Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

I hajde da razbijemo jos jednu iluziju - pohadjanje i zavrsavanje koledza je bitno ne zbog elitizma ili diplome pa cak ni radi formalnog obrazovanja nego prvenstveno zbog izlozenosti i interakcije sa drugacijim idejama, ljudima, kulturama i privikavanju na to da postoje i nesto van mocvara Lujsijane i van "home education" okruzenja iz jedne ili eventualno dvije knjige... Onaj ko nekada vidi trans osobu na univerzitetu ili gradu pored univerziteta, zna da ga taj nece ubjedjivati da promijeni pol, niti ga ganjati sa makazama. Vec sam pominjao - decenijama zivim u centru kanadske LGBT zajednice - na ili tik uz vankuverski West End i znam da nikada ni ja, ni moja porodica nismo dozivjeli ni najmanju neprijatnost, niti bilo kakav oblik propagande koji bi bio neprimjeren. Jednom mjesecno u glavnoj biblioteci postoji drag story time i traje pola sata, ako si u biblioteci i tokom tog vremena neces ni znati da se dogadja, jer je u odvojenoj prostoriji u kojoj 29 ostalih dana u mjesecu price citaju ljudi koji nisu ni trans niti su obuceni kao drag queens. Onaj ko hoce - povede dijete da cuje pricu, onaj ko nece - ide drugi dan ili ne ide nikako... 

Evo i ispravka: vise nema drag story time u glavnoj biblioteci - sada je to u nekoj drugoj na podrucju grada. Dakle jedan termin mjesecno u jednoj od 60-70 bibiloteka na podrucju grada. Da nema protesta - niko, ali bas niko, osim onih koji sa ciljem traze taj dogadjaj ne bi ni znao da postoji... 

Edited by ters
  • Like 4

39 minutes ago, Smrtokapa said:

Cenim da ne treba zanemariti ni sledeći fenomen, koji nikako ne važi isključivo za hispano muškarce u SAD:

dcyI2iQ.jpeg

A posle se desi ovako nesto.

Trump supporter regrets vote after undocumented husband is deported

Helen Beristain thought President Trump would deport only the criminals and troublemakers.

Then her husband was arrested by Immigration and Customs Enforcement officials despite his clean record, making her wish she hadn’t voted in the presidential election at all.

For the past two months, Beristain and a cadre of pro bono immigration attorneys has fought to keep her husband, Roberto Beristain — the father of three American children and owner of a successful restaurant, Eddie’s Steak Shed in Granger, Ind. —  in the United States.

Late Tuesday night, that effort failed when Beristain was deported to Mexico, the country he left in 1998, according to a statement released by his legal team. ICE officials also confirmed that officers turned Beristain over to “Mexican authorities at the Paso Del Norte Port of Entry in El Paso, Texas” on April 4.

...

• Like 1
  • Tuzno 1

30 minutes ago, Darko said:

I world peace. 

Pa ljudi ocito kupuju tu "world peace" pricu koju im je obecao jedan od kandidata na izborima. I to za 24 sata.

Istina nije pricao o cijeni tog mira i koliko ukrajinskih zivota ce to kostati...

27 minutes ago, Smrtokapa said:

I world peace, zašto da ne. Mada možemo redom, prvo ove stvari koje je lakše omogućiti i za koje već ima primera da mogu da funkcionišu.

P.S. Izvinite što protivrečim bezgrešnom Mesiji Fridmanu koji je pre za rešavanje problema charity-em iliti lečenje dece sms porukama. 🙃

A gde je to Friedman rekao i ko kaže da je neki mesija ili slično? Takođe, ni ja se ne slažem sa svim njegovim predlozima ali razumem suštinu onoga što hoće da kaže. Eh, da sam samo bio upoznat sa radom dotičnim pre kovida, sada bi bukvalno mogao da razmišljam o penziji.

Lako je mazati ljude govnima, malo je teže saslušati ono što govore i pokušati ih razumeti. 

4 minutes ago, ters said:

Pa ljudi ocito kupuju tu "world peace" pricu koju im je obecao jedan od kandidata na izborima. I to za 24 sata.

Istina nije pricao o cijeni tog mira i koliko ukrajinskih zivota ce to kostati...

Ne znam zašto menjaš temu. Ja sam pričao o pravu glasa "ne-edukovanih", a ti si upao na moj odgovor Beonegru i počeo da pričaš o socijali itd. Samo ti prvi deo posta ima neke veze sa glasanjem.

Bilo kako bilo, glavna poenta moga pisanja je bila da levica ne razume svoje glasače. Lako je kriviti druge za neuspeh. Malo je teže pogledati se u ogledalo, razumeti druge, i promeniti ideologiju/taktiku.

Za one koji pisu "koliko pratim," "nisam video/la da..." i slicno (a iz postova se moze pomisliti da im se obavestenost svodi na pola sata dnevnog gledanja Fox News), evo malo dodatnih informacija koje Fox sigurno nece objaviti.

Vise stranica unazad, neko je napisao/la da Tulsi Gabbard izgleda pametno i sposobno.

No, ima i ovo:

What to know about Tulsi Gabbard: From Bernie backer to Trump intel nominee

mali deo clanka:

...............

Russia stance 

Gabbard has a history of elevating false claims and Russian narratives that have alarmed figures on both sides of the aisle, which are likely to be highlighted during her confirmation process.

In 2022, she walked back an earlier video in which she expressed alarm over “U.S.-funded biolabs” in Ukraine she feared could spread “deadly pathogens,” later saying she was “not convinced” there were biological weapons being developed in the country.

The State Department at the time noted the Kremlin was pushing “outright lies that the United States and Ukraine are conducting chemical and biological weapons activities in Ukraine.”

That prompted a dust up with Sen. Mitt Romney (R-Utah), who accused her of “parroting Russian propaganda” and that her “treasonous lies may well cost lives.”

In 2022, she also faulted the Biden administration for failing to address Russian concerns as it invaded Ukraine.

“This war and suffering could have easily been avoided if Biden Admin/NATO had simply acknowledged Russia’s legitimate security concerns regarding Ukraine’s becoming a member of NATO, which would mean US/NATO forces right on Russia’s border,” she wrote on social platform X at the time.

In a 2019 interview, Clinton underscored Russian media support surrounding Gabbard and called her a “favorite of the Russians.”

Syria visit

Gabbard also prompted backlash when news broke of a 2017 trip to visit Syrian leader Bashar al-Assad, who was accused of using chemical weapons on his own citizens during the country’s civil war. 

Gabbard framed the meeting with the Russian ally as an effort to expedite bringing peace to the region.

“I think we should be ready to meet with anyone if there’s a chance it can help bring about an end to this war, which is causing the Syrian people so much suffering,” she said at the time.

The meeting triggered outrage among her fellow members of Congress.

“An elected official, a representative of the United States, went on a secret trip to meet with the brutal dictator who had murdered nearly half a million of his own people — it’s reprehensible and cannot be justified,” then-Rep. Adam Kinzinger (R-Ill.) said at the time.

During her 2020 presidential run, Gabbard declined to label Assad as a war criminal.

“Assad is not the enemy of the United States because Syria does not pose a direct threat to the United States,” she said on the campaign trail.

.................

koga zanima citav tekst, link je ovde: https://thehill.com/policy/national-security/4990621-tulsi-gabbard-trump-nomination/

Edited by zoran59
  • Like 1