Nicklord Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 8 minutes ago, JPM said: Baci mi molim te linkove na upise koji sadrže ove prve tri stavke, ako te ne mrzi. Za ovo četvrto se slažem da je predug ban. Naravno: - Transfobija - ban dobijen 2023. godine, bukvalno isti post okačen 2025. godine, gde je očigledno da mišljenje nije promenjeno. Imaš i još 10 postova na trans temi direktno posle toga - Branjenje i relativizacija seksualnog napada sa presudom za istu - post - Nazivanje forumaša ruljom - post Edited 10 hours ago by Nicklord 1
Eddard Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 18 hours ago, fancy said: 👇 Dakle, reći da je Moderacija kao SNS, a fancy kao Vučić je dozvoljeno? Mislim, ja se ne vređam na to Anđino kao rulja, ne znam ni što se ostali vređaju, kad jesmo napali Moderaciju kao rulja, samo rulja sa argumentima 😁, ali opet, druže, objašnjenje ti je kao debilno. 1
JPM Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 11 minutes ago, Nicklord said: Naravno: - Transfobija - ban dobijen 2023. godine, bukvalno isti post okačen 2025. godine, gde je očigledno da mišljenje nije promenjeno. Imaš i još 10 postova na trans temi direktno posle toga - Branjenje i relativizacija seksualnog napada sa presudom za istu - post - Nazivanje forumaša ruljom - post Hvala, bacio sam pogled pa sam se malo apdejtovao. Ne znam šta bih rekao, zaista, nisam relevantan da presuđujem, hteo sam samo da pitam nešto, čisto kao razjašnjenje definicije. Da li je u teoriji moguće iskazati stav po nekom pitanju da to nešto nije normalno a da sebe odmah ne staviš u izlog za etiketiranje da si fobičan po tom pitanju? Generalno pitanje, za sve segmente života. Odnosno, da pojednostavim, da li misliš da je moguće imati stav po nekom pitanju a ne biti etiketiran?
Mina D. Harker Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 minute ago, Eddard said: Dakle, reći da je Moderacija kao SNS, a fancy kao Vučić je dozvoljeno? Khm. My thoughts exactly. Što se rulje tiče, u demokratskim društvima je pozivanje na odgovornost predstavnika vlasti i postavljanje pitanja od važnosti za funkcionisanje društva sasvim normalna pojava, očekivala bih da oni koji u takvim društvima žive ovo razumiju, a ne da uzbunjene forumaše nazivaju ruljom. Princip o vrijeđanju iz forumskog pravilnika treba da bude isti za sve. Princip o dužini banova za konkretne prekršaje takođe. Ali bojim se da je, kako stvari stoje, sve to vrlo arbitrarno i rastegljivo.
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 11 minutes ago, Eddard said: Mislim, ja se ne vređam na to Anđino kao rulja, ne znam ni što se ostali vređaju, Ni ja se ne vređam, a prilično sam sigurna da se niko nije uvredio na to. Problem je što smo praktično dobili video edukaciju na temu internet komunikacije, a onda se ovakvo obraćanje drugima, na tom istom internetu, opravdava (vrlo nevešto, if I might add).
JPM Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Ni ja se ne vređam, a prilično sam sigurna da se niko nije uvredio na to. Problem je što smo praktično dobili video edukaciju na temu internet komunikacije, a onda se ovakvo obraćanje drugima, na tom istom internetu, opravdava (vrlo nevešto, if I might add). Stvar percepcije. Sećaš se da smo pre nekoliko dana pričali o tome kakav vid komunikacije ko smatra uvredljivim. Ja recimo smatram za izuzetno nekorektno kada se neko na tvoj upis, koji je očigledno ozbiljnog karaktera nadoveže smajlijem i komentarom "slatko sam se nasmejao na tvoj upis". Mislim da si ti napisala da to ne smatraš uvredljivim tonom. Ja to smatram jako snishodljivim obraćanjem kolegi forumašu, i naravno nebitno je da li se neko uvredio ili ne, svi mi treba da vodimo računa kako se obraćamo nekome. Ne zbog tog nekog, već jednostavno zbog očuvanja higijene ovog mesta. Mislim ovo je mala digresija ali si me navela na to ovim delom o edukaciji o ponašanju.
Nicklord Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, Eddard said: Dakle, reći da je Moderacija kao SNS, a fancy kao Vučić je dozvoljeno? Mislim, ja se ne vređam na to Anđino kao rulja, ne znam ni što se ostali vređaju, kad jesmo napali Moderaciju kao rulja, samo rulja sa argumentima 😁, ali opet, druže, objašnjenje ti je kao debilno. Inače ovo je post za koji je dobijeno 30 dana bana. Izgleda tad ne važi to pravilo 😄 "Ovo ometanje rada moderacije je džoker isto kao i pokušaj rušenja ustavnog poretka u svakoj drugoj prijavi ili istrazi koje vodi VJT." 1
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago @JPM, percepcija je deo koji osobi koja prima poruku pomaže da se odluči (uslovno rečeno, iako često nema svesnog procesa odluke) kako će reagovati. To je onaj momenat gde neko može najstrašnije da me izvređa i da to ne primim k srcu. S druge strane, postoje komunikacioni markeri koji neku komunikaciju definišu kao pasivnu, agresivnu, pasivno-agresivnu ili asertivnu, bez obzira na našu individualnu percepciju i "osetljivost". Ovo je najgrublja podela, a samo poslednji način komunikacije je zapravo poželjan. Btw, upravo mi je palo na pamet da nešto proverim. Podstakao me Eddard pitanjem da li je dozvoljeno reći moderacija je kao SNS, iako kapiram da je bilo retoričko. On 1/1/2024 at 2:17 PM, DameTime said: Moderacija izbegava komunikaciju sa forumašima skoro kao što Prvorođeni izbegava sučeljavanje sa opozicijom. On 10/7/2025 at 7:26 AM, Div said: Ovo ometanje rada moderacije je džoker isto kao i pokušaj rušenja ustavnog poretka u svakoj drugoj prijavi ili istrazi koje vodi VJT. Pa, nije dozvoljeno. Tako da ni Fensijevo obrazloženje ne stoji.
Recommended Posts