like 12

3 hours ago, vilhelmina said:

Ja ne bih rekla da se u Evropi nesto krece. Jos manje bih rekla da postoji ikakvo interesovanje, jos manje razumevanje za ovo sto se dogadja u Srbiji. S velikom razocarenjem moram da konstatujem da mi izvestavanje ovdasnjih medija o ovim protestima samo pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope (moze i Evrops od Srbije). S jedne strane je to izvestavanje vrlo sturo, a s druge se svodi na to da postoje nekakvi protesti protiv vlade i predsednika. Nista o zahtevima, nefunkcionisanju institucija ili bilo kakva dublja analiza. To ovdasnji citaoci ionako ne bi razumeli. Pri tome, nakon dela o studentskim protestima, obavezno ide opsiran izvestaj o tome sta predsednik kaze na to, i koliko se ljudi okupilo u Jagodini da mu da podrsku. Ni reci o tome da ovi prvi dolaze sami i rizikuju razne nevolje, dok ovi drugi bivaju dovedeni. Nista ni o mirnoci skupova studenata i gradjana, o 15 minuta tisine, sto po meni cini bitnu razliku. 

Protesti u Nemackoj su deo predizbornih aktivnosti dela politickih aktera koji su zabrinuti zbog jacanja desnice. Kad se izbori zavrse prihvatice rezultate, kakvi god bili, jer demokratija i idemo dalje. To smo imali i u Svedskoj, a bilo je ranije i u drugim EU zemljama. Ne bih rekla da je najava nekih novih trendova. U regionu, a tu mislim na ex-yu ukljucujuci i delove koji su sada EU, primecujem vece prepoznavanje problema i podrsku studentima u Srbiji. I to je nesto.

Sve se to da promeniti, pa i vanjska podrška ako vide da nije pozdan partner i da zbog nemira ne mogu da računaju na šta već računaju. Uostalom džaba sva podrška i protesti ako se izborna logistika ne pokrije kad god da budu izbori.

• Like 1

Idem u 11:30h na skup u Čačku.Ubedio sam kolegu da pođe. Ne samo to-vodi ženu,dete i dva druga.Eto taj kolega,koji je skoro počeo da radi u firmi,nakon nekoliko razgovora,uvideo je da dosta toga nije kako treba i eto ga na ulici.Nije gotivio vlast ali nije se ni interesovao za politiku.

Nadam se velikom broju ljudi.

• Like 7
  • Love 1
  • Thanks 2