Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

8 hours ago, Unknown said:

 

Samo sto je posle Portugala bilo rutinitanje Svedske i Slovenije, pa i Norveske na strani, zahvaljujuci cemu smo u A ligi nacija.

 

Normalno je da nismo zadovoljni igrom u Kataru, ali reci da je brukanje odigrati 3:3 sa Kamerunom i izgubiti 3:2 od Svajcarske je fujčina, kao i ceo tvoj post.

 

Ne znam samo na sta treba da se resetujemo kad ode bagra na vlasti, da l na Kazahstan ili Azerbejdzan. Forum je postao nepodnosljiv za citanje od politickih frustracija. 

 

Pa je tako i Vidicu dovoljno samo da se pojavi na nekoj opozicionoj tv i da se iskenja po kome treba i to je dovoljna kvalifikacija. Na stranu sto se nalupetao gluposti i sto mu predstavlja napor da sastavi slozenu recenicu. Sutra kad bi se slikao sa vodjom bio bi namazan govnima i predstavljen za najvecu neznalicu. Ali eto dovoljno je da se postavi sasvim racionalno pitanje o njegovom fudbalskom radu i aktivnositma i odmah se jave petorica da zalepe etiketu. 

Svedska, Slovenija i Norveska...Bugarska , Madjarska... Slobodno uporedjuj.

Bruka je nasa igra u Kataru koja je bila katastrofalna i za koju je iskljucivi krivac Piksi. Koliko vidimo, to se nastavlja i nastavlja.

Plus ona blamaza sa dziberskom psovkom za vreme utakmice sa Švajcarskom. Igrac moze sa bude drzak, bezobrazan, alav, drčan... Da grize, psuje.... Trener mora da bude pedagog, uzor, a ne dzibercina. Moze on u sebi da jebe mamu maminu kome god hoce, ali ako to izadje u etar i svi čuju...

Ti branis ovde Piksija. Nema potrebe, velika vecina, sem ponekog krajnje zlonamernog, ce reci da je bio veliki igrac, lider, ikona... Ali, ono sto sada radi ne lici ni na sta. Vidić? On da stoji mirno kada prica o Piksiju i Dzaji? Čuj, imao dva kiksa. Promasio penal protiv Slovenije i kiksao u JAR. Mijat omasio penal protiv Lala, Dejo omasio gol sa 2 metra protiv Argentine. Ta reprezentacija koju je Antic vodio igrala je neuporedivo bolje od Piksijeve, Vidic je drzao odbranu. Biti kapiten Mančestera u Fergijevo vreme. Kapiten jednog od par najvecih klubova sveta u vreme dok je trener mozda najveci ikada. Znaci da se imalo poverenja u Vidica da u takvoj masineriji bude nesto vise od obicnog igraca na terenu. Uporedjivati karijere Vidica i Dzaje i Piksija je smešno. Piksi posle odlaska iz Zvezde i mundijala je prakticno potonuo. Povrede su ucinile svoje, nazalost.

Vidic je danas veliko ime, covek koji uziva veliki ugled, ima kontakte. Covek koji hoce da nesto promeni, a evidentno je da u nasem savezu ne valja. Mozda ne bi uspeo, mozda ne bi nista uradio, ali valja mu dati sansu. Ne zna da sastavi recenicu, dok je Piksi izuzetno obrazovan. Mi u Nisu odlicno znamo njegove školske dane. Mada, mozda je u medjuvremenu zavrsio neki fakultet.

Neka se Piksi slika sto puta sa vodjom, to nema veze. Pa i Jokic je dao podrsku vodji, pa koga briga za to kada dodju utakmice.

Vidic nema kvalifikacije, Piksiju su bile sto je trenirao po egzoticnim ligama. Super.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

To sto je Vidic prakticno oteran sa izbora za predsednika FSS dovoljno govori o tome da je imao dobru nameru i plan. Da je zeleo nesto da mulja kao i ostali prihvatili bi ga oberucke, pogotovo zato sto je veliko ime. I ne znam odakle ove price o njegovom sastavljanju recenica? Gledao sam njegova gostovanja po emisijama (i stranim i nasim) u prethodnih godinu-dve i covek najnormalnije prica i ima sta pametno da se cuje od njega.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I Jovanov kad nema činjenice posegne za uvredama i pokušava da ocrni opoziciju okrivljujući je za sve i svašta, to je poznata taktika koja nažalost u Srbiji i dalje prolazi, samo treba galamiti i biti uporan a za par dana se sve zaboravi.

 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Unknown said:


Vidic snimio politicki intervju na opizicionom mediju i umesto da prica o konkretnim stvarima i da pokaze neko znanje i ideju, on izgovara recenice “Dzajic krao pare”, “Piksi trener iz Japana”.

 

Prvo treba da stoji mirno kad prica o Dzaji i Piksiju jer su reprezentaciji pa i celokupnom srpskom fudbalu dali neuporedivo vise nego on koji ima par dobrih utakmica u reprezentativnom dresu uz 2 velika kiksa kad je bilo bitno da bude najbolji. A ako je hteo da kritikuje onda je trebao ozbiljno da se spremi i pokaze ozbiljnost kao sto mi ovde na forumu argumentovano i sa pravom kritikujemo Piksija. 
 

Umesto toga on na licnom nivou, polupismeno, napada svoje protivnike koji su u postfudbalskoj karijeri ostvarili drasticno vece rezultate u odnosu na njega koji u stvari nema nikakve rezultate, ne znamo ni cime se bavi. 
 

Najveca kvalifikacija mu je sto je politicki podoban. O ljudskim kvalitetima necu pricati jer je subjektivna stvar.

 

Znaci, ako je neko bio dobar, odličan igrač,  Zvezdine zvezde,  dao ogroman doprinos kako u reprezentatvivnom tako i u klupskom fudbalu... itd,  te neke sve to aminuje i unapred abolira za sve "lose" ( da ne napisem neku Tezuka rec) sto trenutno rade ili su uradili???!!!

   Savez i treneri, posebno mladjih kategorija,  su nam jos I odlicni,  sve dok ima ovakvog razmisljanja.

Link to comment
Share on other sites

Kada pričam o Piksiju na forumu mogu jedino da se počešem za levo jaje, otprilike tako nas je isti naučio svojim stavom, ponašanju i izjavama posle Katara. Ništa nije naučio iz grešaka koje su nas direktno koštale rezultata, sedam utakmica - sedam različitih igrača u odbrani, tako je i za Kipar otresito najavio da će menjati jer valjda misli da je do igrača koje zapiše na tabli da igraju odbranu. 

Pričao sam ranije da je jedino logično da nastavimo sa Piksijem - od tada je sve krenulo nizbrdo, nije problem odigrati loše, ali jeste problem da najodgovorniji izgleda ima problem da bude samokritičan, prihvati da je nešto loše i menja pristup. To što je nacrtao 4 pozadi za jednu prijateljsku utakmicu ne menja ništa jer od esencijalnih promena nema ničega.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Unknown said:

 

Pa Piksi je to i bio, a atmosfera nije pukla kad ih je Vucic posetio u avionu za Portugal, nego nakon sto je Piksi posle Katara odgovornost za neuspeh prebacio na igrace. Nije mu pomoglo ni to sto ima ogromne trenerske limite, sto naravno igraci primecuju. Ali to su neke stvari koje imaju veze i sa njegovim karakterom, sto ni Vidicu ne ide u prilog jer je u startu pokazao sujetu i malicioznost, a neke slicne osobine je pokazivao i kao igrac ili u Bambijevom slucaju saigrac.

 

Ja ne znam kada je u savezu bio neko ko nije bio na liniji sa vlašću ili neko ko je išao protiv vlasti. Bukvalno nikada. Jedino ako mislis da je Tole tu bio jer je prekaljena fudbalska legenda. Ja sam za repku navijao svim srcem ko god da je bio na vlasti u drzavi i savezu. A da bih podrzao Vidica bezuslovno morao bih da vidim neki sadrzaj, a njega nema. Sve se svelo na politicku podelu, pritom je lik postao delegat u direktnom dogovoru sa Darkom Glisicem. I kako to nije proslo, njegova fudbalska aktivnost se svodi na to da svremena na vreme opali na onima koje smatra odgovornim sto nije dobio mesto predsednika FSS-a.

 

Precesto se kao argument pominje postenje, a mi pricamo o fudbalu, gde je na svetskom nivou jedino trziste droge priljavije. Mene kao navijaca zanimaju rezultati i igra. Period nakon 2016. je najuspešniji u ovom veku, iako smatram da 1/8 finala bila imperativ. Nakon Katara sve ide silaznom putanjom i to je jako zabrinjavajuce i zasluzuje svaku kritiku.

 

 

По мени атмосфера је пукла када је Пиксијев кандидат изигран и постављен Недимовић за селектора. Вучићев улазак у авион је више зајебанција нека претпостављам. Мада опет реално човек је тежак баксуз, кад год сам га видео на стадиону било да играла репрезентација или Црвена Звезда никада ни среће није било на тој утакмици, поред лоше игре, за тим који је дошао да подржи :classic_biggrin:

 

Толета се сећам нешто кроз маглу, али наравно да ни тада није било све нормално и како треба. На крају крајева Антић је добио отказ на сличан начин као Муслин због Толета/Кокезе. 

 

О овом спину како је светско тржиште фудбала толикко прљаво стварно не бих јер ми је мука од тога да прави криминал у српском фудбалу оправдавам тако што је светско тржиште фудбала прљаво. И да јесте тако, још увек нисам видео управу неког озбиљније организованијег савеза или клуба да њихово руководство пре свега гледа своју личну корист па онда потребе "предузећа" које воде. Зајебите ме више са тим.

 

Корупција у светском фудбалу се своди на мита и лобирања, у српском фудбалу и сличним системима као што је српски је уплетена права мафија уз потпору државе, ето нпр. комшије Бугари могу да се похвале са таквим криминалом у фудбалу такође.

Један од бивши немачких председника фудбалског савеза смењен је јер су га открили како је добио неки скупоцени сат од неког украјинског политичира и пукла је афера о томе, и након медијског и јавног притиска човек је поднео оставку. Због тога је морао бити смењен а не зато што је упропастио немачки фудбал. По њиховом овде код нас шта раде требали би ићи на робију.

 

Не иде то тако баш. Ја увек кажем у свакој држави и сваком систему постоји неки вид корупције и махинација, али те форе како се тамо негде много више муља само су они господа па раде то на други начин су приче за малу децу. Не може баш све да прође, а тек не може да прође када новинари јавно обелодане афере па се направи притисак јавности. Код нас може без проблема и одговорност је НУЛА и сви који су на некој позицији одлично то знају и боли их уво. Једноставно деценијама су навикнути на такав систем, а људи су такви да већина мисли да тако треба. Ако је неко на некој позицији онда има право да манипулише и да користи ту позицију за личну добит. 

 

Код нас се спрда Италија, мафија, муљају свашта нешто. Ал у тој Италији изађе један Јувентус пред суд па се пошаље у другу лигу ако би се испоставило да је то праведно. А Србија? Стварно мислиш да нико не треба да иде тако пред суд овде? Не мислим само на Звезду и Партизан, или клубове уопште. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, dzoneee said:

Код нас може без проблема и одговорност је НУЛА и сви који су на некој позицији одлично то знају и боли их уво.

 

Pitanje nije vezano za reprezentaciju,ali, da li je kod nas neko krivično odgovarao za nameštanje utakmica pošto je koliko znam to krivično delo ...

Na stranu oduzimanje bodova klubovima, izbacivanja u niži rang, suspenzije igrača, da li je ikada protiv ikog ovde pokrenut neki krivični postupak ?

Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, dzoneee said:

Толета се сећам нешто кроз маглу, али наравно да ни тада није било све нормално и како треба. На крају крајева Антић је добио отказ на сличан начин као Муслин због Толета/Кокезе. 

Karadžić je tada preko medija počeo da buši Antića usred SP.Sećam se da su baš bili bljutavi tekstovi.To je bilo posle Gane.

Išla je priča da je Tole pokušao da ugura u konačan spisak tri igrača koje menadžeriše Fali Ramadani,a da je Antić hteo samo jednog koji je i na kraju pozvan (Raća Petrović).

Znalo se da će Antić dobiti otkaz,čekali su prvi kiks,posle remija sa Slovenijom je oteran i doveden Pižon 😃 kao zamena.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Antić je imao i kaznu valjda zbog iskljucenja protiv Australije,pa je neke mečeve u početku vodio “murinjo”,al nažalost otkaz je bio neminovan jel je bio previše skup za toleta,inače po meni uz Advokata najbolji selektor koga smo imali u zadnjih možda 30 godina,gde su ga poštovali i jedni i drugi (mislim i crveno beli i crno beli)

Edited by nik_nurse
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mare80 said:

 

Pitanje nije vezano za reprezentaciju,ali, da li je kod nas neko krivično odgovarao za nameštanje utakmica pošto je koliko znam to krivično delo ...

Na stranu oduzimanje bodova klubovima, izbacivanja u niži rang, suspenzije igrača, da li je ikada protiv ikog ovde pokrenut neki krivični postupak ?

Појма немам, али ја колико сам бар упућен мислим да не. Шта је било са овим последњим "откривањем" намештања утакмица? Искрено сад без гуглања не могу да се сетим ни ко је беше био умешан?

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, alpaka Bereta Sida said:

Vidic je jedan od najboljih stopera u historiji fudbala. Dzaja i Piksi koliko god veliki bili jednostavno nisu njegov nivo. 

I šta mu to znaci da će biti najbolji funkcioner na svetu,pa imate Platinija koji je bio najbolji igrač na svetu pa se videlo posle kakav je funkcioner,jedno je biti igrač a drugo neki funkcioner.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Polivalentni Stevica said:

Karadžić je tada preko medija počeo da buši Antića usred SP.Sećam se da su baš bili bljutavi tekstovi.To je bilo posle Gane.

Išla je priča da je Tole pokušao da ugura u konačan spisak tri igrača koje menadžeriše Fali Ramadani,a da je Antić hteo samo jednog koji je i na kraju pozvan (Raća Petrović).

Znalo se da će Antić dobiti otkaz,čekali su prvi kiks,posle remija sa Slovenijom je oteran i doveden Pižon 😃 kao zamena.

 

 

Eh, Tole... Biće da se tu pitao još neko tad

8 hours ago, alpaka Bereta Sida said:

Vidic je jedan od najboljih stopera u historiji fudbala. Dzaja i Piksi koliko god veliki bili jednostavno nisu njegov nivo. 

Postigao je i Šapić u svom sportu više nego Vidić u svom, bio je i sportski funkcioner, pa eto šta dobismo na kraju.

Mislim, zaista ne znam na čemu počiva to verovanje da je Vidić glas neke stvarne promere, a prvi potez mu je bukvalno bila muljaža da bi ispunio formalni uslov za kandidaturu.

Edited by pentatonika
Link to comment
Share on other sites

Мени је СП 2010. било прво првенство које могу да кажем да памтим. Гледао сам га у друштву из средње и то није било наравно разумевање ствари као данас што видим нешто и разумем. Више се гледало због фудбала. Нити сам у то време имао појма ни ко је Толе ни шта ради ни ко су остали бизгови из савеза. Гледаш фудбал, навијаш као јер игра твој држава и то је то. Е јбг, ја сада требам и у овим годинама да се правим тако наиван и да причам о некој тактици и зашто је овај кикснуо овде, а није урадио ово... као ови безобразници са Арене, РТС-а и осталих медија? Па јебига толико блесав баш нисам.

 

Ја гледам рецимо понекад Енглезе и њихове анализе након утакмица. Онај ко није гледао како они воде те емисије тај није свестан које су то критике када се заслужи и какве речи и често долази до сукобљавања мишљења у студију па се некад омакне и која ружна реч. Сад да ли је то шоу што они раде како би наши неки рекли ја то не знам. Али знам да је и тај "шоу" њихов 100 пута бољи и искренији него ове сплачине што се сервирају овде на Аренама, Спорт Клубовима, РТС-у итд. И није то само тако у Енглеској, тако је и у Немачкој и у Француској и Холандији и Шпанији и оталим државама где је фудбал на неком пристојном нивоу.

 

Емисије на Арени су оно полтронске да нема даље. На онакве емисије се само треба смејати и узимати их као забаву. Е оно је шоу прави, а не енглеске емисије.

Као јуче да је било сећам се када је Кузмановић гостовао н Арени после утакмице Звезде са Јанг Бојсима у Београду и имао фантастичне коментаре које су се испоставили као реални. Када су онај што је преплаћен на Аренина гостовања Ранко Стојић и онај још један, заборавио сам ко је био, млатили празну сламу и извлачили неке анализе полтронске. И такве су им све емисије и сви њихови новинари, а сви они знају тамо шта се дешава много више него јавност и да нису полтрони распали могли би свашта нешто да питају и натерају све те фудбалске раднике српске да се црвене пред камерама да им непријатно да изађу. Али не они причају о тактици, таленту и одличном раду у млађим категоријама клубова. Ван сваке памети.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Posto ne znamo kako bi to izgledalo sa Vidicem, onda da mu ne damo sansu. Neka ih tu Piksi, Dzajo i Nedim. A kada im dosadi, eto ih Terzinjo i Murinjo. Terza je lik koji savrseno odgovara za poziciju predsednika saveza. Lopuza, mufljuz i dzukela, a za trenera nema pogodnijeg od Saleta Murinja.

Vidic neka se drzi Tetra snova, tanak je za ovde.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Fat Zadd said:

 

Znaci, ako je neko bio dobar, odličan igrač,  Zvezdine zvezde,  dao ogroman doprinos kako u reprezentatvivnom tako i u klupskom fudbalu... itd,  te neke sve to aminuje i unapred abolira za sve "lose" ( da ne napisem neku Tezuka rec) sto trenutno rade ili su uradili???!!!

   Savez i treneri, posebno mladjih kategorija,  su nam jos I odlicni,  sve dok ima ovakvog razmisljanja.

 

Ja vec duze vreme o Piksiju iskljucivo kriticki pisem. Jednostavno lik je prso i ako se ne desi neko cudo pa vaskrsnemo on mora da ide nakon EP. Ali mi je odvratno da Vidic govori sa nipodastavanjem o treneru iz Japana, a da sam nikada nikog nije trenirao niti bilo sta radio nakon fudbalske karijere. Nije umeo da razume ni podatak o platama strucnih stabova svih selekcija reprezentacije, nego je natovario Piksija koji je tu vecu platu dobio tek nakon plasmana na SP. I valjda je plata merilo rezultata a ne da li je on iz Japana. Bukvalno je plata jedino sto sad nije sporno. Te pare su zaradjene. 

 

@dzoneee puklo je u Kataru, zbog izjava, ali i jos nekih stvari. Npr igraci saznaju tim tipa 2-3h pred utakmicu. Jq ne znam kako on uopste spremi tim za utakmicu sa takvim pristupom. Ne pricam napamet.

Link to comment
Share on other sites

Vidića može da kritikuje samo neko ko je direktno umrežen sa sadašnjim čelnicima saveza ili jedinog kluba u Srbiji. Jedina "krivica" Vidića je što se drznuo da podnese kandidaturu za čelnika saveza a to je ugrozilo već uhodane šeme za lopivluk i nameštačine. Da li bi uspeo ko to može da zna ali je barem hteo da proba da očisti srpski fudbal od pijavica i krpelja. Nije uspeo pošto u Srbiji sve drugo sem kvaliteta i poštenja uspeva pa sad imamo prepodobnog džaju i sposobnog nedima da srede srpski fudbal. Piksi je tu i dalje zbog dobrih veza sa prvovenčanim a realno sad ni Murinjo i to pravi ne bi ništa promeni. I pored svega biću u Minhenu da bodrim svoju reprezentaciju nadajući se nekom čudu.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Polivalentni Stevica said:

Odvratan,kao što su svi kome je Puma radila.

Naš i Češki domaći potpuno isti.

Sve na isti kalup,mrzelo ih da se potrude.

svaka saradnja sa Pumom je čist kriminal a oni se i ne trude da nešto promene, podmite gde treba i teraj dalje

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jebote devedesetih kad smo bukvalno na klot jednobojnu majicu stampali brojeve i imena i babe nam prisivale zakrpe sa zastavama i grbovima bolje je izgledalo nego ovo.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...