Kronostime Posted July 7, 2022 Share Posted July 7, 2022 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 13, 2022 Share Posted July 13, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 13, 2022 Share Posted July 13, 2022 On 7/7/2022 at 7:23 AM, Kronostime said: Tako ja zovem moje torbe. Sport Billy torbe. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 14, 2022 Share Posted July 14, 2022 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted July 17, 2022 Share Posted July 17, 2022 Dok je crvena bila najveća, vredela je i Yuga... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 14 hours ago, Kronostime said: Sad se osecam jako matoro 😞 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 Postoje li uopšte još uvek ove baterije koje su išle u tu lampu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 37 minutes ago, Milenko Puzigaca said: Postoje li uopšte još uvek ove baterije koje su išle u tu lampu? Dok je Kineza, biće i njih... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 50 minutes ago, Milenko Puzigaca said: Postoje li uopšte još uvek ove baterije koje su išle u tu lampu? Postoje i te kako, nisu čak ni skupe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 Ove su bile prave: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 43 minutes ago, Div said: Ove su bile prave: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 Pa ja bogami znam za te metke, ako se ne varam A te šporet upaljače je imao moj profesor srpskog, inače frajeri su već imali zipo upaljače i Wrangler farmerke-pričam od, recimo, '83. pa naovamo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 27 minutes ago, Helena said: Pa ja bogami znam za te metke, ako se ne varam A te šporet upaljače je imao moj profesor srpskog, inače frajeri su već imali zipo upaljače i Wrangler farmerke-pričam od, recimo, '83. pa naovamo... A kod babe iznad "SMederevca" jel bilo: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 To je austrijski IMCO 6600 koji je u stvari bio inspiracija za Zippo, a ove kapisle i sad ima da se kupe Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 12 minutes ago, Milenko Puzigaca said: To je austrijski IMCO 6600 koji je u stvari bio inspiracija za Zippo, a ove kapisle i sad ima da se kupe Kao i baterijska lampa od gore, koja je bila deo Wehrmacht opreme, sve delo nasih inzenjera. Kd baterije od 4.5V da bi napravio baterijsku lampu samo je trebala gumica i sijalica. Sijalica se montira na kracu elektrodu gumicom, a duza elektroda sluzi kao prekidac. To je vec bio proizvod domace pameti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 21, 2022 Share Posted July 21, 2022 Drustvene mreze nekad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 IPod moje mladosti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 (edited) On 7/19/2022 at 12:25 PM, Kronostime said: Ako se dobro secam, ove smo u nedostatku oruzja "pucali" cekicem. 🙂 Podseti me na ove: Kako je zapravo malo bilo potrebno tada da budemo zadovoljni i srecni. Standard je bio neuporedivo nizi od danasnjeg, a ipak imali smo "sve". Edited July 27, 2022 by Dragan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 NAvrtka se montira tako da se oba vijka mogu uvrnuti. Pre navrtanja drugog vijka uzme se jedno 10-tak šibica pa se skine barut sa njih i stavi u navrtku. Zatim se navrne i drugi vijak, dobro stegne i prangija je spremna. Onda je bacite na tvrdu podlogu i dođe do eksplozije ako ste dobro stegnuli. Naravno ovo je već uveliko zamiralo 80-ih jer je petarde bilo sve lakše i lakše nabaviti ali verujem da je kod starijih generacija bilo više ovoga. Nalazili smo ih tako što bi upali na gradilište noću pa skidali sa skela 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 On 7/27/2022 at 10:46 AM, Kronostime said: IPod moje mladosti. Posedujem dva takva sa više kaseta, a srećom, preživele su i mogu se slušati. Bilo je dovoljno da ih zaštitim od sunca i da redovno brišem prašinu. Kasetofon koji je na neke od njih snimio mnogo muzike, Philips D8323, i danas odoleva vremenu i funkcioniše: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 On 7/27/2022 at 9:06 PM, Klotzen said: NAvrtka se montira tako da se oba vijka mogu uvrnuti. Pre navrtanja drugog vijka uzme se jedno 10-tak šibica pa se skine barut sa njih i stavi u navrtku. Zatim se navrne i drugi vijak, dobro stegne i prangija je spremna. Onda je bacite na tvrdu podlogu i dođe do eksplozije ako ste dobro stegnuli. Naravno ovo je već uveliko zamiralo 80-ih jer je petarde bilo sve lakše i lakše nabaviti ali verujem da je kod starijih generacija bilo više ovoga. Nalazili smo ih tako što bi upali na gradilište noću pa skidali sa skela 🙂 Mi smo imali i drugi metod sa šibicama. Uzmes u metalni ulozak za hemijsku olovku odeljes nekoliko šibica, pa malo nabijes i zapusis jednim palidrvcem, a onda odozdo greješ zapaljenom šibicom dok ne ispali ono drvce 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts