Jump to content

ABA Liga 2021/22, nikad jaca?


bergkamp bcd

Recommended Posts

Deluje da ABA liga i ove sezone nece biti "nikad jaca", a razlog moze da se trazi u prevelikoj kolicini mekanosti u rosterima Buducnosti i Cedevite (kod ovih drugih je u pitanju i mekanost uprave), kao i u mnogo manjim budzetima ostatka lige.

 

Vec nakon 4. kola su se dva kluba u koje je ove sezone zajedno ulozeno preko 10 miliona evra (pravih ili obecanih para) smestili na prva dva mesta i tesko da iko moze da ih pomeri odatle osim ludacki EL ritam u kojem se nalazi Crvena zvezda. Nema tu ni srece sa povredama i izostancima igraca, previse uzasa se tu desava 2021. u odnosu na ostatak lige koji za sada to nije uspevao da iskoristi.

 

Buducnost ima 4 stranca + MJK koji igraju na nivou, eno i Atic se budi, ali 6 igraca za 2 fronta je apsolutno premalo za bilo kakve ambicije. Micov je trenutno u modu Antic za jako siromasne, a ocekivalo se da glumi Perperogloua, Drobnjaka i Nikolica treba zakucati na klupu jer samo koriste protivniku, ostalo - pa sta je ostalo, Barovic, Popovic, Sehovic, ukupno 2 poena i 7 minuta po mecu. Bas kratka rotacija. Cedevita standardno lose napravljen sastav i trener koji bas nije sav svoj, mislim ubaciti Scuku i Dimeca pored dva skracena plejmejkera da brane zadnji napad u cetvrtini - deluje kao da se tu bacaju pare reda radi, da Tedeschi poznaje kosarku kao ja hokej, pa daj neke igrace sa dobrim brojkama, to sto nisu dobra resenja, koga briga.

 

Igokea je jedina do sada pobedila nekog od vecitih rivala, a za to mora da postoji zelja i motiv sto ne nedostaje upravi, treneru i igracima kluba iz Laktasa. Jednostavno, da bi pobedio takve klubove kojima je pobeda i titula "zivot ili smrt" moras i sam biti takav, nema tu glume postenja i gospodstva. Ukratko, zanimljiva ekipa koja moze od svakog da izgubi, ali moze i svakog da dobije.

 

Plasman FMP i SC je jeziv kada se pogleda sira slika - dva kluba koji su B ekipe Crvene zvezde i Buducnosti koji imaju dovoljno para da i svojim filijalama kupe 2-3 stranca koji ce onda nositi svoje ekipe. Da sad ne ulazimo u pricu o regularnosti i plusu koji je Crvena zvezda stekla jer njih FMP nece pobediti, ne daj Boze da SC mlatne nekog od favorita, ista bi situacija bila.

 

Klubovi iz Hrvatske su vec godinama u nekakvom limbu - i postoje i ne postoje, imaju i nemaju para za igrace. Strasna besparica i ogromni dugovi ucinili su da i tamosnji sastavi izgledaju kako izgledaju, pri cemu je Split bas promasio sa prelaznim rokom i gomilanjem istih igraca i ne deluje da ce to krenuti nabolje. Zadar se pobedom protiv Borca spasao skora 0-10, a Cibona ce najverovatnije krenuti da pada jer nemaju sirok roster da bi mogli iz kola u kola da igraju kvalitetno.

 

Mornar se vec blamira i smesi im se skor 0-6, ali tako je to kad trenera na klupi nema i kad se igracima dozvoljava da rade na terenu sta god zele.

 

Krka ima zanimljiv sastav sa mladim Stavrovom kao otkrovenjem, ali i niskobudzetnim pojacanjima iz USA, no dobro, ima i gorih. Mega nema sta da brine, talenta ima, jedino sto Jovic i Cazalon trenutno nemaju ocekivane brojke. 

 

Prognoza tabele nakon 5. kola: PAR 5-0, CZV 4-1, BUD 3-2, COL 3-2, IGO 3-2, FMP 3-2, SC 3-2, CIB 3-2, MEG 3-2, BOR 2-3, KRK 2-3, ZAD 1-4, MOR 0-5, SPL 0-5

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zajeban je Brajs Džons kao kratko ćebe. Brz, dobar šut, dobar na obruču. Mana mu je slabašna građa i visina. Mislim da će mu biti maksimum u karijeri neki klub iz sredine ACB lige. Za FMP je suvo zlato. On, Nevels i Tasić su udarna trojka FMP-a.

 

Edit: Dobi FMP Megu u međuvremenu. Skor 4-1.

Edited by Knipex
Dodatak
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Trigger said:

Arena 3

dje je to sad..

iam arenu premium 1,2,3

arena 4,5,6,7,8 i onu 1x2

sta su sad zabrljavili

 

edit: odradio sam ponovo pretragu i resetovao resiver, tako da su se izgleda pojavile i "redovne" arene 1,2,3

Edited by n4l1m
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je zasluzena pobjeda. Vodila je Buducnost cini mi se skoro citav mec, sa ne bas najboljim procentima, narocito bacanja koja su bila bas losa. Oko 10 bacanja smo promasili rekao bih. Nemamo neki suterski potencijal i moramo da rudarimo svaki kos i zato je pobjeda jos bitnija jer je tesko rudariti a onda Pulen zabije nekoliko trojki preko ruke...falio je Rid svakako ali ni Zoki nije bio los protiv zvucnijeg para centara August- Karmajkl

Edited by Nemam_ti_kad
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Losmi17 said:

Najbolji igrac lige drzi col u zivotu.

Objektivno, futura je bolji tim.

 

Tesko da je Buducnost bolji tim bez Reeda (cestitke na rodjenju sina!), bas malo igraca imaju.

 

Drobnjak, Popovic, Sehovic, Barovic, revolucija bi izbila na forumu da ovakvi igraju u KKCZ sa nikakvim doprinosom, a to su rezervni plej, rezervni bek, 11. i 12. igrac Buducnosti.

 

Cedevita je uzasna ekipa, uzasno sastavljena, Keene koji ima potencijal za 20 poena je sad dao 2 jer je Pullen uzeo 15, a Jaka 14 suteva. Koja je poenta drzati tri skorera u timu pri cemu su dvojica preslikani igraci to zna samo Golemac. Realno su mogli da idu i na 5-0 i budu u odlicnoj poziciji, ali umesto toga vec sada moze da se kaze da nista ne samo od finala, nego tesko da ce i u polufinale ako ovako nastave.

 

Ako SC dobije Cibonu na prvih 6 mesta ce biti Partizan, Crvena zvezda, Buducnost, Crvena zvezda B, Igokea i Buducnost B.

 

@Nemam_ti_kad Zoki je bas stablo ali je bar koristan u odbrani. Zato je Barovic jeziv kada se pojavi na terenu, kao da se branite sa 4 igraca, to tako izgleda.

 

 

Edited by goldberg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...