Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ma to su besmislene price. Mi sa Bobom jesmo objektivno bili prvi favoriti, bez njega u top2 svakako. Od toga se ne moze pobeci. To sto nam basket nije bio ni za k, ne znaci da papiroloski nismo imali obavezu da uzmemo medalju. 

Evidentno jeste da smo dobar deo naseg rostera onako kolektivno precenili, u smislu kapaciteta da nas sebe preuzmu veci pritisak i ozbiljniju ulogu i odgovornost, medjutim to i dalje nisu neki rekreativci za koje je najnormalnija stvar da izgube od Finske u prvoj eliminacionoj utakmici.

Ne mogu da se slozim da smo bez Bogdana objektivno top2 favoriti. Poraz od Finske je svakako sramota u bilo kakvoj konstelaciji, ali top2 favorit nikako nismo. 

Prihvatimo da Fener Gudurica i Efes Micica nemamo i nikada necemo imati u reprezentaciji i to je prosto tako. Ako probamo da povucemo paralelu izmedju Denvera i reprezentacije Srbije, Jokic je ovde trebalo objektivno da povuce mnogo vise nego tamo da bi nas doveo do titule. 

Posted
3 minutes ago, Miki8 said:

Samo sto je Jokic opet dosao na turnir kao "najbolji" igrac danasnjice a to nije dokazao na terenu.

Гледајући све ове утакмице 1/8 финала никога као Јокића од ових врхунских играча и носилаца репрезентација нису издали стручни штаб и саиграчи. Буквално је остао сам и чекало се шта ће да уради.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted

Okrenuo se i prema Nikoli Joviću, jednim od najmlađih u ekipi, koji je bio sa njim pred novinarima i dodao: „Evo i on je imao problem".

Usledila je Pešićeva izjava po povratku u Beograd koja je takođe iznenadila.

„Ja sam usput rekao to o virusu, da ne zvuči kao opravdanje.

„Želim da kažem da je većina igrača imala problem sa povredama, uvukao se virus.

„Jutros se razboleo i dobio je koronu i moj kolega iz reprezentacije, hotel je pun korone.

„Nekoliko igrača je zakačilo... Kad već nismo pobedili, bar da se spasimo korone…“, rekao je Pešić.

Jeste korona

Kaze pun hotel 

Strasno

• Like 1
  • WOW 1
Posted

Ajoj kakva je to onda organizacija bila.

A zar se korona nije pobedila?Postali imuni, vakcina?

2 minutes ago, Prijatelj Mitar said:

Bio sam ceo dan kod devojke pa nisam ispratio 😞

Ispricavam se dobro je cula izgleda...

• Ha-ha 1
Posted

Vidi, i ja sam ocekivao borbu za medalju, visok plasman

..Ali sam znao da će biti teško i da je dovoljan jedan loša dan da se sve prospe i da je vrlo teško uzeti tri uzastopne medalje na tri takmičenja.

Poenta mog pisanja je da i drugi igraju košarku , što se i pokazalo. Pogledaj Francuze sa Gruzijom...Nas i Fince...Sad je postalo apsolutno tačno da svi igraju košarku. 

Kad smo kod fudbala i Brazila, tačno je da idu uvek na titulu ali im se desi 2014 g gde izgube 7-1 ...kao što se nama desila Finska...

Nemoj da misliš da ja nesto branim igrače, samo konstatujem da je najteže osvojiti nešto što svi očekuju .

• Like 1
Posted
Just now, No name said:

samo konstatujem da je najteže osvojiti nešto što svi očekuju .

Slažem se!

Ali taj teret je na igračima i stručnom štabu, oni moraju da se prilagode, da se snađu u svemu tome. Nisu krivi ljudi što žele.

PS. izgubili su od prilično jake nemačke u polufinalu 😄 kad bi brazil izgubio u prvoj nokaut utakmici SP od neke npr. austrije to bi bilo jednako. ali ne moramo više.

• Like 2
Posted (edited)

Matori je sa Jokicem u timu 2x vec ispao u 1/8 finala. Dosta je bre.

Hoce li on sad da oponaša prosećnog ćacija i da mu ne pada napamet da podnese ostavku?

Sale je najbolji selektor kojeg je samostalna Srbija ikada imala, pa je na svoj prvi i jedini zaser (2019) odmah podneo ostavku.

Edited by Elevator Operater
  • Like 1
Posted (edited)
6 minutes ago, Elevator Operater said:

Sale je najbolji selektor kojeg je samostalna Srbija ikada imala, pa je na svoj prvi i jedini zaser (2019) odmah podneo ostavku.

Istek'o mu ugovor. Nije podneo ostavku. 

Najpošteniji prema javnosti i posle poraza i debakla je bio Duda. Sve detaljno o svojim greskama i propustima; sta je liability ekipe.

Na cemu treba raditi i sta je moglo bolje. 

Edited by Kenozoik
  • Like 6
Posted

Znači...

Teo je onomad bio rizičan po svlačionicu i autoritet selektora a nedolečeni Miconja van forme sa kojim od juniorskih dana neće niko ni u sobu, on može da djepro...? 

Posted
1 hour ago, Mairosu said:

E moš misliti, ode ekipa sa Jokićem, Bogdanovićem, Micićem, i još 9 EL-NBA igrača koja je lani izgubila na loptu od najjačih Amera od '92. i ma'nit svet očekuje da uzmu zlato. Zaista šokantan razvoj događaja, ljudi ih videli kao prve favorite. A oni siroma pročitaše i poverovaše. Trebalo je zapravo da kažemo da nisu favoriti nizašta, da je ovo jedna prosečna ekipa, onda lepo odeš i izgubiš od Finske i svi srećni - jesmo rekli da su suv prosek? Eto, tražili ste i dobili ste.

Njihov posao je da igraju, naš posao je da se ložimo. Ako je došlo do toga da treba da uvodimo nekakve predturnirske ćutnje da nam se igrači ne uobraze, zadnje vreme došlo. Okriviti narod što se nadao da će igrači koji su objektivno najkvalitetniji konkurisati za zlatnu medalju je zapravo možda i ispravno, jer evo proverih upravo box score i narod dao 0 poena - narod je kriv.

Hvala na komentaru. 
Prvo, jer se slažem sa napisanim od reči do reči i drugo, jer si me poštedeo pisanja jednog sličnog posta.

Bili smo veliki favorityy, nismo se snašli, bilo teško, plakyy, plakyy..

Niti smo sami sebe stavili u poziciju prvog favorita, niti su momci neiskusni klinci da ne umeju da se nose sa visokim očekivanjima. A ona su uvek takva od naših košarkaša. Opravdano.

Ono što nije bilo opravdano je optimizam bez pokrića koji je vladao u javnosti, kada je na osnovu igara brzo postalo jasno da nešto ne štima. O tome neki drugi put

Posted (edited)

Ne verujem u te price o virusu. Oni sa sportske centrale su pratili trening reprezentacije pred utakmicu sa finskom i nisu primetili nista neobicno, niti su culi da je se neko zalio. Deluje mi da izmisljaju alibi za blamazu koja se dogodila. Da je bio u pitanju neki virus fasovale be i ostale reprezentacije.

Edited by Miki8
  • Like 3
Posted

To je otprilike i Sedlaček rekao na RTS - da je danas vrlo teško sakriti od novinara tako nešto i da bi se već saznalo..ne znam..

Iz izvora iz kojih obično nešto načujem oko Jokića mi je , da podsetim,  bilo rečeno da je Dejan Milojević bio viđen kao Pešićev naslednik. Doduše, tad je još PSD bio predsednik KSS, a u međuvremenu se dogodio tragični momenat..

Ja sam lično (a ne može biti nelično) za stranca. Najviše sam voleo da vidim Splitera, ali on je otišao opet u NBA, u Portland valjda..? Drugi mi je favorit Trinkijeri..nešto mi govori da bi se on i Jokić brzo našli :lol_2:

Sa Čovićem mislim da taj film ipak nećemo gledati..ne zbog klubaštva (to je kod Čovića samo izgovor), već jer je na toj "tvrdoj državnoj patriotskoj politici"..a pošto se sa nizom trenera loše razišao, pominjanje Alimpija mi deluje kao logično rešenje, sa njegove pozicije.

Treba nam novi i mlađi selektor i potrebna je sveža krv u repki.

Posted

Odgledao Edinov intervju s Vasom sniman pred početak priprema, a pušten tek prije par sati. 

Vrjedi pogledati uprkos svemu što se dešavalo na ovom EP. Izuzetno elokventan momak, i sad mi je jasnije kako je uspio "opljačkati"  Ofer Janaja. 

• Like 1
Posted

Znaci:

- sa Jokicem, i bez Bogdana, ispali su smo u osmini finala Eura 2022.

-sa Jokicem, i bez Bogdana, ispali smo u osmini finala Eura 2025

-sa Jokicem, i sa Bogdanom, nadigrali smo Amere u polufinalu Olimpijade i ispali zahvaljujuci sudijama

-bez Jokica, i sa Bogdanom, igrali smo finale svetskog prvenstva i tesno izgubili

Meni ovo deluje kao zadatak tipa Marica ima 7 jabuka, dala je Perici 2, koliko joj je ostalo?

• Thanks 1