deez nuts. Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 27 minutes ago, Darko said: Konferencija za štampu je lažirana preko AI? Jel su novinari koji su bili tu isto AI slop? Bio jedan iz cnn-a (kako zgodno) koji postavlja pitanja. Snimaju direktno Bibiku, direktno novinara izbliza, nista sa strane da su u istom kadru. Nisu me uverili.
Darko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 44 minutes ago, deez nuts. said: Bio jedan iz cnn-a (kako zgodno) koji postavlja pitanja. Snimaju direktno Bibiku, direktno novinara izbliza, nista sa strane da su u istom kadru. Nisu me uverili. A šta je sa drugima? Konferencija za štampu nije samo jedan novinar i uglavnom se zna ko prisustvuje. Kako se to sakrije?
Henry Chinaski Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 53 minutes ago, deez nuts. said: Bio jedan iz cnn-a (kako zgodno) koji postavlja pitanja. Snimaju direktno Bibiku, direktno novinara izbliza, nista sa strane da su u istom kadru. Nisu me uverili. Video iz kafića je ličio na AI, ali sad ga pretjera. Bilo je mnogo novinara, ne samo sa CNNa. Ako je tako, bilo kom videu možemo naći "AI" tragove. 9 hours ago, Angelia said: Da, na to sam mislila. Naravno, oni menjaju misljenje svako malo. Macron je poslao nosac, UK je valjda destroyer, ali to je bilo vec neko vreme. Realno, Tramp im je rekao, sta ce mi NATO, ako to znaci da mi samo branimo Evropu, a vi necete da pomognete kad treba. 🤷♀️ Nije da mu stvarno treba pomoc, nego je pokazao da nisu saveznici. Zato i ovakav mutan odgovor, jer su skontali da ce verovatno biti posledica. Ali kako da pomognu, ako nisu obavješteni o napadu? Kakav to saveznik podržava neprijatelja, i državu zbog koje je NATO i sklopljen? Kakav saveznik želi da okupira dio zemlje druge članice? Kakav saveznik ucjenjuje druge članice, i prijeti, pa potom traži pomoć? I inače ne znam da li znaš, ali ako se NATO umiješa, po statutu NATO general mora voditi ovu operaciju. 2
fancy Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 23 minutes ago, Darko said: A šta je sa drugima? Konferencija za štampu nije samo jedan novinar i uglavnom se zna ko prisustvuje. Kako se to sakrije? Živimo u Matrixu. Spoiler Agencije kriju činjenice, svi smo mrtvi => Bibi je mrtav. AI ispisao i linije kôda i komentare na forumu 👀 I moderiše. Sâm sebe. 1
Darko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 12 minutes ago, fancy said: Živimo u Matrixu. Hide contents Agencije kriju činjenice, svi smo mrtvi => Bibi je mrtav. AI ispisao i linije kôda i komentare na forumu 👀 I moderiše. Sâm sebe. Ili to ili "što je babi milo, to joj se i snilo". 1
fancy Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Meni je Matrix legitimno objašnjenje. Npr. primetio sam da u mojoj ulici danima nema ptica. Neko je zaboravio da ih uključi.
Smrtokapa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Vi se zezate, ali postoji mogućnost da uskoro video-snimci neće biti dokaz nizašta. Tako ćemo se vratiti u informativno vreme pre nastanka televizije, sa tom razlikom što ćemo non-stop biti bombardovani bezvrednim vizuelnim informacijama. 8 1
Darko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 minute ago, fancy said: Meni je Matrix legitimno objašnjenje. Npr. primetio sam da u mojoj ulici danima nema ptica. Neko je zaboravio da ih uključi. Zar ne znaš da su sve ptice veštačke, to jest da ih vlada koristi da nas špijunira? Očigledno su trenutno potrebne negde drugde. #Birdsarenotreal 1
fancy Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 minutes ago, Smrtokapa said: Vi se zezate, ali postoji mogućnost da uskoro video-snimci neće biti dokaz nizašta. Sad ozbiljno. Meni to isto palo na pamet pre godinu, godinu ipo dana kad je krenula AI pomama... (Sporo jutro na bliskoistočnom frontu pa filozofiramo...)
Darko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 11 minutes ago, Smrtokapa said: Vi se zezate, ali postoji mogućnost da uskoro video-snimci neće biti dokaz nizašta. U pravu si. Zato treba uzeti i kontekst videa u obzir. Video se može lažirati, neke druge stvari malo teže. Takođe, Bajesova teorema i rezonovanje pomažu u takvim slučajevima. Edited 7 hours ago by Darko
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 hours ago, Henry Chinaski said: Ali kako da pomognu, ako nisu obavješteni o napadu? Sad su obavesteni 2 hours ago, Henry Chinaski said: Kakav to saveznik podržava neprijatelja, i državu zbog koje je NATO i sklopljen? ? 2 hours ago, Henry Chinaski said: Kakav saveznik želi da okupira dio zemlje druge članice? Hteo je da kupi, to nije nepoznat aranzman 2 hours ago, Henry Chinaski said: Kakav saveznik ucjenjuje druge članice, i prijeti, pa potom traži pomoć? Mesamo babe I zabe 2 hours ago, Henry Chinaski said: I inače ne znam da li znaš, ali ako se NATO umiješa, po statutu NATO general mora voditi ovu operaciju. Ne mora ako individualne clanice pomazu. NATO sekretar je podrzao ideju, bez mesanja NATOa.
Delfinarijum Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Smrtokapa said: Vi se zezate, ali postoji mogućnost da uskoro video-snimci neće biti dokaz nizašta. Tako ćemo se vratiti u informativno vreme pre nastanka televizije, sa tom razlikom što ćemo non-stop biti bombardovani bezvrednim vizuelnim informacijama. Za sire mase? Sigurno. Pa uostalom, i pre AI imas ljude koji su mislili da je sletanje na mesec lazirano/rezirano npr. Za pravne potrebe? Mislim da ce postojati "filteri"/programi (postoje i sada) koji ce pokazivati da li je video/foto materijal autentican odnosno da li je doradjivan a kamoli generisan.
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago A pre neku godinu je sokantno izgledala serija The Capture...
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 11 minutes ago, Delfinarijum said: Za sire mase? Sigurno. Pa uostalom, i pre AI imas ljude koji su mislili da je sletanje na mesec lazirano/rezirano npr. Moja keva. Kaže mi sad za AI, šta te čudi, još kad su Amerikanci lažirali sletanje na Mesec. 😁
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 3 hours ago, Delfinarijum said: Za sire mase? Sigurno. Pa uostalom, i pre AI imas ljude koji su mislili da je sletanje na mesec lazirano/rezirano npr. Za pravne potrebe? Mislim da ce postojati "filteri"/programi (postoje i sada) koji ce pokazivati da li je video/foto materijal autentican odnosno da li je doradjivan a kamoli generisan. Sigurno će tehnički biti moguće dokazivanje na sudu, pre svega sam mislio na javnost. Imamo ogroman pad poverenja u medije, pad poverenja u institucije (pa i u te sudove koji će presuditi da li je nešto lažno ili nije), to može nastaviti da ide nizbrdo s obzirom na to da nam sledi pad poverenja i u sopstvene oči. Ljudi će još više verovati samo u ono što žele, to neće biti AI, a sve ostalo će biti AI. Edited 2 hours ago by Smrtokapa typos 1
Delfinarijum Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Just now, Smrtokapa said: pad poverenja u imstitucije Ovo je kljucno. Ali ovo postoji i bez AI, koji ne pomaze dakako. Resenje ima potencijalno dva (a oba su pakleno teska i donekle utopisticka, da se razumemo): A. drzava i njeni predstavnici se ponasaju prema visim standardima i vise u skladu sa zivotnim potrebama stanovnista, i na takav nacin dugorocno stvaraju poverenje. Problem jeste da ljudi osecaju da los(ije) zive nego sto bi trebalo, imaju prilike usled informatickog doba da te svoje sumnje potvrde a ne razumeju zasto je to tako. (Moje licno cvrsto misljenje je da globalni porast produktivnosti usled novih tehnologija (od 70'ih I 80'ih nadalje) nije pratila proporcionalna podela benefita te produktivnosti, nego je ona isuvise top-heavy, usled toga i povecana nejednakost). B. Ozbiljna edukacija i vaspitanja gradjanja u kritickom razmisljanju, logici i digitalnoj higijeni. Od okamove ostrice pa nadalje... 1
Bul-Kathos Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 hours ago, Henry Chinaski said: Kakav to saveznik podržava neprijatelja, i državu zbog koje je NATO i sklopljen? SSSR nikada nije bio osnovni razlog nastanka NATO saveza. Sovjetski ekspanzionizam je samo jedan od nekoliko kljucnih razloga stvaranja NATO, ali nikada nije bio presudan. Ova teza se toliko provlacila na topiku o agresiji na Ukrajinu da smatram da tebi, kao razumnom forumasu koliko sam primetio, mogu da napisem ovu cinjenicu i da ne dobijem etiketu da promovisem kuririnformer sranja. Za tumacenja ove cinjenice sada imate puno dostupnih digitalizovanih izvora, a u knjigama imate kod Od Arne Vestada ili Henrija Kisindzera, izmedju ostalih.
Henry Chinaski Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 56 minutes ago, Angelia said: Sad su obavesteni ? Hteo je da kupi, to nije nepoznat aranzman Mesamo babe I zabe Ne mora ako individualne clanice pomazu. NATO sekretar je podrzao ideju, bez mesanja NATOa. Nece da mi quotuje jedno po jedno pa moram ovako. 1. Saveznici se obavjestavaju prije bilo kakve akcije, ne kad je nuzda , pa ajde sad saveznici. 2. Podrzava Rusiji i njenog predsendika, drzavu koja je direktno odgovorna za stvaranje savaza. 3. Prezvakana je prica, ali bilo je milion navoda da je htio i vojsku da posalje, da li je to sala ili ne, ne znamo. 4. Pa zar nije prvo prijetio clanicama, Strameru i Makronu, cak ih i ponizavao i vrijedjao, pa onda fino molba treba nam pomoc. 5. Sa tim se slazem. 6 minutes ago, Bul-Kathos said: SSSR nikada nije bio osnovni razlog nastanka NATO saveza. Sovjetski ekspanzionizam je samo jedan od nekoliko kljucnih razloga stvaranja NATO, ali nikada nije bio presudan. Ova teza se toliko provlacila na topiku o agresiji na Ukrajinu da smatram da tebi, kao razumnom forumasu koliko sam primetio, mogu da napisem ovu cinjenicu i da ne dobijem etiketu da promovisem kuririnformer sranja. Za tumacenja ove cinjenice sada imate puno dostupnih digitalizovanih izvora, a u knjigama imate kod Od Arne Vestada ili Henrija Kisindzera, izmedju ostalih. Dobro jedan od klucnih razloga je sirenje komunizma, a ja sam realno mislio da je glavni( potrazicu informacije)
robespierre Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 1 hour ago, Smrtokapa said: Sigurno će tehnički biti moguće dokazivanje na sudi, pre svega sam mislio na javnost. Imamo ogroman pad poverenja u medije, pad poverenja u institucije (pa i u te sudove koji će presuditi da li je nešto lažno ili nije), to može nastaviti da ide nizbrdo s obzirom na to da nam sledi pad poverenja i u sopstvene oči. Ljudi će još više verovati samo u ono što žele, to neće biti AI, a sve ostalo će biti AI. Ja mislim da ljudi kad pričaju o AI generalno precenjuju kognitivne sposobnosti prosečnog čoveka, odnosno tupoumnost, ali i izolovanost (ovo je takodje ključno) prosečnog korisnika. Ranije se mislilo da će biti potreban replikant iz Blejd Ranera koji će biti više čovek od čoveka (Harisona Forda), a ljudima je dovoljan običan LLM koji he programiran tako da hrani njihove deluzije (kako bi što više vremena provodili trenirajuć ih). Skoro sam pročitao da je neki magarac ubio suprugu jer mu je čet bot potvrdjivao deluzije o njoj. Harison Ford se u Blejd Raneru zaljubljuje u Rejčel veštačku inteligenciju koja izgleda, ponaša se i oseća sce identično kao pravo ljudsko biće. U realnosti se usamljeni pojedinci zaljubljuju u LLM čet botove. Edited 4 hours ago by robespierre 3
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Henry Chinaski said: Nece da mi quotuje jedno po jedno pa moram ovako. 1. Saveznici se obavjestavaju prije bilo kakve akcije, ne kad je nuzda , pa ajde sad saveznici. 2. Podrzava Rusiji i njenog predsendika, drzavu koja je direktno odgovorna za stvaranje savaza. 3. Prezvakana je prica, ali bilo je milion navoda da je htio i vojsku da posalje, da li je to sala ili ne, ne znamo. 4. Pa zar nije prvo prijetio clanicama, Strameru i Makronu, cak ih i ponizavao i vrijedjao, pa onda fino molba treba nam pomoc. 5. Sa tim se slazem. Dobro jedan od klucnih razloga je sirenje komunizma, a ja sam realno mislio da je glavni( potrazicu informacije) 1. Ne, ako se sumnja da ce "saveznici" procuriti pricu, nego je tajna-tajna 2. Ne, ne vidim nigde da je podrzavao Rusiju. Potplatio ih je da ostanu van konflikta, ali da Tramp na bilo koji nacin podrzava Rusiju I Putina, je forumska legenda 3. Ma daj 😀 4. Pretio? Ne, govorio im je da rade pogresno. Sad se I vidi zasto. Evropa ima svoje interese, I to je njihovo pravo. Samo je sad ocigledno da su "saveznici" ustvari "strateski partneri" kad nam se interesi poklapaju.
ciao Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zar nije NATO osnovan kao odbrambena vojska u smislu - ako je jedna clanica NATO napadnuta branice je ostale - ja ne vidim da je neka clanica NATO napadnuta 4
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ovo Trampovo pozivanje saveznika je kao da lik ode u kockarnicu da igra voćkice, pa kad novčanik počne da se prazni, on kreće da zove drugare i traži pare za još rundi jer prijatelji treba da pomažu jedni drugima. A u stvari njemu ni ne trebaju pare jer mu super ide, nego je zvao da proveri kakvi su mu to prijatelji i sada vidi da mu nisu nikakvi prijatelji i da je bio u pravu kada ih je napušavao na viber grupi pre neki dan. 6 1
40Wins Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 hours ago, deez nuts. said: Bio jedan iz cnn-a (kako zgodno) koji postavlja pitanja. Snimaju direktno Bibiku, direktno novinara izbliza, nista sa strane da su u istom kadru. Nisu me uverili. De si inspektore. 2
Angelia Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 45 minutes ago, ciao said: Zar nije NATO osnovan kao odbrambena vojska u smislu - ako je jedna clanica NATO napadnuta branice je ostale - ja ne vidim da je neka clanica NATO napadnuta Izmedju ostalog, ali ne iskljucivo. Nije trazio intervenciju NATOa nego pojedinacnih evropskih zemalja, I Japana i Juzne Koreje, jer im je moreuz bitan. Izgleda da IRGC trazi utociste u Avganistanu.
MeanMachine Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Na prvu loptu to što Tramp traži je nebuloza ali ako članice očekuju da Ameri rizikuju nuklearni rat sa Rusijom zbog njih onda je logično i da Amerika očekuje da oni se žrtvuju u daleko manje opasnom sukobu zarad interesa Amerike ali u zapada jer bez Amerike zapad je znamo šta već na bicikli. Inače Iranci skinuli mrak f35. Pogodili prvi pilot ranjen uspeo da sleti ako pogode još koji to će biti ogroman problem jer f35 ko avion je ništa spec ali se smatra najmanje oborivim što ga i prodaje. Edited 2 hours ago by MeanMachine
Recommended Posts