Jump to content

Poslednji film koji ste gledali


Drug Crni

Recommended Posts

Couldn't disagree more, mogu da nabrojim gomilu razloga zašto Hobit ne valja, ali on nije jedan od njih. Nije De Niro ili Hopkins, ali je sasvim prihvatljiv u svemu u čemu sam ga gledala, i totalno mi je simpatičan kao što mi je Farel totalno antipatičan :classic_biggrin:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, alcesta said:

Probala sam da gledam opet Hobit filmove sad kad su ih davali oko Nove godine, i samo prvi mogu da izdržim u većini. U svim ostalim delovima jedino mi se zmaj dopada.

Ne dirajte mi Hobite!

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Probala sam da gledam opet Hobit filmove sad kad su ih davali oko Nove godine, i samo prvi mogu da izdržim u većini. U svim ostalim delovima jedino mi se zmaj dopada.
I. Am. Death....je vrh.
Link to comment
Share on other sites

The Revenant ili Povratnik, dvaput gledao, veceras drugi put. Mislim, najbolja uloga Leonarda Di Kaprija i Oskar nakon pet nominacija za ulogu Hju Glesa koji predvodi  trapere u lovu jelena za krzna. Tom Hardi kao Ficdzerald i glavni antagonist u filmu, surov i istovremeno prelep film sa ambijentima planina i divljine Kanade. Snimljen po istoimenoj poemi o Hju Glesu. Takodje i muzika je uz fotografiju odlicna doprinosi ukupnom kontrastu i utisku izvanrednih scena u filmu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, 40Wins said:

Hteo sam svasta da napisem o Napoleonu, mozda smognem snage, al za sada ostavicu samo ovo ovde:

image.png.bd9070b498b9b948a9a9cfee2c94dfd0.png

 

 

Zato i nemam neka očekivanja o nastavku Gladijatora,Ridli Skot je u poslednjih 20 godina režirao tri dobra filma,a radio je na 15 projekata,ako ne i više.

Jedino vredno gledanja će biti Denzelova gluma.

Napoleon ozbiljno razočaranje.

Link to comment
Share on other sites

Odustala sam od Naooleona u bioskopu, niko od mog društva nije imao pozitivan utisak a ni trejler mi se nije dopao pa mogu da sačekam.

A šta ima da se nastavlja u Gladijatoru stvarno mi nije jasno...

Link to comment
Share on other sites

Stari dobro poznati filmski hit Lov na crveni oktobar sa ŠonkoNerijem i Alekom Boldvinom, kudikamo uzbudljiviji i efektniji od K-19, sa Harisonom Fordom, takodje o ruskoj nuklearnoj podmornici. Slicno Kursku koji je doživeo tragediju, K 19 je radjen prema autenticnom incidentu, nuklearni reaktor je izgubio hladjenje i cela posada je bila ozracena . Crveni oktobar je ruska podmornica sa posebnom necujnom tehnologijom za sonare, neka vrsta naucne fantastike. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sam gledao nekoliko filmova u bioskopu u poslednjih par dana. Nemoguće je gledati film u kući više bez prekida tako da sa ženom bežim u bioskop što više mogu 😄

 

Prvi film je Ferrari, ako bih morao da dajem ocenu onda je to 6.5/10. Ceo film se dešava u nekoliko meseci tokom finansijske krize u Ferariju i krize u njegovom braku. Najveći problem je što postoji mnogo bolji film u ovom materijalu, deo je editing, deo je par glumaca (Shailene Woodley je bila užasna, i klinac isto ali to je manji problem), CGI je morao biti mnogo bolji sa 100m budžetom. Sa druge strane Penelope Cruz i Adam Driver su oboje odlični, naročito Penelope, bilo koja scena kada bi vozili trkačke automobile bi bila jako napeta, kao što i treba jer su oni vozili metalne kade sa jakim motorima, generalno svaka scena bračnog para Ferari je bila odlična, horor udes na kraju filma je bio neverovatan isto. 

 

Drugi, Anathony of a Fall o kome se već pisalo i mogu samo da se pridružim hvalospevima. Drago mi je da je takav film dobio toliko pažnje čak i u USA.

 

Treći je Poor Things, ono što me je i navelo da pišem post 😄 Najbolji film iz 2023. koji sam gledao. Svaki film Jorgosa mi se svideo do sad ali nijednim nisam bio skroz oduševljen ali sam u svakom uživao. Bella Baxter je oživljena od strane ludog naučnika ali sada ima mozak malog deteta i otkriva svet i sebe. Ne bih voleo da spoilujem puno jer mislim da bi film bio mnogo bolji ako se zna što manje o njemu tako da ću pisati samo neka opšta mesta. Setovi izgledaju odlično, bajkovito viktorijansko doba gde je sve blago čudno, blago drugačije. Svaki lik je bio zanimljiv, svaki lik sa kojim se Bella upoznaje ima ulogu i otvara neko novo pitanje o društvu. Soundtrack je fenomenalan isto, gluma, sve. Bukvalno imam 0 zamerki na film.

 

Jedina stvar je, možda izgleda kao bajka ali ima dosta golotinje, ne preporučujem da se vode deca 😄 

  • Like 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Odgledao La sociedad de la nieve aka Society of the Snow (2023).

 

Privukla me vrlo zanimljiva recenzija na koju sam naleteo, istinita priča '72 kada je ragbi tim leteo iz Montevidea za Santiago u Čileu, kada se avion srušio u Andima i preživeli bili prinuđeni da rade sve i svašta. Ne bih dalje spojlovao, ovo je ionako u sinopsisu a i poprilično je poznat događaj za sve ljubitelje trivie i eventologije.

 

Spoiler

Mrzelo me je naknadno da istražujem ali čini mi se makar preleteći Wiki članke da je dosta verodostojno ekranizovana ova surealna priča. Dobra gluma, predivne scene prirode i okruženja, svidelo mi se kako su nakon svakog počinka ispisali imena i godišta preminulih. Dosta lepih feelgood momenata na kraju, ali na kraju dana slično kao i većina surival ostvarenja. Dobrih 2 i kusur sata, 7/10.

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Naleteh juce na film Cocaine Godmother, i reko ajd pogledam. Ketrin Zita Dzons je bolja od Sofije Vergare u seriji, detalji filma i serije se ne poklapaju u dosta segmenata, ali film je nekako zbrzan pogotovo za one koji su odgledali seriju. 

6/10 

2 hours ago, pierre van hooijdonk said:

Odličan je About time, inače Rejčel MekAdams je glumila u tri filma gde je putovanje kroz vreme glavna tema, ako nisi gledao svideće ti se sigurno i The Time Traveler's Wife. Treći je Midnight in Paris, ali su About Time i Time Traveler's Wife dosta sličniji i sama Rejčel ima skoro pa identične uloge.

 

 

 

Sad sam pogledala trejler About Time i zakljucila da ga nisam gledala, a mislila sam da jesam 😄 Sada ukapirah i zasto... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...