Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Upravo sam videla EO - ipak je samo za plastic straws 😀 precenila sam da ide na sve single use plastics. To ce verovatno doci kasnije. Forbes radi odlican posao da daje unedited snimke u zadnje vreme. 

Kad pogresim, ja priznajem. Iako su I slamcice popularne i nose dosta para.

19-year-old Musk surrogate takes on roles at State Department and DHS

Mladjani 'big balls' haker koji voli da prodaje unutrasnje informacije je visi savetnik za spoljnu politiku i imigraciju :classic_unsure:

Izes mi sve ako nam Kendrik nije juce rekao nastupom da smo u igrici a mi ga bas nismo ozbiljno shvatili

attachment-kendrick-lamar-super-bowl-gam

Dizjavim još nešto na temu široke podrške javnosti, evo im da široko podrže to što zahvaljujući mudrom djelovanju dnevne doze krediti neće postati jeftiniji: 

Feb 11 (Reuters) - Faced with the threat of rising inflation, the U.S. Federal Reserve will wait until next quarter before cutting rates again, according to a majority of economists in a Reuters poll who previously expected a March cut.

Economists have raised their inflation forecasts since U.S. President Donald Trump was elected, based on concerns his policies, particularly on tariffs, could re-ignite price pressures in the economy.

Cijenim da nam sledi jedan inflatorni ciklus sa klasičnoekonomskim odgovorom dizanja osnovne kamatne stope blizu double digit teritorije, rezultirajućim gubitkom nekoliko miliona radnih mjesta, rastom nezaposlenosti na oko 10% i klasičnoekonomskim adjustmentmentom kroz pad realnih (moguće i nominlnih) plata, tojes' svime što su radili ajatolasi neoklasične ekonomije Volcker i Greenspan.

Not-so-conspiracy-theory bonus: kome ide u prilog kada kamatne stope rastu dok realne, a možda i nominalne, plate padaju, i zašto to nije prosječni bijeli nesamčkolovač koji širokopodržava dnevnu dozu? 😁

• Like 1

Nevolja je u tome sto ce sve to da eksplodira negde pred kraj mandata naranzastog, e onda ce neki novi Obama da pegla situaciju i da bude “zli demokrata” i taman kada nekako isplivaju pojavice se novi stabilni koji ce da njake kako je ekonomija u penis-u 

Edited by Dzoni_m
  • Like 4
  • Thanks 1

6 hours ago, Angelia said:

Ali gde ima uticaja su nacionalni parkovi a Ameri vole svoje nacionalne parkove, I provode dosta vremena u njima, gde je upotreba plasticnih proizvoda prakticna. 

:classic_laugh:

Ovo čitam kao Amere mrzi da vode računa o okolini, pa im preCednik vraća priliku da seju plastiku. Baš natežeš "argument" da opravdaš ova Trumpova ludila, svaka čast.

• Like 2
  • Thanks 1

Mnogi Srbi isto tako vole svoje reke, zgodne su da se u njih gurne stari automobil, neupotrebljivi smederevac ili neko đubre koje će voda da odnese do onog naselja nizvodno (koje ionako mrzimo).

Ovo za podršku javnosti, meni taj deo nije sporan. Bolje je kada je mera popularna nego kad nije, ceteris paribus što kažu. Ne smeta mi kad je mera populistička, nego kad je štetna.

• Like 2

Angelia:

"Nesto se mi ne razumemo ovde izgleda. Ne pricam ja o pomoci. Jedna od glavnih stvari koja je bila bitna glasacima je ekonomija I cena zivota. Zamena single use plastics kosta, biznise I potrosace, izmedju ostalog znaci I gubljenje poslova u proizvodnji istih. Sa druge strane fosilna goriva se koriste vise u proizvodnji plastike. Tako da bukvalno ima da usreci naftase, biznise I potrosace. Za njega win-win, a naftasi mogu za uzvrat da mu pomognu da spusti cene goriva. Sa druge strane to je napad na Green New Deal.

Naravno, ovo pod predpostavkom da su slamcice simbol, a ne rezultat. 

BTW jedna stvar koju ne razumete izgleda, vecina stvari koje je Tramp izabrao da se bavi, imaju siroku podrsku javnosti. Ukljucujuci slamcice. I inace, ovo se odnosi na federalnu teritoriju. On drzavama koje sprovode takve stvari, ili lokalnim upravama ne moze to da naredi. 

Ali gde ima uticaja su nacionalni parkovi a Ameri vole svoje nacionalne parkove, I provode dosta vremena u njima, gde je upotreba plasticnih proizvoda prakticna."

"Kad pogresim, ja priznajem. Iako su I slamcice popularne i nose dosta para."

Joj, sto volim ovu logiku, posle mene potop i vazno je samo da se donese puno para.

Vole svoje nacionalne parkove, al` vole i plasticne slamcice i plasticne proizvode koje u njima upotrebljavaju, a onda na kraju dana skupe te plasticne proizvode, u plasticne kese i odnesu tamo gde ih narednih par stotina godina niko nece videti.

Samo jednom se zivi, ko jebe okolinu i buduce generacije.

Osim toga moze se snimiti jos par Erin Brockovich filmova (baziranih na stvarnim dogadjajima).

I vuk sit i ovce na broju.

• Like 3

1 hour ago, Smrtokapa said:

Ovo za podršku javnosti, meni taj deo nije sporan. Bolje je kada je mera popularna nego kad nije, ceteris paribus što kažu. Ne smeta mi kad je mera populistička, nego kad je štetna.

Samo mali osvrt: nije svaka popularna mjera populistička, ali je svaka mjera kojom se podilazi želji da se na tuđi račun (u ovom konkretnom slučaju na račun budućih generacija) ugodi sopstvenoj guzici populistička.

• Like 2
  • Thanks 1

11 hours ago, Angelia said:

Nesto se mi ne razumemo ovde izgleda. Ne pricam ja o pomoci. Jedna od glavnih stvari koja je bila bitna glasacima je ekonomija I cena zivota. Zamena single use plastics kosta, biznise I potrosace, izmedju ostalog znaci I gubljenje poslova u proizvodnji istih. Sa druge strane fosilna goriva se koriste vise u proizvodnji plastike. Tako da bukvalno ima da usreci naftase, biznise I potrosace. Za njega win-win, a naftasi mogu za uzvrat da mu pomognu da spusti cene goriva. Sa druge strane to je napad na Green New Deal.

Naravno, ovo pod predpostavkom da su slamcice simbol, a ne rezultat. 

BTW jedna stvar koju ne razumete izgleda, vecina stvari koje je Tramp izabrao da se bavi, imaju siroku podrsku javnosti. Ukljucujuci slamcice. I inace, ovo se odnosi na federalnu teritoriju. On drzavama koje sprovode takve stvari, ili lokalnim upravama ne moze to da naredi. 

Ali gde ima uticaja su nacionalni parkovi a Ameri vole svoje nacionalne parkove, I provode dosta vremena u njima, gde je upotreba plasticnih proizvoda prakticna. 

Jedno je kada se nekome nešto sviđa, a nešto sasvim drugo kada se nekome nešto - ne sviđa.

Recimo, vama može mnogo da se sviđa nešto što neko ovde piše, a da to nema veze sa činjenicom da vam se, recimo, stavovi moje malenkosti uopšte ne sviđaju... Kao što vam je neki film dobar, a neki vam uopšte ne valja... Ili kao što vam je neki automobil lep, a neki vam se ne dopada...

Tako je jedna stvar to što su neki potezi Trampa većinski ocenjeni kao dobri, a sasvim druga to što je  podrška Demokratskoj stranci pala na 31 odsto, što je najniže otkad se meri podrška na taj način. I što bi, ako se nešto ne promeni do midtermsa, dovelo do toga da republikanci tako iskrive demokrate na glasanju da ih ni najrođeniji ne mogu prepoznati.

Neko smatra da je pad podrške u korelaciji sa voljom demokrata da brane vlastite nepopularne poteze, što se verovatno može uzeti kao neka od tačaka za polemiku:

Moje skromno mišljenje je da jedno ipak ne povlači drugo, ili barem ne u tolikoj meri da će neki Trampov potez toliko ojaditi reputaciju demokrata...

Pad poverenja u Demokratsku stranku je, zapravo, mnogo dugoročniji proces od podrške nekim Trampovim delima... Taj pad se odvija već godinama unazad, malo po malo, a rekordno nizak nivo poverenja je više eksplanatorna tačka nego produkt Trampovih direktnih postupaka.

Edited by Nek grmi jako