Jump to content

Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

Posted
Pa prijatelju poljski premijeru, kako da ti kazem, otprilke je to tako nekako. 
Ima jedan "mali" problem: ako putin napadne neku od pomenutih država, ruske bombe padaju po nato/usa vojsci. I to po vojnicima koji su samo Poljacix Litvanci, Letonci, Finci nego tu ima i Amerikanaca itd. Onda je direktno napao NATO i SAD.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Posted
37 minutes ago, urosg3 said:

Ok sa KBC mreže je cela Mega zabranjena, čim sam prešao na SBB i ja sam otvorio. 

Pa koje su im to fore, zasto je zabranjen mega kod njih? Kao nude neogranicen internet, a u stvari blokiraju sajtove odakle se najvise skidaju filmovi, ili slicno? Kakve džudžojnerske fore.

• Like 1
Posted
1 hour ago, shonke said:

Ima jedan "mali" problem: ako putin napadne neku od pomenutih država, ruske bombe padaju po nato/usa vojsci. I to po vojnicima koji su samo Poljacix Litvanci, Letonci, Finci nego tu ima i Amerikanaca itd. Onda je direktno napao NATO i SAD.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Istina.

Ovo sam malo poredio sa situacijom oko kovida kad je bio poprilican raspad jedinstva svih saveza na svetu pa smo videli ko prvi dobija sve a kad ostala sirotinja.

Nije bas za poredjenje ali su obe neke ekstremne vanredne situacije.

A garantujem i da je Putin tako gledao na stvari, racunajuci na nejedinstvo zbog razlicitih pojedinacnih drzavnih interesa.

Posted
36 minutes ago, Klotzen said:

I dok mi razglabamo hoće li biti smak sveta, Bajdenu je danas glavni problem bio što mu uvališe ljutu picu :

🙂

Bas nesto razmisljam kako se oseca prosecni Amerikanac kada zna da placa ove eksurzije za stotine americkih vojnika u Poljskoj?! Meni ovo deluje kao klasicno bacanje para. 

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
28 minutes ago, Jurgen said:

Bas nesto razmisljam kako se oseca prosecni Amerikanac kada zna da placa ove eksurzije za stotine americkih vojnika u Poljskoj?! Meni ovo deluje kao klasicno bacanje para. 

Misim da nije bacanje para.

US od WWII ima doktrinu da brani svoju teritoriju na sto vecoj udaljenosti od iste.

Odatle i silne baze po svetu i nosaci aviona i savezi.

Ovo su njima redovni troskovi odrzavanja.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, AgroLaki said:

Ma ovo je fora kao sa Berijom svojevremeno... 😄

Nema Žukova više... To jest kako ga može biti? Kao da ima ikakve ideologije u putinovskoj Rusiji silovika na vlasti. Šta god da je Šojguom apsolutno je svejedno, nikog i ne zanima osim aspiranta na njegovu fotelju pa posledično i na njegove ljude.

Posted
23 minutes ago, Clash said:

@urosg3Kad si tu, sta su one fosforne bombe, kako to deluje? 
Danas vrte po tviteru, jesu, nisu, bacili Rusi, bacili Ukrajinci…

Tehnologija iz prvog svetskog rata, raspršiš po velikoj površini i zapališ tu površinu, fosfor gori na jako visokim temperaturama pa posledično pobiješ mnogo na velikoj površini. Ukratko moderna primena je to, raketa eksplodira u vazduhu na nekoj visini, i kad eksplodira razbaca kuglice fosfora po velikoj površini dolazi do paljenja pa gori na temperaturama između 1000 i 2000 stepeni, pojede kiseonik i ishod znaš.
Odavno je zabranjeno korišćenje konvencijom UN, JNA je odavno izbacila tu tehnologiju iz upotrebe zato je slabo poznata kod nas.

• Like 1
Posted
37 minutes ago, Clash said:

Misim da nije bacanje para.

US od WWII ima doktrinu da brani svoju teritoriju na sto vecoj udaljenosti od iste.

Odatle i silne baze po svetu i nosaci aviona i savezi.

Ovo su njima redovni troskovi odrzavanja.

Jasno je meni sta oni predstavljaju, ali bas me zanima sta ti vojnici mogu da rade po tim bazama? 

Posted
2 minutes ago, Jurgen said:

Jasno je meni sta oni predstavljaju, ali bas me zanima sta ti vojnici mogu da rade po tim bazama? 

Pa u tim bazama u Polskoj sad imaju pune ruke posla.

Logistika za Ukrajinu, obuka, obavestajni rad, vojni savetnici moraju negde imati uslove za rad…

Posted
5 minutes ago, Klotzen said:

već drugi ruski pilot sa viškom kilograma. Izgleda stvarno taj mekdonalds pokušava tamo da ih sve pobije hranom 🙂

Ovog mogu i da zamislim kako prolazi lekarski ali onaj prvi nema šansi. Neko blizak dvoru Putina mu je držao leđa nema drugog opravdanja kako je onaj prvi seo za palicu.

Posted

Nesto bre u ovoj specijalnoj operaciji nije kosher. Ako za 30 dana ne mogu da zauzmu Kharkiv, koliko ce im tek trebati da dodju do Kosmeta i krajina?

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
5 hours ago, AgroLaki said:

Ma ovo je fora kao sa Berijom svojevremeno... 😄

Zapravo, svetlosna godina daleko od Berije. Berija nije bio debil, sta vise, uspeo je da smeksa psiopatu. Da je Berija preuzeo  vlast 53ce, verovatno bi 50tih gledali kinesku verziju komunizma u SSSR-u, a veliko je pitanje kako bi svet danas izgledao. On je bio svestan zaostajanja SSSR-a za Zapadom jos tada, a predlagao je  povlacnje iz Istocne Evrope , Markovic/perestrojka reforme 53ce. Njegov sin je napisao knjigu o tim dogadjajima, mali deo se dotice i YU. Shojgu je koristan debil tipa Vulin.

Posted (edited)

Znaci Putin pobedio u Ukrajini. 
Umesto da su se Ukrajinci predali i 

spasili sebi zivot a Putinu cast, 

dozvolili mu da mirno useta u Kijev, 

kako su predlozili brizni forumashi

sad imaju situaciju da Putin proglasava 

pobedu. Sami su krivi

Edited by KfJ
  • Like 2