Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

1 hour ago, diego said:

I onda dodje Piksi, i odvede ekipu prvo na svetsko, a onda i na evropsko, a ne valja nam iz ovih ili onih razloga. Ma prijatelju, moze da bude kolko god hoce arogantan na konferencijama ili da prosipa polubajate sale, moze da licno i privatno podrzava onu ili ovu stranku - to je totalno nebitno, zato sto fudbal, onaj profesionalni, odavno priznaje samo rezultat. I samo rezultati mogu da govore o uspehu. I Murinjo je popio otkaze kad god nije imao rezultate. Niko to ne zna, a preduslov za bilo kakav uspeh na velikom takmicenju, je da prvo odes tamo.

B1: 100% točno. Najbolji vam je izbornik i dok ima rezultat ima pravo bit na klupi.
B2: da često ideš tamo. Ili da te baš posere

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Perkos2 said:

Videli smi da Piksija ne zanimaju igrači koji nisu rođeni barem na 300km od Niša,čak ni ovaj mučeni Samardžić mora da sačeka da svako ko je oprao ruke u Nišavi odigra svoje pa da uđe na teren.

Samo mi ovo objasni šta si hteo da kažeš, i da se samoproglasim najvećim slepcem i neznalicom apropo fudbala ....na ovom forumu. Na forumu, a i šire.....:smiley33:

Link to comment
Share on other sites

Dragan Stojković nije trener i trebalo je da dobije nogu posle Katara. Da nema ime kao fudbaler nikad ne bi bio tu gde jeste.

No dobro, usrala nas prelaka grupa i treba da budemo realni. Ova kvalifikacija je OGROMAN uspeh s obzirom na to kakav nam je fudbalski savez. Selektor šarlatan je tu samo vrh ledenog brega.

I na neki način je dobro što niko zdravog uma nema nikakva očekivanja za Euro.

Kakva god da nam bude grupa, ja smem u 100 marke da ćemo biti poslednji ali da ćemo uzeti jedan bod! Sigurno ćemo navući jednu nerešenu. To je opet solidan uspeh!

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, diego said:

Kada vidim komentare "Bolje da ne idemo na evropsko, natrpace nas", "Bolje da je Crna Gora prosla", "Bio bi neuspeh da nismo prosli ovako laku grupu"... shvatim zasto smo mi zapravo mali u fudbalskom smislu kao nacija. Igraci, treneri... su tu manje bitni, i nikad necemo biti neka sila koju ocekujemo dok kolektivno ne promenimo stav. Mi zapravo nikad nismo bili prvaci na evropskom i svetskom, tradicija nam je osrednja u najboljem slucaju, ali lozenje neprimereno veliko. Samo lozenje je zapravo dobro i neophodno za vrhunske rezultate, ali lozenje treba da prati jedno realno sagledavanje situacije i ponasanje kao i ostatak fudbalskog sveta - u shodu sa svojim mogucnostima. Mi zapravo samo mnogo volimo fudbal, pa smatramo da smo bogom dani i da osvajamo i idemo na sva velika takmicenja. Kao kad bih ja ocekivao da jebem Dzenifer Lopez samo zato sto mi se svidja. Ili Prijovicku, za ove mladje na forumu.

 

Osim dva navrata 1960-1962. kada smo igrali polufinale evropskog i svetskog kao Jugoslavija, i 1987-1990. kada smo bili prvaci za mlade i igrali cetvrtfinale u Italiji + Montevideo pre 100 godina kojeg slavimo u filmovima i serijama, mi nismo nesto znacajnije postizali. Nasa tradicija, sveukupno, je tu negde na nivou Ceske (Ceska je bila prvak Evrope, i jos jednom igrala finale, bila dva puta druga na svetu). I to kad kazem "nasa", mislim na Jugoslaviju, a ako hocemo da budemo posteni, ovo je prvo nase pojavljivanje na evropskom, iako smo nasledili rezultate Jugoslavije (one manje), pa onda i Srbije i Crne Gore. Dakle, ako gledamo samo Srbiju, nasa tradicija je ravna nuli, tu negde kao San Marino sto se tice plasmana na evropsko prvenstvo.

 

I onda dodje Piksi, i odvede ekipu prvo na svetsko, a onda i na evropsko, a ne valja nam iz ovih ili onih razloga. Ma prijatelju, moze da bude kolko god hoce arogantan na konferencijama ili da prosipa polubajate sale, moze da licno i privatno podrzava onu ili ovu stranku - to je totalno nebitno, zato sto fudbal, onaj profesionalni, odavno priznaje samo rezultat. I samo rezultati mogu da govore o uspehu. I Murinjo je popio otkaze kad god nije imao rezultate.

 

Tako da, mi treba da volimo fudbal, i da priznajemo samo rezultat. Odlazak na evropsko prvenstvo i treba da se slavi posle 25 godina, a sve sto je lose bilo u kvalifikacijama treba da analizira strucni stab i mi onako iz hobija, uz pivo da caskamo, a ne da nam bude tema za mracenje kad smo se plasirali vec tamo. Onaj ko zna da ce Srbija da popije 10 komada, i da ce biti poslednja u grupi, moj prijateljski savet - odvoji brate ustedjevinu, i idi odigraj kladionicu, dobre pare mogu da se uzmu. Niko to ne zna, a preduslov za bilo kakav uspeh na velikom takmicenju, je da prvo odes tamo.

To pljuvanje po Piksiju je odjednom pojacano negde posto je iznet jedan transparent na jednoj navijackoj tribini upucen njemu licno, od tada krece ta agenda koju mnogi papagajski preuzimaju i tu se preteruje nevezano za rezultate igru i cisto fudbalske stvari...

Edited by KingOfTheBongo
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Zvezdinho said:

Ne pratim dugo nasu fudbalsku reprezentaciju i ne osecam srecu odnosno nesrecu kad pobedimo/izgubimo, ali ovaj covek tako uspe da izazove ono bljuc osecanje u meni kad god ga vidim i cujem. Arogancija, nadmenost, seljacizam, nadobudnost...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, KingOfTheBongo said:

To pljuvanje po Piksiju je odjednom pojacano negde posto je iznet jedan transparent na jednoj navijackoj tribini upucen njemu licno, od tada krece ta agenda koju mnogi papagajski preuzimaju i tu se preteruje nevezano za rezultate igru i cisto fudbalske stvari...

To nema veze sa istinom. Njegov sukob sa severom traje poodavno. Posle kvakifikovanja za Katar imao je apsolutnu podrsku svih, nigde niko nije njega napadao. Posle onakve blamaze u Kataru, posle skandalozno odigranih kvalifikacija za evropsko i posle iritantnih izjava koje se množe, tesko da napadi poticu samo od navijaca Zvezde. Eno, onaj Rade Bogdanovic drzi baklju na tribini Marakane, pa zato napada Piksija.

Naravno, nije naodmet malo pljunuti po Zvezdi i njenim navijačima u svakoj prilici.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, diego said:

Osim dva navrata 1960-1962. kada smo igrali polufinale evropskog i svetskog kao Jugoslavija, i 1987-1990. kada smo bili prvaci za mlade i igrali cetvrtfinale u Italiji + Montevideo pre 100 godina kojeg slavimo u filmovima i serijama, mi nismo nesto znacajnije postizali.

Netačno. Nismo bili sam krem svetskog fudbala ali smo pedesetih i šezesetih bili veoma jaka reprezentacija, stalno pri vrhu. Dva 1/4f i jedno 1/2f svetskog, dva finala evropskog i olimpijsko zlato u Rimu su mnogo više od onog što si naveo. Isto tako, uspesi pred raspad zemlje nisu mali i mogao je taj tim mnogo više, ali šbbkbb. Hrvatska je taj potencijal delom valorizovala 98, a mi nismo, ali to je ipak bio period ozbiljnog fudbala.

 

10 hours ago, diego said:

Nasa tradicija, sveukupno, je tu negde na nivou Ceske (Ceska je bila prvak Evrope, i jos jednom igrala finale, bila dva puta druga na svetu). I to kad kazem "nasa", mislim na Jugoslaviju, a ako hocemo da budemo posteni, ovo je prvo nase pojavljivanje na evropskom, iako smo nasledili rezultate Jugoslavije (one manje), pa onda i Srbije i Crne Gore.

Onda isti princip primeni i na Čehe, pošto je gro uspeha učinjen pod imenom Čehoslovačka.

 

10 hours ago, diego said:

 

I onda dodje Piksi, i odvede ekipu prvo na svetsko, a onda i na evropsko, a ne valja nam iz ovih ili onih razloga. Ma prijatelju, moze da bude kolko god hoce arogantan na konferencijama ili da prosipa polubajate sale, moze da licno i privatno podrzava onu ili ovu stranku - to je totalno nebitno, zato sto fudbal, onaj profesionalni, odavno priznaje samo rezultat. I samo rezultati mogu da govore o uspehu. I Murinjo je popio otkaze kad god nije imao rezultate.

Tačno, ali đavo je u detaljima. LN i direktan plasman na SP su uspesi i to niko ovde ne spori. Zbog toga je i zaslužio da nastavi da vodi tim pa makar se skidao go na kzš. Međutim, kao što se već pričalo, ovaj plasman jeste nominalni uspeh, jer nas odavno nema tamo, sli kad se pogleda kontekst grupe i formata nema razloga za neku euforiju. Posebno jer smo se opekli sa njegovim euforičnim izjavama pred SP. Kako se u to uklapa tvoja priča o rezultatu i aroganciji?

 

Ajd' da stavimo na stranu zgađenost zbog šlihtanja Vučiću, ono što najviše smeta ljudima ovde je što njegova arogancija prestaje da ide u korak sa rezultatima, a igra je sve lošija, i to u seriji, plus što smo pročitani. Mi nismo ekipa za vrh ali se vrlo dobro sećamo da smo pre par godina igrali egal sa Portugalijom, opušteno igrali sa Norveškom i Irskom, plus dobri mečevi u LN, pa ne može da se lako proguta patnja protiv Bugarske i CG i nemoć protiv Mađarske, što se nastavlja na onu šaradu sa SP. Ako se neke greške ponavljaju stalno, a mi ovde nismo slepi, koliko god da Piksi zvuči kao vođa mu, jasno je otkud i pesimizam u postovima.

 

10 hours ago, dzoneee said:

Ја бих рекао да ми не волимо фудбал на начин који га воле Енглези, Немци, Шпанци па и многи други остали. Ми волимо победе и успехе. Ко не воли, тано је, али поред тога ови други наведени заиста воле фудбал као игру и то је у њиховој култури. Код нас то није на том нивоу и на такав начин. 

 

Ево само у овим квалификацијама колико је пуних стадиона било. Јерменија против Велса пун стадион, а шансе никакве да нпр. победом се боре за пролаз на ЕП. Али не само то него Грузија, Јерменија, Финска, Словенија, Румунија... земље које не важе традиоционално баш за неке велесиле у великој већини пуни стадиони. Холандија рецимо није оно што је била, али и даље пуни стадиони када играју. Па и Италија слично, мада се код њих деси када није посета баш на високом нивоу. 

 

Мислим да људи овде превише обраћају пажњу на тај политички фактор који се меша и који смета? Е сад не кажем да ли је то добро или лоше, само кажем да постоји. Не знам какво је стање у Јерменији, Румунији, Словачкој итд. али ако је слично очигледно да људи мање обраћају пажњу на тај ометајући фактор а више на сам фудбал него ми.

Apsloutno se ne slažem.

 

Fudbal ovde ima tradiciju i voljen je. Problem je u tome što su ljudi zgađeni decenijskim uništavanjem istog i stalnom prodajom magle, i na reprezentativnom i na klupskom nivou. Englezi, Španci i ostali sa tog nivoa imaju uređene države, saveze i lige, pa ne možeš da ih meriš sa ovim muljem ovde. Ove druge reprezentacije su svesne svog ograničenog kvaliteta pa se ljudi bore za svaki bod.

 

Kod nas, međutim, sve vreme gledamo haos u savezu, menadžerske igrice i nestručnost na svim nivoima, zbog čega ekipa uglavnom igra ispod svog potencijala i to nas boli. Ako ti npr. misliš da je ok da stalno primaš amaterske golove, dok te ubeđuju da ti nisi video to što si video, onda ne znam šta bih ti rekao. A to je samo delić svih problema, vrh brega.

Edited by Barkley#34
  • Like 3
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Molina23 said:

Dragan Džajić trenutno i ne zna da se zove Dragan Džajić i šta je predstavljao. Sutra da mu jave da je on u stvari Đuka Bizon i da nikad nije igrao fudbal, on bi to vrlo mirno prihvatio. Tužan kraj života. 

 

Da ne shvatiš pogrešno, nije mi ga preterano žao. Mislim, u pravu si za mentalno stanje čoveka, ali nije mi ga žao. Ni svih ovih šefovih partijskih ljudi, uključujući Piksija. A njega posebno ne podnosim jer se pokazuje kakav je čovek.

 

Kurčio se, dobio po nosu, pa se opet kurčio. Opet dobio po nosu. Prekjuče kenjao o Bugarima kao da su reprezentacija Maldiva. Dobio po nosu. Sad se opet kurči. Marš bre.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Piksi je bolesno sujetan covek. Drugar je jednom prilikom radio intervju sa njim. Rekao je Piksiju da ga Modric podseca na njega u nekim elementima igre, usput hvalivši Luku. Na to se Piksi bas brecnuo u smislu  ma kakvi, kakav Modric... Svaka cast Piksiju, ali Luka je mnogo veci igrac i neuporedivo je vise postigao. Nebo i zemlja.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

https://x.com/SerbFootyScout/status/1726428483885150596?s=20

 

Quote

We qualified for the Euro by beating #70 & 134 in the world. We couldn't beat #84. Meanwhile we have 37 players in the top 5 leagues, while all 4 other teams in our group together have 15.

 

Edited by СтелаРоса
nece da embeduje
  • Like 5
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, berti said:

Piksi je bolesno sujetan covek. Drugar je jednom prilikom radio intervju sa njim. Rekao je Piksiju da ga Modric podseca na njega u nekim elementima igre, usput hvalivši Luku. Na to se Piksi bas brecnuo u smislu  ma kakvi, kakav Modric... Svaka cast Piksiju, ali Luka je mnogo veci igrac i neuporedivo je vise postigao. Nebo i zemlja.

 

Po talentu je Piksi možda i bolji ali to niko ne meri. Modrić je bog fudbala po karijeri.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, John Terry said:

 

Po talentu je Piksi možda i bolji ali to niko ne meri. Modrić je bog fudbala po karijeri.

Apsolutno. Ono sto je radio protiv Milana je za antologiju. Vukao je onako skrnavi tim Zvezde skoro do eliminacije onakvog Milana.

Platio je cenu loseg izbora kluba kada je odlazio iz Zvezde. Kao recimo i Pančev. Plus povrede su ga osakatile.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, John Terry said:

Kurčio se, dobio po nosu, pa se opet kurčio. Opet dobio po nosu. Prekjuče kenjao o Bugarima kao da su reprezentacija Maldiva. Dobio po nosu. Sad se opet kurči. Marš bre.

On daje te kurcevite izjave jer misli da narod to voli. Mozda smo voleli pre dve godine dok je igra i licila na nesto, ali sad se 90% naroda gadi takvih izjava. Nego mi je neverovatno da on to ne moze da skonta i gura i dalje isto, ne izgleda mi kao glup covek, naprotiv. Stvarno je krajnje vreme da se malo unormali i pocne ponasati pristojno. One izjave i konferencije tokom SP su bile bas sramotne, kao da je konstantno bio pijan/nadrogiran.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ljudi su gutali Piksijeve izjave i upadali u euforiju zato što je bio osveženje u odnosu na prethodne selektore.

Nije pričao izlizane floskule i slično,nego je bio direktan šta nam je cilj.

Kod njega problem počinje na svetskom,koji i dalje traje,taktički smo loši,a Piksi nikako da prihvati krivicu,nego nastavlja sa zapaljivim izjavama.

Plus,stručni štab je pretanak,ne znam koliko znaju o taktici Bratislav Živković i Djorović.

Ono što mu se ne može osporiti,da je najuspešniji selektor od raspada države.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Bugl Khan said:

Meni je onaj vaš sa štapom ispred velikog ekrana vrh. Ako ništa. nije došao sjedit i bacat floskule sat vremena, spremit pare i doma. Kod ovog se baš vidi da uživa u tome što radi. Želi pojasniti, entuzijazam pršti iz njega... Sad, kad je po "novim" pravilima penal, a kad nije, ne znaju ni igrači, a ni treneri... Ali ovo ostalo lik se baš trudi.

 

Koliko da ostane upisano, Dejan Nedić je, pored toga što je bio međunarodni fudbalski sudija, diplomirao na Ekonomskom fakultetu, profesor je u srednjoj ekonomskoj školi (Druga ekonomska na Vračaru) i preko 15 godina je direktor iste. Takođe je i tekstopisac i kompozitor, pesme mu se izvode na "Beogradskom proleću" i sličnim festivalima.

  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, СтелаРоса said:

On daje te kurcevite izjave jer misli da narod to voli. Mozda smo voleli pre dve godine dok je igra i licila na nesto, ali sad se 90% naroda gadi takvih izjava. Nego mi je neverovatno da on to ne moze da skonta i gura i dalje isto, ne izgleda mi kao glup covek, naprotiv. Stvarno je krajnje vreme da se malo unormali i pocne ponasati pristojno. One izjave i konferencije tokom SP su bile bas sramotne, kao da je konstantno bio pijan/nadrogiran.

Narod je gutao te izjave jer je Piksi imao rezlutate i neku igru.A sad su rezultati malo presusili(nemojte reci samo da je plasman na EP pored Bugarske i Crne gore uspeh epskih razmera) a igra nam je nikakva i iste greske se ponavljaju. Mi smo juce primili gol kao sto smo ga primili protiv Kameruna! A kad je Kamerun bio.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, СтелаРоса said:

Ово значи да имамо боље, способније менаџере :classic_biggrin:

 

Боље имати као Мађари Шалаја у Фрајбургу који је битан играч и који игра, него Грујића у Порту који одигра утакмицу сваког трећег месеца. На пример.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Barkley#34 said:

Apsloutno se ne slažem.

 

Fudbal ovde ima tradiciju i voljen je. Problem je u tome što su ljudi zgađeni decenijskim uništavanjem istog i stalnom prodajom magle, i na reprezentativnom i na klupskom nivou. Englezi, Španci i ostali sa tog nivoa imaju uređene države, saveze i lige, pa ne možeš da ih meriš sa ovim muljem ovde. Ove druge reprezentacije su svesne svog ograničenog kvaliteta pa se ljudi bore za svaki bod.

 

Kod nas, međutim, sve vreme gledamo haos u savezu, menadžerske igrice i nestručnost na svim nivoima, zbog čega ekipa uglavnom igra ispod svog potencijala i to nas boli. Ako ti npr. misliš da je ok da stalno primaš amaterske golove, dok te ubeđuju da ti nisi video to što si video, onda ne znam šta bih ti rekao. A to je samo delić svih problema, vrh brega.

Ја се слажем са овим, зато сам и поменуо ту могућност. 

 

Наравно да јесте и то разлог, само кажем не знам да ли је код неких других исто таква ситуација на релацији навијачи - репрезентација и да ли има и у којој мери код неких других (наравно да не мислим ту на стање у топ 5 лига) таквих неких брљотина и игрица или смо ми заиста у врху корумпираних држава у Европи и са таквим стањем јепросто немогуће да ти фудбал буде изузет од тога.

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, dzoneee said:

Ово значи да имамо боље, способније менаџере :classic_biggrin:

 

Боље имати као Мађари Шалаја у Фрајбургу који је битан играч и који игра, него Грујића у Порту који одигра утакмицу сваког трећег месеца. На пример.

Grujic retko da igra i u reprezentaciji. Mi imamo igrace koji su standardni u Fiorentini, Salzburgu, Verderu, Sevilji, Juventusu, Feneru. Mitrovic i SMS su otisli u SA, ali su do skoro bili medju najboljim igracima Fulama i Lacija. Jos na klupi imamo igrace koji standardno igraju u Zenitu, Udinezeu, Hetafeu, itd... Nije to top kvalitet naravno, mi u ovom momentu nemamo top igraca, ali nije ni da su nam fudbaleri tolika boranija. Ipak su ovo ozbiljni klubovi i ozbiljnije lige gde igraju utakmice bar jednom nedeljno. Sa ovim sastavom mozemo i moramo bar tri puta bolje da igramo, sto verovatno opet ne bi bilo dovoljno da se suprotstavimo najjacim reprezentacijama, ali to nije opravdanje za to sto smo toliko daleko od maksimuma.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...