Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Monako je skroz drugi tip ekipe u odnosu na Milano. Fizikalni su, brzi i agresivni. Sigurno će glavni deo plana biti da nekako zauzdamo Jamesa, tako da očekujem dosta Laze i Hollinsa na parketu. Bacon je silos koji ide glavom kroz zid i uglavnom je neefikasan, treba mu zatvoriti ulaz i ići uvek ispod bloka. Nadam se da nas neće Anđušić ili Lee natrpati iz drugog plana, na Anđušića samo čvrsto, on je mekan igrač. Pod košem se standardno plašim Willa Thomasa, preiskusan je i klasična oldschool četvorka. Kod Obradovića Moteijunas je nesumnjiva prva opcija na 5 ali nešto se njega i ne pribojavam. Hall je mislim odsutan a on je nezgodan kao verovatno najbolji atleta u EL. Igrač na koga treba obratiti posebnu pažnju je Alpha Diallo, baš je digao formu, mislio sam da je klasičan atleta bez veština, ali nije tako, sasvim solidan krilni igrač. Svakako imamo više šanse nego protiv Milana i verujem da će nas momci obradovati.

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Chaos Is Me said:

Bukvalno nijedan centar iz EL nam ne bi garantovao nikakav top 8, ni Tavares, ni Milutinov, a kamo li neki centar za koga mi možemo objektivno da se isprsimo. Top 8 nije garantovan ni mnogo jačim ekipama nego što smo mi. Top 8 bi mogao da nam garantuje samo Jokić ili Embiid na ovaj naš roster.

 

I to pod uslovom da je dosao makar pocetkom decembra ako ne i ranije... 

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, mister-no said:

Ma lik je juče kroz kontekst provukao da je Čović kriv za 60 umrlih od korone, danas zato što nismo ušli u top 8 i tako unedogled.. Prezupčio da je naporno čitati.

Gubljenje vremena je tebi bilo sta objasnjavati o tome sto sam napisao i na sta sam mislio u oba slucaja. Nazalost i velikoj vecini navijaca. Tako da zns da nisi jedini, nazalost.

Link to comment
Share on other sites

naravno da nam jedan igrac, ma ko to bio, ne bi garantovano doneo F8 ili nesto vise, ali kakve to veze ima?

u tom tonu nisu nam nista spektakularno doneli ni kalina ni volters, sto smo ih onda dovodili?

valjda je cilj da se imaju sto bolji igraci i sto bolji rezultat u takmicenjima u kojima se ucestvuje, a ne da radonja/covic sto uspesnije izmere patku za zeljkom/ostojom

Edited by NikadProtivKaline
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Simonovic se cesto provlaci kroz blato sa Cirbesom, ali ne bi trebalo. Za razliku od Nemca, Simon je fizicki maltene besprekoran i spreman da odradi svoju ulogu.

 

Uostalom ne znam ni zasto se on pominje toliko kada covek nije u 12 kada smo kompletni i vise se i ne secam kad je igrao poslednji put.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Del Piero said:

Simonovic se cesto provlaci kroz blato sa Cirbesom, ali ne bi trebalo. Za razliku od Nemca, Simon je fizicki maltene besprekoran i spreman da odradi svoju ulogu.

 

Uostalom ne znam ni zasto se on pominje toliko kada covek nije u 12 kada smo kompletni i vise se i ne secam kad je igrao poslednji put.

Ali doprinos je isti, zar ne? Sto je jos gore, ovaj nije u 12, a ovaj u 12. Suludo bi bilo da SImonovic igra pre Lazarevica i Davidovca.. Ali, sto je najjace, imao bi bolji doprinos od Davidovca... 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Laki21 said:

BTW, mislio sam da odem do Pionira da se zahvalim našoj velikoj legendi na podršci klubu, ali neću da se cimam, nisu zaslužili ni jedni ni drugi. A sačuvaću makar malo nerava.

 

Ja nisam ni siguran više da je Obradović takav demon kako je prikazan.

Ne bih da grešim dušu.

 

Naćiće se već neko da nam obezbedi bar jednom praznu halu ili pak šut kartu, to nema sumnje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Sector said:

Uh, što volim kad krenu priče kako nam jedan igrač ne bi garantovao top8. Svake godine u ovo vrijeme. 🙂

 

Nije trebalo ni Kalinića dovoditi, jer nam ne garantuje da ćemo osvojiti EL.

 

Da, u pravu si, nije jedan igrac tim ali je svakako poboljsanje dovesti nekoga ko makar od parkinga beton hale do Ambara moze potrcati bez da se zadise. 

Ali ipak mazanje ociju NEMA centra na trzistu od leta je stvarno smesno... Cak bi i bolje bilo da izadju i kazu, ne necemo dovoditi jer Radonja voli svoje pulene i ne zeli da rizikuje sa igracima van svog imenika u telefonu. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Kooineeperk said:

 

@goldberg kad ti ne bi nesto izvrnuo ne bi bio to sto jesi... 

Gde sam ja rekao da je Zalgiris tada imao ultraskup i ultrajak tim? 

 

Istakao sam ta 3 igraca kao nekog ko je itekako pravio razliku u tom timu Zalgirisa, a stranci su. A i nisu bili jedini stranci. 

I to u klubu koji prakticno pokupi sve sto valja nacionalno, iz jedne kosarkaske nacije. Postavili su odlican koncept, nasli odlicne igrace, sa potencijalom. Uz odlicnog trenera. I uz dosta srece, napravili to sto jesu. 

 

Pa ako nije do njihovog budzeta, onda je do nas. Micic je bio kod nas, ali nismo hteli da ga produzimo.

 

Takodje, Zalgiris ne kupi najbolje sto valja, inace ne bi cedili svoje veterane do 40. godine (Kavaliauskas, Jankunas, Milaknis, Udrih, to su njihove verzije Markovica, Lazica, Simonovica, Kuzmica), dok je Ulanovas njihov Dobric. Jedini mladi igrac koji je kod njih nastupao u ovom uspesnom periodu je bio Jokubaitis.

 

18 hours ago, Kooineeperk said:


E sad, zamislimo tako nesto u Zvezdi. Mi bi onda, ocekivano, imali vecu sansu za F4. I opet, morale bi da se sloze gomile drugih kockica koje su se slozile Zalgirisu te sezone, jer dobili su verovatno najpozeljnijeg protivnika u Top8. 

 

Dobili su takvog protivnika jer su bili na 6. mestu te sezone.

 

Mi smo imali samo jednu slicnu sezonu, sve ostale sezone smo proveli od 11. do 17. mesta.

 

18 hours ago, Kooineeperk said:

 

I mi smo imali slican pokusaj prepada u onoj sezoni kad smo igrali Top8 EL, umalo da dobijemo CSKA u drugoj utakmici tamo. Ko zna sta bi onda bilo. A od stranaca koji prave razliku smo imali Milera, i eventualno se moze reci Kinsija i Cirbesa. Ali smo igrali sa CSKA koji je bio jak ko zemlja, a ne Olimpijakos. 

 

Nikada nismo imali 3 stranca koji prave ovako ozbiljnu razliku kao tada kod Zalgirisa. Regionalne igrace ne racunam u strance. 

 

Pa sam si rekao, Kinsey, Zirbes, Miller.

 

Igrali smo sa CSKA jer Kinsey nije igrao u Istanbulu i jer nismo bili uspesni u pokusaju da osvojimo bar 2. ili 3. mesto u mnogo laksoj grupi TOP 16. To bi bilo kao da je Zalgiris bio 8. pa ispao od Reala.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Bukvalno nijedan centar iz EL nam ne bi garantovao nikakav top 8, ni Tavares, ni Milutinov, a kamo li neki centar za koga mi možemo objektivno da se isprsimo. Top 8 nije garantovan ni mnogo jačim ekipama nego što smo mi. Top 8 bi mogao da nam garantuje samo Jokić ili Embiid na ovaj naš roster.

Kapiram da je ova izjava najahala na talas opšteg defetizma, pa donekle i sindroma "kiselog grožđa" (u fazonu, toliko je loša (do)selekcija da nam ni prime MJ ne bi pomogao, sa čim se ne slažem), ali i kao takva je malo prejaka. Tavares je apsolutno dominantan u EL na poziciji centra već par godina, ne postoji igrač koji bolje zatvara reket, štiti koš, lepi blokade, pa i postiže poene. Pravi game changer u pozitivnom smislu za svoju ekipu i Real ga basnoslovno plaća ne bi li ga odvratio od NBA, gde realno pripada. Zdrav i prav Milutinov je odmah iza njega i takođe je jedan od igrača sa velikim uticajem na kontrolu reketa i obruča. Obojica su vlažan san svih ekipa u EL, šta reći za Zvezdu koja je godinama donji dom po platežnoj moći i ovakve igrače može samo u igrici da dovede, uz neki patch ili cheat. No, kao što sam napisao, kapiram da izjava nije u bukvalnom smislu, a i teorijski je nemoguća za ostvarenje, kamo li u praksi, pa ne bih više o tome.

 

Poenta je da bi svakako bili mnogo ozbiljniji konkurent za Top8 i sa za klasu slabijim centrom od navedene dvojice. No, to je moralo da se reši na početku sezone, da se tako i projektuje tim - ostaviti kamaru para za startnog, 25-30min centra, a Kuza i Luku koristiti kao back-up opcije sa većom minutažom u ABA, KRK, KLS.  Ili odustati od jednog od njih, zarad dominantnog Biga. Pošto se to nije desilo kada je trebalo, Radonja se bacio na "opravljanje" Kuza i Luke i tu je, mora se priznati, uradio fantastičan posao. No, ni najbolje verzije našeg centarskog para iz ove sezone nemaju taj kvalitet da iznesu godinu u EL na način da daju tu odlučujuću prevagu u reketu, skoku, blokadama. Između ostalog, zato smo tu gde smo i to ne pišem kao kritiku tima, već kao realno stanje na tabeli kada se uporede naš i rosteri ekipa protiv kojih se borimo iz nedelje u nedelju.

 

Ono što u poslednje vreme čitam, a što se koristi kao sprdnja, je floskula "da se ne guše Kuz i Luka". To bi valjda trebalo da bude duhovito, ili zajedljivo ili već šta, a u stvari u tome leži suština naše potencijalne doselekcije na centru koju nismo dočekali. Kao i usamoj igri košarke, tako je i kod dovođenja igrača tajming izuzetno bitan. U momentu kada se pisalo da bi centar sličnih kvaliteta ovoj dvojici bio nepotreban i da bi ugušio one dobre stvari koje Kuz i Luka rade na parketu, to je bila sasvim korektna i tačna izjava. Naravno da u tom momentu (decembar/januar) na tržištu nije postojao legit EL startni centar koji bi se uklopio u našu finansijsku ponudu, možda ni u namenjenu ulogu i minutažu. Pravo pitanje je - zašto nije doveden startni centar na leto, kada mu je i vreme? Ili se svesno išlo na tandem Kuz - Luka, olako shvatila verovatnoća realizacije doselekcije na C oko Nove godine, pa je onda pokrenuta mašinerija zamena teza, spinovanja i damage controla, ne bi li se nekako umirili navijači i skinula odgovornost sa onih sa kojih ne može da se skine, a to su Čović i Radonjić, baš tim redosledom po važnosti. Ostavljamo Zirbesa, što valjda niko na planeti zemaljskoj ne može da shvati osim navedene dvojice i tako nam, pored poslednjeg voza za EL pojačanje, prolazi i onaj za ABA i domaća takmičenja. Hrabrost ili ludost, tanka je linija između te dve osobine. A krajem proleća ćemo videti na koju smo stranu povukli.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Edward Louis Severson III said:

 

Ja nisam ni siguran više da je Obradović takav demon kako je prikazan.

Ne bih da grešim dušu.

 

Naćiće se već neko da nam obezbedi bar jednom praznu halu ili pak šut kartu, to nema sumnje.

Sinoc bio isecak intervjua sa njim na SK (danas bi trebao da bude ceo na njihovoj web stranici). On rekao u tom isecku da oko cele price sa njegovim odlaskom da treba da se zna da on svoju stranu nije nikome ispricao, a i da nece da je isprica. Kaze da se sa ljudima iz strucnog staba rastao na lep nacin i da je bio u kontakt sa Radonjicem kad se radilo o primopredaji ekipe i da je i tu sve bilo korektno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Monako je skroz drugi tip ekipe u odnosu na Milano. Fizikalni su, brzi i agresivni. Sigurno će glavni deo plana biti da nekako zauzdamo Jamesa, tako da očekujem dosta Laze i Hollinsa na parketu. Bacon je silos koji ide glavom kroz zid i uglavnom je neefikasan, treba mu zatvoriti ulaz i ići uvek ispod bloka. Nadam se da nas neće Anđušić ili Lee natrpati iz drugog plana, na Anđušića samo čvrsto, on je mekan igrač. Pod košem se standardno plašim Willa Thomasa, preiskusan je i klasična oldschool četvorka. Kod Obradovića Moteijunas je nesumnjiva prva opcija na 5 ali nešto se njega i ne pribojavam. Hall je mislim odsutan a on je nezgodan kao verovatno najbolji atleta u EL. Igrač na koga treba obratiti posebnu pažnju je Alpha Diallo, baš je digao formu, mislio sam da je klasičan atleta bez veština, ali nije tako, sasvim solidan krilni igrač. Svakako imamo više šanse nego protiv Milana i verujem da će nas momci obradovati.

igra hall, odakle ti to da je odsutan?

Link to comment
Share on other sites

Mantra po kojoj bi kasvetan centar gušio Luku i Kuza je upravo protiv Armanija pokazala svoj besmisao. Luka bi se sigurno naljutio da ga Radonja povlačenjem na klupu spasi onog mismeč gušenja sred Pionira...i na kraju tekme da ga uskrati za priliku da ga dohvati za gušu i ludi navijač. Armani nas je razgolitio do gaća. Nismo imali jednog igrača koji je iskočio jer nam to Mesina nije dozvolio i samo njihovo spavanje do zida prethodne noći je sprečilo da nas ne nagrde sred punog Pionira.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Laki21 said:

BTW, mislio sam da odem do Pionira da se zahvalim našoj velikoj legendi na podršci klubu, ali neću da se cimam, nisu zaslužili ni jedni ni drugi. A sačuvaću makar malo nerava.

Pravi trenutak za produzeni vikend na Kopu.Em zdravije, em ne gubis zivce, em ne moras da slusas odbor za docek bivseg trenera.

Korona party i tamo i vamo, tako da mu tu dodje na isto😎

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...