Jump to content

Liska Manjina

Član foruma
  • Posts

    2,221
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Liska Manjina

  1. Divno je kada verujete da miroljubive Izraelce mrcvare zli Palestinci, pa ovi moraju da se brane i tandrču napalmom po civilnom stanovništvu. Uvek ide divno sopštenje da je u tom delu bilo terorista. Ipak su to miroljubivi Izraelci, da zanemarimo činjenicu da su ljudima oduzeli deo teritorije i tu napravili državu. Zašto bi se Palestinci bunili za ime boga, mogu dasvim mirno da žive u Izraelu, šta će njima država. @KooineeperkMa nema ona pojma o čemu priča, prvi put čujem za "pravne razloge" za napad na drugu državu. Mada, možda je mislila na fiktivni nuklearni program Iraka. Evo i Rusi pominju neke labaratorije, samo oni tvrde da su Ukrajinci mućkali viruse, a ne nuklearke. Vidiš da veruje u "humanitarne intervencije"
  2. Šta očekuješ od jednog fudbalera? Zaista ne znam koji đavo tera neke ljude da se guraju gde im nije mesto!? Čuvena scena iz filma Karlitov put, kada Al Pacino kaže drugaru advokatu - Čoveče, šta se tebi desilo? Ti si advokat, a ne krimos, radi posao za koji si se školovao.
  3. Misliš da Ruske formacije ne mogu istovremeno biti na Crvenom trgu i u Ukrajini? Eto šanse Ukrajincima da povrate izgubljene teritorije kad ovi odu na paradu.
  4. Da li će Zapad da trguje Krim i Donbas za Kosovo? Otkud pravo i jednim i drugima da trguju onim što nije njihovo?
  5. Nema ništa, barem ne na mestima na kojima ja čitam. Ima video nekog lika kako u Balkaleji (Harkov) pokušava skinuti zastavu Rusija sa zgrade 😄 kakav nindža bog te vido, pope se čovek na vrh višespratnice u 15 sekundi, još je i obučen kao nindža.
  6. Samo se nadam da će Pavlović napokon ubosti klub u kojem će imati solidnu minutažu. Opet u Bazelu ne igra, nije odigrao niti jednog minuta i to se vidi. Potreban nam je on u starom izdanju, kao vitalan deo te leve strane. Sa ovakvim Kostićem i mladim Pavlovićem bez minuta, baš nam je kritična ta strana. Na drugoj strani Bleki pokušava da zakrpi, vidi se da fali Lazović koji na toj poziciji igra već par sezona, odgovorniji je od Živkovića, protiv ovakvog protivnika te male stvari su jako bitne. Po prvi put od kad je Piski selektor delovali smo kao da nam se ne igra fudbal, nije to do protivnika. Više su nas Mađari pritiskali prilikom iznošenja lopte, jednostavno nismo ličili na pravu ekipu.
  7. I onda na sve to dodaš Devilovu verziju, prema kojoj su Ukrajinci već ušli u Moskvu. Možemo se mi gađati propagandom koliko god hoćemo, na kraju će vreme pokazati pravu istinu. Kao za Izjum, prvo UA tvrdi da Rusi nisu ni blizu Izjuma, a dan nakon toga se javlja gradonačelnik tog mesta i tvrdi kako su ga UA ponovo zauzeli kontranapadom. Izgleda, da će RUS trupe koje su u Mariupulju, nakon završetka operacija u tom delu biti prebačene na Mikolajv, a ja sam mislio da će krenuti na sever da okruže UA trupe na Donbasu. Izgleda da su Odesa i obala prioritet! Takođe ove priče o tepih bombardovanju u Mariupulju, barem trenutno nisu istinite. Niko neće koristiti projektile velike razorne moći kada su tvoje trupe na 500m udaljenosti od mesta udara, može se koristiti malokalibarska artiljerija ili precizni projektili. One apokaliptične scene su iz predgrađa kada su RUS ulazili u grad.
  8. Gospođo, knjigu istorije u šake, pod hitnoooo! Formiranje moderne države Izrael! Mene samo zanima gde se dede ono silno nuklearno oružje koje su imali Iranci? Elementa dobrovoljnosti nema ni u priči. Trupama kod Kijeva je pretilo okruživanje, ne možeš sa 5K pešadinaca zauzeti ni prestonicu Burkine Faso. Vaskrsao? Zar ovaj tip nije poginuo herojskom smrću? Sve i da je bilo famozno fuck you, nakon toga se predao, bez ispaljenog metka. @Devil In My Pants I dalje bez trunke sumnje verujemo literarnim radovima grupe Azov? Nastavi da deliš fotografije likova koje su prekrižene, kao dokaz da su ubijeni. Eno celi leksikon "nacista" na ruskom telegramu, samo je pitanje šta je od svega tog istina.
  9. Notorna činjenica, isto kao i sa Izraelom.
  10. I u Rusiji živi oko 5 miliona Ukrajinaca, ali to ne opravdava agresiju. Niti opravdava Izraelovo prisvajanje teritorije Palestini. Da ne pričamo o raketnim udarima! edit: Sory pročitao sam u umjesto uz. Moja greška
  11. Ovo se dozvoljava na ovom forumu? Ovo je isto kao da si napisao Ukrajinci da hoće da žive normalno, živeli bi kao i drugi Ukrajinci u Rusiji.
  12. Nastavljaš sa relativizacijom kolonijalnih osvajanja i eksploatacije. A ovo sad što radiš to je podmetanje i to loše! Ratni zločini se dešavaju i u Pojasu Gaze, Jemenu, Ukrajini, Avganistanu, Siriji, Libiji. Ajde malo proširi to znanje! Pričamo o vojnoj agresiji, kod kolonizatora toga nije bilo? Zaboravio sam dodati na listu i SAD, inicjalno kolonija. Postavlja se pitanje zašto su uopšte vodili rat za oslobođenje, pa tu nije bilo stranih vojnika, mogli su sve lepo rešiti razogvorom. U jednom si ipak u pravu, nespretno sam upotrebio izraz teriotorijalne pretenzije, tu sam prevashodno mislio na okupacione akcije.
  13. Kolonijalne sile su onda kolevke fašizma, a da to je bilo ranije, to se više ne broji. Kako glupo od mene da se vraćamo na istrijske notorne činjenice. Irak, Avganistan, Koreja, Vijetnam, Libija, Sirija, Zaliv svinja... Ali to nisu okupirane teritorije, samo je vojska druge države na teritoriji države "domaćina". Da, da, to nije ista stvar! Jerusalim, Pojas Gaze, Golanska visoravan... Ekipa iz Izraela u lagaaanoj štenji! zvona i zvona, praporci i praporci
  14. Piša Vacić forsira narativ o "bratskom narodu" pa zato i gotivi Putina. Piši bi idol bio i Erdogan, samo ga jebe veroispovest. Vidimo sa druge strane da je ekipi iz Azova idol Ratko Mladić, a "remove kebab" lik im je totalni car. Piša Vacić ima sreću pa ne živi u Rusiji, pošto bi zbog podizanja ruke odavno bio na nekom polju krompira. Ekstremni densičari, ekstremni levičari, ekstremni islamisti, krstaši - sve ista govna, samo im je podloga drugačija. @McLeod Komunisti nisu imali imperijalističke ideje? Ideja širenja životnog prostora je osnova nacizma, stalno brkaš ta dva pojma (nacizam/fašizam) koji imaju dosta sličnosti ali i dosta razlika.
  15. De iure: višestranačje, državno uređenje Rusije, federalizacija zemlje, ustavom zagarantovana ljudska prava. Sve su to stvari koje nisu imanentne za fašizam. De facto: jbg zloupotreba vlasti, negiranje ustava i nadležnosti. Rusija je kroz istoriju država "snažnih" vladara. Po tvojim kriterijima postoji više fašističkih država na svetu u ovom trenutku. Na prvu Turska, Saudijska Arabija, Venecuela, Mađarska, Poljska, Crna Gora, Srbija, Bosna x3, Albanija... edit: Sve što si naveo za fašizam važi i za komunizam. Samo ideološke razlike!
  16. 1. Istorijski narativ je jako bitan, znamo svi šta je istorija. 2. Nije Stefan već Stepan Bandera 3. Divno mi je kako se marš sa bakljama u centru Kijeva, kojeg se ni Hitler ne bi postideo, pretvorio u dva lika na instagramu. 4. Postoji razlika između fašizma i nacizma, opet sam rekao da ima određenih elemenata koji mogu da budu poveznica sa oba pojma. Sa druge strane ideologija kao takva u ostatku nije ista, meni ovo više vuče na imperijalizam. 5. Onda bi teritorijalne pretenzije svake države u suštini bile mix fašizam i nacizma. Milion primera!
  17. Fasciniran sam tobom i tvojom sposobnošću ignorisanja potpuno razumljivih činjenica. Rusija nije država sa istorijom nacizma ili fašizma, da si recimo rekao Ukrajina, Hrvatska, Nemačka, Španija. U Srbiji je bilo pojavnih oblika za vreme okupacije, ali recimo da je to kvislinški režim i da nije bilo realne podrške, a takve režime je imala svaka okupirana država. Veći problem je pojava Miloševića i njegov kvazimodo komuno-fašizam, a danas ekstremna desnica sa kojom se mora na vreme raskrstiti. Srbija ima pred sobom ozbiljnu borbu protiv neonacista u svim pojavnim oblicima, dok reicmo u Rusiji Piša Vacić ne bi ni dogurao do udruženja-građana, a kamo li predsedničkog kandidata. Hvala bogu u Srbiji su desničarske ideologije u opadanju (Šešelj kao najveća pretnja), ali nisam siguran da se smanjio broj neonacista što je podatak koji zabrinjava, kao i šurovanje ove vlasti sa njima. edit: Očekuje se pokušaj proboja UA snaga iz okruženog Mariupulja, bukvalno im je saopšteno da muva ne može proći i da se sami moraju snaći. Navodno je AZOV odvojen u upravni deo zgrada Azovstala, dok su jedinice regularne UA vojske ostale u zapadnom delu grada. Valjda su ove informacije od pre dan-dva, razumljivo je da samo Ruske informacije imamo iz tog dela fronta. Valjda je predlagan humanitarni koridor za jedinice regularne vojske UA na teritoriju pod UA kontrolom, uz polaganje oružja. Valjda su Rusi u poslednjem trenutku dodali uslov neke kontrole po spiskovima registrovanih nacista, bukvalno bi im to dalo za pravo da "skinu" koga hoće, pa se odustalo od toga.
  18. b1. Kakav ti je ovo argument? Imaju li ti narodi pravo na svoj jezik, verske slobode, aktivno i pasivno biračko pravo. Kako Španci doživljavaju Baske i Katalonce? Kako Englezi doživljavaju Irce i Škote? b2. Prije Putina je Čečenija bila kolevka demokratije, nikad na čelu države nije bio warlord, kao sad. Daj nemoj me zajebavati, bukvalno obračun dva klana za vlast. Čečenija je bogatija sad nego ikad pre! Dali si video kako izgleda Grozni? Veći broj Čečena živiu ostalim delovima Rusije nego u samoj Rusiji. Valjda znaš ko je obavio raseljavanje Čečena i kad. Kažem, ima tu nekih poveznica sa nacizmom, ali šta onda reći za pitanje Ruskog jezika u Ukrajini i odluke Ustavnog suda!
  19. Ja sam samo rekao da se deo o "širenju životnog prostora" zaista može dovesti u vezu sa nacizmom. Mada, ja znam par primera "demokratskih" država koje su išle na mnogo dalja putovanja kako bi "zaštitili svoje teritorije". Što reče Blackadder - Britansko carstvo trenutno zauzima 1/4 zemaljske kugle, teško da mi nekoga možemo optuživati za imerijalističke težnje.
  20. Slažem se, u postupanju Rusije ima elemenata nacizma. Pre svega to "pravo na širenje životnog prostora". Sa druge strane vuče malo i na fašizam obzirom da je negde u dubini ideja o superiornosti Ruske države, a ne Rusa kao nacije, čime se jasno distancira od nacizma i ideje o dominaciji jedne rase. @Devil In My Pants Ja pričam o razračunavanju sa nacistima unutar same Ukrajine, a ti pominješ otuđenje Krima. Da li si ti u stnaju da vodiš argumentovanu raspravu ili samo u nedogled razvodnjavaš kvalitet rasprave sa besmislenim onelinerima? Šta je to država Ukrajina uradila po pitanju obračunavanja sa Nacistima i otkud za ime boga toliko naoružanih nacista sa kukastim krstovima? I ne, to nije razlog za invaziju na drugu zemlju, niti to opravdava komadanje Ukrajine. Pričamo sad isključivo o razračunavanju sa nacistima. Ja ti fino kažem da su u Bavarskoj pucali na Hitlera! Hitler je krenuo iz pivnice i radionica, ali je bilo državnih pokušaja da se to zlo saseče u korenu, ajde da vidimo da li je to slučaj sa Ukrajinom.
  21. Jedna je stvar ishodovati presudu, a sasvim druga stvar je izvršiti presudu. I ptice na grani znaju da je ovo klasična agresija! Kada sam pominjao eskalaciju, mislio sam na širenje sukoba van granica Ukrajine. Ekonomski rat je i dalje rat, a sumnjam da se nekom na zapadu baš gine zbog Krima ili Donbasa. Nije Kengur Zapad takav, ali je život takav.
  22. Rusija nikad neće pristati da plati ratnu odštetu, u to budi ubeđen. To bi značilo da joj se sudi i da su na optuženičkoj klupi. Znači ni Šojgu neće u Hag, može u zemlju, ali ne i u Hag. Kakve sankcije, postoje dve mogućnosti: 1. Ukidanje sankcija nakon okončanja neprijateljstava 2. Eskalacija ratnih sukoba Vidim već ideje o referendumu za nezavisnost DNR i LNR, valjalo bi Ukrajincima požuriti sa akcijama ili pregovorima. Doduše, ja verujem da su Rusi uz Donbas došli po Harkov i njegovu vojnu infrastrukturu, te po obalu - da se spoje sa Pridnjestrovljem. Da li će baš dobiti ono po šta su došli, videćemo. Uglavnom, Putinu trebga nešto da proglasi "pobedu", da li je to Donbas uz Krim. Videćemo!
  23. Druže moj, čak su i u post WW1 Nemačkoj vojnici i policajci u Bavarskoj pucali na Hitlera i njegove naoružane sledbenike. U Ukrajini ne da nisu pucali na tu gamad, već su ih i naoružavali. Treba priznati da su ih polako asimilovali i sklanjali od javnosti, kako ne bi "štrčali" ali i dalje je lagano videti likove sa kukastim krstovima, nacističkim zastavama, kako paradiraju ulicama. Nije baš da se radilo o underground pokretu, pa da nemaju informacije o njihovim aktivnostima. Država je imala razumevanja za aktivnosti nacista, čak su ih i podržavali obzirom da se radi o "korisnim budalama". Već je bio tekst kako su pripadnici Azova uznapredovali u vojnim i policijskim strukturama.
  24. Čovek napiše kilometarski tekst, obrazloži ga i onda ti uskočiš sa onelinerom da udariš kontru. Argumenata bez, kao i uvek. Nikad u Rusiji nacisti nisu paradirali ulicama sa upaljenim bakljama, a nacizma na žalost ima u svim državama. Kamo sreće da je i kod nas kao u Rusiji, pa da razni Zavetnici, Obradovići, Vacići, Šešelji, ne mogu ni prismrditi izbornom procesu. Sastavni deo kazne je prinuda, mene samo zanima kako to nameravaš prinuditi Rusiju da plati ratnu odštetu? Misliš da će Putina ili Šojgua oterati u Hag?
  25. Liska Manjina

    Crna Gora

    Koliko je realno da izgube vlast u Podgorici? Oduvek su glavni gradovi bili bastion vlasti, jbg sve državne institucije, stranačko zapošljavanje itd... Ko je PO TEBI prvi favorit na izborima u PG?
×
×
  • Create New...