Jump to content

KK Crvena zvezda 2018/2019.


MetalHead

Recommended Posts

12 hours ago, Pavaroti said:

Pa svi imaju odlican atlecizam, Jovanovic se dobro snalazi ispod kosa, na of skoku isto. Jankovic ima vrh fiziku, solidan sut ali uzima dosta lose suteve, ima snage a ne zna da je iskoristi. Jovanovic kad primi loptu je ko Ristic, gleda samo kos i to niko ne voli sem ako nisi Sved ili sta znam ko. Jelovac odlican sut, visina, leva ruka ali glava u procepu, jako lose odluke na terenu donosi. To je nesto sto se u njihovim godinama vec tesko ispravlja.

 

Naravno da imaju jos nedostataka ali imaju poprilicno dobre neke vrline za evropski nivo kosarke ali dzaba. Odluke na terenu koje donose su lose za ekipu i gubi se poprilicno smisao u napadu,a nekad i u odbrani cele ekipe i ekipa izlazi nekog trenerskog sablona.

 

Licno ne bih imao zivaca da radim sa njima, Gagicem i takvim tipovima igraca. Kod Oja vidis da je sirovina ali se trudi i gleda da ispostuje sve,ovi bukvano nista.

 

Potpuno neuporedivi igrači su njih trojica, a jedino Janković ima problem sa glavom, pri tome elitne fizikalije za Evropu, ali čovek je očigledno mentalno limitiran. Jovanović je drvo, on jednostavno nije dovoljno talentovan, daleko je on i od nekog atlete, samo izgleda zajebano, nit ima neki vertical, noge još manje, a nije ni naročito snažan. Jelovac je košarkaš sa velikim k za obojicu američkih studenata, ali ni on naravno nije neki ultra talenat, ima meku ruku i tehnički je zapravo veoma dobar, al naravno da nije kreator (šta više, tunnel vision igrač) i zapravo je ispodprosečan atleta za poziciju.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sad kad je skroz gotova sezona vredi jos jednom pogledati gostovanje Bilija Berona kod naseg forumaskog kolege
 



Bili je lepo objasnio zasto i kako nam je domaci teren pravio toliku razliku. 
Jos mnogo bitnih stvari iz sezone. I naravno koliko je Bili drugaciji i specijalan. 

Jos jednom svaka cast @Mairosu na odlicnom poslu!

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Bili jeste dobar momak. Najozbiljnije je predan profesiji, željan izazova i dokazivanja.

On i njegov brat su uzgajani u košarkaškoj porodici po veoma strogim i zahtevnim merilima oca trenera.

Sušta suprotnost talentovanim ali razmaženim gilipterima koji se pojave preko bare, bljesnu na sezonu ili dve i onda se krpe po Kini ili drugorazrednim ligama Evrope.

Beron ima svoje limite, nije mega talenat ili zverina na parketu ali je pravi vojnik.

Sa takvim igračima znaš na čemu si, trener računa na njihovu predanost i fokus na terenu i ne predstavljaju rizik ni po hemiju ekipe jer je to vaspitano valjano još od starta.

Nadam se da nismo videli njegov maksimum baš zbog nekompatibilnosti sa Reglendom u napadu i živim mukama sa ovim drugim u odbrani.

Nešto snažniji i viši plej koji bi bio manje podložan presingu a šuterski dovoljno zaeban sa perimetra da mu ne idu ispod bloka (Jović nekad) bio bi pasent za dalje fino štelovanje rostera ako je već priča sa Jankovićem i Kuzom završena.

Edited by Wingwalker
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Gledam Bilijev intervju, i ono što mi je barem malko ulilo nadu u funkcionisanje našeg kluba jeste sledeće:

 

Bili je više puta jasno i nedvosmisleno podvukao da je profesionalac, i da je košarka njegova ljubav, ali pre svega posao. Posao od kojeg zarađuje, od kojeg izdržava porodicu, ali od kojeg treba i da obezbedi porodicu -- jer ne zna šta budućnost nosi, ni u pogledu mogužih povreda / forme, niti u pogledu biznisa kad završi karijeru. Vidi se da dosta pažnje i promišljanja poklanja tome šta mu je najisplativija opcija -- kako u kratkom (kroz platu), tako i u dužem roku (kao odskočna daska). U jednom trenutku napominje i da mu je jako teško palo kad nije dobio dve plate koje je zaradio u Turskoj. Parafraziram -- "ispada da sam dva meseca proveo u centralnoj Turskoj, bez ikakvog razloga -- poklonio sam im svoje vreme i košarkaško umeće".

 

Ukoliko je jedan pametan, odmeren, i profesionalan dečko odlučio da ostane u klubu, to ipak znači da je i finansijska situacija koliko toliko ok -- da dobija i da veruje da će dobijati pare, te da ima poverenja u sportski sektor. Naravno, svestan je on i da je EL najbolji mogući izlog, tako da bi ostao sve i da situacija nije idilična, ali sumnjam da bi ostao da smo se ponašali neprofesionalno prema njemu.

 

Intervju je super -- i meni je skroz interesantno koliko je Bili uspeo da ogoli da je košarka ipak jedan posao, kao i svaki drugi. Fascinantno je koliko su Ameri profesionalniji i koliko pažnje pridaju i detaljima (deo kada priča o razgovoru sa Tibodoom i timom Čikaga). Sa druge strane, jasno je i koliko je u Evropi sve poluamaterski, na osnovu priča iz Litvanije i Turske. Treba imati na umu i kroz kakvu ipak golgotu mogu da dođu stranci koji prvi put dolaze u Evropu. Očigledno svi prođu kroz manju ili veću depresiju, i dosta zavisi od saigrača i trenera, a nekako je esencijalno da oni odmah razumeju svoju projektovanu ulogu i da imaju vremena da se u istu uklope.

 

Posle svega, drago mi je što je Bili produžio i žao mi je što ja nisam imao razumevanja i strpljenja za njega negde u februaru. To mi je pokazatelj kakav sam duduk i svakako nauk za ubuduće (neće mnogo pomoći, ali ostane ipak urezano 🙂 ).

  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

Kasnis Medo jedno pet sedmica 😄

 

Meni je danas kljucna odrednica za Berona profesionalizam sa kojim je odradio KLS. Da ne mora tako pokazuje primjer Lendejla koji se nije ni pojavio.

 

Ne krivim Lendejla nimalo, samo apostrofiram koliko jlmenadzerska ujdurma moze da bude jaka da se ne postuje ni takmicenje ni tim sa kojim imas ugovor. Time Beronov pristup svemu dobija novu dimenziju.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Ridji said:

Sad kad je skroz gotova sezona vredi jos jednom pogledati gostovanje Bilija Berona kod naseg forumaskog kolege
 



Bili je lepo objasnio zasto i kako nam je domaci teren pravio toliku razliku. 
Jos mnogo bitnih stvari iz sezone. I naravno koliko je Bili drugaciji i specijalan. 

Jos jednom svaka cast @Mairosu na odlicnom poslu!

 

Zaista neverovatno kvalitetan intervju. Odgledao sam ga tri puta, iako nemam obicaj da radim takve stvari. Mairosu zna da nema dobrog intervjua ako ti sagovornik nije inspirisan i nema sta da kaze, koliko god da se dobro pripremis. Ovde se sve pogodilo i leglo kako treba, vrhunska novinarska priprema i vodjenje kroz Bilijevu licnu istoriju, decentan i otvoren sagovornik, aktuelnost trenutka (cini mi se da se intervju pojavio brzo nakon finalne serije), izuzetna atmosfera izmedju sagovornika. Bukvalno mi ni jedne sekunde nije bilo dosadno, iako su me neki delovi vise a neki manje zanimali.

 

Ono sto je mene posebno impresioniralo je ujedno i ono sto je obicno najteze izvuci iz intervjua, da kroz licni primer targetiras neke kljucne elemente fenomena za koje smo svi zainteresovani (tranzicija iz americke u evropsku kosarku, razlike u organizaciji i kulturi dozivljaja sporta izmedju SAD i Evrope, vidjenje stranih igraca fenomena koji su karakteristicni za nase terene). Ja sam licno stekao utisak posle gledanja ovog intervjua da mnogo bolje razumem sve te elemente kroz Bilijevo iskustvo.

 

Strasan posao, narocito u odnosu na danasnje standarde u novinarstvu.

  • Like 16
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, taliesin said:

aktuelnost trenutka (cini mi se da se intervju pojavio brzo nakon finalne serije)


Nedelju dana posle npr.

Ja zovem Vujičina i kažem mu, Vjui, treba mi Zvezdin igrač. On ni pet ni šest, nego kaže, "za tebe je Billy". Hoću, super, 'ajde da peglamo, kaže Vjui, obradiću ga ja imamo tu neku proslavu večeras, samo da ugovorimo termine. Neverovatno ali sve pogodimo optimalno, sve bude po dogovoru, Billy dođe, odradi svoj posao ma-es-tral-no, još pritom oduševljen studiom, atmosferom, sve mu je leglo.

Priprema? Kolega Ognjanović mi je dobacio da je Patsfan, malo bacanje forica na konto rugla koje se zove Charleroi, tu očas posla neki bonding, sve ostalo je standardan "culture shock" intervju koji sam vam podvalio već x puta (Marcus Williams npr) i koji vam uvek zvuči novo i sveže jer ga niko drugi ne radi sem mene.

I da, hvala. Laskate mi, svi.

  • Like 19
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Pritom, nešto underrated.

U studiju u kojem ja radim se snima još fazon pet podcasta, jedan fudbalski, jedan astrološki, jedan popculture, jedan filmski, itd itd. Odmah pored se snimaju one Mondo "Pitali smo Kiju Kockar o njenim instagram slikama" i "guglali smo Gazda Paju" zezalice. Imamo čini mi se jednog DPja i još par kamermana. Rade se i filmovi, tu je montaža, tu je sve. U takvim uslovima, ja bukiram studijski termin u najgorem slučaju sedam dana unapred (sve ispod sedam dana je frka jer drugi uzimaju termine), a pošto još uvek nisam Bill Simmons niti ću biti, niti je ovo emisija fazon "U Obruču" koja ide na TVu tad i tad, opcija da ja zovem nekoga i da mu kažem "Miki mi snimamo u petak u 11" je nerealna jer prosto, kako odgovara gostu tako će i tebi.

U celoj toj atmosferi da ja nekako zategnem Zvezdinog igrača između dve tekme, da se ispoštujem sa PR službom kluba, da mi se producentkinja znoji jer čeka da joj javim jel termin OK ili tražim last minute alternative, i da se na kraju sve desi onako kako smo najbolje jebeno isplanirali - e to vam je "dobro novinarstvo". Ono što se posle desilo u studiju kad stavimo sluške i krenu ton i kamere, to je lakši deo priče.

  • Like 14
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, kokodakalo said:

Gledano iz danasnje perspektive ovoj ekipi je za F4 nedostajala dobra cetvorka. Tesko da cemo u skorije vreme imati takav par plejeva.

Samo sto tada nismo znali da su oni tako dobri. U sustini Teja aut, Simon in i vec dosta ozbiljnija ekipa. Sa Kvinsijem zlo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, kokodakalo said:

Gledano iz danasnje perspektive ovoj ekipi je za F4 nedostajala dobra cetvorka. Tesko da cemo u skorije vreme imati takav par plejeva.

Ja ako dobro pamtim komentare po Pioniru, nije bas tako izgledalo...uglavnom sam slusao komentare tipa:

"Joj ulazi Jovic"

Ili

"Radonja vracaj Markusa, vidis da ne mozemo da se sastavimo"

Jovic je postao Jovic, tek sredinom iduce sezone, cemu u prilog govori cinjenica da je za sledecu sezonu planiran kao zamena za onog nesrecnog Mekela, a onda ode zglob, Luki ode koleno, dosao ludi Quincy i sto bi rekli "the rest is history".

Poenta je da nije sve bas crno i belo i ne znas startno ko ce i kad da klikne

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...