Nek grmi jako Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 1 hour ago, robespierre said: Ovoj analizi samo fali poređenje Putina sa Hitlerom, pa da metodom silogizma dođemo do toga da je Tramp zapravo Hitler. Međutim, koristeći istovetnu aristotelovsku logiku, možemo zaključiti da kada su svi - sve, onda je niko - ništa. U realnosti Putin je po modusu operandi najbliži Hruščovu koji je podigao Berlinski zid, instalirao raketne sisteme na Kubu i tenkovima ušao u Budimpeštu kada su Mađari pokušali da se otrgnu iz sovjetske sfere uticaja i odu tamo gde tradicionalno i pripadaju - na zapad - upravo ono što se dešava u Ukrajini danas. Istovremeno, predsednik Amerike je Dvajt Azenhauer koji vrši puč u Iranu zbog međunarodnog pravnog poretka i svetskog mira zbog toga što je Mosadik nacionalizovao naftu, za račun United Fruit Company vrši državni udar u Gvatemali i podržava razne belosvetske diktatore i bliskoistočne autoritarne monarhije radi suprotstavljanja SSSR-u. Pisao sam upravo na ovom topiku, možda u prepisci sa vama ili sa nekim drugim forumašem sa kojim razmenjujem skromne redove, da neće proći dugo vremena do momenta kada će Putin, koji je pobio, obogaljio i proterao milione Ukrajinaca, biti isti kao Tramp koji nije pobio, proterao i obogaljio milione Ukrajinaca. Pa čak i bolji od Trampa, jer Putin barem nije pedofil, a nije valjda baš ni toliki autoritarac za razliku od Trampa kome pas mater... A to za ubijene, obogaljene i proterane Ukrajince ionako nema veze kada treba namazati nekoga fiziološkom susptancom neprijatnog mirisa, ispaliti nekoliko parola i poentirati čak i kad je poenta besmislena, pa zato ukrajinske žrtve u tom kontekstu mogu nominalno biti i gurnute pod kognitivni tepih. Ponekad me hvata neka jeza kada se suočim sa istinama iz vlastitih predviđanja... Sa druge strane pak kažem sebi: nisi jedinstven u tome, jer to što ti vidiš, vide i mnogi drugi... Samo neće da kažu ili napišu. ps I da, pominjanje silogizma i Aristotela u ovom kontekstu vas čini fašistom, hteli vi to ili ne. Jer oni koji na taj način postavljaju ogledalo ispred drugih, jednostavno budu nazvani fašistima u nedostatku argumentacija, jer fašizam prerasta u sve ono što im se ne dopada. Zato i volim da vas čitam i zato postajete moj, uslovno rečeno, omiljeni fašista kao postavljač mnogobrojnih ogledala na ovom mestu, i kada se slažem sa vama i kada to nije slučaj. Velite: Kada su svi - sve, onda je niko - ništa... Imate moj skromni naklon. Edited 1 hour ago by Nek grmi jako
nemanjaol Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ispostavilo se da je onaj dedica Azijat koga ste mozda videli zapravo drzavljanin. A evo i izjava sefa policije jedne obalsti u okviru Minesote. Kaze covek lepo, godinama smo saradjivali sa kolegama iz ICE-a najnoalnije, ali ovo sto sada rade nije u redu. Kaze da je veliki broj policajaca van duznosti presretan na ulici i da su im trazena dokumenta. U jednom konkretnom slucaju koji je opisivao, ICE agenti su odmah posto su prisli zeni izvukli pistolje i izbili su joj telefon iz ruke. Ovi pustupci su uzasno nepopularni, cak i medju republikancima opada podrska za nacin na koji Tramp sprovodi imigracionu politiku, iako je jos uvek iznad 50%. Vojno preuzimanje Grenlanda stoji jos gore. Ne kapiram koji je end game ako nastave da eskaliraju na svim frontovima
MeanMachine Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago (edited) 51 minutes ago, nemanjaol said: Ispostavilo se da je onaj dedica Azijat koga ste mozda videli zapravo drzavljanin. A evo i izjava sefa policije jedne obalsti u okviru Minesote. Kaze covek lepo, godinama smo saradjivali sa kolegama iz ICE-a najnoalnije, ali ovo sto sada rade nije u redu. Kaze da je veliki broj policajaca van duznosti presretan na ulici i da su im trazena dokumenta. U jednom konkretnom slucaju koji je opisivao, ICE agenti su odmah posto su prisli zeni izvukli pistolje i izbili su joj telefon iz ruke. Ovi pustupci su uzasno nepopularni, cak i medju republikancima opada podrska za nacin na koji Tramp sprovodi imigracionu politiku, iako je jos uvek iznad 50%. Vojno preuzimanje Grenlanda stoji jos gore. Ne kapiram koji je end game ako nastave da eskaliraju na svim frontovima Nije dekica prvi koga više puta hapse. Ima još primera. Imaju izgleda neki bonus za hapšenje ako prebace kvotu a pri tome uopšte nije bitno da li ilegalac ili legalac ili državljanin. Bitno je da se ispuni kvota. Nije nemoguće da iceovci međusobno razmenjuju podatke koga mogu lako da hapse npr ovaj dekica, Azijat pametan, sigurno već vrti advokate. Šteta što će odštetu da plati i baby, mrd, đorđe i anđa, umesto samo anđa jer je njoj super ovo što ice radi... Edited 46 minutes ago by MeanMachine 1
djura.net Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago (edited) 1 hour ago, nemanjaol said: Ne kapiram koji je end game ako nastave da eskaliraju na svim frontovima Mislim da se nazire end game, samo sto mi to odbijamo da prihvatimo. Od dolaska na vlast 2016, Trump danonocno radi i na polarizaciji americkog drustva i stvaranja sukoba medju ljudima i u svojoj zemlji. Nikada veca polarizacija, ostro podeljeno drustvo, nesto sto je pre 2016. prakticno bilo vidljivo tek u tragovima Trump je dvostruko podcrtao i udario bold. Pitanje je do koje mere on moze vise da zateze podele i u zemlji i medju saveznicima a da ne dodje do 'velikog praska'. Jos 6. januara je bilo jasno dokle je on sposoban da ide, a to sto ga Bajdenova administracija nije strpala iza resetaka je i njihova najveca i kobna greska. Kao sto rece Kaja Kalas pre neki dan, divno vreme za Kinu i Rusiju, samo moze da im se smeska brk dok gledaju sta Trumo radi, da li jer je u njihovoj saci ili zato je jednostavno glup, videcemo nekad, verujem. Iran mu je, svakako, vec poslao zahvalnicu u vidu vise hiljada odsecenih glava ljudi koji su verovali njegovom pozivu da izadju na ulice i protestuju. Edited 39 minutes ago by djura.net 3
Nek grmi jako Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago (edited) 14 hours ago, Darko said: Logika, to jest, realnost nam isto kaže da se Danci neće buniti ako su to Ameri. Štaviše, sami Danci žele više prisustva američke vojske u Greenlandu - Amerika je smanjivala broj baza i vojnika od pada Berlinskog zida i kraja hladnog rata. To su činjenice. Jel Danci trenutno blokiraju Amerima da rade šta hoće u Greenlandu? Pitao bih i ja vas nešto, ako mi dozvolite kao i što ste vi pitali mene, naravno u domenu čiste hipotetike. Šta mislite, zašto Danci ne daju Grenland Trampu, rizikujući tako i sukob i evroatlantske veze, ako je Tramp ultimativno zlo i ako će svaki budući predsednik ionako vratiti Dancima Grenland? Lepo zadovolje ludaka i bace mu kosku, a teritorija će svakako biti vraćena jer samo sada i samo pod Trampom SAD imaju te aspiracije, zar ne? Mislim, nećemo valjda da dovedemo u pitanje da je samo Tramp omnipotentni zlikovac i činjenicu da bi SAD sigurno vratile Dancima sve što je njihovo nakon Trampovog političkog ili biološkog kraja?! Ili, da plastičnije formulišem: zamislite da sam ja slabiji komšija od vas, a da ste vi jaki komšija u našoj zajedničkoj stambenoj zgradi. I ja koristim zajedničke prostorije, nekakvu vešernicu, jer su mi komšije svojim potpisima dale to pravo. Ali onda dolazite vi, kao jači komšija od mene, i kažete mi: vidi, ili ćeš mi dati tu vešernicu, ili ću da te isevam šamarima. Ja odem i požalim se stanarima, a oni mi kažu: ma taj lik čeka ishod nekog suđenja i najverovatnije ide u mardelj, sad mu šatro daj te prostorije, dok ga ne zatvore, a posle ćemo ti ih mi - vratiti. I šta da radim? Da pustim da me isevate šamarima, ili da vam dam to dok ne odete u mardelj? Ili da ne verujem stanarima koji tvrde da ste baš vi jedino zlo koje hoće tu vešernicu, jer sam primetio da je merka i neki lik sa drugog sprata, iz stana 13? Edited just now by Nek grmi jako
Recommended Posts