Zato sto se svi nadaju da ce neko drugi da im resi problem.
Rusenje rezima podrazumeva period u kojem ce drzava da bude u problemu, polurasulu, period u kojem mnoge stvari nece funkcionisati itd. Mi bismo da Vucic sam sebe smeni tako sto organizuje postene izbore, posle izbora ne potplati neke iz opozicionih redova, jos ako je moguce da proEU/gradjanska opcija u nekim snovima dobije 50+% poslanika super, ako ne, onda cemo da kukamo kako su drugi oko nas zli, losi, pa onda ide depresija, pa nalet optimizma i gotov je ovog puta, pa onda poraz na izborima, i tako se sve ponavlja 50 puta.
Cak je i u CG rezim (koji je, doduse, bio normalniji od ovdasnjeg) srusen tako sto su prvo krenule litije, pa su bili izbori, pa je rezim izgubio na izborima koji su bili sve samo ne posteni. Zasto? Pa zato sto su svi znali da dalja vlast Mila Djukanovica znaci da CG ne moze vise normalno da funkcionise.
I opet, to ne znaci da ce sa rusenjem SNS stvari krenuti nekim boljim putem, svi ce biti srecni i zadovoljni i svi cemo da koracamo zajedno u jednu svetlu buducnost. Bice gore nego sada, mnogo nestabilnije, ali tako mora da bude, jer je alternativa sumanuta vlast jednog coveka.
Dobra sezona podrazumeva ulazak u TOP8. Ulazak u 10 se podrazumeva, sve ispod toga je sramota (kao sto je KKP sezona sramotna). KKCZ ima bolje igrace od devet klubova (Paris, Bayern, KKP, Zalgiris, ASVEL, Alba, Baskonia, Virtus, Maccabi) - dakle, neko 9. mesto je minimum minimuma.
To sto je klub imao 16-10 ne znaci da je u pitanju bilo neko cudo nad cudima. Ono sto je problematicno je finis sezone, da jedan takav kolektiv sebi dopusti skor od 2-5 (ili 2-6) posle pauze i to u rasporedu u kojem je imao 5 meceva na svom terenu.
KKCZ ce sigurno doziveti pad nakon odlaska domace osovine jer je upravo ovaj tim sa 3-4 Amerikanca (od kojih nijedan nije EC siledzija - skorer) i jedno 10 evropskih iskusnih i vrhunskih igraca mogao da bude nadomak 4. pozicije. Novih domacih igraca nema ni na vidiku, dobrih evropskih igraca je sve manje, bez ogromnog budzeta (veceg nego i ove sezone) nece ni biti vise ovakvih sezona.
Kakve to veze ima sa onim sto sam rekla? Izmedju ostalog ja mislim da on sa Kinom ima potpuno drugu motivaciju.
...izmedju ostalog. Ti znas razliku izmedju povoda I uzroka?
Ja ne mislim da smanjenje poreza zahteva uvodjenje tarifa, nikad to nisam ni rekla. Mnogo sto sta je on govorio u kampanji. Logika ti je ovde da ako podrzavam smanjenje poreza onda podrzavam izgradnju zida....to je izuzetno glupa logika. Jer meni neke stvari mogu da se svidjaju a neke ne. Znas, ono kako zrela osoba razmislja o politici, a ne zaludjeni ideolog.