Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

9 minutes ago, SuperTraktorko said:

Tajland? Široko. Ja bih neku kaspijsku zemlju izabrao, jeftinija je karta. 

Ja sam mislio da ipak budem galantan, ostrakizam bi važio i za one "dobre" obavljače javnih funkcija ako ispucaju 100% mandata, pa bih ih slao na to popularno mesto za isluženu gospodu čisto da ne bi grebali kandžama da se izvuku i pritom napravili neko sranje.

Naravno, legitiman je i tvoj pristup, da se u startu odmah obeshrabre da uopšte ulaze u crvenu zonu, da ne bi tadžikistanski seljaci sa njima igrali kuzbaši.

• Like 1

3 hours ago, Klotzen said:

Ova podrska Danice Crnogorcevic studentima je sve iznenadila ali izgleda vlast mnogo više. Kaže uške "Pa crna danice, sa kim ćeš da se vratiš na kosovo".

Inače ja nisam ni znao da je ona crnogorka.

Pa kad si video da je bilo ko rodjen u Srbiji imao potrebu da ispoljava toliki lazni patriotizam? Ja ne znam nijednog moravca, resavca, nisliju, vojvodjanina da tako na sva usta prica da je Srbin. Samo Crnogorci, Prekodrinci i ovi sa Kosova.

• Like 6
  • Love 1
  • Thanks 3
  • Tuzno 1

3 hours ago, SuperTraktorko said:

Turci (odnosno Osmansko carstvo) nisu oduvek bili nazadniji u odnosu na Evropu. 

Zapravo, njihov državni aparat i birokratija su bile sofisticiranije i modernije od njihov rivala u XV i XVI veku. Tada je i bio njihov vrhunac. 

Tek kasnije, oni stagniraju i nazaduju (a nažalost i mi sa njima) dok Evropa ide napred.

Ovo ne može biti netačnije.

Lagao bih ako bih rekao, da mi nije drago zbog studentskih protesta koji su pokrenuli i druge proteste protiv nakaradne vlasti SnS.

Posebno što i ja pripadam onoj grupi ljudi, koja je mislila da u našem društvu nema (više) snage za ovako nešto. Smatrao sam da je sve toliko zatrovano da nema odakle da nikne zdrava ideja ili zdrav pokret. Zato moram da uputim izvinjenje mladima i kažem kako mi je veoma drago što sam pogrešio.

Sem njihove hrabrosti i energije,koji idu sa njihovim godinama,mene je posebno oduševila njihova zrelost. Poruke koje šalju,koje ispisuju na mnogobrojnim transparentima su nešto posebno:duhovite,britke,precizne,dosetljive i beskompromisne! Iznad svega - zrele. To je reč. Malo je reći da sam oduševljen.

Sasvim sam siguran da sam,na ovom istom topiku,pre nekih godinu dana (ili malo više) ostavio post u kojem sam napisao kako sam ubeđen da je popularnost Vožda Minhauzena pala..da je bukvalno pola ljudi u zemlji za njega,a pola protiv.
Danas tvrdim da je pala ispod 50%. Mislim da ga podržava oko 40%,a protiv njega je 60% populusa. Ovo mi govore reakcije ljudi u mojoj okolini. Mnogi koji su godinama ćutali k'o zaliveni,sada su naprasno počeli da ga kritikuju. Otvoreno,javno i žestoko. Čak ima i onih koji su ga podržavali,a okrenuli su ćurak. Mislim da uopšte ne grešim ako napišem kako je očigledno kako je ljudima dozlogrdio..dojadio..

Počeli su da mi se obraćaju pojednici od kojih godinama nisam čuo 'a' protiv njega. Šta kažeš,Crni,kolimo mu je još ostalo..Kad ćemo ga smeniti..Gde će pobeći..? i niz sličnih pitanja i istupa.

Lagao bih i kad bih rekao da mi ovo takođe ne greje srce iako ne mislim da mu je kraj blizu. Mislim,međutim,da je ovo prvi put da je izgubio kontrolu i da više neće moći ni da je povrati u potpunosti.

No,pišem post,jer i pored svega navedenog,ja imam i dalje neki osećaj težine,teskobe..i nezadovoljstva.

Jer,svi vi ljudi,koji ste se sad uključili u borbu protiv ovog zla:gde ste bili svih ovih godina? Zašto ste ćutali? Zašto ste bili pasivni i neutralni?
Što vam je trebalo čitavih 12.godina da se dignete na noge? Pa,zar im nije bio dovoljan jedan mandat da vidite sa kim imate posla? Ja sam i pre 2012.godine vrlo dobro znao ko je i šta je Aleksandar Vučić,ko su smradikali.

Da se složim da je BoTa bio zreo za smenu.
Što dovedoste umesto njega ove krvoloke,lažove,prevarante? Zar nije to mogao biti neko drugi,neko iz nekakve klimave i kilave demokratske opcije?

Zar suspenzija pravnog poretka u noći rušenja u Savamaloj,2017.godine, nije bio dovoljan znak da se trgnete? Izgleda da je bilo neophodno da se nekome i doslovce sruši nadstrešnica na glave...

Što ste mu dozvolili da uzurpira sve u državi,da nam otme zemlju? Što ste mu dozvolili da nam kompletno razori društveno tkivo,do mere da ne znam ko i kako posle njih može da ga sastavi i učini funkcionalnim ponovo?
Što ste mu dali da nas,poput Zlobe nekad,potpuno polarizuje? Da smo opet svi jedni protiv drugih,da se figurativno gledamo kroz nišane,a možda neće biti samo figurativno?

Razočaran sam vama. Ljut i besan na vas.
Doveli ste me dotle da prvi put u poslednjih 7-8 godina,ne učestvujem u ovim okupljanjima i akcijama građana.

Ni ove mlade ljude,koji ni za šta nisu odgovorni,ne uspevam sad da podržim kako bih trebao.

I u tome leži moja bojazan.
Klinci neće moći ovo sami da izvedu do kraja,a na starije se teško osloniti. Nije ni fer da nas studenti vade i čupaju iz čabra.

Ljut sam.

• Like 8

9 minutes ago, Drug Crni said:

Zar nije to mogao biti neko drugi,neko iz nekakve klimave i kilave demokratske opcije?

Nije mogao,jer

1. SNS je sačekao "njihov" sistem u Službi,MUP,Vojsci i SPC (hvala Legalisti) ...

2.Slobini birači koji nisu mogli da oproste 5.oktobar i pokušaj demokratije ...

3.Gubitnici tranzicije...

4.Nesposobna,tupava i dobrim delom kleptomanska garnitura posle Djindjića koja je spavala na lovorikama 5.oktobra...

5.Stabilokratija (hvala Mutti) ...

6.Ekipa iz Kremlja (hvala Kepecu) ...

7.SEKA ...

8.Politički,kulturno i na svake druge načine nepismeno stanovništvo spremno da iskreno poveruje i najprovidnijoj populističkoj demagogiji ....

...i još gomila razloga ....

Neki su direktno doprineli dolasku.a neki učvršćivanju Vučića na vlasti ...

• Like 5

Evo ga Eliot Nes na RTS-u najavljuje borbu protiv korupcije... 

...u istom danu:

Međutim, s obzirom na to da se u predlogu navodi da privatni partner u trenutku podnošenja ponude ima minimum tri zaključena ugovora o javno-privatnom partnesrtvu u oblasti prevoza u gradovima sa populacijom većom od 100.000 stanovnika, a da je inicijator ovog javno-privatnog partnerstva Strela Obrenovac, koja već obavlja usluge javnog prevoza u Beogradu, ali i Nišu i Kragujevcu, ishod postupka se može naslutiti.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu biće, kako se navodi, zaključen na 20 godina, a godišnja naknada privatnom partneru u tom periodu iznosiće nešto više od 48 miliona evra.