Jump to content

Eurocup 2021/22


propolis

Recommended Posts

Виртус ко је клео, није дангубио. 

Шта је са Белинелијем? 

 

Прво настрада Јудо, пројектован за прву петицу. Онда настрада Херви, видђен вјероватно као главни играч тима. Прије њих се деси болест малог Маниона. Онда настрада Теодосић, стартни плеј. Још јесенас Абас доживио тежу повреду. 

Сада нема Белинелија. 

Опет је то сасвим респектабилан ростер, али превише пехова и Скариоло се уопште не сналази у таквој ситуацији. 

 

Саставили су људи ростер да им позавиде најбоље ЕЛ екипе, гледам само центарску линију..мало ко оно има и у ЕЛ..на крају да се ударају у гузицу од среће ако обезбједе домаћи терен макар у 1/8 финала. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Početak je obećavao, agresivni Partizan i odlični Panter. Al to je bila samo prva četvrtina. Na kraju potpuno zaslužena pobeda Huventuda, nisu sudije krive Partizanu. Mala pomoć Huventudu i to je sve. Daleko agresivniji su bili sa odličnim protokom lopte u napadu. Verovatno su osigurali prvo mesto.

Link to comment
Share on other sites

Zavrseno je i 12. kolo EC, to su vec 2/3 regularnog dela lige (mada ima i odlozenih meceva), pa mozemo polako da pogledamo ko ce da se bori za sta:

 

Grupa A: Joventut je napravio veliki preokret. Nakon sto su gubili 16:31 u pravoj domacinskoj atmosferi, sa "domacinskim" sudjenjem uspeli su da dobiju preostali period meca sa nekih 20-25 razlike i tako naprave veliki korak ka 1. mestu. U ostalim mecevima, Andorra je potvrdila da nista od borbe za vrh tabele porazom od Hamburg Towersa, Turk Telekom da igraju samo na domacem terenu, a Trento da igra ovo takmicenje reda radi.

 

Na tabeli vodi Joventut sa 10-2, Partizan i Lokomotiva imaju po 8-4, Metropolitans (i najverovatnije Andorra) po 7-5, Turk Telekom i Lietkabelis po 6-6. Mozda situacija deluje kao ozbiljno izjednacena, ali ovde zaista nije takav slucaj kad se pogledaju kvaliteti ekipa. Partizan i Lokomotiva ima lagan raspored i igrace derbi u 13. kolu koji ce odluciti ko ce biti ispred koga na tabeli, Joventutu je ostalo 4 teska gostovanja (Metropolitans, Turk Telekom, Lokomotiva, Andorra) i oni ce morati da imaju maksimum dva poraza, dok ce se Metropolitans i Andorra boriti za cetvrto mesto.

 

Grupa B: Cedevita Olimpija je lagano savladala EC Primorsku, odnosno Bursaspor (tim koji je ostao na samo 3 stranca i 6 anonimnih domacih igraca). Vazne pobede ostvarili su Venezia i Prometheas na svom terenu.

 

Na tabeli vodi Gran Canaria sa skorom 9-2, iza njih su Buducnost i Valencia sa po 8-4, pa Virtus sa 6-5, Ulm ima 6-6, Venezia 5-5, itd. Prvo oko borbe za sam plasma u 1/16 finala EC - Bursaspor sigurno ispada, pa ce Bourg (skor 4-8), Cedevita Olimpija (skor 4-7) i Prometheas (skor 3-8) da se bore za izbegavanje 9. mesta na tabeli. Sto se vrha tabele tice, Gran Canaria je ubedljivo prva, ali ima i najtezi raspored (cetiri gostovanja + docekuju Buducnost), za Buducnost su najvaznija naredna dva meca jer nakon toga imaju samo GC kao eventualni poraz, dok ce se Valencia i Virtus sastati u narednom kolu u jako bitnom mecu.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Kao sto sam i najavio, finale EC igrace se na terenu bolje plasirane ekipe u grupi.

 

Za sada najvece sanse da budu najbolji u regularnom delu imaju Joventut (skor 10-2) i Gran Canaria (skor 9-2). Osim njih, u grupi A su kandidati jos i Partizan (8-4) i Lokomotiva (8-4), a u grupi B, Valencia i Buducnost imaju po 8-4. Ostale ekipe nemaju skoro nikakve sanse da se nadju na prvom mestu u svojim grupama.

Link to comment
Share on other sites

Kao sto sam i najavio, finale EC igrace se na terenu bolje plasirane ekipe u grupi.   Za sada najvece sanse da budu najbolji u regularnom delu imaju Joventut (skor 10-2) i Gran Canaria (skor 9-2). Osim njih, u grupi A su kandidati jos i Partizan (8-4) i Lokomotiva (8-4), a u grupi B, Valencia i Buducnost imaju po 8-4. Ostale ekipe nemaju skoro nikakve sanse da se nadju na prvom mestu u svojim grupama.

 

 

Partizan ako bude drugi u grupi imaće prednost domaćeg terena sve do eventualnog finala gde će gostovati samo ako mu rival bude Huventud ili Kanarija...? 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Prepelič postiže 7 poena u jednom napadu i ostavi komentatora u čudu :classic_biggrin: nije mu jasno kako 4 slobodna bacanja. Prepelič krenuo na ulaz, Sampson napravio faul koji je odmah sviran. Par sekundi kasnije u nastavku Prepeličeve kretnje ka košu Sampson ga hvata za ruku i pravi nesportski faul. Pošto je Virtus bio u bonusu Prepelič je izveo 4 bacanja, 2 za prvi faul i 2 za nesportsku. Pogodio sva 4 i pošto je lopta opet bila za Valensiju zbog nesportske postigao i trojku. Od minus 5 do plus 2 za 8 sekundi efektivnog vremena.

  • WOW 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, MrTwister said:

Nije mucena no su ih nadigrali. U Moraci ove sezone nije dobio samo ko nije htio, Ulm, GranCa i nocas Venecija. Dobre EC ekipe al ekipe koje kuci treba da dobijes ako imalo zelje i energije pokazes.

 

Mislim da je Dzikic zreo za otkaz, potpuno nebitno sto je skoro sve manje meceve u ABA dobio.

 

Potpuno je nebitno kakva je trenutna situacija na tabeli ako ce ovako svaki prosecan EC tim da mu se seta u PG, kao da je muceni Zadar igrao umesto Buducnosti. Takodje je nebitno sto ima tih 8-5 jer mu glavni igraci ne lice ni na sta, a suter iz Bayerna ima 1-15 za 3 u poslednja cetiri meca.

 

Evo, zamislimo da je kraj regularnog dela sezone, Buducnost je na 2. poziciji, ima sansu da udje u 1/2 finale. Dodju u 1/8 finala neki Hamburg Towersi, opale potpuno sami sedam trojki, povedu 17:5, pa 28:11, pa 36:17, pa to je zaista teska blamaza i ne secam se da postoji ekipa sa vrha tabele koja se ovako iz kola u kolo blamirala.

 

Kako god, dosta o Buducnosti, postoji tema za taj klub. Malo o sistemu takmicenja - on je odlican jer nema onog jadnog i bednog "kampanjskog" spremanja sezone gde se favorit raspada, ali koga briga, ide jedan veliki restart pa svako opet ima iste sanse. Ovde Joventut koji cele sezone igra odlicno ima najbolje sanse da osvoji trofej jer su to i zasluzili svojim radom tokom cele sezone. Imace prednost domaceg terena, a ako se neko pita koliko ona znaci dovoljno je da pogleda meceve izmedju Joventuta i Partizana (u BG klub iz Badalone nije mogao da da vise od dva poena osam minuta, u Badaloni crno - beli ispustise +15).

 

Sto se tice plasmana, Joventut je skoro osigurao prvo mesto - treba im jos jedna pobeda u gostima (Metropolitans, Andorra ili Lokomotiva). Partizan i Lokomotiva igrace za 2. poziciju, a Andorra i Metropolitans za 4. mesto. Turk Telekom, Lietkabelis i Hamburg bice najverovatnije 6., 7. i 8. na tabeli (mozda bude nekih sitnijih pomeranja).

 

U grupi B Gran Canaria ima +3 u odnosu na Valenciu i Buducnost, oni su prvi, Valencia verovatno druga, Buducnost bi trebalo da bude treca ako Dzikic uspe ponovo da zajase Cobbsa da mu ovaj vuce ekipu dok ne lipse (to sto se Seeley i Micov sprdaju trenera ni najmanje nije briga). Virtus se blamira, ali bice nagazna mina sa 4. pozicije.

  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Џило зрео за отказ??? Е свашта. Можда си ироничан, не знам...

Човјек је до скора крпио са 7, 8 играча, на максималном броју обртаја користио и Кобса и Силија, не зато што је хтио него зато што је тако био принуђен. Наравно да ће доћи моменат (и дошао је) да ће неким играчима пасти ниво игре...нису роботи.

 

Без обзира на поразе кући у ЕКу, човјек максимално користи овај тим, извлачи 120% из њих. Писао сам већ, велика већина играча Будућности играју одличну сезону. 

 

Виртус не знам колико се спрда, осакаћени су повредама. Не знам кад се враћају Тео и Херви, требали би ускоро. Јудо исто тако. Са том тројицом екипа ће добити сасвим нову димензију. Уосталом, предвиђени су сви за стартну петорку, Херви вјероватно и за носиоца игре.

 

Биће они најнепожељнији противник у плеј офу, само ако буду комплетни.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Po meni su rezultati Budućnosti bili ipak iznad kvaliteta ekipe. Dok su Kobs i Sili igrali na nekom ludačkom nivou, nije bilo problema, sada kad su potpuno pali, ne postoji sigurna tekma za njih.

 

Koliko god da nije realno da puknu od Ulma i Venecije, nisu baš ni realne obe pobede nad Virtusom, Valensija i ostalo.

 

Uglavnom, po meni rezultati su im još uvek sasvim ok. Da budu recimo 4. u ovoj grupi, odličan rezultat.

Link to comment
Share on other sites

Ma ljudi, ne može sve da se dobija.. U Aba im je svaka na nož utakmica, sa skraćenim rosterom. Mora nešto da trpi. Meni je iznenađenje da se ovako drže na oba fronta uz te probleme. Ja sam im u Aba pre početka dao veće šanse od Partizana ali sam mislio da će ranije da batale EK tj. da prođu dalje ali bez neke borbe za vrh. Pogotovo uz nastale probleme. Evo njih i dalje u borbi za vrh na obe strane.

Link to comment
Share on other sites

Reed je glavni problem kao i Sili. Jednostavno kad oni nisu n maksimumu borbe i igranja odbrane nije to to. A usput Venecija je ekipa koja nije ni malo losa , narocito posle doselekcije. Nezgodno je praviti poredjenja ali imam utisak da je dosta vise kvalitetnih ekipa u nasoj grupi. Npr Cedevita mozda bude 6-7 u grupi. 

 

U svakom slucaju sramna igra i nepostovanje sebe, saigraca ,kluba i protivnika.

 

Kuci smo sa burgom i grcima...to su must win utakmice

Edited by Nemam_ti_kad
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...