Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 46 minutes ago, Azazelkg said: Zar već nekoliko utakmica unazad ne igra ko šta hoće? Poenta upisa je besmislenost otpuštanja trenera ali da mu daš još 1 utakmicu pre nego što ode. Oko toga se možemo složiti? 5
SuperTraktorko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 hours ago, NMX said: 4D šah gospodina Drčelića sve jasno Ovo me podseca kada su dva moja drugara sa fakulteta igrali sah. Jedan strastven i dobar sahista, drugi tabula rasa ali da niko to nije znao u tom trenutku. Gledam njih dvojicu, sahista se znoji, hukce, menja boje, svaki mu potez traje po nekoliko minuta. Ovaj drugi hladan kao spricer, povlaci poteze brzo i ravnomerno, kao da je svajcarski sat. U jednom trenutku, na pola partije, sahista kaze, razmisljam se da predam, potpuno si me sludeo, koliko god da se trudim ne mogu da shvatim tvoju strategiju i odakle mi vreba opasnost. A na to ce ovaj drugi: Druze, tvoja prva greska je sto ti mislis da ja znam sta radim. 11
Ludi za Poli Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 39 minutes ago, NMX said: A u lajvu na instagramu navijači govore Saletu šta i kako treba da prenese Sferopulosu. Jer znaju bolje od obojice. Taman da Choda i Baka Prase probaju u tandemu, sta tu moze poci po zlu... 2
Milos 3.14 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 hours ago, L' Imperatore said: Defanzivno orientisan trener in general, ili tu misliš eksplicitno na Radonjića? Mislim, koji su to revolucionarni trendovi nastali u zadnje 3 godine, da defanzivni treneri to nisu u stanju da isprate? Da podsetim, nedavno (u 2022-oj), su se još uvek pravile video montaže prikazivajući nemoč Žalgirisa, koji ne može da pogleda na koš za 24 sekunde, uz prikladnu muzičku izvdebu. Lani osvojio Fenerbahče. Ja nisam primetio neku košarkašku revoluciju. A i ako se dobro sječam jednog Gurujevog upisa, sezonu su prelomili povečanjem minutaže za Bircha, posle čega su neuporedivo bolje branili pik. Dosta sam ja ovo prostije preneo nego što je Guru tad napisao, ali poenta je, ništa revolucionarno. Odbrana od pika, jedan košarkaški fundament, done right. Tako da ja ostajem pri tome da Radonjić nije baš toliko ispao iz koloseka. I da bi on još uvek sa svojom košarkom mogao da pomrsi račune velikima u evroligi, naravno uz igrače koji te košarkaške principe mogu da savladaju/sprovedu. Ali naravno, cenim drugačije mišljenje. I apsolutno se slažem da se može doči do rezultata i na drugačiji način. Samo sam skeptičan koliko je realno da se to sprovede u delo na našem podneblju, sa nekolicinom trenera koji bi toga bili sposobni sposobni. Baš bi moralo mnogo stvari da nam se poklopi. Sasvim razumem i želju da se proba pa kud puklo. Jer ja recimo za istu stvar navijam u fudbalu. Moderan, brz fudbal, na gol više, sa mladim kreativnim igračima (po mogučnosti iz domače akademije), pa makar primali po 5 komada u ligi šampiona. Mislim na Sferopulosa. Promenilo se dosta toga u košarci u poslednjih 10 godina. Radonjić nije dunster , kao ni Sfero i naravno da imaju znanje. Poenta je u trenerskoj filozofiji , koru shvatanja igre koji oni ne menjaju već samo rade prilagođavanje na trendove šminku stare filozofije. Teško mi je zamislivo da Radonja igra sa 5 spolja, da se kontra 2 na 1 završi šutem za 3 . Nije nemoguće da se to desi, ali ne zato što je vežbano. Onda posledično nemaš ni svest da će neko kontru 2-1 da trči tako što će ciljano da ide na trojku, pa onda ne vežbaš ni defanzivnu tranziciju za tu situaciju. Banalan je primer,ali eto. Zato sam naveo Žoca kao primer i ono što je igrao Pao , Fener i sad Partizan, kao da su tri različita trenera, tu crtu Radonjić, ali ni Sfero nema. Nema je ni Obradović Saša, ali je u startu u shvatanju približniji modernoj košarci i zato bolje rešenje. 4
Borky Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sta se sad svi prave francuske sobarice i kao samo se kod nas mjenjaju treneri ako nemaju rezultate. Najnormalnija pojava da se smeni trener svagdje u svetu .ovo sta se kod nas radilo da ljudi mjenjaju 15 igraca a trener ostaje je problem i nerazumno! Cuj matereti nabijete Buducnost,Spartak,Zadar a svi zajedno nemaju budzet ni upola kao Zvezda i sad kao neka ga da ne ispadnemo seljaci vec da budemo kao ozbiljni jer ne mjenjamo trenera a citava europa ti se smeje jer zna da kad pogode dve trojke za redom zalizani skida gace. Ako ni Obradovic ili ko vec ne bude imao rezultate naravno da ce se terati i treba da se tera! Nije dobar tim? Za sta nije dobar? Da dobije Zadar? Ma hajte molim vas! Niko ne trazi da budes prvak europe al brate moze ti ekipa od 20M igrati gledljivu kosarku sa nekim smislom i mozes valjda dobijati ekipe sa 500k budzetom. 8 2
Cavani Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 hours ago, NMX said: Sjajno. Taman da ga uvek objektivna ciganija koliko već u petak namaže govnima i spremi mu šut kartu. Top. Svaka čast menadžmentu na razmišljanju Svakako je razumnije nego da tim vodi Janis kao bivsi trener, to tek ne bi imalo nikakvog smisla.
Azazelkg Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 20 minutes ago, Урош19 said: Poenta upisa je besmislenost otpuštanja trenera ali da mu daš još 1 utakmicu pre nego što ode. Oko toga se možemo složiti? Upravo je i kod mene to bila poenta, možda sam se samo nejasno izrazio.... Previše je šansi imao da bismo bili uvereni da je otpuštanje pravi potez.... Jer pomaka u igri ni na vidiku...
Cavani Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, DejanT said: Na sajtu EL i dalje u nasem rosteru nema ni Yaga, ni Motiejunasa. Prva utakmica u ovom kolu je veceras, a rok za registraciju beše 24 pre pocetka prve utakmice u kolu. Nadam se da je do neažurnosti EL sajta ali onda se setim da su nam u administraciji Bagzi/Dozet... Jel zna neko sta se desava? Znam ja. Yago je pod dzetlegom a za Motiejunasa cekamo papir iz Francuske.
Molina23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 28 minutes ago, NMX said: Tek sam sada video ovo Ćokijevo merenje patke sa naprednom upravom u vezi sa igračima pod ugovorom. I narod to neironično prenosi po mrežama i komentariše. Sam je dao odgovor na tvoju priču da li buši klub od kad je izašao. Ne da buši, samo se tim i bavi. Govnar mrtvi jedva dočekao 3 poraza da zaređa sa gostovanjima i analizom stanja. Kao da je Pet Rajli a ne priučena basket džukela koja je ostavila 501 problem iza sebe. Teleći neimar ako stvarno želi da vodi klub zabranio bi mu ulaz u halu, a one njegove preostale minione išutirao na ulicu. Bar nešto da uradi svrsishodno. 12 1 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Steta za Janija, nije zasluzio ovo. Trebali su da mu daju jos vremena kad mu vec nisu dali otkaz ljetos
L' Imperatore Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 19 minutes ago, Milos 3.14 said: Mislim na Sferopulosa. Promenilo se dosta toga u košarci u poslednjih 10 godina. Radonjić nije dunster , kao ni Sfero i naravno da imaju znanje. Poenta je u trenerskoj filozofiji , koru shvatanja igre koji oni ne menjaju već samo rade prilagođavanje na trendove šminku stare filozofije. Teško mi je zamislivo da Radonja igra sa 5 spolja, da se kontra 2 na 1 završi šutem za 3 . Nije nemoguće da se to desi, ali ne zato što je vežbano. Onda posledično nemaš ni svest da će neko kontru 2-1 da trči tako što će ciljano da ide na trojku, pa onda ne vežbaš ni defanzivnu tranziciju za tu situaciju. Banalan je primer,ali eto. Zato sam naveo Žoca kao primer i ono što je igrao Pao , Fener i sad Partizan, kao da su tri različita trenera, tu crtu Radonjić, ali ni Sfero nema. Nema je ni Obradović Saša, ali je u startu u shvatanju približniji modernoj košarci i zato bolje rešenje. Žoc je prvi put srušen sa Davidovcem na petici. Neznam dal se to broji kao 5 spolja, ali jeste neki smallball. I da ok, jeste da to nije bio neki Radonjin as iz rukava, več prilagođavanje na LeDaya na 5, ali se je igralo (i pobedilo). Šut za tri u kontri 2 na 1 mi zvuči kao napredna analitika NBA stručnjaka, zbog kojih je ona košarka postala negledljiva. Kao, takvu kontru rešavamo u 90% slučaja (1.8 ppp). Tricu otvoren igrač pogadja u 66.7% slučajeva. 2pp je više od 1.8 ppp, tako da samo rokaj, čim se predje sredina. 5
Sector Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ne bih se iznenadio da nas sada već bivši trener vodi protiv Fenera. Sve drugo smo probali, samo ta pečurka nam još nedostaje. 7
NMX Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago Uvek možemo bolje. Na primer da dok daje half time izjavu pored njegovog imena stoji zvezdica a u dnu ekrana objašnjenje da je bivši trener nego Saletu istekao pasoš 3 1
Miloš 52 Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 1 hour ago, Kooineeperk said: Sve je ovo opste i generalno - i ispravno. Ali sta bi SADA ti radio, kad je vec do ovoga doslo? a) Ostavio Janisa b) Urucio otkaz Janisu i doveo: b1) Obradovica b2) Radonjica b3) Xavi-a b4) _____________ (dopisati) Ako smem da upadnem, pod a. A u medjuvremenu, čistio ugovore, dugove, repove, radio na jačanju omladinske škole i CELE logistike (to mora gazda ko god jbno da je), po potrebi jačao roster, oporavljao igrače koji mogu da se oporave u dogledno vreme, ako treba žrtvovavo sezonu, jačao pul sponzora i upravni odbor (opet neki gazda)...I onda na kraju sezone ili pred kraj podvukao crtu. Il smo pobednici ili cao zdravo. Ali bih radio na ozdravljenju sistemskom, pa na zdravoj (zdravijoj) osnovi zidao dalje. 1 1
Čočo Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago Uopšte ne bi bilo čudno da su naši u celom ovom haosu zakasnili i zaboravili da registruju Jaga i Motejunasa za petak. Jer je registracija trebala da bude gotova juče. S obzirom ko nas vodi ne verujem da su oni sposobni za dve stvari istovremeno. 2
MisaF Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Moram da priznam, zadnjih par stranica su pravo osveženje, odličan humor! Iskreno, naš klub više i ne zaslužuje ozbiljan ton. Kad je sve postalo sprdnja u praksi, red je da se i na forumu nasmejemo. Humor je jedina zdrava reakcija na ovo ludilo. Kad je klub vođen kao cirkus, nema smisla glumiti ozbiljnost ovde. 2
ПрекоДрине Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago Начуо сам да је Сале тражио пар играча са собом, па ми има смисла прича за овог Финца из италијанске лиге. 1 3
mister-no Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago 8 minutes ago, Čočo said: Uopšte ne bi bilo čudno da su naši u celom ovom haosu zakasnili i zaboravili da registruju Jaga i Motejunasa za petak. Jer je registracija trebala da bude gotova juče. S obzirom ko nas vodi ne verujem da su oni sposobni za dve stvari istovremeno. A možda su ostavili slotove za ove igrače koje "Sale prati" tj. možda neće Jaga pre svega 19 minutes ago, NMX said: Uvek možemo bolje. Na primer da dok daje half time izjavu pored njegovog imena stoji zvezdica a u dnu ekrana objašnjenje da je bivši trener nego Saletu istekao pasoš Možda su rekli Janisu ostaješ ako dobiješ Fener, a ako dobiješ fenjer..
NMX Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago 1 minute ago, ПрекоДрине said: Начуо сам да је Сале тражио пар играча са собом, па ми има смисла прича за овог Финца из италијанске лиге. Na kraju ćemo imati toliko krila i igrača uopšte da će neki na dvojnu registraciju u FK da uskoče kad se Olanjika povredi, Radonja zarakija na splavu ili Babika padne u formi. Ojeleye levo krilo, Moneke desno 🔥🔥🔥🔥🔥 1
Don Dusko Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago 5 minutes ago, ПрекоДрине said: Начуо сам да је Сале тражио пар играча са собом, па ми има смисла прича за овог Финца из италијанске лиге. A sta cemo sa ovima koji su tu koga briga.
VISOKOLETAC Posted 30 minutes ago Posted 30 minutes ago (edited) 5 minutes ago, Don Dusko said: A sta cemo sa ovima koji su tu koga briga. Sa kojima? Treba nam 16 igraca da bi zavrsili ovu sezonu. Trenutno imamo 11, a kada se vrate Devonte i Plavsic 13. Edited 30 minutes ago by VISOKOLETAC
Shunsuke Nakamura Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago Ja ipak preporučujem da se Sfero oprosti pred domaćim navijačima i da svi uglas zapjevaju: uzmi Sfero evro titulu, evro titulu, evro titulu! 2
No name Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago 1 hour ago, Borky said: Sta se sad svi prave francuske sobarice i kao samo se kod nas mjenjaju treneri ako nemaju rezultate. Najnormalnija pojava da se smeni trener svagdje u svetu .ovo sta se kod nas radilo da ljudi mjenjaju 15 igraca a trener ostaje je problem i nerazumno! Cuj matereti nabijete Buducnost,Spartak,Zadar a svi zajedno nemaju budzet ni upola kao Zvezda i sad kao neka ga da ne ispadnemo seljaci vec da budemo kao ozbiljni jer ne mjenjamo trenera a citava europa ti se smeje jer zna da kad pogode dve trojke za redom zalizani skida gace. Ako ni Obradovic ili ko vec ne bude imao rezultate naravno da ce se terati i treba da se tera! Nije dobar tim? Za sta nije dobar? Da dobije Zadar? Ma hajte molim vas! Niko ne trazi da budes prvak europe al brate moze ti ekipa od 20M igrati gledljivu kosarku sa nekim smislom i mozes valjda dobijati ekipe sa 500k budzetom. Upravo. Nekima je bitnije kontinuitet trenera nego kluba. Šta sad treba da ga trpimo , da bi vaskoliko pučanstvo reklo "e bravo imamo kontinuitet trenera...A gde je REZULTAT u ovoj priči? Za šta se ovo igra, za trenera? Ako ima rezultat neka ostane i 10 godina, nikakav problem ....Ako nema , zna se. 1 1
mister-no Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago (edited) 6 minutes ago, VISOKOLETAC said: Sa kojima? Treba nam 16 igraca da bi zavrsili ovu sezonu. Trenutno imamo 11, a kada se vrate Devonte i Plavsic 13. Ovaj je čista četvorka. Jedino ako i Čimu (koliko je ozbiljna ta svađa) šaljemo u paketu sa Janisom.. Ili Sale ne računa ozbiljno na Dedu, Odželele kukulelea i Kalinu planira isključivo na tri što bi mi se svidelo.. Edited 23 minutes ago by mister-no
Recommended Posts