Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/14/2024 in all areas

  1. To da nama trebaju neki klasni igrači i ne znam kakvi mamojebi je baš pojednostavljivanje cele situacije, nama pre svega treba ideja kakvu košarku želimo da igramo i kakvi su nam igrači potrebni za to, a ne nagomilavanje nekih zvučnih imena da izgledamo zajebano na papiru. Pre dve sezone smo imali neuporedivo jeftiniji i individualno znatno slabiji roster, pa bih rekao da smo igrali smisleniju i sveukupno bolju košarku. Znači trener da dobije slobodu da zajedno sa stručnim štabom izabare igrače u skladu sa svojom vizijom i košarkaškom filozofijom, a ne jeftini populizam, grejalice, šlemovi, bombe i ostala zamajavanja koja služe za ispunjavanje nečijih hirova i veštačko dizanje hajpa zarad prodaje sezonskih karata.
    35 points
  2. Poenta je da se ne ulazi u svaki prelazni rok sa idejom da se napravi crveno-bela sekcija košarkaške reprezentacije Srbije i da se okupe drugari iz 2014. i 2015. kao za proslavu 10 godina mature, nego da se sastavi najbolji mogući takmičarski sastav u skladu sa resursima kojima raspolažemo, a koji više uopšte nisu tako mali. Posebno jer je reprezentativna košarka svedena na dvonedeljni turnir koji se igra van sezone (plus oni nesrećni prozori gde često igraju trećepozivci), za koji su ovih dana pripreme izrazito kratke i gde se selekcija vrši po principu "to nam je što nam je, ovo su naši igrači koji su bili spremni da se odazovu" + reprezentacije koje se odluče da naturalizuju nekog igrača. Ne postoji nijedan razlog da takvu selekciju vršiš u klupskoj košarci i na taj način samog sebe limitiraš, nego lepo kažeš npr. 1. treba mi dinamični PG koji je više skorer i ima dobar šut, a nije operisan od plejmejkinga 2. visoki i timski orijentisani PG sa dobrom defanzivom koji će moći da igra i u paru sa ovim prvim 3. dvojka koja ima poene u rukama, može da kreira za sebe, a nije baš krater u odbrani 4. SF/PF koji ima dobre fizikalije, može da igra odbranu, može da pogodi otvorene šuteve u dobrim %, pomogne u skoku, možda se spusti leđima protiv lakših trojki 5. SF/SG koji će biti tu oko dva metra, koji će igrati većinu minuta koji ostanu iza prethodne dvojice i doneti fleksibilnost da možemo da igramo i sa višim i nižim petorkama, da ume od svega po malo 6. četvorka koja ima dobar šut za tri, a da nije potpuno jednodimenzionalna u napadu i kanta fizički i defanzivno 7. mobilna atletska petica koja može svičuje u odbrani, a da u napadu bude dobar finišer i lob meta, plus je ako nije loš sa bacanja, ili ako ume malo da iščita odbranu i doda slobodnom saigraču 8. još jedna petica koja može, a i ne mora da bude drugačija od prethodne, jer je legitimno imati i dve atletske petice E onda kada recimo odabereš tih 8 nosioca ni po babu ni po stričevima, nego po karakteristikama, kvalitetu i karakteru, onda dovodiš komplementarne role player-e u zavisnosti od toga šta proceniš da ti fali - može neki šuter specijalac koji će da bude off ball pretnja i za koga će se igrati akcije kada je na parketu, može neki limitirani 3&D igrač, može drvo od 215 cm da se porve sa EL grdosijama tog tipa, može streč petica... Pa ako na taj način možeš da sastaviš tim od 12 domaćih igrača (a ne možeš) - samo napred, ako je pak neophodno 12 stranaca (a nije neophodno) - opet samo napred.
    17 points
  3. Ау брате шта исписа ти, ја сам писао о Плавшићу кошаркашу, а не новинару.
    17 points
  4. Kada ovako napišeš onda moram da odgovorim... 🙂 Đurišić je interesantan - mlad, odlične fizikalije, nije operisan od ball handlinga, ima kamenjarske tendencije i povremeno diskutabilan decision making, al' ni u jednom ni u drugom nije izgubljen slučaj (posebno u šutu deluje da je napredovao), u odbrani je agresivan i ima predispozicije, al' mora još da popravi fokus od lopte i da bude konstantniji. Uz to mi se čini da je takmičar i da ima pozitivnu drskost, tako da sveukupno mi se sviđa kao prospekt. Opet, imajući u vidu koliko je tanak ovaj draft i da je imao dobru sezonu u Megi, ne bih uopšte bio iznenađen da bude draftovan i možda čak i odmah ode u NBA, jer Miško tako najviše voli. Takođe, ove projekcije u kojima ga mi dovodimo da nam bude treća dvojka/trojka su mi besmislene - ili bekap uloga i 15-20 minuta odmah, ili nemoj ni da ga dovodiš, a prilično sam siguran da i Miško tako razmišlja. Nije on Lazarević, a ni neki junior, dečko ima 20 godina, dobru sezonu iza sebe, važi za prospekta i fizički a rekao bih i mentalno je spreman. Plavšić mi se uopšte ne sviđa, deluje mi kao tipičan indeks korisnosti centar koji na ABA nivou finišira i skače, a u odbrani ne zna gde udara - niti ima tajming kao rim protector, niti ima fundamente i dobro pozicioniranje u piku, uz to ga prelako pomeraju na postu zbog visokog težišta i tankih nožica. Ne izgleda mi baš ni kao najoštrija olovka u pernici, na momente je divalj i neartikulusan, a nije ni toliko mlad - 26-27 godina... Generalno žali Bože visine i solidnog atleticizma, ja bih to ipak preskočio. Što se tiče Sterlinga Brauna, smatram da je bolji igrač nego što je to pokazao u raspaloj Albi, gde je previše igrao sa loptom i često morao da glumi go-to guy-a. On ima dosta dobar two-way kapacitet zahvaljujući sajzu, snazi, dugim rukama i mogućnosti da čuva više pozicija, a u napadu je dobar šuter (posebno iz mesta), ima nešto ball handlinga, solidan je situacioni dodavač i generalno pametan igrač. Mislim da u dobrom sistemu i sa adekvatnom ulogom može da bude vrlo zahvalan swingman koji igra u oba smera i radi od svega po malo. Al' isto tako mislim i da mora malo fizički da se zategne, jer mi deluje da cele sezone igra sa viškom kilograma (mada je on uvek bio chubby). Svakako bih voleo da ga vidim u nekoj ozbiljnijoj ekipi, posebno nakon sezone adaptacije na Evropu i EL.
    17 points
  5. Partizan je prošle sezone pokazao šta se može sa 6 udarnih igrača u igračkom i atletskom prajmu + par domaćih kao back up koji mogu da iznesu 10-15 minuta ali ne preko toga. Samo treba iskopirati model i stati iza stručnog štaba koji to želi da izgura. Uprkos popularnom mišljenju, Nedović je naš jedini domaći igrač koji ima kvalitet za bitnu ulogu i njemu ima smisla tražiti komplementarne parnjake a ne nadopunjavati polovnjake za do 10 minuta mogućnosti. Naravno, još bolje bi bilo kad bismo bili toliko moćni da nam Nedović igra neku Avramović mikrotalasnu ulogu pa ako ga krene super a ako ne igra 5 minuta. Ali to nije baš realno.
    13 points
  6. Pa ne ume ni sada ... 😄 Ali barem nekako daje golove ...
    11 points
  7. Ovaj tim je apsolutno po kvalitetu morao igrati plej-in. KKP nije uspeo da napravi dobar, funkcionalan finalni proizvod i za to su krivi svi, od trenera, preko igraca do tzv. uprave. Ne mislim da treba propovedati skidanje glava, ali sasvim sigurno nas nikud ne vodi ni denial i bezanje u imaginarijume u kojima su jedini krivci patriarch i Mirotic, a mi smo i pored svega odigrali fenomenalnu sezonu. Bicu iskren, za vreme ovog Zeljkovog mandata mi smo imali neki blok dobrih igara samo u onom kratkom periodu u drugoj polovini prosle sezone. Neki solidan kadrovski kontinuitet je ipak postojao, nemali broj igraca je vec 3 godine ovde. Da, izgubili smo letos Lessorta i Exuma, ali ostalo je 3/4 tima, pa nas to opet nije sprecavalo da izgledamo ove sezone na masi utakmica kao da smo se tek skupili na pripremama. Problem sa zalaganjem i pristupom o kome sam pisao dosta i dok su se pravili fini rezultati (a koji sa ovom ekipom postoji od prvog dana), ove sezone je samo doziveo kulminaciju. Na osnovu onoga sto smo odigrali, mi i jesmo 11. i to je prosta matematika. Zasto je doslo do toga, vaznije je pitanje. Mozemo mi pisati ovde koliko hocemo kako ne valjaju PJ, Ponitka, Tank, ali koliko igraca uopste ima u EL da su nesumnjivo bolja resenja (o dostupnosti da ne pricamo)... Daleko su ovi igraci od idealnog, ali su dovoljno dobri da se od njih neka pita ipak napravi. Prvi put kako postojimo mogli smo da dovedemo igrace u prajmu prema sopstvenim zeljama i preferencijama, uradili smo to i napravili rezultat prakticno u rangu onoga sto je Dule radio sa tinejdz ekipama.
    11 points
  8. Nemoj sada da odustaješ, biće sigurno do kraja dana još postova, greota da na neki ne repliciraš.
    9 points
  9. Da, to je baš slično, naročito koncepcijski. Koprivica u EL odigrao 6 utakmica sa 4.5 minuta prosečno, Tristan stigao krajem januara i odigrao 13 utakmica sa 6.5 minuta prosečno. Ko nam kriv što nismo odabrali dobre strance kao Partizan. Još svi u prajmu, mogu da igraju po 30 minuta... A verovatno su i mogli i više da ih plate, jer nisu bacali pare na 14. 15. i 16. igrača.
    9 points
  10. I to, ne bilo koji iran, već: SLOBODNI I SLOBODARSKI IRAN JE POKAZAO SVIMA! Još samo fali da se đoković ispiša u vimbldonski pehar i:
    9 points
  11. Odakle info da su Delije (ponovo) izričito protiv Kaline, tj. šta se desilo od juna 22. do sada, pa se stav promenio? Centarska linija Bolomboj, Plavšić, Luka je, po mom mišljenju, pristojna za EC i ubedljivo najlošija u EL. Tompkins u 35-oj, sa godinu bez košarke zbog povrede, ne može da bude startna četvorka nigde, a posebno u EL. To sve čak i ako se povampiri i pokaže da još ima baruta u njegovim rukama, u suprotnom - lagana penzija. Poštujem tvoje mišljenje, a ovo je vrv post sa kojim se ponajmanje slažem u poslednje vreme, tj. sve suprotno od onoga što bih ja hteo. Osim top igrača na 1 i 2:)
    9 points
  12. Uzgred, Šabaz u sezoni 2020/21 nije igrao košarku. 29 godina, da li povreda ili nešto privatno, al' propustio čovek celu sezonu u sred igračkog prajma. Onda je leta 2021. potpisao za Zenit, odigrao 2 utakmice VTB Superkupa, povredio se i prva procena je bila da će biti van terena 3-6 nedelja... Nije više zaigrao za njih, 28. februara ih napustio (nakon što je počeo rat u Ukrajini), a do kraja sezone nije otišao nigde drugde da igra košarku. Onda u novembru 2022. potpisuje za Meksiko siti Kapitanese koji igraju G-League (19 utakmica), da bi krajem januara prešao u Armani za koji je odigrao 12 utakmica u EL, 26 u italijanskom prvenstvu i 1 u Kupu. Tu polusezonu je realno pokidao i mi smo mu na osnovu toga dali ugovor od 2 miliona i namenili ulogu glavnog igrača... Tako da ovako kada se postave stvari to uopšte nije bila takva sigurica kakvom se predstavlja, zapravo je solidan rizik dati tolike pare igraču koji pre polusezone u Armaniju praktično 2 godine nije igrao košarku.
    8 points
  13. Malo prolazi ispod radara zbog diskusija oko Jokica bota i nezasluzenog MVPa (hehehe), Bogdana lepotana trojkasa, Vukcevia Grka itd. koliko potencijalno moze biti pojacanje za nasu ekipu razvoj Nikole Jovica u Majamiju. Mislim da ce postati ozbiljan stub ekipe ovog leta. Profil igraca kao stvoren za FIBA takmicenja.
    8 points
  14. Sone, ovaj tim je, sa svim svojim karakteristikama koje su kolege iznad opisale, bio konkurentan za prvih osam mesta u ligi, a posle je sve otvoreno. Sama činjenica da smo odigrali dosta egal mečeva govori u prilog tome, bez obzira na to šta smo od njih dobili a šta izgubili. Druga činjenica je to da smo imali 9-4 u jednom trenutku, što znači da smo u jednom periodu bili među ozbiljnijima u ligi. Niko nam to nije poklonio. Druga je priča to što je više timova bilo konkurentno za te pozicije, što je naš uspeh bio kratkog daha i što smo u totalu ispali "donji". Dakle, mislim da u odnosu na ovaj tim, takav kakav je, 16 pobeda u EL jeste neuspeh, svakako neispunjen je potencijal i bilo je individualnih podbačaja, ali sve to nije razlog za skidanje glava. Srećan sam što se nismo obrukali na poslednjem meču, ni po poseti ni po igri. Sezona je daleko od gotove i tako je treba tretirati.
    8 points
  15. Mitrović nije samo petica bez atletike, nego nema ni fizikalnost/čvrstinu, a ni sajz. Da je visok 213 cm, da ima 115 kg i raspon ruku 220 cm, to što nije atletičan ne bi bio toliki problem. Dakle, pravo pitanje je koliko u Evroligi ima petica od 206 cm, sa kratkim rukama, koje nisu izrazito snažne/fizikalne, a ni atletične... I uz to ne prave razliku u napadu. @Crni nije napisao bez šuta za 3 poena, nego bez šuta. Mitrović ne šutira ni sa poludistance, znači potpuno je bezopasan po koš van reketa. Mitrović ima negativan impact na našu igru, što je u timskom sportu mnogo važnije od njegove lične statistike, koja je takođe daleko od spektakularne. Bukvalno babe i žabe poređenje, gde je Šengelija broj 1 napadačka opcija u dobroj ekipi i najjači low post scorer u celom takmičenju, Da Silva i Ingles dugački, switchable/raznovrsni defanzivci, Braun najbolji defanzivac sa te pozicije u celom takmičenju i neverovatan hasler i borac. Šta je Mitrović od navedenog? Ništa. A naravno da je bolje biti kakva-takva pretnja u šutu nego igrač koji ni ne gleda na koš kada je van reketa. Šut za tri jeste u par najvažnijih aspekata igre kod četvorki, jer se moderna košarka dominantno bazira na pick and roll-u sa 4 out postavkom, radi što boljeg spejsinga. Dovoljno je gledati košarku u EL i videti na koji način igraju današnje četvorke, umesto pokušavati na silu isforsirati neki narativ traženjem retkih izuzetaka. A to što je Davidovac odigrao generalno kriminalnu sezonu, svakako ne čini Mitrovića dobrim rešenjem na toj poziciji. Peticu koja može da raširi dovodiš zbog pomenutog Šengelije oko koga možeš da gradiš napadačku igru i koji je sila na low postu, a ne zbog 1 Luke Mitrovića koji ne pravi apsolutno nikakvu razliku. Komplementarni igrači se biraju u odnosu na nosioce, a ne obrnuto... Bar bi tako trebalo da bude. I imao 0.27 pogođenih trojki po meču... Čovek koji je sila iz rola i vrhunski finišer oko koša da pravi spejsing Mitroviću, primer kako ne treba raditi. - ne treba nam petica sa šutem jer Mitrović nije kalibar igrača da se u odnosu njega biraju pojačanja. - nije korisniji za tim na 4 jer nam ubija spejsing u napadu, a na drugoj strani terena ne brani ni perimetar ni obruč. Takođe, ekipa igra bolje bez njega. - odbrana post up-a sa pozicije 4 je neuporedivo manje bitna od odbrane šuta, closeout situacija i weakside odbrane. - ofanzivni skokovi su posledica toga što se šunja oko koša i što imamo jedan od nagorih % šuta iz igre u takmičenju, mnogo bolje bi bilo da imamo četvorku koja će kvalitetnim šutem da omogući dobar spejsing, fluidniji napad i bolje % šuta iz igre, nego da pravi gužvu u reketu i diže sopstveni učinak skupljaći poneki otpadak. Konačni zaključak: Luka Mitrović je dobra petica za ABA ligu, za Evroligu nije dobra ni četvorka ni petica, te u svim projekcijama treba gledati kako da na tom nivou ima što manju minutažu i ulogu, jer što su njemu minutaža i uloga veće to gore po ekipu za koju igra.
    8 points
  16. Treba biti posten prema Sferopulosu. Covek je u mozda tri utakmice imao na raspolaganju kompletan tim. Sabaz ga je docekao bez zelje da igra, a nakon rokade Sabaz Top, Topic se povredio u cini mi se trecoj utakmici. Vrlo brzo je ostao i bez Tea, tj sa Jagom i Hangom kao plejevima. Da se ne zajebavamo, taj dvojac na pleju nije ni za EC. Hanga je pre krilo nego plej. U ono malo utakmica u kojima je mogao da racuna na kompletan tim, sasvim smo pristojno izgledali. Zeljka je razbio, pogotovo u prvoj pred nasim navijacima. Napravio mu je par specijala, na koje Zeljko nije nalazio resenje do samog kraja. Gilespi i Smart su upravo ono sto je on i rekao. Najbolji igraci koji su bili spremni da dodju. Dakle spremni da dodju. To sto je Oly ili Efes nekog doveo ne znaci da smo i mi to mogli. Ovde je bilo ljudi koji se razumeju, a koji su i pre pocetka sezone rekli da smo napravili Frankestajna od ekipe i da sve to nece izaci na dobro. Pritom verujem da nas menadzeri diljem Evrope znaju i znaju za sve nase brljotine. Pod nase mislim na Coviceve, jer jbg on nas vodi i predstavlja. Ne mislim da je Sfero mogao bolje, jer prosto od govana se pita ne pravi, a Covic mu je od sastojaka obezbedio samo testo i govna.
    7 points
  17. 74' secam se ludilo pravo, deda bio strastven navijac Pita Maravica. Ja Jezeras s druge strane, u to vreme koce strimovi, muka bila pratiti, deda danju spavao nocu vodio ovce na pasu, kad vuk dodje u obor, on prazan. Lepa vremena...
    7 points
  18. 7 points
  19. 100% mu ovako nešto prolazi kroz glavu 😂 https://streamable.com/5udc37
    7 points
  20. Meni se ovo svođenje računa prije kraja sezone uopšte ne sviđa, ali kad smo već krenuli u tom ritmu... Mišljenja sam da bi mi danas bili u Top8 (pa možda čak i Top6) samo da je ovo bila PJ-eva druga sezona u Evropi. 🙂 Kapirate da malo banalizujem stvari, ali ono što hoću da kažem jeste da je on bio taj faktor koji je mogao da pretegne na drugu stranu, a nažalost nije. I ne mislim ja da je on loš igrač, naprotiv, ne mislim ni da je kao prototip igrača promašen ljetos, naprotiv, jednostavno samo nije uspio da se na pravi način prilagodi i doprinese onoliko koliko nam je to bilo potrebno od njega. Naravno, ima i do toga što možda neke stvari gledamo kroz ružičaste naočari koje nam je Dante nabacio prošle godine, ali ipak je bilo objektivno očekivati da će uspjeti u određenoj mjeri da popuni te iste cipele. Previše mečeva gdje je sam sebe jednostavno isključivao iz utakmice faulovima, isto toliko mečeva gdje je igrao "pored" ekipe (kako je to @mipivi lijepo primijetio), i onaj jedan kratak period gdje je djelovalo da se konačno oslobodio i da sezona kreće u pravom smjeru (Pao, Monako, Žalgiris...). Jednostavno premalo, posebno u sezoni gdje je toliko mečeva bilo na jednu loptu (ukoliko niste brojali, mi smo 7 utakmica izgubili sa 5 ili manje poena razlike). Opet kažem, i dalje sam stava da je njegovo dovođenje imalo svoj rezon, školovan igrač, odlične fizikalije, odlična odbrana, mogućnost da pokrije više pozicija na obje strane, ali jednostavno nije uspio dovoljno brzo i dovoljno kvalitetno da se adaptira na skroz drugačiji sistem. Njemu je vjerovatno svaki onaj pokušaj čačkanja lopte na 10m od koša potencijalna ukradena ili nevažan faul u jednoj regular season utakmici, a nama posjed u koji može da stane cijela sezona. Suštinski, u opis njegove sezone staje i opis cijelog tima, bez ikakvog kontinuiteta, sa povremenim bljeskovima i mnogo češćim ispadima.
    7 points
  21. Zavrsis medju 3 najgore ekipe u EL, Mitrovic ti iz nuzde igrao na 4 iako nema nijedan jedini skill za cetvorku u modernoj kosarci i onda opet neko misli da je on ok opcija za backup 4 u nekom novom rosteru dogodine. Il godinu stariji Teo kao backup play iako je vec ove sezone bio povrijedjen dobar dio sezone. Fascinantno.
    7 points
  22. Kod nas su najveći problemi nepostojeći kontinuitet i nedovoljna uloga struke u klubu ... ostalo je manje bitno.
    6 points
  23. Nama i jeste osnovni problem selekcije sto dovodis nosioce i generalno vrsis selekciju kako Deda, Mitar, Lazarevic, Lazic, ranije Kuzmic, Dobric sutra taj Plavsic ne bi ostali bez minuta Covic je rekao kako se Dusko ogresio o Raduljicu 😆 sto nam govori da svako mora da ima minute, ako nema vec je u problemu sa upravom Aman jbt igras EL Uporno se tim gradi prema backup opcijama (domacoj osovini)
    6 points
  24. Plavšić kao ideja je jasan znak da se traži prostora da dobri dećko Luka ima i dalje svojih 15-20 minuta. Ko će da čuva gabaritnije centre kad Bolomboy ne može prosto fizički da isparira svojim sajzom a dobri dećko napuni pelene od takvih? Plavšić? Meni on deluje kao neki Papajanis za mnogo siromašne. Nisam neki fan Đurišića ali svestan da ideja o domaćoj osnovi neće izumreti treba i osvežiti malo tu osnovu likovima koji su fizički dobri a znaju nešto i sa loptom tako da može.
    6 points
  25. Ako stvarno ima istine u tome da Valensija traži da se plati 300 hiljada obeštećenja za Odželeja ne treba žaliti za takvog igrača. Trenutno je jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi. Može da pokrije dvije pozicije i da donese ozbiljan kvalitet u oba pravca. Sa njim i Kalinom bi to bio armirani beton na krilu, ali bojim se da ne ostane samo pusti san.
    6 points
  26. Mislim da ce ovo ovako da se zavrsi. Iran odgovorio da bi odgovorio, Izrael poobarao skoro sve, nothing to see here move on. Inace, ma koliko to zvucalo bezdusno, posto treceg svetskog rata nece biti u formi u kojoj se ocekuje, za nas Evropljane je od sustinske vaznosti da Ukrajina porazi Rusiju, a ostali ratovi su nebitni, ukljucujuci i ovaj. Za nas bi bilo izuzetno lose da situacija jos vise eskalira na BI.
    6 points
  27. Iz ugla rezultata, mozda je sezona neuspesna. Iz svih ostalih uglova, sezona je sjajna. Puna dvorana tokom svih utakmica, sjajna atmosfera, nekad se pobedi, nekad ne. Dosta dobrih utakmica, punili smo dvorane i na strani. Nije kliknulo kao prosle godine, Boze moj, ide se dalje.
    6 points
  28. Fripalestajneri i neutralci na društvenim mrežama u ekstazi "Saće Iran da pokaže zapadu..." 🤡
    6 points
  29. Dajemo vise golova u proseku nego kod Baraka, odbrana je mnogo stabilnija, sem derbija, gde smo prvi put posle vise godina stvarno dominirali, smo svaku utakmicu rutinski dobili. Nije ni Miloje sad nesto specijalno pokazao, ali je opet nebo i zemlja ako uporedimo kako je ekipa izgledala kod Baraka.
    5 points
  30. Што онда ипак значи да је проблем у томе што смо промашили Шабаза, Тобија, добили мање од очекиваног од Гедраитиса, а мањи проблем су Митровић, Давидовац итд
    5 points
  31. Mozes li mi vratit post, pokusavao da ga editujem i obrisem ga. Kad Zvezda dovede 5-6 glavnih igraca kao sto je Partizan onda mozes da trubis o Davidovcu i njegovim minutima. Kod njih Punter, Exum, Nunnelly, Leday, Lessort odigrali kao zmajevi a kod Zvezde gdje je Shabazz? Tobey? Rokas? Najbolji stranci Bolomboy ( planjran za 2 centra ) i Yago ( planiran za 3 pleja ). Malo je i do stranaca, ne samo domace osnove
    5 points
  32. Ako ćemo da se ugledamo na prošlosezonski Partizan onda to podrazumeva i kratak roster, stranu osnovu i minimalnu ulogu domaćih igrača. PG: Exum, Avramović (14 mpg), Madar SG: Punter, Anđušić (13 mpg) SF: Nunnally, Trifunović (9 mpg) PF: LeDay, Papapetrou (PF/SF) C : Lessort, Smailagić (11 mpg) Ain't gonna happen, jer ne može se bez 15 igrača od kojih su bar 7 domaći, tako bar kažu...
    5 points
  33. Samo kad bi domaca osnova bila tu zbog nekog kvaliteta a ne zato sto je domaca osnova onda bi bilo i ok. Ovako ne. Ako nemaju kvalitet za EL onda ne bi ni trebalo da su tu. Ako treba 14 igraca a 1 domaci bitu zbog kvaliteta neka bude. Sto bi se gadjalo sa 6-7...
    5 points
  34. nuskngws neču stiči (ponovo) da napravim lepu aplikaciju, biče opet ona ružna
    5 points
  35. Kaže neko ko joj je nik DameTime
    5 points
  36. Ovo sam i ja sinoc primijetio al nisam bio siguran jel tripam od pospanosti lol
    5 points
  37. Ili se seče sve i rascisti vec jednom ili ce opet biti sve isto. Za Lazica, Despota, Luku, Dedu, Dobrica, Nedovica, Tea i Ilica NE SME biti mesta u Zvezdi ako nesto hocemo. Kalina, Gudura, dvojac iz Mege, Bolomboj plus pojacanja. Podrazumeva se da Dizi Gilespi, Tobi, Hanga, Jago i TT lete. Smart i Rokas...jebem li ga. Sfero se stopio sa luzerskom pričom i treba se i sa njim pozdraviti.
    5 points
  38. Petica sa skillsetom u oba smjera koja bi kompenzovala Mitroviceve nedostatke kao cetvorke nije dostupna nijednom europskom timu, a i ako bi kojim cudom postala dostupna sansa da Zvezda potpise takvog igraca je bukvalno ravna nuli.
    5 points
  39. Sigurno najgora EL sezona u istoriji KKCZ. Em smo ispali u januaru, em i do tad nismo ni na sta licili i doslovno nismo odigrali tri dobre utakmice za sezonu. Sad ide vadjenje u ABA i KLS, ali uprkos prednosti domaceg terena i tome sto je Sferopulos rutinirao Zeljka tri puta, mislim da je Partizan daleko bolji tim od nas i da ce biti iznenadjenje ako osvojimo oba trofeja. U narednoj sezoni, moze Bolomboj i 11 novih igraca, a ne bi mi tesko pao ni odlazak Sferopulosa. Ponovicu po 100. put, ali ja u zivotu nisam video da novi trener u neku ekipu ne donese apsolutno nista, vec sve ostane kako je bilo. Nismo cak imali ni onaj honeymoon period, bukvalno nista. Teoljub sam, ali se nadam da ce se povuci posle ove dobre sezone. Siguran sam da vec sledece ne bi bio na tom levelu, a sanse nema da bi dobro resenje bila neka redukovana uloga od 10,.15 minuta, niti je on karakter koji bi to podneo. A jasno je da ni za nas nije najsrecnije da nam bog i batina u timu bude igrac od 37 godina.
    5 points
  40. Pa i KKP-u kad je došao Željko prvi potpis je bio član domaće osnove - Panter. Samo ķažem.
    4 points
  41. Meni je zaista blago rečeno komično da čitam kako je ekipa koja je prošle godine imala 20-14 u Evroligi i 24-2 u ABA, imala "blok dobrih igara u kratkom periodu". Koji skor tačno treba da imamo u EL, pa da se to nazove dobrom sezonom? Recimo 23-11, kao Barsa i Real? Eto komšije ne skupiše toliko za 2 sezone u zbiru. Prošlogodišnja ekipa je za celu sezonu imala recimo 4-5 poraza koji nisu smeli da se dese, od odigranih skoro 100 tekmi. To je po meni neverovatan podvig. Na svaki kiks kao Valensija kući i slično, došla je bar 1, ako ne i 2 pobede koje niko nije očekivao, tipa u gostima Fener, Monako, Efes, pa i neke osrednje EL ekipe sa dobrim domaćim terenima tipa Žalgiris, Bajern... Tako da, ja bih ipak imao malo više poštovanja prema jednoj od najboljih godina u istoriji kluba, gde je urađeno sve što je moglo, osim da se ode na f4, znamo i kako. Ali ok, to sam ja. Samo ne mogu da se otmem utisku da čitam post nekog navijača Barse koji je eto gledao svoj tim od 40 miliona, pa ga eto samo domaća liga nije zadovoljia.
    4 points
  42. Ocigledno ste vi bukvalno shvatili o 14 stranaca. Meni je poenta bila ako domaca osnova nema kvaliteta onda neka bude 14 stranaca ako treba. Svestan sam ja da su to nerealne price. Samo bih voleo da je kvalitet ispred drzavljanstva jbg.
    4 points
  43. @Guru s tim da je uvijek lakse uklopiti/promijeniti filozofiju ako imas klase od igraca pa tako mozes i na individualni kvalitet pojedinaca se izvlaciti iz losih situacija. Mi da smo imali no1 opciju ove sezone u prvih par mjeseci imali bi barem 3, 4 pobjede vise samo na kontu te klase od igraca. Ako ides u pravcu sistema, sistemu treba vremena da se postavi, da se vide vrline i mane pa u skladu sa tim koriguje dovodjenjem drugacijeg tipa igraca. To se ne moze uraditi za 1 sezonu a nerijetko i za 2 u situaciji kada imas ogranicen budzet. A da ne pricam da nijedan trener osim Radonje ne bi dobio to potrebno vrijeme u Crvenoj Zvezdi.
    4 points
  44. Plavšić da bude bekap Bolomboyu može samo ako igramo Evrokup. Centarska linija Bolomboy, Plavšić, Mitrovic bi bila najgora u Evroligi ubedljivo. Ukoliko bi se Bolomboy povredio ili upao u faul probleme, to bi izgledalo polu tužno polu smešno. Đuričić takođe sada nije bog zna kakav napredak ali kao bekap Kalini ili Semiju je sasvim ok. Ima puno prostora za napredak. Ako već zapinjemo za našeg centra why not Petrušev, on teško da će imati značajne minute kod Barcokasa. U svakom slučaju, ako ova bekovska linija ostane, neće biti važno ostalo, bićemo opet 16.
    4 points
  45. Mitrović možda nema šut van poluprečnika od 0,5m ali zato nikoga u EL ne može da odbrani ni na 4 ni na 5. Kada ti je Luka Muka najbolji u reketu onda prođeš kao u Stambolu. Ako išta želimo da uradimo dogodine moramo se rastosiljati kompletnog luzerskok rostera skrpljenog ovogodišnjom nakaznom selekcijom. Da ne bih pisao ko sve treba da ode kraće je napisati ko treba da ostone a tu vidim samo Bolomboja i Topića(NBA?). U dilemi sam što se tiče Smartaali nešto baš i ne vidim prostora za bilo kakav napredak. Hvala Teodosiću ali i ova godina je bila i više nego dovoljna ... To ima značaja kad igraš basket sa drugarima ispred zgrade, pa se podelite na grobare i cigane.
    4 points
  46. Cela logika se svodi da se dovede 7 dobrih stranaca i onda Davidovac i Mitrović neće biti problem. Ako se pod košem planira Bolomboj, Davidovac, Mitrović, Plavšić + još jedan igrač odmah da se oprostimo od bilo kakvih nada u sledećoj EL sezoni ako uopšte budemo igrali.
    4 points
  47. U stvari ima. Najbolje smo igrali kada je umesto njih dvojice igrao na poziciji 4 Geidraitis, jer je Mitrović bio povređen, a Davidovac bio uobičajeno beskoristan.
    4 points
  48. Ti si se letos pozivao na Telegraf... Mitrovic treba da igra u COL BUD ili slicno, za koje pare, ne znam...ali te cetvorke bez suta, petice bez atletike niko normalan ne bi angazovao u evroligi. Niko. Nikada. Sem blesavog Covica.
    4 points
×
×
  • Create New...