Jump to content

FK Crvena zvezda 2020/21


Don Dusko

Recommended Posts

Stanković je u ovom dvomeču položio diplomski rad. Spremio je ekipu da se bije 180 minuta potpuno ravnopravno sa drugoplasiranom ekipom Italije. Igrali smo visok presing, fino smo gradili napade i nije bilo nekog bunarenja tipičnog za naše ekipe. Potpuno smo parirali Milanu, falilo je malo sreće i znanja da se prođe dalje. U tome nas je najviše sputao individualni kvalitet, prvi meč nas je ukanalio Pankov, večeras je Gobeljić bio tragičar, momak je teški fudbalski mediokritet i tužno je što on uopšte dobija priliku da igra utakmicu od velikog značaja. Stanković treba samo da nastavi u ovom smjeru, ima velike šanse da postane ozbiljan trener.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Utisak je provlačenje Milana, autogol, 2 poklon penala u bezazlenim situacijama, dva crvena kartona, poništen gol, stativa, dve mrtve šanse za ispadanje, začinjeno na kraju sa ovim kornerom i sudijom govancetom.

Ne mogu biti srećan zbog ispadanja. Da se i ja pospem pepelom za Dekija i Ivanića. Večeras najsvetlije tačke u oba tima.

I naebem m.. svakome ko ostavlja ove igrače u klubu za koje je jasno da će doći na naplatu u najvažnijim trenucima.

I da, večeras je Pankov bio dobar mora se priznati.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Svaka cast brt. Da ne bude samo na recima, ispostovacu te lepo. Neka svi vide da si ti ipak iznad obicnih forumasa i da si uvek u pravu ; )
o9NmeHi.png

b5Q9JA0.png

JthDVRB.png

Ne znam za ostale, ja uzeh 50k veceras.

On 2/24/2021 at 11:20 PM, vepar said:

Necu da ti kazem za Zvezdu posto sam tu optimistican i mislim da cemo da izgubimo ispod 3 razlike

 

Mancester 1

Sahtjor 1

Roma 1

i nesto 3+ npr. Dinamo

 

Stavi 5 hiljada i uzmi 55 

 

Nema na cemu

 

 

  • Ha-ha 3
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Perkos2 said:

Ako je Ivanić bio solidna sedmica onda ostali ne mogu ni do šestice.😃 Kapiram ja da razni likovi ovde pišu ali ipak treba imati neku granicu oko  poznavanja fudbala. 

 

Nemam ja ništa protiv Ivanića lično. Nit imam šta od toga da ga hejtujem i priželjkujem njegove slabe partije. Napredak u odnosu na ono što je igrao lani je očigledan. Ali ovo je bila po meni samo jedna iznadprosječna utakmica sa njegove strane. Jedan vrhunski potez (onaj prijem). Dobar pas za Bena kod gola. Ostalo korektno. Od ofanzivnog igrača očekujem da unosi više pometnje u protivničku dobranu, da bi njegovu predstavu označio vrhunskom. Po meni, Sanogo, Ben i Borjan bolji od Ivanića danas. Ostali slabiji.

 

A ovaj drugi deo možeš i da ispustiš drugi put. Malo je bezvezan takav način spuštanja nekoga, samo zato što je izneo svoje mišljenje. Ne razumem ni zašto. Ti kažeš odigrao vrhunski, ja kažem nije bilo baš vrhunski. Znači nemože se reči ni da smo skroz na suprotnim bregovima. I sad sam ja "svakakav lik koji ovde piše", a ti nisi. Mislim, bzvze...

Link to comment
Share on other sites

Sanogo je odigrao brutalnu utakmicu. Lik je lagano fizički izdominirao igrače Milana. Nije igrač koji će da jurca po terenu 100 na sat, ali na malom prostoru je apsolutni gospodar. Savršeno se postavlja, jak je kao mazga, duel gubi baš rijetko. Takav igrač je esencijalan za ove velike utakmice, mi nemamo na rosteru igrača koji može da obavi toliko prljavog posla.

 

Ivanić genijalno odigrao i večeras, posebno su upečatljivi momenti kad se u prijemu oslobodi čuvara. Šta reći za Bena? Sa ovom utakmicom je samo utvrdio status klupske legende. Šteta za slobodnjak, Donaruma je samo pogledom mogao da prati loptu.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Tamburinjo said:

Da dodam da je onaj sudija nema srce i prvi je po suntavilu. 

Osecaja bez, 10 igraca Zvezde na 11 igraca Milana bore se ko lavovi, i ti im poslednju sansu uzmes a vidis da su apsolutno svi krenuli napred u kazneni.
Znam slovo zakona i sve al pusti im korner sto rusis snove, jel uzivas u tome somino. Ne bi ga dali, mozda i bi ko zna, al mu niko na svetu ne bi zamerio da je pustio korner. 

 


Ne znam kad sam poslednji put poludeo na neku sudijsku odluku kao na ovu... Nervira me što tradicionalno kukamo na sudije, ali ovo je bilo toliko nisko i tendenciozno.

I kao što već rekoše, koje crno slovo zakona? U 99,9 % situacija se daje šansa da se završi napad, a korner spada pod to, pa ako je baš debelo potrajao produžetak vremena, onda sudije mogu da sviraju kraj čim lopta krene da ide od gola. Recimo, kao onaj korner na kraju meča u Salburgu - sudija je dozvolio da se izvede, ali pošto je Ben izbio loptu dalje od gola, odmah je sviran kraj.

Mislim da je ta odluka, ali i da se meč produži samo za 3 minuta - baš tendenciozna i na neki način sramotna. 

Inače, sećam se situacije s kraja 80-ih, moguće da je bilo prvenstvo SFRJ... Sudjen je korner, poslednji minut, izvodi se korner, igrač udara loptu glavom / sudija svira kraj / lopta prelazi gol liniju. I sudija ne priznaje gol. Čak mi se čini da sam to video dva puta - jednom u nebitnoj utakmici, jer je taj tim (možda i Zvezda) već pobedio, ali ovaj drugi slučaj mi se čini da je odlučio meč i da su igrači tima čiji je gol poništen poludeli.

Ako iko može da se seti koji bi mečevi mogli biti u pitanju - bio bih zahvalan na podsetniku. :) 
 

Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Tunji Awojobi said:

 

Pa koje slovo zakona? NIgde ne piše da mora da svira kraj u sekund, nije ovo košarka. Štaviše, nepisano pravilo je da se uvek pušta ako je na granici. Reče onaj na RTS-u lepo. U 93:02 je bio korner. I krenuo je da pusti, a onda je Romanjoli zadržao loptu urukama par sekundi i ovaj svirao kraj. Jajara. 

 

Inače je potrošio u jednom trenutku bar 10 sekundi pravdajući se Pioliju za neku ispravnu odluku u potpuno nebitnoj situaciji. Pa samo tu nam je ukrao 10 sekundi. 

 

Ne mora da svira, ali moze.

 

Duznost je sudije da ispostuje mec dok traje nadoknada, sve posle toga je njegova dobra volja da li ce da dozvoli da se igra dalje ili nece.

 

Ne shvatam ni kome je ovo neki velelepan uspeh, Milojevic je igrao dosta losiji fudbal ali je prolazio dalje. Nesto se ne secam da je bilo mnogo gluposti igraca kao u ovom dvomecu (dva crvena kartona, dva penala, autogol - sve krivica nase odbrane).

 

Ovde nije kriv toliko ni Gobeljic ni Katai koji ne moze da potrci, mi smo se predali kada su usli Katai, Nikolic, Falco i Pavkov i vise nismo pretili osim onog smesnog suta Kataija koji je jedva dosao do gola.

 

U LE je prosle sezone u 1/4 finale prosao Kopenhagen, ove sezone Molde, Dinamo i Young Boys izbacise ekipe iz Nemacke i Rusije, Napoli je ispao od Granade i vise bi mi znacilo da smo ispali sa jednih 6:1 ukupno nego novi mit o Kosovu kako smo ih dobili i sabili, samo nas nesto nema u zrebu.

 

Glavni uzrok losih igara, debilnih odluka i nedostatka snage je igranje ove smesne lige. Igraci nisu navikli da se brane, za to mozes i Terzica da stavis na stopera i nece se osetiti rezultatski, vecina meceva je setanje na terenu i onda dodje Milan i glavni utisak je - daj korner nakon isteka nadoknade. Hoce to, ali u LLSL, tu moze i nakon isteka 96 minuta da se igra.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Константин said:

 

Помињем да сам га помињао јер сам знао да ће са оним бункерима потрошити срећу и наредним тренерима. Шта ти није јасно? Карма у фудбалу врло често одради посао, гардијско говно коме се давала и света капитенска трака је живи примјер.

dajte ovom coveku 100 litara najboljeg vina. stvarno bi bila jeres da se otrezni i pocne normalno da pise  :18:

 

izmedju ostalih vesti:

sad neka uzmu ligu uefa ako ih nije sramota.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, goldberg said:

Duznost je sudije da ispostuje mec dok traje nadoknada, sve posle toga je njegova dobra volja da li ce da dozvoli da se igra dalje ili nece.

 

Ne shvatam ni kome je ovo neki velelepan uspeh, Milojevic je igrao dosta losiji fudbal ali je prolazio dalje.

 

vise bi mi znacilo da smo ispali sa jednih 6:1 ukupno nego novi mit o Kosovu kako smo ih dobili i sabili, samo nas nesto nema u zrebu.

 

vecina meceva je setanje na terenu i onda dodje Milan i glavni utisak je - daj korner nakon isteka nadoknade. Hoce to, ali u LLSL, tu moze i nakon isteka 96 minuta da se igra.


Ne znam da li si zlonameran i troluješ ili sve ove gluposti i nebuloze pišeš iz hobija ili, ne daj Bože, uverenja.

Otprilike, razumevanje fudbala na nivou deteta od 5 godina. Deteta koje ne igra fudbal sa drugarima.

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Borjan 8 - u skladu sa svojim rejtingom. Odličan i u ispucavanjima večeras, zadržao mirnoću uprkos slaboj proceni kod penala. 

Gajić 7.5 - ako zadrži trenutnu formu, verujem da će uskoro zaigrati i u reprezentaciji. 

Pankov 6.5 - da je bio nešto precizniji u dugim pasovima, verovatno bi moglo da se kaže da je odigrao perfektnu utakmicu. Šteta je što nije ranije proigrao fudbal na višem nivou od Superlige, jer ima borbeni mentalitet i snagu.

Degenek 8 - izvrsna utakmica. Verujem da je bliži odlasku iz kluba posle ovog meča, jasno je da je kalibar za ozbiljnu ligu.

Gobeljić 6 - tragičar. Nema mu se šta zameriti, svi znamo da je sklon pomračenjima uma. Svaka njegova greška ide na dušu menadžmenta kluba.

Sanogo 7.5 - jako nezahvalnu ulogu je imao u štiteći leđa danas indisponiranom Kangi. U prvom poluvremenu nije toliko učestvovao u igri, u drugom je bio prinuđen da potroši i poslednji atom snage. Mislim da će se njegova igra u poslednjih 25 minuta izučavati kao etalon za požrtvovanje. 

Srnić 6 - evidentno je da još uvek ne pripada ovom timu i da je njegovo mesto u XI iznuđeno povredama. Odigrao je korektno par napada, i ništa više od toga. 

Ivanić 7.5 - ključan igrač u tranziciji večeras. Druga u nizu odličnih partija za njega. Da je pribraniji u poslednjoj trećini terena, bio bi igrač Milana, ne Zvezde. Međutim, treba reći da je dobro što je i ovoliko napredovao, s obzirom na to u kakvom čemeru je bio po dolasku u CZ.

Ben 7 - najproduktivniji igrač Zvezde u napadu na ovom nivou. Večeras izvanredan na lopti. Imao je snage za još 15ak minuta. 

Kanga 6 - ubedljivo najbezazleniji igrač u ekipi. Najlakše ga je čuvati, usko grlo u napadu. Uspeo je koliko toliko da se podredi ekipi, naspram onoga kako je igrao po drugom dolasku, ali sam veoma razočaran njegovim učinkom večeras. Šutirao je skandalozno slabo i neprecizno, plus je tri puta otvorio kontre Milanu pogrešnim pasovima. 

Falćineli 7 - Zvezdin Žiru. Igrač koji nosi dvojicu na leđima u svakom trenutku, osvaja prostor i usmerava napade. Šteta zbog onog izblokiranog šuta u Ip.

Katai 5 - bolesnom igraču na do nedavno ozbiljnoj terapiji nije mesto na San Siru u borbi za 16 najboljih LE, makar se igrač zvao Aleksandar Katai.

Petrović 6.5 - skobodnije se kretao i nudio, ali je to još uvek nedovoljno za veći doprinos na ovakvom mečevima. Pretpostavljam da tek sledi najbolje od njega pod Stankovićem. Njegovo uvođenje je bilo iznuđeno nepotrebnim kartonom Srnića u Ip, inače verujem da ne bi video teren najmanje do 70. minuta.

Falco 6 - veliko pojačanje, nedovoljno uigran sa ostatkom tima. Siguran na lopti i pasu, ali bez brzine i eksplozinosti koju ima Ben. Biće Maradona na našim livadama. Za ovaj nivo mu treba još upoznavanja sa saigračima i bolja fizička sprema.

Pavkov 6.5 - sjajan u skok igri, samo jedan izgubljen vazdušni duel od ulaska u igru. Zbog onih par istrčavanja bez faula za Kesijem je zaslužio povišicu. 

Stanković 7.5 - odlično postavio igru, sjajno pripremio udarni trio Ben, Ivanić, Falćineli. Sa izuzetkom uvođenja Kataija, sve izmene su bile rezonske i pravovremene. Snosi krivicu zbog neizvođenja Rodića prošle nedelje, danas je sve odradio kako treba. Preostaje da uradi mali remont ekipe pred kvale za narednu LŠ. Imaće proleće za razigravanje svih igrača. Mora mudrije da se uključi u dovođenje pojačanja, ne sme da dozvoli da mu Terzićeve kombinacije naruše sistem koji gradi. Napredovao je iako nema bistrinu vrhunskog trenera. 

 

Link to comment
Share on other sites

Dekiju svaka cast, kao i fudbalerima(ovde grandovca ne ubrajam)!

Jako sam bio ljut na ogranicenog gardistu, ali...

Zar ne rece prepametni Zvezdan i jos bistriji Mrkela da nam ne treba levi bek i stoper? 

Zar prosle godine ne izvukose pouku, kad nas je isti taj Rodic ostavio na cedilu protiv Olimpijakosa, pa je morao Žongler da nas resi?

Koliko jos puta treba da nas Rodic zajebe da bi mu doveli zamenu?

Koliko puta jos da gledamo ugradjivanje na ustrb rezultata?

Doveli Baka Joku, da skuplja lopte, imas deset krilnih igraca i  po jednog gnjilog beka sa obe strane i njima to normalno! To bre ni na menadzeru ne moze!

Krivo mi je sto nismo privatni klub, sto kriminalne face vuku konce...Dekiju svaka cast, zna znanje.

Igrace najvise boli nepravda, pravo je cudo kako dobro podnose Gajic i Sanogo sto su u presedeli prvi mec. Sto Gajic ne igra derbi zbog Gobeljica. Vidim zasticen je ko beli medved od sektasa sa redstar foruma. Sta smo mi, neki botovi? Jedan Karijus je najuren zbog svoje demencije, upisao se u istoriju kao najveci luzer i ispracen je ekspressno, molim lepo. Dokle ce da se plasirsju price "vojnik kluba" i ostale patetike? Koliko god lepih stavri bilo poslednjih godina, uvek se neko potrudi da sve usere, onaj jadnik sto je vredjao Ibru i jos jadnija uprava koja ga je pustila i jos ga sada skriva. Srecan nisam, ne mogu biti, jer ovo ne prolazi, sistem je truo, Stankovica spoticu, i kriju se iza tudjeg uspeha, spinuju, manipulisu...

Ima li goreg osecaja kad si lajk, a predosetis stavri? Kad znas da ce taj sto te je zajebo 100x da te zajebe kad ti je najpotrebnije? I da ce organizovana sekta sa severa da glumi zastitnika svog gardiste. Sta je to neka loza, bratija? Znaju da teraju Omica, a ovde glume moraliste. Mene je sramota Delija, potpuno bolesno tkivo. 

Srnic je dva derbija mogao da resi, promasio mrtve sanse, Vukanovic cist zicer, Gobeljic pogadja stativu...ja bre necu njima da prastam, sama pojava na bilo kojoj utakmici je greh za fudbal. Hoce li doci prokleti dan kad ce se istrebiti zito od kukolja, dokle vise to parazitiranje, Kurta umesto Murte samo prave rokade. Nama su Causici, Jovancici pojeli milione, da ne pricam o svim strancima, ajde gresi se, ali neke greske predugo traju i ostavljaju nemerljive posledice. I na sve to gospodin Mrkela dobija nov ugovor. Prst u oko i smejanje u facu navijacima. Nas glas nije bitan, a ovi sa severa su botovi poslusnici. 

Eto veceras su Ivanic, Sanogo, Degenek...mogli da slave, da pricaju svojoj deci o velikoj borbi i pobedi, ali nece, navucice traume i zalice kao i mi dozivotno, ko da nam ona magla nije uzela pola zivota.

Ja znam da njih boli, boli i nesrecnog Gobeljica, ja verujem da mu je najteze. Znam samo ko najmanje zali, oni sto uzimaju kes, a ne mrdaju guzice, ne odgovaraju nikom, e takvi nemaju savest. 

Dekija sam mnogo voleo kao igraca, stavrno je znalac u sta nisam verovao, i sreca je da je on u klubu. Na zalost nisam optimista dok su Terzic, Mrkela i sns tu i smatracu svaki uspeh zlata vredan, jer nije lako praviti pitu od govana. Nadam se da ce posle Zvezde otici u zdravu sredinu, gde ce imati kvalitetne ljude da ga isprate u ambicijama, Deki je rodjeni sampion.

I ako dozivim da ode Gobeljic, kladim se da ce doci gori, sto da menjamo 20godisnji recept koji uspeva.

Mislio sam da mi je Djordjevic najodvratnija licnost u istoriji Zvezde, lreziveh i nesrernog Tutirica, Maksimovica, Krnetu, Martinovica, Šmucija, ali ovog necu, sanjacu ga dok sam ziv. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Dropkick Murphys said:

Svaka cast brt. Da ne bude samo na recima, ispostovacu te lepo. Neka svi vide da si ti ipak iznad obicnih forumasa i da si uvek u pravu ; )
o9NmeHi.png

b5Q9JA0.png

JthDVRB.png

 

Neposten nacin ali ok. Iskopaj malo sta sam pisao ove godine

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Cavani said:

Mozes i ti da verujes u karmu, vudu magiju i trece oko, tvoj izbor. Da je tako, vratilo bi nam se za cuvenu maglu, mada ko zna mozda je Milan iskoristio malo karme iz rezerve sto mu je ostalo za Liverpulov preokret iz finala.

 

Није то никакво вјеровање у карму, можемо је и другачије назвати, али у фудбалу се једноставно дешава да неко мора да се помучи да нешто заслужи или да га снађе баксуз због нечега од раније. Ствари долазе на наплату. Милојевић се намучио до прве Европе и с правом је заслужио (он је био искорак у односу на претходнике), онда је стао јер није могао апгрејд, па се шуњао на срећу уз огаван фудбал узгајајући полуфудбалере и као што рекох није случајно баш један од њих вечерас избацио клуб из Европе. Пусти Вуду магију и Треће око, мало је безобразно...

 

 

 

Edited by Константин
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, HAMMER said:

dajte ovom coveku 100 litara najboljeg vina. stvarno bi bila jeres da se otrezni i pocne normalno da pise  :18:

 

izmedju ostalih vesti:

sad neka uzmu ligu uefa ako ih nije sramota.

 

Ти се један сатра у сваком посту да звучиш забавно. За озбиљан хумор, доказано је, треба и интелигенција.

А ти си ипак само чекић...

Link to comment
Share on other sites

Treba biti ponosan na Dekija i igrace, ostaje ipak bas gorak ukus nakon ovog dvomeca kada je Zvezda konacno pokazala ono zbog cega navijamo, pratimo, grizemo se.

Nazalost kao i uvek - malo za sreci u treba, mi smo u tom polozaju i kao drustvo u celini, uvek se u nasim redovima pojavi neki Gobelja koji ce prakticno svaku stvar uradi lose i baci niz vodu toliko togas dobro uradjenog.

A sve u oba meca delovaslo je nestvarno dobro uradjeno od strane struke, odlicna priprema na svakom planu, trcanje, igra koja ima smisla i gde nazalostsamo individualni kvalitet pojedinaca nosi probleme.

Nije ovaj Milan bauk, pisao je i Bombarder dosta o njima i bio u pravu, ali Zvezda uzdignuta cela stoji posle ove dve tekme, velika steta je sto nismo prosli dalje jer smo to i zasluzili.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

A jbg Miloje kao što je ostavio Gobeljića ostavio je, Bena, Borjana, Degeneka i Ivanića koji su bili najbolji na terenu sinoć. Ostavio je kao podlogu evropski tim, a on je kao podlogu dobio tim koji ajd' što nije septembar dočekao u Evropi godinama, nego ni titulu nije mogao da osvoji. Ali to je opsesija pojedinaca.
A što se karme tiče neki klubovi bi se od silne zarađene karme ugasili iz mesta.
Gde je karma kada su nam uveli sankcije kao šampionu Evrope, kad smo se potucali po Sofiji i Budimpešti i oteli nam još jednu viđenu titulu, gde je karma protiv Borusije, u Atini protiv Panatinaikosa, magle, sudijskih krađa pa sve do novijih "tragedija" Strazbur, Bordo. Je li moguće da je sve zaradio Augentaler i destruktivni Miloje.
Imali smo sreće u Salcburgu, pa jesmo ali smo svi zaboravili da smo prvu igrali bez publike, objektivno naše velike prednosti i da je Salcburg imao sreće u prvom meču.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...