Jump to content

KK Partizan 20/21


uvrnuto

Recommended Posts

5 hours ago, Arsenije Pesic said:

Pošto još jedino ja na svijetu celom nisam napisao nešto na temu Petrušev, evo:

 

Prvo, potpuno je nerealna priča da je Petrušev, od kako je postao Miškov, mogao da završi u Partizanu. Partizan već odavno nema ništa da ponudi Miškovim top prospektima i evo neka se neko seti kada je poslednji put neki završio kod nas. Miško kroz Megu već ima dobro utabanu stazu za svoje zlatne koke, jedina prednost koju KKP teoretski ima u odnosu na Megu je što igra Evrokup, a to je takmičenje za koje Miška savršeno zabole u smislu podizanja vrednosti igrača.

 

Ali hajde da zamislimo hipotetičku situaciju da je Miško iz nekog misterioznog razloga rešio da ponudi Petruševa Partizanu. Pa ne da bi tražio garantovanu minutažu za njega, nego i garantovani broj uzetih šuteva. Jer ih Petrušev u Megi ima skoro dvadeset po meču. Zna se kako se budži statistika u Megi i nešto vrlo slično bi se tražilo i od KKP-a. Prema tome, u ovoj hipotetičkoj situaciji uprava je napravila dobar potez, jer bi KKP morao da se pretvori u razvojni klub za Petruševa. A koliko god da je dečko dobar i koliko god da je KKP olupina, ovo bi bilo zakopavanje u još jedan nivo niže.

 

I to ne bi trebalo mešati sa dovođenjem Mike. Koliko god Mika bio promašaj, to i dalje ne znači da bi dovođenje Petruševa pod Miškovim uslovima bio dobar potez.

Koliko sam ja shvatio, Filip nije bio Miskov igrac.
A kada ga je Misko preuzeo,tu vec nije ni postojala nikakva mogucnost, isti dan je potpisao za Megu.

Edited by boki111
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, pendulum said:

Jel neko gledao ovaj Metropolitan? Drago mi je naravno što smo izbegli Unikahu jer su uz Loko i Virtus najveći favoriti u EK ali mislim da su ovi "Francuzi" daleko od naivnih. U FR ligi su ispred Asvela, Monaka i Burga (od koga smo izgubili dva puta). Svakako mislim, da, uz dalji napredak u igri, koji je vidljiv, koliko god se nervirali, imamo solidne šanse da budemo ispred njih i Trenta. Loko je već dosta iznad. Sa njima će moći ukoliko se vratimo u onaj mod od pre prekida sezone.

 

Odbrana i hustle su tu ali moramo da radimo na više opcija u napadu i da nam bekovi poboljšaju kontrolu lopte pod pritiskom.

 

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/partizanova-grupa-u-top-16-lokomotiva-veliki-minus-a-tu-je-i-cedo-borisa-dijaoa-sa-zdovcem-i-entonijem-braunom/373694

 

Jebote, njima je jedan od boljih igrača onaj mučeni Entoni Braun. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gordic i njegove kancerogene partije su takodje glavni razlog sto Mozli uopste ne dolazi do izrazaja u napadu. Koliko smo prosle sezone koristili tu p'n'r sponu i Vilovu skocnost kao cheat code, toliko sada toga nema i to je jedan od glavnih razloga losih rezultata, to nekoriscenje jednog od retkih delotvornih napadackih resenja koje imamo.

 

CMM prosto nije taj tip igraca koji bi mogao da dublira Gordica u tom smeru.

Link to comment
Share on other sites

Nesto kontam, sadasnji skor vam je 5-5, a moze se proci cak i sa 11 poreza ako je baz izjednacena liga. Realnije je da bude 9 ili cak 10 poraza dovoljno za to 4. mesto (ako do kraja bude nezivesna liga sa konkuretnom Igokeom i Megom) . 

 

Jos se igra sa (nije po redosledu):

Kod kuce: CIB, FMP, KRK, SPL, IGO, MOR
U gostima: BOR, KRK, SPL, ZAD, BUD, COL, CZV i MEG. 

 

Ovo boldovano jednostavno ne sme da se kiksne (mozda eventualno jedna) i onda treba dobiti 2-3 utakmice protiv direktnih rivala za plejof. IGO kod kuce i MEG u gostima su verovatno najlakse mogucnosti. Potom MOR kod kuce. I zapravo mislim da ce ta utakmica protiv Mornara biti kljucna. Sreca je da ce biti tamo pred kraj, u martu, kad i Mega, dok Igokea dolazi u februaru pre kupa. 

 

Poenta price: Filipovski ima vise od 3 meseca da poslozi stvari. Jos jedna utakmica ove godine pa rana pauza (zbog Primorske), potom lagani start u 2021. i 2 teza gostovanja u januaru protiv Buducnosti i Cedevita Olimpije. Nije kraj sveta ni ako se izgube ove dve a sve ostalo dobije do tada. A onda posle Kupa, opet 2 lakse utakmice i lomljenje sezone serijom 3 teske utakmice Zvezda-Mornar-Mega. 

 

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tipičan napad danas: ne prolazi primarna akcija, CMM igra izolaciju i uzima neki šut iz driblinga, Rašon ofanzivni skok, lopta do Zagorca, on odmah pripaljuje za tri, Nikola Janković ofanzivni skok, meko polaganje, lopta se od table odbija 3 metra i Krka kreće u kontru.

 

Od netipičnih napada, voleo bih da vidim spuštanje lopte Miki na niski post, na prošloj utakmici je to fino ferceralo, vide se benefiti od rada sa Novicom na treningu.

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...