Jump to content

Recommended Posts

Posted

Uf.

Neverovatno mi je žao Bogdana. U ovakvim situacijama mi je važniji igrač nego tim. U ovom kontekstu mi je najveća žao da posle svih prethodnih godina baš ne bude tu, na parketu, ako budemo osvojili. Baš bezveze.

Osetiće se na terenu, mada ja mislim da će ovo da unleash-uje Gudurica, koji je sada ozbiljna klasa.

Svakako, i dalje smo najjači.

• Like 1
Posted

Au brate koji defetizam. Sad čitam.

Šta li bi pričali da postoji još jedna repka sa kvalitetom koji mi imamo.

Ne zanosite se, možda smo se sveli ma domen pobedivih, pošto smo maltene bili nepobedivi, ali smo i dalje najjači.

• Like 4
Posted

Nekako je Bogdan od početka izgledao da ga nešto muči, da mu fali fokusa, moguće da je već bio načet. Možda i bolje da ga nema, nego da igra, a ne može da ispuni (pre)velika očekivanja.

Otprilike to je sad slučaj sa Vasom, pa gubi živce, i to se može prenijeti i na ekipu.

• Like 3
Posted
53 minutes ago, drgnk said:

Ovo je i meni palo na pamet, ali ta zamisao zahteva buđenje Vase Micića. Avram bi mogao da isporuči dosta u napadu, ako bi ga Kari oslobodio uloge pleja. Može on da ima kreaciju i sa dvojke, a šuterski mi deluje prilično sigurno. Odbrana mu nije upitna, a i Jović je još uvek defanzivno solidan iako ne na nivou nekih prethodnih godina. I da napokon pusti veću minutažu Dobrića na trojci.

Može Stef na startnog PG, ali kad bi se Turci pitali. Idealno za njih je da imaju čoveka sa kojim će udvajati Jokića.

Posted

Moram da se javim direktno sa plaže i kažem samo jedno - "Gore glava! Neću da vidim dole glava, gore glava!"

Pojedini još uvek ne shvataju kakav je transcendentalan igrač Nikola Jokić. Sad više nema štekanja, sad će i on da odvrne na najjače.

Bogdan je faca, kapiten i ultimativno voljen repstativac ali moramo bez njega a na papiru IMAMO igrače koji mogu kolektivno da ga odmene. Kolektivno.

Aj pa da na kraju baš kroz ovaj holivudski scenario baš taj Bogdan podigne trofej.

• Like 27
  • Love 1
Posted
6 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Kari je dao ekipi dan odmora pred Cesku ali interesantno da se potencira iz saveza da dva igraca ipak treniraju individualno sa trenerima. Jebes mi sve ako to nisu Vasa i Tristan  Milutinov

Ispravio sam ti ovo. 

Elem, Spasa i Mlohatinov zbirno 3.3 pts po meču. 

Jako bedne brojke za dvojicu elitnih EL igrača.

https://www.fiba.basketball/en/events/fiba-eurobasket-2025/teams/serbia#statistics

Njih dvojica su u najdubljem kanalu, a trebaju nam ako zelimo  da udjemo u borbu za zlato medalju.

Posted

Vasi ne odgovara ako ne hobluje parket 20 sekundi sa loptom, a i Milutinov se ne snalazi u brzoj igri sa puno trcanja. Gudura je isto ko Vasa, plus finta 🙂

Kari je morao da  prilagodi igru na Jokica, ostali da katuju, cekaju spot up trojke, trce tranziciju.

Zato u dresu Srbije Dobric postaje Gudura a Gudura Dobric.

Ja bih da sam na mestu Karija minute bez Jokica ubacivao zajedno Guduru, Micica i Milutinova, usporio igru, uveo u tucu, neku EL verziju u repki. 

Kada se vrati dembeli, onda sve isto, aj sase pomerite.

Posted

Sto se tice Bogdana, steta da se poslednje prvenstvo njegovog prajma zavrsi ovako, njemu je vec 33 godine iako izgleda kao da je tek poceo da se brije.

Naravno sve se brise ukoliko osvojimo zlato a Bogi digne trofej, cekamo da se ekipa skupi. U tom smislu mozda i nisu lose trzavice sa Vasom i Filipom, najgora je ravna linija.

Posted
7 minutes ago, Elevator Operater said:

Mora se napokon ukinuti usrano pravilo da se sece na konacnih 12 i to je to. Kome to sluzi i cemu? 

Zasto je problem da se vode 12+2...

Zato sto pederi organizatori gledaju da ustede svaku paru na bazi smestaja i opsluzivanja, a igraci su im poslednja rupa na svirali.

Nema trenera koji nije prokomentarisao da bi mu znacio i taj jedan dodatni igrac.

• Like 1
Posted

Beskrajno sam se smorio. Bogdan mi je ubjedljivo omiljeni igrač u svijetu košarke, a njegovo zlato sa reprezentacijom mi je, nakon Novakovog OI zlata, glavna želja na "individualnom sportskom planu"... 😞

Nakon što je izašao spisak bez ikakvih otkaza i drama, a onda i Vasa otputovao sa ekipom kao jedini igrač koji je bio pod znakom pitanja zbog povrede, konstantno sam bio u nekom fazonu "previše je ovo dobro i mirno". I eto, slomilo se tamo gdje je baš bitno, ali nadam se da će tu da stane.

Ova ekipa ima kvalitet, ova ekipa je pokazala da može da zaigra i brutalnu košarku. Želim samo da psihički i fizički budu spremni za svoj maksimum, svako od njih pojedinačno, i ne sjekiram se za bilo šta drugo. Sjećam se kako su 2017. otpadali momci zbog povreda, a loženje raslo iz dana u dan. Ne smije ni sad drugačije da bude, a ovog puta će i taj posljednji korak biti napravljen. 

Kapitenu, ne navikavaj se na SAD, Riga čeka za 14 dana!

• Like 3
Posted

Često pitaju ljudi "na čemu zasnivate optimizam", meni je ovde više pitanje na čemu zasnivate defetizam.

Defetistički mod ovde kao da podrazumeva da:

- Vasa nastavi da se potpuno raspada,

- Aleksa ne ponovi partije sa prethodna dva takmičenja,

- Gudura fintira vazduh, ne prenosi svoju igru iz Fenera i ne preuzima odgovornost sad kad Bogdana nema,

- mali Jović ne dođe do izražaja u bitnim utakmicama,

- Dobrić bude u Virtus modu itd itd.

Ja verujem da će se podizati nivo sada kako turnir odmiče, Vasa je najkritičniji tu za sada ali čak i bez njega imamo dovoljno lufta.

Imao sam dosta bojazni da neće sve ispasti kako treba onda kad je vladala euforija. Evo, desio se i taj maler u vidu Bogdanove povrede, ukoliko smo malere za ovo prvenstvo ispucali, onda smo mi na konju (pun intended).

• Like 1
Posted
26 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Očekujem smanjenu minutažu N.Joviću i Jokiću protiv očajnih čeha. Taman da uvedemo koliko god možemo Milutinova u igru, da se uključi. Trebaće nam.

Mladi Jović se nije pojavio protiv Letonije. Mislim da će pokušati da ga mentalno vrati protiv Češke. Sumnjam da će da odsjedi. Mislim i da će opet pokušati da forsira Micića. Mora sve pokušati da od njega nešto dobije.

• Like 1
Posted

Treba da postoji pravilo da ako igrac dozivi povredu u prvoj fazi takmicenja, da ekipa ima pravo da pozove zamenu za njega.

• Like 1