djura.net Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 minutes ago, berti said: ostace im medalja za cast i postenje. Nije nemoguce da bude tako. Ali mislim da je saradnja sa Putinom izuzetno losa stvar za EU - makar gledali iskljucivo goli interes, a ne cast i postenje.
berti Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 6 minutes ago, djura.net said: Nije nemoguce da bude tako. Ali mislim da je saradnja sa Putinom izuzetno losa stvar za EU - makar gledali iskljucivo goli interes, a ne cast i postenje. Neka kontrolisanja saradnje ne mora da bude losa stvar. Sta to podrazumeva, jebem li ga, ali valjda nekako moze da se ispregovara. Iz ove perspektive na prvi pogled izgleda da je prekasno za to, ali cudni su putevi kapitala... Verovatno nece nikada vise biti skroz isto kao nekada, ali ce saradnja erovatno da krene vrlo brzo po okoncanju rata.
Klotzen Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Što se tiče vojnih operacija nastavlja se bombardovanje Irana. SAD je tukao pomorske baze a Izrael aerodrome oko Teherana i neke fabrike. SAD tvrdi da je uništio 90 meta na ostrvu Harg, priličan broj za ostrvo od 20 km2 . Priča se da je Mula pobegao u Moskvu, ili je tamo na lečenju, ali ovo je nepotvrđena vest za sada no čim većina medija prenosi verovatno je tačno. Ono što je značajnija vest je da su u napad krenuli i A-10 avioni, to su avioni koji služe za direktnu podršku kopnenoj vojsci i koliko ja znam ne nose oružje dužeg dometa, dakle lete iznad Irana. Ovo je prilično ranjiv avion od strane PVO tako da je to još jedna potvrda da Iranski PVO slabo funkcioniše.
djura.net Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 5 minutes ago, berti said: Sta to podrazumeva, jebem li ga, ali valjda nekako moze da se ispregovara. Jebemliga i ja, ali nije bilo ozbiljnijeg evropskog lidera koji ga (Putina prim autora) nije molio ili pokusao da urazumi. Zasto je srecniji kad vidi smrt i nesrecu miliona i desetine miliona ljudi, mozemo da nagadjamo samo (mada nauka ima vec profile autoritarnih lidera), ali to je druga prica. 1
berti Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 17 minutes ago, djura.net said: Jebemliga i ja, ali nije bilo ozbiljnijeg evropskog lidera koji ga (Putina prim autora) nije molio ili pokusao da urazumi. Zasto je srecniji kad vidi smrt i nesrecu miliona i desetine miliona ljudi, mozemo da nagadjamo samo (mada nauka ima vec profile autoritarnih lidera), ali to je druga prica. Pa covek je psihopata, onako na prvu. Ali, jbg, tu je, gde je, nazalost. Zato i kazem, cista saradnja u nekim oblastima, nikako vezivanje za monstruma.
djura.net Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 9 minutes ago, berti said: Pa covek je psihopata, onako na prvu. Ali, jbg, tu je, gde je, nazalost. Zato i kazem, cista saradnja u nekim oblastima, nikako vezivanje za monstruma. Ne vidim kako se moze saradjivati sa psihopatom i monstrumom ciji je cilj da te unisti. Da mu se pune dzepovi novcem EU poreskih obaveznika? Ne bih rekao, cak mi se cini da bi svi koji krenu u neku saradnju sa njima mogli da se okarakterisu kao 'tupsoni'.
Angelia Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 3 hours ago, fancy said: Eto kako si ispod žita proturio najveći praise Trampu na forumu dok će ljudi i dalje da kidaju nerve, beskonačne replyeve Anđeliji i žale se na zlu moderaciju kako je ne sankcioniše Neki ce do kraja mandata doci do moje pozicije, da nije bitno kome se svidja ili ne svidja, ili sta prica, nego sta radi. Ali ce i dalje, da bi uskladili svoje misljenje sa realnoscu koristiti Krasnov, I budala, I sta sve ne jos. Iako je poprilicno oslabio podrsku Rusiji I Kini, sa potezom u Veneceli, Kubi I Iranu. Sad je glavna stvar "trazio je pomoc onih koje vredjao" a da nikom ne pada na pamet da se politika ne vodi na Twitteru, da se tu obracanja koriste za propagandu u javnosti. Tj da ih proziva za ne cinjenje neceg sto bi ocigledno bilo korisno za njihove zemlje. Tako da opet deluju kao pajaci. Uzeo je opet 80-20 situaciju, jer niko normalan ne moze da kaze da rezim nije zlocinacki, I da Iran nije problem. To ne znaci da nije pragmaticna "dzukela" kako Berti rece. Zelja da ne uspe u ovom potezu, je direktno protiv interesa zapada, ali to ne smeta nekima da slepo mrze.
Smrtokapa Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Da li bi se isti ili bolji rezultati u međunarodnim odnosima postigli bez tviter dijareja i zašto da ili ne? 4 1
DJORDJE Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Kljuc je da imas sandwich bazu bas kao i Vucic, onda lako mozes da im objasnis kako America first ide do Venecuele ili Irana. 1 1
melankolic Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 3 hours ago, Angelia said: Neki ce do kraja mandata doci do moje pozicije, da nije bitno kome se svidja ili ne svidja, ili sta prica, nego sta radi. Ali ce i dalje, da bi uskladili svoje misljenje sa realnoscu koristiti Krasnov, I budala, I sta sve ne jos. Iako je poprilicno oslabio podrsku Rusiji I Kini, sa potezom u Veneceli, Kubi I Iranu. Sad je glavna stvar "trazio je pomoc onih koje vredjao" a da nikom ne pada na pamet da se politika ne vodi na Twitteru, da se tu obracanja koriste za propagandu u javnosti. Tj da ih proziva za ne cinjenje neceg sto bi ocigledno bilo korisno za njihove zemlje. Tako da opet deluju kao pajaci. Uzeo je opet 80-20 situaciju, jer niko normalan ne moze da kaze da rezim nije zlocinacki, I da Iran nije problem. To ne znaci da nije pragmaticna "dzukela" kako Berti rece. Zelja da ne uspe u ovom potezu, je direktno protiv interesa zapada, ali to ne smeta nekima da slepo mrze. Oslabio podršku ili poziciju Kini i Rusiji? Digli sankcije Rusiji na naftu a Kina nikad veći izvoz. Toliko o tome. Nego, kad već pričamo o drugu Krasnovu (što mu je kodno ime u KGB- u, da se nikada ne zaboravi!) čitam danas (izašao intervju u “FT” a preneli norveški mediji) da je pripretio članicama NATO da ako mu ne pruže podršku u ratu protiv Irana da će budućnost NATO biti neizvesna. Kaže ruska krtica da su oni pomogli Evropljanima oko Ukrajine iako je Ukrajina hiljadama kilometara udaljena od Gileada i nemaju interesa da to rade ali zato kada treba da ga podrže oko Irana onda odbijaju saradnju. Naravno, tupčo ne navodi koliko je Iran udaljen od EU, koji je interes Evropljana da rade za njega i Netanjahua dok iza leđa Evropljana pregovara sa masovnom ubicom iz Kremlja, dok njegov zighajlista na ketaminu igra igrice sa Starlinkom i dok ucenjuju Ukrajinu vojnom pomoći i prete joj da se odrekne 20 % svoje teritorije. Da ne govorim da sve vreme podržava neonaciste i fašiste diljem Evrope, kao i ruskog trojanca Orbana (kojem btw podrška pred izbore stiže direktno od ruske ambasade u Mađarskoj https://n1info.rs/svet/madjarskom-premijeru-preti-izborni-poraz-da-li-se-rusija-direktno-umesala-u-orbanovu-prljavu-kampanju/), kao i da žele da okupiraju Grenland i odvoje ga od Danske. Norveška vlada (a verujem i ostatak evropskih zemalja) mu je dala do znanja da nema s tim ratom ništa, a ja dodajem neka Floriđani umesto što finansiraju ono đubre od filma o starleti Melaniji neka doniraju za rat protiv Irana. Pa neka i propadne NATO ali Evropa se saginjati neće pred pedoom. Edited 7 hours ago by melankolic 2
Amigdala Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 10 hours ago, berti said: Rusi toliko moćni, pa da mogu da postave svog čoveka na čelo USA... Neozbiljno 9 hours ago, Barkley#34 said: Za mene je to isti stav kao onaj "raspad Jugoslavije je rezultat tajnog plana Vatikana". Uvek ključni čovek mora da bude strani agent, jer kako drugačije da objasnimo dešavanja. Baš neozbiljno. U tom slučaju bukvalno sve američke službe bi trebalo raspustiti istog trenutka a Ruse pozvati da ušetaju u DC sa sve fanfarama. Naravno da je infantilno razmisljati na tako binarni nacin u smislu Tramp je Putinovo "cedo", Zelenski je Trampovo... Svet nije ravna linija. Samo cu vam skrenuti paznju na dokazane stvari iz, ne tako davne, proslosti. Jedan batica se setio da posalje pijanu bandu i jednog sifilicara oklopnim vozom kao diverziju. Jedan polupismeni selja, je uprkos svojoj poslovicnoj paranoji, uspeo da umetne na stotine ljudi (ne jednog, dvojicu) i da ih zavede , ne da rade za drugu (neprijateljsku) drzavu nego protiv X a za nekakvo bolje sutra svih. Ti ljudi su bili veoma uticajni, od poverenja i imali su neretko pristup "zabranjenom vocu". Jedan je bio cak i nacelnik obavestajne sluzbe. Drugi, sekretar drugog najuticajnijeg coveka establismsmenta. Jedan cak i senator. To je jos bilo u relativno rudimentarno tehnolosko vreme. Zamislite danas? Jedna SAD, sa desetine javnih i ko zna koliko jos tajnih (obavestajnih) operacija sirom sveta, kao i Rusija, Britanija, Nemacka, Poljska, Francuaka, Izrael, Turska, mastodont Kina, da samo sede skrstenih ruku i da ne ubacuju svoje ljude tamo gde treba? Halucinantno je po defaultu odbacivati sve navode u tom smislu i unapred ih poroglasavati za halucinantne. Osim, naravno, onih tipa Trece Oko.
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 38 minutes ago, Amigdala said: Halucinantno je po defaultu odbacivati sve navode u tom smislu i unapred ih poroglasavati za halucinantne. Postoji ona "to što sam paranoičan ne znači da me ne prate", ali isto tako ima i ona druga, gde je čovek bolesno opsednut idejom da ga žena vara, a to što ga ona zaista vara ne znači da njegova opsesija nije bolesna. U nekoj teoriji je sasvim moguće da predsednik SAD Tramp = ruski agent Krasnov, ali je pogrešno uopšte razmišljati na takav način jer nas to navodi da neke krupne stvari i procese objasnimo sa "eto sve je bilo u savršenom redu i radilo kako treba ali došao jedan čovek pa pokvario".
Amigdala Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 minute ago, Smrtokapa said: Postoji ona "to što sam paranoičan ne znači da me ne prate", ali isto tako ima i ona druga, gde je čovek bolesno opsednut idejom da ga žena vara, a to što ga ona zaista vara ne znači da njegova opsesija nije bolesna. U nekoj teoriji je sasvim moguće da predsednik SAD Tramp = ruski agent Krasnov, ali je pogrešno uopšte razmišljati na takav način jer nas to navodi da neke krupne stvari i procese objasnimo sa "eto sve je bilo u savršenom redu i radilo kako treba ali došao jedan čovek pa pokvario". ... osim za navode nivoa Trrece Oko.. Cisto da ti ne izmakne poenta. Teza da je Tramp agent strane sile per se, u smislu podmetnut, je upravo ono sto sam podveo pod "trece oko". Globalna politika ni pre 100 godina nije funkcionisala tako. Sa druge strane, ne treba odbacivati veoma posredan, mada mozda plodan, uticaj "saptaca" da bas Tramp nekim cudom bude opet izabran ili da se bas ovaj zli patuljak toliko dugo odrzi u Kremlju. Isti razlog zbog kojega nas,prema onim praznoglavcima, " Аmerika mrzi - jer smo mi pametni 🙂 ". To je ono na sta upucujem, poucen bogatim iskustvom drugih iz proslosti. 1
Nek grmi jako Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Nešto sam danas piskarao na nekoj drugoj temi o jednom fudbalskom klubu. I nisam pomenuo Trampa, mada sam mogao i tamo da ga udenem, jer su vlasnici tog kluba Amerikanci, a on njihov predsednik i kao takav, logično, utiče na njihovu poslovnu stabilnost. A da sam ga pomenuo i na toj temi, verovatno niko ne bi ni zinuo da kaže kako bi barem taj topik morao da ostane virgo intacta kada je reč o mešanju sa Trampom... Jer Tramp je razvalio svaki mogući kutak interneta, pa tako i ovaj forum, ulazeći ljudima u glave kao nikad niko u toj meri da je zbilja teško pronaći bilo koju temu u kojoj nije zastupljen. I šta kad Tramp umre, ubiju ga ili jednostavno ode sa funkcije? Šta ćete bez njega i znate li kud ćete, kad vam život prođe u Trampu i antitrampizmu?! Edited 4 hours ago by Nek grmi jako
Amigdala Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, Nek grmi jako said: Jer Tramp je razvalio svaki mogući kutak interneta, pa tako i ovaj forum, ulazeći ljudima u glave kao nikad niko u toj meri da je zbilja teško pronaći bilo koju temu u kojoj nije zatupljen. Ziva istina! Evo ja vec godinama sanjam samo Trampov tupe. Kad ne sanjam, ziv nisam...
Nek grmi jako Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 35 minutes ago, Amigdala said: Ziva istina! Evo ja vec godinama sanjam samo Trampov tupe. Kad ne sanjam, ziv nisam... A ja, recimo, ne mogu da objasnim kako, sa svim platformama u 21. veku, do danas nikada nisam slušao Tamaru Rađenović... I od danas biram da sanjam nju, ako to nekako može da se izabere.
melankolic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 52 minutes ago, Nek grmi jako said: Nešto sam danas piskarao na nekoj drugoj temi o jednom fudbalskom klubu. I nisam pomenuo Trampa, mada sam mogao i tamo da ga udenem, jer su vlasnici tog kluba Amerikanci, a on njihov predsednik i kao takav, logično, utiče na njihovu poslovnu stabilnost. A da sam ga pomenuo i na toj temi, verovatno niko ne bi ni zinuo da kaže kako bi barem taj topik morao da ostane virgo intacta kada je reč o mešanju sa Trampom... Jer Tramp je razvalio svaki mogući kutak interneta, pa tako i ovaj forum, ulazeći ljudima u glave kao nikad niko u toj meri da je zbilja teško pronaći bilo koju temu u kojoj nije zastupljen. I šta kad Tramp umre, ubiju ga ili jednostavno ode sa funkcije? Šta ćete bez njega i znate li kud ćete, kad vam život prođe u Trampu i antitrampizmu?! Kako da ti opišem slikovitije nego da spomenem samo slučaj velikih medijskih korporacija tipa NBC, CBS, ABC, raznih Disneya, Amazona/Prime Video, pa čak i WB/CNN, zatim njegov (donacije porodice) Paramount / Pluto TV o Washington Postu da ne govorim- zar nije rekao da će preispitati kod regulatornog tela njihove licence pa su se svi morali kao u Rusiji, Kini i Severnoj Koreji “disciplinovati”? Zar nije posmenjivao silne generale, otpustio sve obaveštajce, sudije i tužioce koji su vodili istrage odnosne sudske procese protiv njega u međumandatu? Zar nije postavio vrhovne sudije koje će mu biti lojalni? Zar nije preko ministarke pravde sklonio sve delove Epstinovih dokumenata koji se odnose na njega? Zar nije disciplinovao sve tech-kompanije? Zar nije preuzeo sve društvene mreže (Facebook, Instagram, X, preoteo TikTok…)? Zar nije čak preuzeo upravljanje satelitskim internetom preko njegovog fun-a ketaminskog zighajliste? Zar nije preuzeo Kenedi Centar i nazvao ga Trump Kenedi Centar? Zar nije izašao iz svih međunarodnih sporazuma? Zar nije čak zabranio ulazak navijačima nekih nacionalnih timova na Svetsko Prvenstvo u Fudbalu? Zar ne podržava otvoreno separatiste u Kanadi? Zar nije na crvenom tepihu ugostio masovnog ubicu iz Kremlja i s njim dogovorao rasturanje Ukrajine? Zar nije hteo od Gaze da pravi kupleraj nakon što istera sve Palestince? Zar nije vršio čistke po univerzitetima, podsticao na sukobe među studentima i ucenjivao uprave finansiranjem? Zar nije zaustavio sva naučna istraživanja u lečenjima mnogih bolesti a doveo Oza i onog omlitavelog Kenedija šarlatane da mu vode zdravstvo? I onda još dođe pa preti Evropi da će je rasturiti. A sada i sa Iranom kada otvoreno govori o tome ne samo (kako je Floriđanka spominjala) da se zalaže za promenu vođstva te zemlje (nemam ništa protiv) nego da će on lično dati legitimitet budućoj vlasti Irana. Da ne govorim o otmici Madura, podršci onom vojnom pučisti u Brazilu, ili podršci novom ekstremno desnom predsedniku Čilea. I onda se neko još pita zašto se ljudi bave Krasnovim? Bave se jer je to pažljivo odabran scenario kako da sa Amerika i njen ugled potpuno unište a zemlja dovede na ivicu građanskog rata jer takvi likovi (istorija nas uči) ne silaze sami sa političke scene. 2
Nek grmi jako Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 40 minutes ago, melankolic said: Kako da ti opišem slikovitije nego da spomenem samo slučaj velikih medijskih korporacija tipa NBC, CBS, ABC, raznih Disneya, Amazona/Prime Video, pa čak i WB/CNN, zatim njegov (donacije porodice) Paramount / Pluto TV o Washington Postu da ne govorim- zar nije rekao da će preispitati kod regulatornog tela njihove licence pa su se svi morali kao u Rusiji, Kini i Severnoj Koreji “disciplinovati”? Zar nije posmenjivao silne generale, otpustio sve obaveštajce, sudije i tužioce koji su vodili istrage odnosne sudske procese protiv njega u međumandatu? Zar nije postavio vrhovne sudije koje će mu biti lojalni? Zar nije preko ministarke pravde sklonio sve delove Epstinovih dokumenata koji se odnose na njega? Zar nije disciplinovao sve tech-kompanije? Zar nije preuzeo sve društvene mreže (Facebook, Instagram, X, preoteo TikTok…)? Zar nije čak preuzeo upravljanje satelitskim internetom preko njegovog fun-a ketaminskog zighajliste? Zar nije preuzeo Kenedi Centar i nazvao ga Trump Kenedi Centar? Zar nije izašao iz svih međunarodnih sporazuma? Zar nije čak zabranio ulazak navijačima nekih nacionalnih timova na Svetsko Prvenstvo u Fudbalu? Zar ne podržava otvoreno separatiste u Kanadi? Zar nije na crvenom tepihu ugostio masovnog ubicu iz Kremlja i s njim dogovorao rasturanje Ukrajine? Zar nije hteo od Gaze da pravi kupleraj nakon što istera sve Palestince? Zar nije vršio čistke po univerzitetima, podsticao na sukobe među studentima i ucenjivao uprave finansiranjem? Zar nije zaustavio sva naučna istraživanja u lečenjima mnogih bolesti a doveo Oza i onog omlitavelog Kenedija šarlatane da mu vode zdravstvo? I onda još dođe pa preti Evropi da će je rasturiti. A sada i sa Iranom kada otvoreno govori o tome ne samo (kako je Floriđanka spominjala) da se zalaže za promenu vođstva te zemlje (nemam ništa protiv) nego da će on lično dati legitimitet budućoj vlasti Irana. Da ne govorim o otmici Madura, podršci onom vojnom pučisti u Brazilu, ili podršci novom ekstremno desnom predsedniku Čilea. I onda se neko još pita zašto se ljudi bave Krasnovim? Bave se jer je to pažljivo odabran scenario kako da sa Amerika i njen ugled potpuno unište a zemlja dovede na ivicu građanskog rata jer takvi likovi (istorija nas uči) ne silaze sami sa političke scene. Kako mislite da neko ne silazi sam sa poltičke scene? A kad umre? Jel tada važi ona: naše će sene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašiti gospodu? Onda već transponujete Trampa u metafiziku, a to, verujte mi na reč, nije baš najzdravija opcija... Jer ste ga prehodno već lansirali u svet mitologije kada ste napisali da potpuno uništava ugled zemlje, stavljajući ga svesno ili nesvesno iznad one iste Amerike koja je bacila nuklearne bombe na Japance, koja je htela da baci nuklearne bombe na severnokorejce i Kineze u Korejskom ratu iako je i SSSR tada već imao svoje nuklearne glave, koja nije bila sigurna kako se treba ophoditi prema linčovanju afroamerikanaca čak i u sedmoj deceniji prošlog veka, koja je izvela akciju u Zalivu svinja posle koje su morali da idu u rikverc, koja je poražena i u Vijetnamu i Afganistanu, koja je imala i Irak, i Jugoslaviju i Norijegu u svom vojnom rokovniku... Da li ste na taj ugled mislili i ako jeste, onda je Tramp za vas s pravom Marvelov antijunak i omnipotentno mitološko biće čija je sama pojava dovoljna za sve i svašta na ovom dunjaluku... I njegova sena će vam uvek lutati negde, jer ste vi to tražili, a ne on, koga boli bulja i za mene i za vas. Ja tu onda ništa ne bih dirao... Niti ću. Edited 3 hours ago by Nek grmi jako 1
fancy Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, Nek grmi jako said: od danas biram da sanjam nju, ako to nekako može da se izabere. #metoo 1
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 9 hours ago, berti said: Eto, imas to odustajanje od jeftinih energenata. Ima procena da je da su od pocetka rata povecanje cena energenata kostale EU vise za mozda cak i bilion evra. Rusija je bila otprilike peti-sesti trgovinski partner EU. Velika kolicina predratnog izvoza u Rusiju je stala. Ogroman broj kompanija je napustio Rusiju, a to je veliko trziste. Sa druge strane USA u odredjenim oblastima saradjuje sa USA. Ameri uvoze skoro cetvrtinu kolicine obogacenog uranijuma iz Rusije. Jeste doneta odluka o zabrani uvoza, ali ima stavka izuzeca i moze se uvoziti do 2028. Zatim titanijum, paladijum... Dakle, ovi iz EU su tako odlucili i trpe stetu. Ameri su pragmaticni i rade ono sta je dobro za njih. Da li je moralno? Sigurno nije, ali jbg. Zajeb je učinjen odustajanjem od nuklearne energije i nerazmišljanjem o potrebi diversifikacije izvora snabdevanja kada je krenulo pogoršanje odnosa sa Rusijom, pre desetak godina. Tokom tog perioda se upravo dešavalo to što ti predlažeš, saradnja je funkcionisala, odnosi su postojali sve lošiji, a Putin se pripremao za veći rat. Dakle, efekta nema. Nakon napada na Ukrajinu nije bilo više dobrog rešenja, neka cena se morala platiti. Mislim da je i Rusija računala na nastavak posla i da se, pored ukrajinskog otpora iznenadila i zajedničkim evropskim stavom i odjebavanjem. Zato i njihova ekonomija trpi, strateški su sve više podređeni Kini a na terenu je pat pozicija. To je njihov problem, evropski je kako da se energetski izvučemo. Amerika je energetski samodovoljna i cela ta situacija im je popravila relativnu poziciju u odnosu na Evropu i Rusiju, ali tako je kako je. Bar je sve ovo malo mrdnulo Evropu da shvati da mora da se potpuno uozbilji. Naravno da bi bilo dobro da se sutra barem malo sredi vlast u Rusiji i da se unormali saradnja ali to je samo vlažan san, kako stoje stvari. Ovim novim ratom je Evropa ponovo najebala, jer direktno trpi posledice nove energetske krize a taman je krenuo nekakav ekonomski oporavak. Videćemo koliko će potrajati i kakav će rezultat biti, jer vidimo da se ciljevi i procene trajanja menjaju na svakih par dana. U slučaju da zasta dođe do neke promene u Iranu biće dobro po više osnova ali ja sam već rekao da sam malo skeptik u vezi ispunjenja tog cilja.
djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago cnn Iran itself is shipping oil through the strait in almost the same volumes as before the war, earning the much-needed cash to sustain its economy and war effort. In addition, there were already millions of barrels of Iranian crude oil at sea looking for buyers before the conflict began. Tanker tracking data and satellite images show that Iranian crude has flowed through the strait even as the conflict has crippled exports of crude and natural gas from nearby Persian Gulf countries. Energy analysts at trade data and analytics company Kpler estimated Thursday that Iran had been able to export 12 million barrels since the conflict began on February 28. Maritime intelligence company TankerTrackers has an even higher estimate: 13.7 million barrels as of the middle of last week. Those figures would suggest that Iran is managing to ship about 1 million barrels per day (bpd). That compares with its average exports of 1.69 million bpd last year, according to Kpler’s data. According to Iran’s semi-official Fars news agency, Iran has also been able to increase its natural gas exports. It quoted Iraq’s electricity ministry as saying that natural gas imports from Iran last week tripled to 18 million cubic meters per day.
Angelia Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 hours ago, Smrtokapa said: Da li bi se isti ili bolji rezultati u međunarodnim odnosima postigli bez tviter dijareja i zašto da ili ne? Ja sam 2016te rekla da bi bilo bolje da mu uzmu telefon/Twitter. Ali to ti je sto ti je. 1 hour ago, melankolic said: Kako da ti opišem slikovitije nego da spomenem samo slučaj velikih medijskih korporacija tipa NBC, CBS, ABC, raznih Disneya, Amazona/Prime Video, pa čak i WB/CNN, zatim njegov (donacije porodice) Paramount / Pluto TV o Washington Postu da ne govorim- zar nije rekao da će preispitati kod regulatornog tela njihove licence pa su se svi morali kao u Rusiji, Kini i Severnoj Koreji “disciplinovati”? Sve bi ti bio u pravu, da nisu direktno uhvaceni u laganju. Ostalo necu komentarisati, jer ima mnogo izmisljotina, projekcija, I izvrtanja. Ali evo pitacu te nesto, zivim u Majamiju, turisticki grad, dosta odmaralista, jel mislis da ja zivim u kupleraju? Jel Dubai kupleraj?
Recommended Posts