Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Sinoc je bila prava plejof utakmica u Pioniru i moram da priznam da sam uzivao bas bio. Navijanje je bilo ok, jedino je velika mrlja ubacivanje predmeta na teren od strane raznih neandertalaca. Olimpija je izasla na teren i pokazala zube i svaka im cast na tome. Posibali su se lepo sa nama, ali ipak smo mi dosta cvrci tim, sa vecom sirinom na ABA nivou kosarke.

 

Par mojih utisaka:

Lazarevic - On je za mene bio pravi X faktor sinoc, jer je momak imao defaznivno prisustvo na nivou Lazica iz najboljih dana. Odlicno je branio sve njihove igrace od pleja do centra, a takodje je bio bas prisutan na skoku. Da mu je usao neki sut sa distance, bilo bi po mom misljenju gotovo savrsena partija. Dodatno je povisio borbenost u nasim redovima i par njegovih odbrana je direktno prouzrokovalo njihove suteve iz teskih pozicija i izgubljene lopte. Nadam se da ce u slicnoj meri biti deo rotacije protiv Partizana kao na ovoj utakmici, pogotov sto mislim da moze uz Holinsa da poprilicno uspori Pantera koji je ubedljivo najjaca Partizanova ofanzivna opcija.

 

Kalina - U prvom poluvremenu je pokusao da iznudi par faulova, ali su sudije sauzele ocigledan kriterijum da ne sviraju nista. Tu mi se cini da je usao u neki licni rat sa njima, gde je do kraja utakmice pokusavao da iznudi faul, sto je dosta uticalo na njegov performans. Mislim da Radonja treba da poradi sa njim na tom polju, jer se ovo cesto ponavlja tokom sezone i deluje mi da Kalina tu gubi previse energije i fokusa. Takodje, vidi se da ga tim posmatra kao apsolutnog lidera i kada nam ne prodju ofanzivne akcije, lopta gotovo stalno ide njemu da resava. Iako je ocigledno da on nije igrac za takvu ulogu, za maksimalni respekt je to sto on ne bezi od lopte i ne trazi neka alibi resenja. Najveci problem u njegovoj igri su trenutno bacanja koja izvodi u poslednjih 4-5 meseci na nivou Stimca, sto je bas grozno.

 

Dobric - njega je protivnik odlicno procitao i bio je sistemski zaustavljen. Znali sada kada primi loptu na liniji za 3 poena, ako ne sutne, da ce krenuti u dribling u levu stranu i to su iskljucivo i branili. To je rezultiralo da kada Dobric primi loptu i ima prostora ispred sebe, njihov igrac iskljucivo ide da brani njegovu levu stranu (u koju ovaj uvek krene da dribla) i time vrlo lako anulira prednost, sto je dovelo do njegovih jalovih napada i izgubljenih lopti.

 

Radonja - Mislim da je lepo naspamovao igrace za ovu utakmicu, sto se videlo po nacinu kako smo usli u utakmicu. Ocigledno je da nismo u mogucnosti da drzimo taj ritam tokom cele utakmice i da upadamo bas u crne serije gde prosipamo vrlo lako prednost koju strpljivo gradimo. Juce je Rdonja sa dva tajmauta pokusavao da prekine njihovu seriju u prvom poluvremenu i nije uspeo da razmrda ekipu i sreca je sto je smo otisli na poluvreme dok su oni bili u zaletu.

Edited by Dingospo90
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ne svidja mi se sto se Lazarevic profilise u iskljucivo defanzivca. On je tokom povrede popravio sut, ali kako je sezona isla sve manje ga je koristio.

 

Za top level kosarku moras kao defanzivni specijalac biti bar nivo Brusa Bowena po pitanju suta. Znaci ako te ostave 3 metra, kaznis ih trojkom. Ovako, on je potpuno bezopasan napadacki, iako mu se mora odati priznanje da je i atletski i defanzivno mnogo porastao.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Edward Louis Severson III said:

On je tokom povrede popravio sut, ali kako je sezona isla sve manje ga je koristio.

 

 

Sa ovim se bas ne slazem. On na pocetku sezone nije smeo da uzme sut u par utakmica kad je bio sam kao duh, a kako je sezona odmicala dobio je ovlascenja da pripali kada je sam, ali te lopte nazalost cesto ne ulaze. Mislim da je kod njega problem malo i na mentalnoj bazi jer nema definisanu ulogu na terenu u smislu da igra par utakmica, pa onda ne udje na teren narednih nekoliko. Kada (ako) postane standardni deo rotacije, verujem da ce krenuti da ubacuje u vecem procentu te suteve, sto uz par poena nakon utrcavanja uz aut liniju, ofanzivnog skoka i igre ledjima ce biti sasvim fin doprinos od igraca cija je primarna uloga odbrana i skok.

 

Moje neko misljenje je da je Lazin zenit prosao i da je vreme da im se zamene uloge i da Laza ispadne iz te neke standardne rotacije. Sa druge strane, mislim da je Laza jako bitan Radonji i da ce ga forsirati i u buducnosti (ako ostane trener), ali ja verujem da Laza nakon ove sezone treba da ide ka nekoj Simon ulozi, a ne jednog od nosioca tima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kao što sam pisao i na EL temi pre nekoliko nedelja (pre nego što se znao pobednik EC i ko će ući u ABA finale), za mene bi sve osim sledećih 18 učesnika naredne sezone bilo ogromno iznenađenje:

01. Real

02. Barsa

03. Fener

04. Efes

05. Baskonija

06. Olimpijakos

07. PAO

08. Bajern

09. Alba

10. Žalgiris

11. Makabi

12. Asvel

13. Monako

14. Armani

15. Virtus

16. Valensija

17. Zvezda

18. Partizan

 

Ne vidim nijedan preostali evropski klub koji bi tu mogao da uleti naredne sezone. Kad/ako se vrate Rusi ili osnuju ozbiljan klub u Londonu/Parizu biće druga pesma, do tad ovo je najbolje što evropska košarka ima.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Lazarević moze biti x faktor u finalu. S druge strane znamo da Dejo tesko odstupa od dodeljenih uloga, a Stefanu je ove sezone dodeljena sporedna uloga.

 

Sto se tice taktike nema tu mnogo nepoznatih, nasa sansa je da ih maltretiramo sa fizikalijama na niskim igračima, a njihova je obrnuto na visokim. Strogo strogo kontrolisana kosarka, da umrtvimo ritam i da ih teramo na improvizaciju na isteku napada. Panter ce u nekoj tekmi sigurno i to ispogadjati, ali nece u svakoj. Prodate lopte, skok u napadu i slobodna bacanja - ko tu bude bolji dobija.

 

Sudjenje, očekujem Pukla/Belosevica za prve 2, a onda krece specijal dzoker pomoć Boltauzer/Javor. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Chaos Is Me said:

Što se finalne serije tiče, očekujem da naša tvrda odbrana i sistematičniji napad prevagnu. Neće biti lako, tim pre jer očekujem nažalost baš velike tenzije i sranja kome god da pođe po zlu. U slučaju poraza KKP evidentan bi bio potpuni fejl globos troters projekta i ne znam kako će Željko to podneti a ni mandrili na tribinama. Slična stvar i ako nas kojim slučajem oni dobiju. Treba se podsetiti nekih naših dobrih izdanja iz EL kada smo i mnogo potentnije ekipe od KKP ostavljali u prašini i bez efikasnosti. Oni će dati sve što ovog trenutka imaju ali mislim da smo bolja i nekako "pametnija" ekipa. 

Slažem se, samo mislim da bi sa ove strane brda teže palo Čoviću i najužem krugu oko njega, kao naravno i svima onima koji navijaju za Zvezdu a košarku počnu da prate od maja meseca, dok je veći deo nas navijače doživeo padanje sa vrha protiv Bodućnosti i preživeo to naučivši, nadam se, da je to normalnost pa čak i zdrava stvar u sportu.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Kao i prethodni put kad se pominjala ova tema, ja sam za to da samo šampion ABA ide u EL, ako pobedimo u finalu...a ako izgubimo, onda je stvarno najbolje za regionalnu košarku da finalisti idu zajedno. 

Istrosis pluseve i onda nemas za najjaci komentar, racunaj da sam ti dao onaj sa medaljom, a kad mi odobre i zvanicno ces dobiti.

  • Love 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Obi-Wan said:

Lazarević moze biti x faktor u finalu. S druge strane znamo da Dejo tesko odstupa od dodeljenih uloga, a Stefanu je ove sezone dodeljena sporedna uloga.

 

...

 

 

Istina. Ali isto tako teško odstupa od svog koncepta, i kad je gusto uvek više veruje čvrščem igraču. Po mom mišljenju nije slučajnost što je baš u majstorici playoff serije Lazarević počeo utakmicu, a White prvu priliku dobio u drugom poluvremenu na bezbednoj rezultatskoj distanci

 

edit: Pardon, nije počeo utakmicu, nego dobio dosta značajniju ulogu i minutažu od White-a

Edited by L' Imperatore
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Ridji said:

Slažem se, samo mislim da bi sa ove strane brda teže palo Čoviću i najužem krugu oko njega, kao naravno i svima onima koji navijaju za Zvezdu a košarku počnu da prate od maja meseca, dok je veći deo nas navijače doživeo padanje sa vrha protiv Bodućnosti i preživeo to naučivši, nadam se, da je to normalnost pa čak i zdrava stvar u sportu.

 

Moguće, mada mi deluje da je KKP gladniji trofeja usled ovog posnog perioda u poslednje vreme, a da ne pričam šta je sve stavljeno na talon sa njihove strane brda ove sezone. U slučaju poraza u finalu nakon blamaže u evrokupu, bilo koji trener osim Željka bi dobio nogu u guzicu nakon toliko uloženog. Frustracija je velika, ne baš kao što je kod nas bila dok je DV dominirao u regionu, ali bliži se toj tački.

 

Ja se svakako nadam da će poraženi, ko god to bude, sportski prihvatiti poraz. Međutim, mislim da će tenzija biti na vrhuncu.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mile1 said:

Klasicna dimna bomba kako bi se sprecila atmosfera linca. Nadam se da nasi navijaci nece progutati ovu pricu

Što znači šta? Da će spremiti bombe i vile i ne propustiti priliku za atmosferu linča? 

  • Like 1
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Rekao bih da nam ide na ruku sto se igra na 2-3 dana jer imamo iskustva iz Evrolige sa duplim kolima, kkp nije navikao na taj ritam, ali i oni su ipak nAjMlAdJa ekipa pa bi trebalo da imaju vise snage od nasih "matoraca" 😁 

 

Bice tesko dobiti ih dva puta u dva dana, ali sto napisa @Obi-Wan gledajmo prvu sledecu, ipak nek razmisljaju i oni kako dobiti nas.

Link to comment
Share on other sites

Ocekujem u petak pobedu sa plus 10, tesnu pobedu posle toga, poraz u prvoj u "gostima", i na kraju tesnu pobedu za konacnih 3:1 za nas i crvenilo Zeljka buditesrbitamogdesamjabio Obradovica.

Edited by Dr.J
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Chaos Is Me said:

Kao što sam pisao i na EL temi pre nekoliko nedelja (pre nego što se znao pobednik EC i ko će ući u ABA finale), za mene bi sve osim sledećih 18 učesnika naredne sezone bilo ogromno iznenađenje:

01. Real

02. Barsa

03. Fener

04. Efes

05. Baskonija

06. Olimpijakos

07. PAO

08. Bajern

09. Alba

10. Žalgiris

11. Makabi

12. Asvel

13. Monako

14. Armani

15. Virtus

16. Valensija

17. Zvezda

18. Partizan

 

Ne vidim nijedan preostali evropski klub koji bi tu mogao da uleti naredne sezone. Kad/ako se vrate Rusi ili osnuju ozbiljan klub u Londonu/Parizu biće druga pesma, do tad ovo je najbolje što evropska košarka ima.

Nisam citao dugo forum i ne znam sta ste spomenuli ali Bartomeu je imao neki sastanak sa 8 novinara i jedan od tih je rekao da je receno da su kandidati za pozivnicu-Valensija,EK finalista aka Bursa i gubitnik finala ABA.S obzirom da je taj novinar turcin zna da Bursi treba 120miliona lira da bi igrala EL sto je kako kaze za njih nemoguce.Onaj urednik eurohupsa ili sportanda zaboravih rece da se sa ovim finalistima prakticno zna da ce ici u EL sledece sezone.Dakle nema tu sta da se mlati prazna slama.

 

Lazarevicev +/- najbolji protiv COL,ne pokazuje taj podatak cesto pravi sliku ali mislim da to nije slucaj sada.Radonja je cak i fino klupirao Kalinu zarad njega,u odnosu na inace forsiranje Kaline.Nadam se da nije sve to zbog manje minutaze Vajta(sta se tu desilo?Nije igrao celo prvo poluvreme pa je drugo bese startovao?).

 

Lazarevic jedan od najdisciplinovanijih igraca u evropi,pricali smo za pomoc u reketu i savrseno podignute ruke,dodao bih ono fantasticno cekanje Jake u kontri i izbijena lopte,zakopao se kao tigar u zasedi usred kontre.Za odbranu ima sve alate ali sve,rvao se sa Augustom i totalno ga sprecio da primi loptu u par situacija,pratio sam uzivo njega jer mi postaje omiljeni igrac.Posle toga brat uzima primarno Pulena da cuva.Imao je sta da pokaze i Muricu jednom prilikom :D.I kao takav opet kazem,sut mu jos nije dobar,luk je prevelik da bi bio kontrolisan,stalno gazi liniju za tri ali jeste drasticno  napredovao u sutu jos u fmpu.Karakter,nije ta disciplina iznenadjenje,vidi se u ocima sve,vratio se iz serije bas teskih povreda sigurno teskim radom.Samo mu dati pravog individualnog trenera.

 

 

Lazic je nas ubedljivo najkonstantiji suter.Mozda bi to bio Ivanovic ali zbog prirode pozicije na kojoj igra on ipak uzima teze suteve od ostalih bekova.

Nejt svaki put kad preskoci sut jedno dete se ispise sa kosarke,a to je bas dosta dece.

 

6 hours ago, Kosjan Willavić said:

3:1 za nas, jedna laganeze pobeda i tri izrazito egal meca, gde u cetvrtoj u hickokovskoj zavrsnici uzimamo titulu. 🙂

Moze i 3:0 ako nam dozvole da igramo.A posto nece i verovatno ce uz ovo:

Screenshot-20220307-180949-Twitter.jpg

da nam izbace Holinsa i Branka iz igre vrlo brzo moze Lazarevic da proba tj morace,ocekujem zbog odbrane i Markovica u finalu.Moze Lazarevic mozda i na Ledeja,Deda ne igra Vajt ne smem da pomislim kako bi cuvao Ledeja,jedino ako zelimir opet ne poblesavi pa ne napada Ledejom dole.Na neko potencijalno ciscenje u prve dve,oput prva dva derbija,pojedini bi se verovatno vec spakovali kod njih.

Edited by UDresuKvinsiMilera
  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, UDresuKvinsiMilera said:

Nisam citao dugo forum i ne znam sta ste spomenuli ali Bartomeu je imao neki sastanak sa 8 novinara i jedan od tih je rekao da je receno da su kandidati za pozivnicu-Valensija,EK finalista aka Bursa i gubitnik finala ABA.S obzirom da je taj novinar turcin zna da Bursi treba 120miliona lira da bi igrala EL sto je kako kaze za njih nemoguce.Onaj urednik eurohupsa ili sportanda zaboravih rece da se sa ovim finalistima prakticno zna da ce ici u EL sledece sezone.Dakle nema tu sta da se mlati prazna slama.

 

Lazarevicev +/- najbolji protiv COL,ne pokazuje taj podatak cesto pravi sliku ali mislim da to nije slucaj sada.Radonja je cak i fino klupirao Kalinu zarad njega,u odnosu na inace forsiranje Kaline.Nadam se da nije sve to zbog manje minutaze Vajta(sta se tu desilo?Nije igrao celo prvo poluvreme pa je drugo bese startovao?).

 

Lazarevic jedan od najdisciplinovanijih igraca u evropi,pricali smo za pomoc u reketu i savrseno podignute ruke,dodao bih ono fantasticno cekanje Jake u kontri i izbijena lopte,zakopao se kao tigar u zasedi usred kontre.Za odbranu ima sve alate ali sve,rvao se sa Augustom i totalno ga sprecio da primi loptu u par situacija,pratio sam uzivo njega jer mi postaje omiljeni igrac.Posle toga brat uzima primarno Pulena da cuva.Imao je sta da pokaze i Muricu jednom prilikom :D.I kao takav opet kazem,sut mu jos nije dobar,luk je prevelik da bi bio kontrolisan,stalno gazi liniju za tri ali jeste drasticno  napredovao u sutu jos u fmpu.Karakter,nije ta disciplina iznenadjenje,vidi se u ocima sve,vratio se iz serije bas teskih povreda sigurno teskim radom.Samo mu dati pravog individualnog trenera.

 

 

Lazic je nas ubedljivo najkonstantiji suter.Mozda bi to bio Ivanovic ali zbog prirode pozicije na kojoj igra on ipak uzima teze suteve od ostalih bekova.

Nejt svaki put kad preskoci sut jedno dete se ispise sa kosarke,a to je bas dosta dece.

 

Moze i 3:0 ako nam dozvole da igramo.A posto nece i verovatno ce uz ovo:

Screenshot-20220307-180949-Twitter.jpg

da nam izbace Holinsa i Branka iz igre vrlo brzo moze Lazarevic da proba tj morace,ocekujem zbog odbrane i Markovica u finalu.Moze Lazarevic mozda i na Ledeja,Deda ne igra Vajt ne smem da pomislim kako bi cuvao Ledeja,jedino ako zelimir opet ne poblesavi pa ne napada Ledejom dole.Na neko potencijalno ciscenje u prve dve,oput prva dva derbija,pojedini bi se verovatno vec spakovali kod njih.

 

Odličan post.

 

Dodao bih da Lazarević ima izuzetno veliki BBIQ (ironija sudbine s obzirom na nedostatak skill-a) i apsolutno je najbolji Zvezdin igrač na strani pomoći, retko šta prođe kraj njega, čita situacije izvrsno.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Chaos Is Me said:

Kao što sam pisao i na EL temi pre nekoliko nedelja (pre nego što se znao pobednik EC i ko će ući u ABA finale), za mene bi sve osim sledećih 18 učesnika naredne sezone bilo ogromno iznenađenje:

01. Real

02. Barsa

03. Fener

04. Efes

05. Baskonija

06. Olimpijakos

07. PAO

08. Bajern

09. Alba

10. Žalgiris

11. Makabi

12. Asvel

13. Monako

14. Armani

15. Virtus

16. Valensija

17. Zvezda

18. Partizan

 

Ne vidim nijedan preostali evropski klub koji bi tu mogao da uleti naredne sezone. Kad/ako se vrate Rusi ili osnuju ozbiljan klub u Londonu/Parizu biće druga pesma, do tad ovo je najbolje što evropska košarka ima.

Prica se o 24 klubova sledece sezone u EL

Link to comment
Share on other sites

Kod Lazarevica se u napadu jos uvek vidi stegnutost jer retko dobija priliku, ima tremu da ne napravi gresku. I tu ne mislim samo na uzimanje suteva, gde se sto kolega gore rece, procentualno popravio koliko je cemeran bio nekada. Deda, Dobric, Ivanovic, Lazarevic, svi imaju nesto osobeno i sto u teoriji moze biti od velike koristi (ali i ogromne mane ), ali nikako da se bar neko od njih probije u protagonistu i daje konstantan doprinos koji je neophodan i od te domace osnove ( prisvojicemo Nikolu, iako je stranac, ali razumete poentu jer je govornik ovdasnjeg jezika i igra ABA sto god ). Najblizi tome je bio Dobric prosle godine, kao verovatno najzasluzniji za osvajanje ABA, a taman kad smo mislili da je mozda presao tu crtu, vratio se u stari mode. Ovogodisnja EL je sve to ogolila, falio nam je jedan upotrebljiv centar umesto Cirbesa, projektovani Vajt da se nije desila povreda i bolja produkcija nekog od domacih bekova da zalicimo na jednu ozbiljnu ekipu. I pored gresaka u selekciji, bilo je ove godine  jako dobrih partija koje su usrane u samoj zavrsnici zbog kojih bas mnogo zalim, ali cela sezona staje u narednih nedelju dana.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Chaos Is Me said:

Kao što sam pisao i na EL temi pre nekoliko nedelja (pre nego što se znao pobednik EC i ko će ući u ABA finale), za mene bi sve osim sledećih 18 učesnika naredne sezone bilo ogromno iznenađenje:

01. Real

02. Barsa

03. Fener

04. Efes

05. Baskonija

06. Olimpijakos

07. PAO

08. Bajern

09. Alba

10. Žalgiris

11. Makabi

12. Asvel

13. Monako

14. Armani

15. Virtus

16. Valensija

17. Zvezda

18. Partizan

 

Ne vidim nijedan preostali evropski klub koji bi tu mogao da uleti naredne sezone. Kad/ako se vrate Rusi ili osnuju ozbiljan klub u Londonu/Parizu biće druga pesma, do tad ovo je najbolje što evropska košarka ima.

 

Pa neka skrate na 16, to bi bilo bolje resenje - ali, sto bi oni izabrali ista sto je dobro, ne bi me iznenadilo i da gledamo EL sa 20 klubova. Ovo sa 2 kluba u koji SNS sipa kao nezdrav bi bilo vredjanje inteligencije - ako se vec ima para, daj tom klubu koji igra EL 15 miliona pa neka dovodi skupocene zvezde. Nego populizam odvrnut na maksimum, a iza tog populizma ostaje jedna "mrmot" sezona u kojoj se zna da Crvena zvezda nema nikakve sanse za TOP 8 (pa sto onda i gledamo?), zna se da ce ABA sve vise da lici na LLSL (ako je i bude), zna se da ce biti saopstenja kao u najboljim danima i slicno.

 

Oni ako objave da oba kluba idu u EL ja finale necu ni gledati, neka se lepo Vucic igra, neka Crvena zvezda i Partizan stalno bacaju milione (jedna Turska nema, a Srbija se razbacuje!), neka sirotinja guta hleb i igre kao sto je gutala i prethodnu deceniju, ovo sve postaje besmisleno - oduzimaju nam i tu mogucnost da vidimo borbu za EL i borbu za veci budzet sledece sezone.

 

Steta sto ne mogu vise da postavljam slike, sad bih postavio zagrljenog Ilica, Grbovica i Vesica, sasvim prikladno temi.

Edited by goldberg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...