Drug Crni Posted Tuesday at 09:56 PM Author Share Posted Tuesday at 09:56 PM Šta je,opet ja moram da napišem prve impresije..ovaj put o Gladijatoru 2? E,deco,deco.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Tuesday at 10:35 PM Share Posted Tuesday at 10:35 PM 38 minutes ago, Drug Crni said: Šta je,opet ja moram da napišem prve impresije..ovaj put o Gladijatoru 2? E,deco,deco.. Meni se svidio ali ja bih Denzela gledao i kako jede čorbu 4 sata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Wednesday at 12:04 AM Author Share Posted Wednesday at 12:04 AM Zli jezici bi rekli kako je Denzel imao Training Day in Rome.. Šalim se..dobar je Denzel u filmu..svaki njegov momenat u kadru garantuje pažnju i zabavu. Nešto što ne mogu da kažem za film u celini. tačnije,zabava je garantovana,ali fali mi ovde..nešto..možda čak i dosta.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted Wednesday at 08:18 AM Share Posted Wednesday at 08:18 AM pro tip za urosa - kum trilogija postaje sve bolja i bolja ako se gleda u rikverc, znaci prvo treci pa drugi i na kraju prvi deo 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted Wednesday at 10:23 AM Share Posted Wednesday at 10:23 AM Misliš treći pa prvi pa drugi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Wednesday at 10:34 AM Share Posted Wednesday at 10:34 AM 2 hours ago, woolgatherer said: pro tip za urosa - kum trilogija postaje sve bolja i bolja ako se gleda u rikverc, znaci prvo treci pa drugi i na kraju prvi deo Kum trilogiju sam batalio na pola drugog dela, jedno 3 puta sam pokušavao drugi deo da odgledam i svaki put zaspim. 10 hours ago, Drug Crni said: Zli jezici bi rekli kako je Denzel imao Training Day in Rome.. U nekim trenucima me je podsetio na tu ulogu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted Thursday at 11:55 AM Share Posted Thursday at 11:55 AM Pogledao sam još jedan hajpovan film, Anora - https://www.imdb.com/title/tt28607951/ Komedija/drama o prostitutki koja se uda za sina ruskog oligarha. Iskreno, očekivao sam mnogo više. Bilo je dosta stvari koje su mi se svidele - gluma bukvalno svih i Ameria i Rusa je bila odlična, sama režija i izbor kadrova, bilo je nekih dobrih šala. Najveći problem koji sam imao je to što imam utisak je to što je Anora kao glavni lik najgore napisana od svih, svaki drugi lik je bolji od nje, ona uopšte ne izgleda i ne ponaša se kao prava osoba i nikako nisam mogao da se povežem sa njenim problemima. Drugi problem je što je slično kao npr Joker, film mi kaže da treba da se osećam loše zbog nje ali nisam nikako mogao, ona je golddigger od početka do kraja filma i onda kada se desi katarza ja sam pre pomislio "that's what you get" umesto da budem emotivan. Ne znam koja ocena, 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Friday at 08:53 PM Author Share Posted Friday at 08:53 PM Pa da napišem zašto mi se nije dopao Gladijator 2 i šta mu zameram. Odmah da kažem kako ne mislim da je film krš i nema kvaliteta. Zabavan je do neke mere,nudi odličnu akciju i nešto dobre glume,prvenstveno tamo gde je nisam očekivao. Nažalost,na više polja me ostavio ravnodušnim. Na stranu što isuviše liči na prvi deo,priča koju prezentuje mi je jako tanka,neuverljiva i nije me uspela "uvući unutra". Nije me ubedila u ono što je htela da bude i što je verovatno trebala biti. U Gladijatoru priča je uverljiva: ona deluje istinito,realno i potpuno je organska. U prvom planu je vojskovođa velikog Carstva,komandant legija,kojeg sudbina u jednom danu lišava pozicije,privilegija i porodice. Maksimus sa visine pada u blato,u sami životni ambis;postaje rob lišen slobode i svih prava. U životu ga jedino održava bes i želja sa osvetom Imperatoru koji mu je sve oduzeo. Politička pozadina filma i intrige su samo prstohvat začina koji se fantastično sljubljuju sa glavnom pričom i skupa nam daju izvanredan doživljaj. Priča je koheretna,a radnja teče glatko i u pravom tempu. U ovom Gladijatoru međutim,reditelj i pisci,kao da su hteli da nam prezentuju jednu više izbalansiranu priču između ličnih sudbina likova i političkog konteksta. I u tome,po meni,nisu uspeli. Hano (Paul Mescal) isuviše deluje kao kopija Maximusa,a ni njegovi motivi nisu posve jasni ni čvrsti. U jednom momentu on je vojnik kojem je Rim smrtni neprijatelj,a u drugom postaje njegov najlojalniji podanik. U redu,u redu..ne baš ovog Rima,već onog iz sna Cara Marka Aurelija. Onog Rima kojeg dugo nema. Još je veća papazjanija napravljena sa političkim delom priče. Za ono što su autori hteli da ispričaju bilo je neophodno znatno više vremena od dva i po sata..što i nije tako kratko trajanje filma. Zato su ovi zapleti zbrzani,naivni,a neki i vrlo infantilni. Spoiler Je li iko ostao ubeđen da duomvirat može da se okonča baš onako kako je to prikazano u filmu? Carevi Geta i Karakala jesu prikazani kao nezrela derišta i skoro pa maloumne osobe,ali ono je bilo neozbiljno i neuverljivo do same naivnosti Zapravo,mnogo je toga u filmu zbrzano i olako se preskače sa jedne temu na drugu. Nekoga blokbasteri ovg tipa podignu visoko na glumačkoj letvici,nekome možda ožive karijeru. Nekoga izvuku iz anonimnosti na veliku scenu. A nekome mogu da "presude" u daljoj karijeri. Ne bi me iznenadilo da upravo takva glumačka sudbina zadesi Josepha Quinna (Car Geta) i Freda Hechingera (Car Karakala). Obojicu. Jer,šta je za ime boba bilo ono što su oni odigrali?! Smeši su tu možda i neka Zlatna malina. Nisu ni kao likovi ni kao glumci ni-za-pod-nokat Hoakinu Finiksu kao Komodu. E,to je bio negativac kakav fali ovom nastavku! Denzelu Washingtonu (Makronije) se sa druge strane smeši nominacija za Oskara. Da mi je neko,nakon pogledanih trejlera,rekao da ću ovo napisati,mislio bih da je jeo pečurke. Međutim,izneđujuće dobra rola priznatog glumca. Nisam se šalio kada sam napisao da me njegova uloga u Gladijatoru 2 podsetila na onu iz Dana obuke. I to ne mora biti loša stvar jer između likova koje je tumačio u ova dva filma, ima nekih sličnosti. Nekih. Makronije je prepreden,promišljat,ambiciozan i pokvaren lik koji ima velike apetite. Denzel ga je dobro došarao,čak sa sve modern Bronx akcentom. Korektne uloge Paula Mescala (Hano/Lucius) i Pedra Pascala (Akacije). Mescal&Pascal Kao da su braća po tetkama. Problem je što je jedan od njihovih likova višak u filmu,a to je očito general Akacije. Prilično je besmisleno imati dvojicu likova koji se toliko preklapaju u filmu. Mislim da neću preterati (a možda i pogrešiti) ako kažem kako je Gladijator 2 nastavak kojeg zapravo nismo ni želeli. A već se zna da je potvrđen i treći deo. No,tu je, rodio se i valja ga ljuljati snimljen je i treba ga pogledati. Produkcija je vrhunska,kostimi su raskošni kao i scenografija,dizajn zvuka i slike odlični..fotografija takođe. Fali nešto kvalitetnija muzika doduše. Specijalni efekti prva liga iako će mnogima zasmetati CGI koji je očit u pojedinim scenama. Film ima svoje kvalitete,ali mu definitivno fali ta supstanca,taj začin da podigne ceo doživljaj na viši nivo. Da li je Gladijator 2 promašaj? NIje. Da li je dostojan naslednik originala? Ne baš. Da li je bioskopski hit? O,da. Ne sećam se kad je velika sala (ne baš prevelika) somborskog bioskopa bila dupke puna na projekciji holivudskog filma poslednji put? I to ponedeljkom. Morali su da unose stolice za dodatne gledaoce da bi svi stali. Od mene: 7/10 ocena. Mislim da je fer. 4 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted Friday at 10:50 PM Share Posted Friday at 10:50 PM Ja sam hteo u Imaxu da gledam ali svaka projekcija ovako izgleda 😄 Nisam očekivao da će da bude hit iskreno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Friday at 11:37 PM Share Posted Friday at 11:37 PM Odgledala Lincoln Lawyer, film, ne seriju. Odlican film. Scenario je super. Jedina primedba, je da kad stavis R. Phillippe, predvidljivo znas da je bad guy. Iako ima twist. Meni je veci deo bio predvidljiv, ali za mnoge mozda nece biti. MM predvidljivo odlican. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted yesterday at 10:06 AM Share Posted yesterday at 10:06 AM 13 hours ago, Drug Crni said: Pa da napišem zašto mi se nije dopao Gladijator 2 i šta mu zameram. Odmah da kažem kako ne mislim da je film krš i nema kvaliteta. Zabavan je do neke mere,nudi odličnu akciju i nešto dobre glume,prvenstveno tamo gde je nisam očekivao. Nažalost,na više polja me ostavio ravnodušnim. Na stranu što isuviše liči na prvi deo,priča koju prezentuje mi je jako tanka,neuverljiva i nije me uspela "uvući unutra". Nije me ubedila u ono što je htela da bude i što je verovatno trebala biti. U Gladijatoru priča je uverljiva: ona deluje istinito,realno i potpuno je organska. U prvom planu je vojskovođa velikog Carstva,komandant legija,kojeg sudbina u jednom danu lišava pozicije,privilegija i porodice. Maksimus sa visine pada u blato,u sami životni ambis;postaje rob lišen slobode i svih prava. U životu ga jedino održava bes i želja sa osvetom Imperatoru koji mu je sve oduzeo. Politička pozadina filma i intrige su samo prstohvat začina koji se fantastično sljubljuju sa glavnom pričom i skupa nam daju izvanredan doživljaj. Priča je koheretna,a radnja teče glatko i u pravom tempu. U ovom Gladijatoru međutim,reditelj i pisci,kao da su hteli da nam prezentuju jednu više izbalansiranu priču između ličnih sudbina likova i političkog konteksta. I u tome,po meni,nisu uspeli. Hano (Paul Mescal) isuviše deluje kao kopija Maximusa,a ni njegovi motivi nisu posve jasni ni čvrsti. U jednom momentu on je vojnik kojem je Rim smrtni neprijatelj,a u drugom postaje njegov najlojalniji podanik. U redu,u redu..ne baš ovog Rima,već onog iz sna Cara Marka Aurelija. Onog Rima kojeg dugo nema. Još je veća papazjanija napravljena sa političkim delom priče. Za ono što su autori hteli da ispričaju bilo je neophodno znatno više vremena od dva i po sata..što i nije tako kratko trajanje filma. Zato su ovi zapleti zbrzani,naivni,a neki i vrlo infantilni. Reveal hidden contents Je li iko ostao ubeđen da duomvirat može da se okonča baš onako kako je to prikazano u filmu? Carevi Geta i Karakala jesu prikazani kao nezrela derišta i skoro pa maloumne osobe,ali ono je bilo neozbiljno i neuverljivo do same naivnosti Zapravo,mnogo je toga u filmu zbrzano i olako se preskače sa jedne temu na drugu. Nekoga blokbasteri ovg tipa podignu visoko na glumačkoj letvici,nekome možda ožive karijeru. Nekoga izvuku iz anonimnosti na veliku scenu. A nekome mogu da "presude" u daljoj karijeri. Ne bi me iznenadilo da upravo takva glumačka sudbina zadesi Josepha Quinna (Car Geta) i Freda Hechingera (Car Karakala). Obojicu. Jer,šta je za ime boba bilo ono što su oni odigrali?! Smeši su tu možda i neka Zlatna malina. Nisu ni kao likovi ni kao glumci ni-za-pod-nokat Hoakinu Finiksu kao Komodu. E,to je bio negativac kakav fali ovom nastavku! Denzelu Washingtonu (Makronije) se sa druge strane smeši nominacija za Oskara. Da mi je neko,nakon pogledanih trejlera,rekao da ću ovo napisati,mislio bih da je jeo pečurke. Međutim,izneđujuće dobra rola priznatog glumca. Nisam se šalio kada sam napisao da me njegova uloga u Gladijatoru 2 podsetila na onu iz Dana obuke. I to ne mora biti loša stvar jer između likova koje je tumačio u ova dva filma, ima nekih sličnosti. Nekih. Makronije je prepreden,promišljat,ambiciozan i pokvaren lik koji ima velike apetite. Denzel ga je dobro došarao,čak sa sve modern Bronx akcentom. Korektne uloge Paula Mescala (Hano/Lucius) i Pedra Pascala (Akacije). Mescal&Pascal Kao da su braća po tetkama. Problem je što je jedan od njihovih likova višak u filmu,a to je očito general Akacije. Prilično je besmisleno imati dvojicu likova koji se toliko preklapaju u filmu. Mislim da neću preterati (a možda i pogrešiti) ako kažem kako je Gladijator 2 nastavak kojeg zapravo nismo ni želeli. A već se zna da je potvrđen i treći deo. No,tu je, rodio se i valja ga ljuljati snimljen je i treba ga pogledati. Produkcija je vrhunska,kostimi su raskošni kao i scenografija,dizajn zvuka i slike odlični..fotografija takođe. Fali nešto kvalitetnija muzika doduše. Specijalni efekti prva liga iako će mnogima zasmetati CGI koji je očit u pojedinim scenama. Film ima svoje kvalitete,ali mu definitivno fali ta supstanca,taj začin da podigne ceo doživljaj na viši nivo. Da li je Gladijator 2 promašaj? NIje. Da li je dostojan naslednik originala? Ne baš. Da li je bioskopski hit? O,da. Ne sećam se kad je velika sala (ne baš prevelika) somborskog bioskopa bila dupke puna na projekciji holivudskog filma poslednji put? I to ponedeljkom. Morali su da unose stolice za dodatne gledaoce da bi svi stali. Od mene: 7/10 ocena. Mislim da je fer. Ne znam jel se zna iz trejlera pa ću u spojler Spoiler Meni je i odnos Hanoa i njegove majke nekako zbrzan, prvi put kad dođe kod njega on je otera i ne zanima ga uopšte i onda odjednom sledeći put sve najnormalnije, neću opet da te izgubim itd itd. Sad ne mogu tačno da se setim jel Pedro umro između ta dva susreta ili ne pa da ga je to navelo da promeni mišljenje ali čini mi se da je to tek kasnije bilo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 01:12 PM Author Share Posted yesterday at 01:12 PM da,da..taj odnos isto nije najbolje definisan..u pravu si ^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted yesterday at 03:50 PM Share Posted yesterday at 03:50 PM 16 hours ago, Nicklord said: Ja sam hteo u Imaxu da gledam ali svaka projekcija ovako izgleda 😄 Nisam očekivao da će da bude hit iskreno Imao si idealnu poziciju u 8. redu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Just now, Урош19 said: Imao si idealnu poziciju u 8. redu A žena nek gleda ovako 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago Nisam jos gledao, ovih dana cu. Film nije tankovao ocigledno, ali nije bas da je neki masivan hit. Treba da zaradi jos skoro ovoliko samo da vrati pare od budzeta koji je ulozen. Bez obzira na realan kvalitet (koji sam siguran da ne moze biti narocito veliki), raduje me da vidim da prolazi fino. To je znak da se publika uzelela ovog tipa istorijsko-akcionog spektakla, sto obecava novo otvaranje vrata filmovima sa ovakvim settingom u skoroj buducnosti. Mozda konacno vidimo i ekranizaciju Gates of Fire koju je Clooney trebalo da radi jos pre izlaska 300 ili neku slicnu epsku epizodu. Covece, kakvo bi to iskustvo bilo, narocito ako bi se time pozabavio neko ko zaista zna sta radi. Uh, najezio sam se... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago Ja cu da skrenem diskusiju... Priznajem, gresan sam. Veceras sam gledao i dalje gledam PrvuTV. Ali razumecete me, na Prvoj je film Strptiz. Kakvo govno od filma, zbilja uzas. Od filma je gori mozda samo bezbrki Burt Rejnods. Ali ok, to sam sve vec znao... Nego cisto po sedmi put da potvrdim... Karte dole, Demi Mur kao Erin Grant, je uz Selmu Hajek (Santaniko Pandemonium i Karolina) i Dzejn Marsh (Rouz iz Boje noci) bila prava heroine moje rane adolescencije 😍. Lepo je podsetiti se... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago a divlja orhideja carre otis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 13 hours ago, Geronimo said: Dzejn Marsh (Rouz iz Boje noci Marč, ne Marš, ali jasno jesi li je gledao u Ljubavniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts