BattleBender Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago On 11/15/2025 at 8:56 PM, DameTime said: Da, Željkovo izdrkavanje na Murinenu je potpuno besmisleno. Takođe ne vidim poentu što smo doveli "najvećeg prospekta u Evropi trenutno", ako uopšte ne igra. Meni on uopste nije takav prospect kakvim se predstavlja. Brz i jak skok, a visok. Ok, super... Kosarka se promenila u poslednjih 7,8 godina, nije to toliko vise bitno. On je za sada samo ideja o igracu na osnovu nekih (fizickih) parametara i atributa. Lik se zaboravlja da se vrati u stav, luta po terenu, a svakakva poredjenja sa Vesely-em su suluda. I kad smo kod toga vec, on ce prvo dobiti taj benefit da se jako veruje u njega jer kao novi Vesely, onda kad se vidi da mozda nije za tako nesto, onda ce shodno tim ocekivanjima da bude zrtva toga. Vesely je imao kosarkse u sebi od prvog minuta kad je zaigrao u Partizan. Kao navijac Zvezde retko cega se secam, iz te prizme frustracija, toliko jako kao samog Vesely-a u dresu Partizana. Taj je odmah i kao klinac znao neke stvari. Znao je da bude fokusiran i skoncentrisan. Znao je da bude snalazljiv na terenu i mimo tih fizikalija. Bio je prakticno odmah namazan kod cut-ova. I nije se nakon svakog kucanja kurcio. Secam se, pravovremeno cut-uje, pojede obruc i kos, i vidis ga za sekund mrtav ozbiljan, u niskom stavu, sa 210 grize presing na protivnickoj polovini. Sa brzim nogama, i retko ko ga je vozao na promenu tempa iako je bio visok. Maltretirao je (da iskoristim eufimizam i izbegnem vulgarnost) Keselja i Bjelicu na max. Ja kad ovog to ne vidim. Vidim malog popaljenka koji se vise skoncetrise da napravi gen z frizuricu, i da ceka samo situaciju kad ce da kao zakuca jako i da se kurci..a da sve sto se desava na parketu izmedju kucanja ili nekog statement momenta (blokade npr ili tog kucanja) bude smaracki deo koji mora kao tu nesto da se radi. Naravno mlad je, jos je u formativnim godinama. Ali nije Vesely. Na stanu i to sto Zeljko nije DV. 4
Chaos Is Me Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Washington imho igra dobro, šut ga dobro sluša, ima i povremene ulaze. Kao što rekoh na nekoj od prethodnih strana, ne možeš da tražiš od JR Smitha da bude Chris Paul. Međutim, u pitanju je prilično taktički nepismen igrač, u malo kom posedu on odradi logičnu stvar, e sad talentovan je trpač pa često bude ono...de si pošao, majmune...bravo majstore! Dosta dobrog je uradio iz skromnosti, ali čini mi se da je malo poleteo, daje neke izjave kako će pokazati da je EL elita itd, a čovek je jednostavno nepismen igrač i to je problematično za tim. Imaš likove koji su manje talentovani individualno ali rade dobre i logične stvari na parketu, takvi su na ceni u Evropi. Milton bi morao da bude znatno agresivniji, pa i da makar u ABA ligi ispuca 20 lopti protiv nekog. On je imao povredu u nezgodno vreme, u međuvremenu Washington preuzeo glavnu ulogu, Sterling ima svoje šuteve (i treba da ima), Calathes jedino ima smisla da igra sa loptom itd. - i onda premalo ostane za Miltona i ne može preko noći. Takođe je miran karakter, nije ekspresivan, a takvi se obično ne povezuju previše sa napaljenom publikom, ekstrovertnim trenerom, zapaljivim narativima. Nekako nije ni čudo da tu dobro prolaze likovi kao Lessort, Tyrique Jones i slični, a loše Dozier, Parker, Milton i takvi. Realno, iako je Asvel kanta, protiv njih ste bili baš žestoko oslabljeni i nekako vidiš da ti treba i 15+ poena Pokua i Ostkowski i DWizz da izdivlja, dosta toga. Plus ako hoćeš da igraš smisleno moraš da trpiš poenterski bezopasnog igrača kome braniš samo pas. U principu vi trenutno na pleju imate dva ekstrema, pametnog ali nesposobnog oldskul pleja i glupog ali sposobnog G league privatnika. A vama treba nešto između.
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ono što je pokazivao za Finsku reprezentaciju je više nego dovoljno da se dečko proglasi za top prospekt. Ovo što pokazuje u Partizanu se i ne može oceniti jer dečko ne igra. Ja mislim da jeste top prospekt ali da on SAD mora da igra, to jest treba da mu se pronađe neka sredina, da li na pozajmicu ili trajni transfer, gde bi igrao. Dakle, neki tim bez Partizanovih ambicija. Ili da ga Žoc pusti da igra. A to se može desiti samo ako Parker ode. Jer pre njega trenutno su i Osetkovski i Pokuševski i Parker, a čak i Bonga u određenim rotacijama. 3
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 1 hour ago, odupri se ludilu said: Jeste konstrukcija u mojoj glavi bez osnova i informacija ali ja bih sve vratio na fabrička podešavanja, vratio Karlikovom saborcu Sterlingu ključeve. U Francuskoj je odmah uzeo ključeve i bio jeziv. Kasnije se pokrpio ali rekao bih da i njemu prija malo više strukturirane igre, sa ostalima na svojim pozicijama. Hoću reći, malo manje indijanštine na terenu. Edited 4 hours ago by Barkley#34
Ne sam Safete Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Meni nisu bile bas najjasnije petorke sa Nikom i Miltonom, gdje po pravilu Milton ostaje da ćoškari. Bukvalno ostajemo sa igračem manje u napadu. 31 minutes ago, Barkley#34 said: U Francuskoj je odmah uzeo ključeve i bio jeziv. Kasnije se pokrpio ali rekao bih da i njemu prija malo više strukturirane igre, sa ostalima na svojim pozicijama. Hoću reći, malo manje indijanštine na terenu. Kakav horor on + Milton na početku tekme 1
BattleBender Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 32 minutes ago, JPM said: Ono što je pokazivao za Finsku reprezentaciju je više nego dovoljno da se dečko proglasi za top prospekt. Ovo što pokazuje u Partizanu se i ne može oceniti jer dečko ne igra. Igranje za repku je specificna stvar, i nekad ti se poklopi da pokazes ono sto bas najbolje mozes u odredjenim okvirima, na odredjenm nivou. Znao je Todor Stoykov da izgleda kao Vezenkov 2.0 kad ga gledas za Blgarsku. Ne treba zaboraviti da reprezentativna takmicenja, i u fudbalu i u kosarci, su jedan ili 2 levela ispod klupskog u pogledu takticke zahtevnosti i komplikovanosti. Evroliga ima mnogo ozbiljniji nivo takticke spremnosti od Eurobasketa. Jednostavno repke su repke, skupis igrace leti, poradis sa njima par nedelja i to je to. Klupski nivo je druga stvar. 32 minutes ago, Chaos Is Me said: Washington imho igra dobro, šut ga dobro sluša, ima i povremene ulaze. Kao što rekoh na nekoj od prethodnih strana, ne možeš da tražiš od JR Smitha da bude Chris Paul. Međutim, u pitanju je prilično taktički nepismen igrač, Jeste nepismen, ali je kod njega podjednako prisutan problem to sto su njegovi prirodni kosarski refleski sustinska indijanstina. Njegovu koncentraciju umara igranje smislenije kosarke. Ume on da podeli neki pas nekad, i cak da odigra neki napad koji deluje smisleno. Samo sto izgleda da je on mnogo daleko od toga da mu to bude rutina i konstatnost... i da moze da izgura da makar pola meca igra tako. Za sada se to svede na 1/4 ili 1/3 onoga sto provede na parketu. Bukvalno mu barem jedna cela sezona, u ovoj ulozi, treba da se dovede na to da moze da gura veci deo meca sa necim sto nije indijanstina. Ne pricam o tome da postane Sloukas. 2
Papanikolesku Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sve počinje i završava time što nemamo pleja, koji nije matori Kalates bez trunke šuta u arsenalu. Ja i dalje ne mogu da shvatim koje ludilo je uhvatilo onu dvojicu pa neće da dovedu jebenog igrača i olakšaju ekipi. Večito neka glupava prilagođavanja, izmišljanja i filozofiranja gde ekipa trpi, igra trpi, rezultati trpe. I onda dođe neko i govori kako samo treba održati glavu iznad vode do povratka Karlika, i da je za to dovoljan jebeni Kalates. A Bože mili, ima li ko u ovom klubu ko će postaviti pitanje selekcije i doselekcije? 3
Son_of_a_gun Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ako smo imali para da držimo Ifčeta na ledu ako treba i cijelu sezonu i uzevši u obzir koja je to svota novca, para ima. 6
ScepanScekicSto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, Son_of_a_gun said: Ako smo imali para da držimo Ifčeta na ledu ako treba i cijelu sezonu i uzevši u obzir koja je to svota novca, para ima. ne znam brate, i meni je to ta logika... pejn blizu, al zavrsis sa Kalatesom na 6 meseci, mozda je Fernando pretplacen... nemam pojma... janne znam jesmo li mi dobili pare od NISa, s obzirom na ova sranja... a mozda je sve to glupost, nego zeljkova tvrdoglavost... inace krecu price da je Savic taj potez Ostoje
Dzep Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago @ScepanScekicSto kao što bi i morao da bude, Zorane vidimo se, problemi selekcije se ne rešavaju treća godina unazad, dva puta ti projektovane proverene zvezde pucaju, da ima savesti pa da sam ode... 2
Son_of_a_gun Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Nemam običaj da to radim ali prenijeću ovdje jedan post sa drugog foruma za kog mislim da je jako kvalitetan pa bi bilo šteta da ostane zarobljen u uskom krugu ljudi. Jeste čaršaf ali čita se u jednom dahu, bar sam ja tako. Quote Ponedeljak, divan dan za jedan subjektivni esej . Povukle su me ove sulude debate za i protiv . Zapravo jedna panika većine nas navijača Partizana pogurana velikom euforijom navijača sa druge strane . Nego, čisto da znate, euforija i panika su isto lice kratkoročnog razmišljanja, pa ono, čisto se malo opustite, nije baš sve tako crno i belo Ali ovako . Pošto dosta ljudi želi promenu trenera, bar ovi sinhronizovani botovi , tviteraši... Ne znam da li ste primetili taj trending kod Zvezde , koja već koju sezona po redu , da vole taj Honeymoon effect i promene . I uvek isti rezultat posle promene bio to sef stanice, Sferopulos ili sada Saša ... Smena trenera donosi gotovo uvek tri instant efekta: 1 Novina smanjuje kognitivni teret, novi trener pojednostavi setove, skrati playbook, forsira pravila umesto izuzetaka , igrači manje razmišljaju, više reaguju. Tu smo jasni .... 2 Emocionalni reset - svež autoritet, “whiteboard bez fleka”, kratkoročni porast intrinzične motivacije (dopamin, osećaj “novog početka”). Znate svi kako ide svaki ulazak u novu vezu 3 Socijalna kohezija kratkog daha - tim “se skuplja” oko promene, mikro-ego sukobi privremeno padaju jer niko ne želi da ispadne remetilački faktor u prvih 4 nedelje. Ovo nisu moje predpostvake nego jasne psihološke tačke iz udžbenika. Dalje , šta imamo, Cognitive ease vs. cognitive strain . Kada smanjiš broj pravila i varijanti, doneti odluku postaje jeftino – brz pas, laka tranzicija, prost timing. To daje iluziju dramatičnog napretka, uvek bilo i biće . Kako sezona odmiče, povećava se kompleksnost skautinga protivnika + novi trener pokušava da uvede sve više svojih složenijih principe i vraća se “kognitivno trenje” i padne nivo “tečnosti”. Suprotno tome navijači uglavnom drugačije percipiraju, misle ako sada igramo ovako kako ćemo tek ... pa to će biti ...ali Pa onda, Regresija ka sredini + raspored. Novembar često hvata rivale u različitim fazama forme. Nemaju ni svi isti rapored, Pomešaj to sa efektom “novine” i dobiješ prelaznu euforiju. Recimo , koliko je to kod Zvezde u Žalgirisa naglašeno ali polako ... Ima još jedna zanimljiva teza, mislim prepoznam mnoge ovde koji pišu, zato ne volim često da repliciram na malom uzorku To je zapravo psihologija navijača i klasičan plemenski mozak. Availability heuristic - A to je , sveže pobede deluju krupnije nego kontekst (lak raspored, rivali polu-kompletni itd ). Confirmation bias - ko je priželjkivao smenu, “vidi dokaze” da je bio u pravu , ko je pričao tipa Zvezda ima strašan tim, sada je ono, kvasac , ko je govorio nemamo nikakav tim , mislim na Partizan sada cinično likuje .. Social contagion: euforija se grupno prenosi, skeptici utišaju. Zato “šampioni u novembru” postane narativ bez obzira na uzorak. Ali kao da nismo navikli. Sada ću malo o Žocu . Željko je trener automatizama, dakle visoki prag zahteva, chunking principa (spajanje mikro-veština u automatizam), ponavljanje do nesvesti. Timovi koji igraju tako sporije ulaze u sezonu, jer prelaze put od svesne radnje (“mislim pa odigram”) do automata (“igram bez razmišljanja”). To kratko izgleda “ukočeno”, posle postaje kako treba, ako klikne, ako ne klikne onda Kritičari mešaju kognitivni zamor u ranoj fazi sa “nesposobnošću”. Inače svaki tim ima faze (po Tuckman-u): forming - storming - norming - performing. Naravno , ovo što sam naveo nije nikakva “motivaciona izmišljotina”, nego jedna od najpoznatijih teorija u organizacionoj psihologiji, koristi se u: sportskim timovima , vojsci, kompanijama, školskoj psihologiji, leadership programima . Ali samo da objasnim , model kaže da svaki tim bilo sportski ili neki drugi prolazi kroz četiri univerzalne faze razvoja: FORMING (formiranje tima) : Ljudi su fini jedni prema drugima, svi se slažu “na površini”, uloga nije jasna, svi čekaju smernice lidera kod sportskih timova ovo je pripremni period, potpisivanje novih igrača, prva druženja i trening kamp. STORMING (sukobi, frustracije, preispitivanje) : Igrači shvataju da stvari nisu jasne kao što su izgledale, počinju sukobi oko uloga, frustracije, pad samopouzdanja, sumnja u trenera, raste anksioznost i nezadovoljstvo, rezultati osećaju posledice a navijači najviše kritikuju u ovoj fazi Ovo je sadašnja faza Partizana: povrede, menjanje uloga, pad ritma, nesigurnost i emocionalna uzdrmanost tima. NORMING (stabilizacija i prihvatanje uloga) : Tim konačno prihvata uloge, pojavljuje se poverenje u sistem i jedni u druge, komunikacija se popravlja ,automatizmi počinju da rade i ego se spušta, raste kohezija Košarkaški : igra je tečnija, manje improvizacija, tačna rotacija, bolji spacing, manje emocionalnih oscilacija. PERFORMING (visoke performanse) : Tim funkcioniše gotovo autonomno, automatizmi su jaki,uloge jasne,igra “teče sama od sebe” Ovo su timovi koji deluju zrelo, hladno i stabilno Tipa PAO godine kad je “kliknuo”, Partizan iz one serije koje se svi sećaju itd ... Zašto ovo pričam, recimo Zvezda posle smene “preskače” storming nakratko (euforija), a to je lažna slika FORMING faze , sve deluje lako, roster kao da diše bez obzira na povrede, novina daje osećaj “sve ide” lagano, jednostavnije kretnje , energija prirodno visoka ali njima tek predstoje dgure faze, i tada će se videti stvarni plafon, jer euforija ne traje večno. Čak se može i izračunati . Partizan je duboko u storming (povrede nosilaca + promena uloga). Tek posle normiranja automatizama dolazi performing. Ko ne razume krivu učenja, uvek će povikati “kasno je”. Jer da Partizan sada promeni trenera, igrali bi bolje ali , ali, ali .... . Željkov rukopis je identitet: hijerarhija uloga, ritmička pravila, disciplina. To ne može da izgleda najbolje bez zdravog pleja i stabilnog pritiska na loptu. Kritike često promaše metu: nije filozofija problem – nego odsustvo ključnih operatera te filozofije (dodatni guard , point-of-attack defanzivac). Sad ko je tu kriv, možemo dublje ... Mislim i dalje tvrdim , mi mamo “kinetički” frontcourt na 3 i 4 , krila koja cvetaju iz tranzicije (Bonga u “stražnjem talasu” recimo ), napadača koji diše uz dobre kreatore (Parker,Brown), a u isto vreme play zona je spora i neredovna. To je kontra ritmu: bez brzog prelaza pola (4–5 sek), bez sekundarne tranzicije i ranog napada, visoki nam se gase, a Parker i Brown za sada ulaze u “kreiraj nešto iz statike” . Sa Kalatesom smo dobli na brzini u nekim setovima , Videćemo kako će ići dalje ... Problem kod nas nije (samo) volja već zato što nemamo ugrađen automatizam prvog outleta i lane-runnera. To mora biti sistemski, ne “hajde momci, brže”. Fali nam, fali igrač ... Evo kod Zvezde, šta radi promena trenera ? Tačno to: pojednostavljena igra, ubrzana prva odluka, povećan “cognitive ease”. Zato kratkoročno stvarno izgledaju blistavo. Kasnije, kada prođu kroz dalje faze videćemo stvarni plafon. I njih i nas . Ja opet imam jednu teoriju, jer Zvezda ima već trend da menja trenere u toku sezone, Ivanović, Sferopulos, Obradović... U tim situacijama , stari rad ostaje u telu, to ne zaboravite, (fitness, bazične kretnje), novi trener spusti složenost i “povuče ručnu” na detaljima . Zvezda već neku godinu “živi” na trener-šokovima ali to je inače lako merljivo statistički i istorijski, takvi klubovi gotovo uvek imaju visok vrh i nisku bazu – “novembar šampioni, april već sumnje”. S tim stvarno ne želim da umanjim Zvezdinu trenutnu formu i kvalitet, oni deluju moćno i sa najboljom formom u EL, iako su i oni pod velikim brojm povreda. Na Željka ste već svi navikli, nemojte i dalje da budete kratkovidi . Automatizmi zahtevaju vreme , zdrave operatere. Bez Karlika (i uz Miltonovo kašnjenje a bogami i kašnjene u dovođenju Kalatesa ) nemamo “glavu” – sve nam je stalo na improvizaciji. Naš kognitivni zamor u ranoj fazi izgleda kao letargija; u stvari je prelaz ka “igri bez razmišljanja”. Proces discipline (rituali, pravila, ponavljanje) nije samo košarka – to je kultura a rituali stvaraju pouzdanost. Suština mog posta je samo odgovor na instant kulturu koja se odomaćila posle poraza ili pobeda. Kratkoročno prihvatite da će euforija pratiti svakog “novog” trenera to je prirodan psihološki ciklus , a to je i psihološko-taktički predvidiv hajp (novina, simplifikacija, momentum, raspored). Partizan je nedovršen, ne loš, a Željkov “spor start” kao već trandmark je cena filozofije od koje on neće odustati . La lično volim da gledam kao realne indikatore (umesto sirovog skora) stvari kao što su (i da li te stvari ispravljamo kako sezona odmiče) Time-to-half (TTF) bez pritiska: cilj 4–5 sek, ne 7–8. Early offense učestalost: broj akcija pokrenutih do 16. sekunde. Potencijalne asistencije + sekundarne asistencije: vraćanje protoka. Deflections/POA stop rate: da li pritisak na prvu loptu skraćuje napade rivala. Stabilnost closing-lineupa: 4 od 5 imena koja završavaju mečeve 3+ utakmice zaredom. Foul game inteligencija: “pametna” fauliranja pre šuta koja ubijaju ritam rivala (signal taktičke zrelosti). Lineup tempo kompatibilnost: da li brzi visoki dobijaju minute sa brzim bekovima, a ne sa “statik” guard kombinacijama. Ja iskreno ne mislim da je problem u Željku kao treneru — u njegovoj tvrdoglavosti delimično jeste, ali to je cena filozofije koja je donosila rezultate tri decenije. I realno, kad vidim ko ga napada, još više sam uveren da smo mi koji smo racionalni i hladne glave na pravoj strani. Drugo, moramo da budemo svesni okruženja. Igramo protiv ljudi koji uvek kalibrišu svoje odluke samo da budu malo bolji od nas; ako je naš budžet 25, njihov će biti 27. Ako mi pravimo potez, oni će ga politički amortizovati. To je non-stop pristrasnost sistema, ne sportska matematika. I zato ne vidim ni jedan scenario u kojem bi promena na klupi bila išta drugo nego pucanj sebi u nogu. Plivamo dalje, dok kormilar radi ono što najbolje zna. A zna više od svih koji ga ovih dana "stručno" analiziraju po društvenim mrežama. Ne padam ni na euforije, ni na paranoje i uvek sam prvi da kažem “pogrešio sam” kad pogrešim, ali ne dam da neko narušava identitet kluba . A to nije ni OstojaH , ni grupa botova. Koliko god neko želeo da mi nametne histeriju – ja biram racionalnost. Biram analizu, a ne paniku. Biram kontinuitet, a ne refleks. Biram trenera sa devet (biće i 10 ) evropskih titula, a ne “stručne” profile sa Tvitera. Biram Partizan kakav treba da bude, a ne Partizan kakav kratkoročne euforije žele da ga naprave. Pogledajte samo ovaj tekst https://www.b92.net/sport/kosarka/euroleague/182260/as-mika-murirnen-stao-u-evroligi/vest . Upravo ovakvo „novinarstvo“ kao u vesti je najbolji primer malicioznosti i lenjog narativa. Uhvate jedan trenutak, istrgnu ga iz konteksta, zalepe etiketu i naprave priču. Nam treba simbioza NBA background + evropska disciplina tjigraču moraš dati prelazni most. Tako smo gradili tim, tako i moramo da ga koristimo. Partizan na krilnim pozicijama ima možda top 3 versatility u celoj Evroligi: Bonga, Murinen, Osetkowski,Brown, Parker, Marinkovic pa i Bruno,Pokusevski u nekim varijantama — to su sve profili koje koristiš u raznim scenarijima . To je bio naš ulog. To je bio pravac. Šteta je ne koristiti taj potencijal . Ali ako nemaš brzu prvu odluku, agresivan POA, outlet za 4 sekunde i sekundarnu tranziciju — ti krilni profili gube 40% vrednosti. Neki od njih, jer uhvatio sam se zbog priče o Murinenu . To je kao da kupiš Porsche, pa se voziš po gradu u prvoj brzini. Ako hoćeš Murinena, moraš da igraš košarku koja diže puls. Ako igraš košarku koja usporava puls, dobiješ narativ kakav piše dotični novinar. 3 3 1 1
Papanikolesku Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Nema para u sns klubu. Plaćali Ifea i držali bi ga još ovoliko, pa i do kraja sezone, uzeli obeštećenje za Ntilikinu, maksimalan broj sezonskih koji je pušten u prodaju - prodat, plate se ne isplaćuju unapred, ima neki sponzor valjda koji nije NIS. Ali da, nema love. 2 minutes ago, Dzep said: @ScepanScekicSto kao što bi i morao da bude, Zorane vidimo se, problemi selekcije se ne rešavaju treća godina unazad, dva puta ti projektovane proverene zvezde pucaju, da ima savesti pa da sam ode... Da, mučeni Zoki je je taj koji je jedini kriv, pa samo njemu savest treba da proradi. Ali avaj, neko mora biti žrtveno jagnje, na kome će se slomiti. Pretprošle sezone je to bilo 15 igrača, ove Zoran, sledeće opet igrači, pa one tamo Drobnjak.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, Son_of_a_gun said: Nemam običaj da to radim ali prenijeću ovdje jedan post sa drugog foruma za kog mislim da je jako kvalitetan pa bi bilo šteta da ostane zarobljen u uskom krugu ljudi. Jeste čaršaf ali čita se u jednom dahu, bar sam ja tako. Uuu, jako dobar post, jako. Svaka čast, ko god da je autor istog. 1
Papanikolesku Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Upis koji vrišti sa epitetima sinhronizovani botovi, neznalice, obojen sa nekoliko košarkaški stručnih teorijskih izraza uz primesu psiholoških termina, je ništa više od običnog smeća. (In)Direktno prozva sve one koji u glavi imamo malo duže pamćenje od zlatne ribice - botovima; te forming, storming traju tri sezone, norming jedan ipo mesec, a performinga uopšte nema, ne nosi ama baš nikakvu težinu. Edited 2 hours ago by Papanikolesku 6
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 8 minutes ago, Papanikolesku said: Upis koji vrišti sa epitetima sinhronizovani botovi, neznalice, obojen sa nekoliko košarkaški stručnih teorijskih izraza uz primesu psiholoških termina, je ništa više od običnog smeća. (In)Direktno prozva sve one koji u glavi imamo malo duže pamćenje od zlatne ribice - botovima; te forming, storming traju tri sezone, norming jedan ipo mesec, a performinga uopšte nema, ne nosi ama baš nikakvu težinu. Upis je daleko kvalitetniji od većine analiza koje si recimo ti ispalio ovde. A što si se (očigledno) pronašao u tekstu je tvoj lični problem, ne problem njegovog autora, koji verovatno i nije član ovog foruma. Edited 2 hours ago by DameTime
Papanikolesku Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Pa pazi, ti ih i nemaš, tako da kvalitet tvojih analiza ne možemo ni proceniti. Što je i u redu, ako nemaš šta da ponudiš na temu; elem, ne bih ulazio u dalja prepucavanja sa tobom. Dovoljno je što ovde ima košarkaški pismenih ljudi koji se slažu sa mojim nekvalitetnim analizama, a mesecima pišu iste stvari kao i ja, ili ih više i ne pišu- autor ovog teksta, koji te je toliko oduševio, prozvao je i njih neznalicama i botovima, a kupio te je sa par jeftinih stručnih termina. Šteta. 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nigde u tekstu ne vidim da bi se autorov termin neznalica i botova odnosio na bilo koga sa ovog foruma. Naprotiv, ima dosta validnih poenti i pruža nešto drugačiju perspektivu u odnosu na ono na šta se diskusije često svedu - ušančenost u neke zamišljenje rovove i zamišljenu podelu na čuvare vatre i objektivne kritičare. Što se ostalog tiče, ko se sa kim slaže i ko mesecima piše iste stvari, to ne znači da je bilo ko od nas ovde automatski 100% u pravu. Ali ok ako tebi toliko znači. 2
SteveFrancis#3 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U postu svakako ima dosta toga da se secira, ali necu to raditi, posto apstiniram. Ono sto hocu uraditi, imajuci u vidu da i dalje navratim na pikto da procitam ponesto, jeste da cu vas zamoliti da ne komunicirate medju sobom na ovaj nacin. Oboje ste doprinosili i doprinosite diskusiji, no two ways about it, i niko od vas ne zasluzuje ovu vrstu razmene i odgovora. Kao uostalom niko na ovom forumu, osim ukoliko je nedvojbeno zlonameran. 10
Papanikolesku Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Upis je targetirao sve one koji ne puše ovu priču o normingu i performingu - pa makar iz čisto vremenskih razloga; a ne konkretno ljude sa ovog ili onog foruma. Dakle, autor implicira da svi koji nemaju isti rezon i tok misli kao on, su sinhronizovani botovi i košarkaški nepismeni ljudi; te to podupire sa par nabacanih termina koji, valjda, imaju za cilj da nam pokažu njegovu stručnost na temu, dok smo mi ostali telad. Da je kojim slučajem tekst bio ispisan po drugim notama, uz nešto košarkaške terminologije, a naziva drugu stranu sinhronizovanim botovima Želimira Obradovića, baš bih voleo da vidim da li bi ti reakcija bila ista kao i sada. I da, za diskusiju oko KKP je totalno nebitno da li sam u pravu ili ne, vreme će pokazati, to je moje viđenje dešavanja u klubu, i pišem bez dlake na jeziku, taman da sam jedan jedini sa tim mišljenjem. Ovim stavljam tačku na prepucavanje, nisam ovde da bih spuštao na lični nivo i ocenjivao kvalitet upisa sagovornika na ovom forumu. Dok tekstove koji se okače ovde, a koji su obojeni jednom bojom, mogu da klasifikujem kao smeće.
kendrick duckworth Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Post je odličan ako ga se čita bez predubeđenja ili vruće glave. Ako se doživljava kao još jedan pinky promise da će stvari izgledati bolje, onda će biti samo običan trn u oku i još jedan propagandni pamflet kojim deluzionalni grobari gađaju nevernike. Umesto ume/nume i tvrdoglav/svojeglav, nije zgoreg podsetiti se koje komponente postoje iza kompleksnih timskih i sportskih procesa, a KKP je definitivno jedan od takvih. Deo o "šok terapiji" je spot on i kada nađem malo vremena priložiću studiju (doduše fudbalsku) koja još detaljnije opisuje ovo o čemu je autor govorio. Kada bih ga provukao kroz neki LLM i pitao da oceni sentiment na skali od 1 - vrlo negativno - 10 vrlo pozitivno, verujem da bi bila jaka sedmica, ali svaki čitalac nosi sopstvenu odgovornost kakav će filter primeniti, a iza samog sentimenta može jako dobrih stvari da se pročita. Možda bih dodao još jedan segment koji govori o kako/zašto na temu pucanja pomenutog procesa, nešto što smo pre dve sezone mogli da vidimo baš na primeru KKP-a, tada bi ceo tekst bio kompletan i ponudio alternativu strpljenju i vremenu.
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Bez ljutnje braćo grobari, post (iako pismen, oplemenjen sa par psiholoških termina, košarkaških whatifs ali i par baš loših pretpostavki) zvuči kao da je neko dao chatgptu zadatak. Zadatak da napiše post kojim će se kritika za nešto lošije trenutne partije i bes pojedinih prema Željku kanalisati na način da se ukaže na Zvezdine rezultate, očekivani pad i vaš očekivani rast al sve kroz brdo termina, whatifs i lep paket da rednom navijaču zvuči prijemčivo. I to je dat zadata basic chatgptu bez pretplate. U postu ima štošta sa čime bi se složio ali ceo ton posta je da neke (svakako ne one normalnije) navijače malo umiri. A gde ćeš bolje nego da prosečnom navijaču kroz najveći deo posta objasniš da se ne nervira jer Zvezda pada i da se raduje jer Partizan može mnogo više (za šta nije bio potreban ovoliki post jer se to vidi sa meseca). 10
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minutes ago, Papanikolesku said: Upis je targetirao sve one koji ne puše ovu priču o normingu i performingu - pa makar iz čisto vremenskih razloga; a ne konkretno ljude sa ovog ili onog foruma. Dakle, autor implicira da svi koji nemaju isti rezon i tok misli kao on, su sinhronizovani botovi i košarkaški nepismeni ljudi; te to podupire sa par nabacanih termina koji, valjda, imaju za cilj da nam pokažu njegovu stručnost na temu, dok smo mi ostali telad. Bold 1: To, naravno, u tekstu nigde ne piše, ni implicitno ni eksplicitno. Bold 2: Ovo je takođe čitalačka projekcija, pri čemu se ne radi o "par nabacanih termina", već legitimnim terminima, koji imaju svoje značenje i u konkretnim primerima, te pružaju validnu i nešto drugačiju perspektivu. Priznajem da nisam posmatrala situaciju kroz ovakve naočare, iako sam diplomirala psihologiju, pa mi je bilo dodatno osvežavajuće da pročitam. Ko se uhvati samo za reči "neznalice" i "botovi" te ovaj tekst doživi kao neku ličnu prozivku, naravno, propušta dodatnu vrednost koju on i te kako ima. Btw, ne bih se ni oglasila da nisi pokušao da na ružan način omalovažiš prilično kvalitetan tekst, gde si ga unapred dismissovao bez da si ponudio ikakve argumente, usput pokazao i solidno neznanje. Ironije li, ovaj tekst je upravo primer racionalnosti u korist potpunog katastrofizma ili ružičastih naočara, ali valjda ne proziva Željka i Savića, pa zato mora da se opljune. 1
Papanikolesku Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago O mom (ne)znanju, hvala Bogu, nisi kompetentna da sudiš 🙃
Marvin Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nema stvarno potrebe za ovim tonom. Meni je tekst nako, ima par dobrih poenta ali slučajno ili namerno izostavlja sve loše što se dešavalo u prelaznom roku i praktično jedini zaključak je da će igra doći na svoje. Može da bude ali i ne mora da znači 3
Recommended Posts