Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
12 minutes ago, DameTime said:

Pritom sam ja prilično kič osoba, tako da ako kažem da je ovo bez smisla za estetiku, onda je to baš baš dibidus. 😁

Ma, kriticno je- blago receno. Ali ovaj klub ima trenutno vecih problema od parketa, pa se ne bih previse zadrzavao na ovim naprednim sns kombinacijama pusi kurac Ostoje.

Za pocetak Dejm, mogla bi da urgiras kod tvog Zelimira da se uozbilji i aktivira na trzistu, a ne kasnije da kuka kako nema dovoljno igraca za trening :Q

Edited by Papanikolesku
Posted
3 hours ago, Barkley#34 said:

Meni je krindž ova polumafijaška poruka Black side of white city (neko upućeniji će znati bolje, mislim da bi trebalo da stoji the white city)

S obzirom da je praktično navijački slogan a da slogani često nisu gramatički potpuni onda je po meni ok. Inače da je neka izjava ili bilo šta formalno trebalo bi da stoji sa članom, dakle the black side of the white city. 

Mislim jeste malo krindž ali za ovu svrhu po meni nije neispravno

• Like 1
Posted (edited)
4 hours ago, Papanikolesku said:

Uf, meni se baš ne sviđa. Ova žuta boja je odvratna. Mislim da je ovo najgora nijansa žute koja postoji. Pritom kao da smo Dortmund, samo još ružnije 🤢

Salim se malo. Meni je teren ok. Fali samo grb.

Edited by VISOKOLETAC
  • Love 1
Posted

Kad vec cepidlacimo, mislim da ne trebaju dva "the". "black side of the white city" zvuci ispravno ali i logicno (jebeni odredjeni clan, ni rodjeni englezi ga ne koriste uvek kako treba).

ali ok mi je i "black side of white city" mada zvuci kao da malo fali nesto. bem li ga, valjda su pitali nekoga pre nego sto su nalepili slova. makar chatgpt 😄

Posted
23 minutes ago, Papanikolesku said:

Za pocetak Dejm, mogla bi da urgiras kod tvog Zelimira da se uozbilji i aktivira na trzistu, a ne kasnije da kuka kako nema dovoljno igraca za trening :Q

Čim sledeći put budemo bili na kafi i rakiji, spomenuću... 🥳

• Love 1
Posted
7 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Salim se mali. Meni je teren ok. Fali samo grb.

Ti si brate ganci, logično da će ti se svideti sve što ne valja na black side of white city 😄 I meni je okej trenutno sve u KKCZ, fali samo mečka Božana 😅

• Pumpaj! 1
Posted (edited)
2 hours ago, Papanikolesku said:

Ma može da ga vidi i na petici, kao što smo gledali brdo nekih kombinacija, prilagošavanja i izmišljanja proteklih sezona. Video je i Pantera na pleju, između ostalog. Čak i da može, a ne deluje da mu je forte, šta će se desiti prvom povredom nekog ballhandlera, pogotovo Karlika. Šta ćemo da gledamo, imamo ih - slovima trojicu, od kojih su dvojica bekovi. Pustiš Ntilikinu, ne računaš na Lundberga, dovedeš samo jednog kao zamenu, a ni taj jedan nije za jedan. O Dwizu neću ni da se ponavljam više. A Bože mili. 

Da je rizik ako se Karlik povredi, jeste. Očigledno je namera da su ABA ligi koristi minimalno, pa ćemo videti kako će to proći.

Što se tiče situacije kada su svi tu - očigledno zamisao da druga petorka igra neku princeton košarku, gde nema standarne plejmejkerske ogranizacije. Iz čega dalje proizilazi i da ima veliko poverenje u Miltona.

Ako Žoc veruje u Šejkove kvalitete, onda nema smisla dovoditi još jednog beka, naročito ne nekoga iskusnog, ko bi očekivao ozbiljnu minutažu.

Ja sam bio uveren da Šejka čeka zajeban period adaptacije, a on je ove dve utakmice odigrao sasvim korektno. Mislim da tu ima još jako puno prostora za napredak. Po meni bi dovođenje još jednog pleja, značilo odustajanje od njega ili makar minimiziranje uloge do tačke gde ne verujem da može išta da uradi.

Edited by realno *w
  • Like 4
Posted

Vidio Željko kako ste se uskopistili za Ciglara i rek’o e evo vam sad Dujan da izbijete oči.

Realno, ne znam gdje bi smjestili još jednog pleja kad ih već imamo četvoricu, Carlika, Dujana, Miltona i Pokua.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, realno *w said:

Da je rizik ako se Karlik povredi, jeste. Očigledno je namera da su ABA ligi koristi minimalno, pa ćemo videti kako će to proći.

Što se tiče situacije kada su svi tu - očigledno zamisao da druga petorka igra neku princeton košarku, gde nema standarne plejmejkerske ogranizacije. Iz čega dalje proizilazi i da ima veliko poverenje u Miltona.

Ako Žoc veruje u Šejkove kvalitete, onda nema smisla dovoditi još jednog beka, naročito ne nekoga iskusnog, ko bi očekivao ozbiljnu minutažu.

Ja sam bio uveren da Šejka čeka zajeban period adaptacije, a on je ove dve utakmice odigrao sasvim korektno. Mislim da tu ima još jako puno prostora za napredak. Po meni bi dovođenje još jednog pleja, značilo odustajanje od njega ili makar minimiziranje uloge do tačke gde ne verujem dan može išta da uradi.

Ako uzmemo da je broj utakmica za EL sezonu 25/26 povećan, i kada saberemo ABA + KRK, a bez KLS, dođemo do neke cifre od oko 80 utakmica, gore dole - u zavisnosti od rezultata. A budući da pretendujemo u svim takmičenjima na bar PO serije, možemo reći da će kalendar biti surov. 

Ta inicijalna namera da recimo Karlik igra minimalno u ABA - već viđeno milion puta, i već nije prošlo milion puta. Ne samo on, već bilo koji nosilac prethodnih sezona. 

Dodaj neminovne povrede, jer da, biće ih, i neće biti samo day to day, pa ako se zalomi na nekom niskom, eto belaja u najavi. Doslovno nedajbože da se Karlik zakašlje pred duplo kolo u sred sezone, osedećemo svi odreda. 

Neozbiljno je da pustiš Ntilikinu par dana pred početak sezone, otpišeš Ifea, niti imaš spremnu zamenu, a sad čujemo da se ni ne planira. Znači imao si dva + igrača tu, doveo si jednog, uz sve gorepomenute faktore - ne sluti na dobro. 

Dolazak niskog kao bekap Karliku ne mora uopšte da utiče na ulogu Miltona, biće minuta za sve, pogotovo kada imaš jednog Dwiza u rosteru. Videli smo na šta nam liče napadi kada je on organizator, samo ne znam da li je ikad organizovao bilo šta ikome, osim sebi. I tu Željko naravno pravi kompromise, krpi te minute kad nema Karlika, a ovaj nema ama baš ništa plejmejkerskog u sebi. Zašto to radi sezonama u nizu, ja stvarno ne znam, nije stvar više da on veruje u neke igrače već ozbiljno pravi problem ekipi i igračima, terajući ih da igraju ono što ne znaju/ne mogu, i time direktno utiče na samopouzdanje njih samih, kao i na rezultate. 

Pre nedelju, dve, kuka kako mu fali igrača, nema visokog, nema ovo nema ono, ne može trening, počinje sezona. Pa legendo, ko bira igrače, ko aminuje, ko se pita za pojačanja, za roster? Pa šta kukaš koji đavo, ti ih (ne)dovodiš. Prošle sezone bilo jasno da fali kakva takva produkcija sa četvorke, ove ćemo očigledno gledati u nebo i moliti se za Karlikovo zdravlje. Nadam se samo njegovo, jer bez petice u narednih 10ak dana - ne znam šta bih rekao. 

btw, mislim da svaka normalna EL ekipa ima bar četiri ballhendlera, samo mi imamo tri. 

• Like 1
Posted

Iskreno kada je reč o dovodjenju igraca i celoj toj priči pun mi je kurac Zeljka i njegovih proseravanja za sve ove 4 godine.

Posted

Delim misljenje sa @Papanikolesku

Nema tu ako bude/ne bude povreda. Bice ih sigurno kao sto ih uvek bude. Evo vidimo vec nekoliko evroligasa kolike probleme imaju a sezona nije ni pocela posteno, zamisli sad onaj pakleni ritam koji krene malo kasnije. Itekako ima mesta ovde za jednog pleja ili kombo beka svj. Da je umesto Washingtona neki pouzdan igrac koji ne oscilira to je vec druga prica, ovako sa njim kao mackom u dzaku i sa eventualnom neki izostankom Miltona/Carlika morace Pokusevski da glumi pleja. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, VISOKOLETAC said:

Salim se malo. Meni je teren ok. Fali samo grb.

Ovo treba odstampati na sledecoj utakmici i staviti kao transparent. Nista vise, samo ovaj fluorescentni grob. Em smo grobari, em je ruzno zuto. Pobralo bi simpatije, ako nista drugo.

IMG_20251008_184850.jpg

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted
4 minutes ago, Papanikolesku said:

Dodaj neminovne povrede, jer da, biće ih, i neće biti samo day to day, pa ako se zalomi na nekom niskom, eto belaja u najavi. Doslovno nedajbože da se Karlik zakašlje pred duplo kolo u sred sezone, osedećemo svi odreda. 

Ovo se može reći za bar pola ekipa u EL. Nekom su problem plejevi, nekom centri, nekom šuteri. Evo jedan Fener će, pred svih igrača koje imaju, sutra imati 3 igrača na 4 i 5.

Kao što se mogu desiti povrede, tako mogu i da se ne dese, pa da do polusezone imaš bar dva od šest spoljnih igrača, nezadovoljnih minutima i ulogom. 

Ne znam, u suštini se slažemo da je dosta rizično. Moje mišljenje je da opravdanost te odluke da se pusti Nilikina, leži u tome šta ćemo dobiti od Šejka + manjim delom od Dviza. 

• Like 1
Posted
35 minutes ago, Coz29 said:

Iskreno kada je reč o dovodjenju igraca i celoj toj priči pun mi je kurac Zeljka i njegovih proseravanja za sve ove 4 godine.

Nista onda ajde ko Celzi da imamo 50 igraca pod ugovorom pa nam povrede nece predstavljati problem.Povrede su sastavni deo svakog sporta i moras da zivis sa njima.

Posted
24 minutes ago, realno *w said:

Ovo se može reći za bar pola ekipa u EL. Nekom su problem plejevi, nekom centri, nekom šuteri. Evo jedan Fener će, pred svih igrača koje imaju, sutra imati 3 igrača na 4 i 5.

Kao što se mogu desiti povrede, tako mogu i da se ne dese, pa da do polusezone imaš bar dva od šest spoljnih igrača, nezadovoljnih minutima i ulogom. 

Ne znam, u suštini se slažemo da je dosta rizično. Moje mišljenje je da opravdanost te odluke da se pusti Nilikina, leži u tome šta ćemo dobiti od Šejka + manjim delom od Dviza. 

Razlika je što Fener ima 3 igrača na 4 i 5 upravo ili uprkos povreda(ma). 

Nisam ispratio ko im je to povređen za petak pa će imati samo tri na raspolaganju, ali očigledno je minimum dvojica čim je takva situacija. I sad, da se nama povrede dva od tri niska, šta nam ostaje? Tri kao Feneru ili samo jedan? Mislim, van pameti mi je da ulazimo u sezonu bez bekap jedinice i bekap petice, ali očigledno je to moguće bez obzira što su ti odrešene ruke i otvorene opcije da biraš - podsetiću, od juna meseca. 

Posted
1 hour ago, realno *w said:

Mislim da tu ima još jako puno prostora za napredak.

Meni je Šejk legao na ovih par utakmica kao guza na nošu. Ne glumi zvezdu, ne privatizuje, upoznaje se lagano sa svim što ga okružuje, povremeno povuče kad oseti da treba, vidi i druge na terenu. Deluje mi da i on sebe lagano "otključava" i da će biti zlo i naopako kada ubaci u veću brzinu.

• Like 7
Posted
36 minutes ago, aleksandar2806 said:

Nista onda ajde ko Celzi da imamo 50 igraca pod ugovorom pa nam povrede nece predstavljati problem.Povrede su sastavni deo svakog sporta i moras da zivis sa njima.

Promašio si poentu brate.

Pre 5 dana je kukao kako nema dovoljno igraca za trening, kako svi ostali imaju po 20 igraca itd itd... a sada pored centra fali i bek. Bio on treci ili peti, svejedno fali igrac.

Posted

Trenutno su svi igrači zdravi (Mario excluded) i zasigurno nema nikakvog kukanja kada je trening u pitanju. Štaviše.

Željko od starta priča da nam treba visoki igrač, bek je aktuelizovan od odlaska Nilikine i to više kroz insajdere i Ostoju nego od strane stručnog štaba. 

Karlik, Wash i Milton su na ovaj ili onaj način tabadžije lopte, i sigurno neće nakon dva kola da se tu prave neki rezovi. Nije ovo fantasy. Pritom, valjda smo navikli evo 4 godine da Željko u većini slučajeva identično odgovara na pitanja o potencijalnim pojačanjima.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Papanikolesku said:

Razlika je što Fener ima 3 igrača na 4 i 5 upravo ili uprkos povreda(ma). 

Nisam ispratio ko im je to povređen za petak pa će imati samo tri na raspolaganju, ali očigledno je minimum dvojica čim je takva situacija. I sad, da se nama povrede dva od tri niska, šta nam ostaje? Tri kao Feneru ili samo jedan? Mislim, van pameti mi je da ulazimo u sezonu bez bekap jedinice i bekap petice, ali očigledno je to moguće bez obzira što su ti odrešene ruke i otvorene opcije da biraš - podsetiću, od juna meseca. 

Imaju 3, od kojih je jedan odavno povređen, nisu ga ni registrovali za EL. Ni na četvorci nemaju neki preterani višak, dve prave četvorke, sad će Meli da se spušta na 5, Kolson sa 3 na 4 itd.

Dosta improvizacije. A pričamo o prvaku Evrope, sa značajno jačim mogućnostima.

Što se naše bekap petice tiče, valjda je jasno da to nije tema. Kasnimo i zajebali smo stvar, ali bar znamo da se tu juri neko. 

Posted (edited)

Pitah nekog po cemu je Efes jaci od vas? Osim na petici, zato sto vi nemate nikog osim Tajrika, mada je i njima povredjen Poarije, smenjuju se Kai Dzons i Papajanis, na ostalim pozicijama ste po meni bolji

Edited by Carl Johnson