forumko topic Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Posle jedva prespavane noći, utisak je … od jebene Finske! 2
Bugl Khan Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 23 minutes ago, stefan81888 said: Ma je l' se to ladno piše da Nikola Jokić nije sposoban da bude lider ekipe? 😄 nuggetsi očito nisu šampionska ekipa. A Jamal Murray nije ništa do pomoćno osoblje.
quentin Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Što se Jokićeve odbrane tiče, ne znam koliko je ozbiljno očekivati od njega da radi stvari koje ne radi ni u Denveru, koji za njega ipak prirodno košarkaško okruženje. 8
Урош19 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 23 minutes ago, quentin said: Što se Jokićeve odbrane tiče, ne znam koliko je ozbiljno očekivati od njega da radi stvari koje ne radi ni u Denveru, koji za njega ipak prirodno košarkaško okruženje. Baš sam to hteo prokomentarisati juče. Ne znam zašto je naš stručni štab tražio od Jokića da čuva igrače na liniji za 3 umesto da prekopiramo igru Denvera u odbrani, gde on čuva reket i na skoku je. Nerealno je očekivati od onolike mrcine da igra odbranu na perimetru, posebno uz onakvu potrošnju u napadu. Edited 4 hours ago by Урош19 19
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Evo nekih brojki koje su mi zapale za oko iz osnovne statistike: - Od 28 njihovih faula 13 su napravili na Jokiću. Mi svega 22 faula, u proseku jedva izlaženje iz bonusa a odbrana nam je škripala. Dešavalo se da po pet minuta nemamo faul. - 20-12 odnos u skokovima u napadu ali svega šest poena više iz druge šanse. Rekao bih da je najveća šteta od tog skakanja po našim glavama bila psihološka, zatim u ubijanju tečnosti naše igre i možda najvažnija u dodatnom trošenju u odbrani. - Najviše skokova u odbrani - Jokić, Dobrić, Stefan sa po četiri, uz Vasu i tim sa po tri skoka. Kakav neuspeh visoke linije, uključujući i Jokića. - 36% za tri Finaca, uz nekoliko ubačenih na kraju. Ništa spektakularno, a delovalo je povremeno da nas zatrpavaju kao Turci. Mi na slabih 30%, protiv Turaka smo bili na odličnih 42%. - Za pet i po minuta, prazne kolone za Vanju. Em pasivan, em ništa da se odigra da šutne makar jednom. Tim bi trebalo da je bolji nego skup pojedinačnih kvaliteta. Mi smo uspeli da budemo gori od tog zbira i da svako izgleda lošije nego što mu je individualan kvalitet. Baš bedna utakmica. 7
Problem sa licnim greskama Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ja sam posle prespavane noĉi skroz opušten. Mi nemamo igru/kvalitet da budemo među 8. Lakše se prihvata. Samo da ispadne Litvanija, pa nek osvoji i NDH 1941. 1 1
freethrow Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Generalno jako loš nastup velike većine igrača. Nejasna mi je fizička pripremljenost igrača, delovali su zaista od početka kao da nikakvu pripremu nisu imali, čak ni masera ili fizioterapeuta pred mečeve. Evroliga ima drugačije kriterijume suđenja od FIBA, ne mnogo, ali sasvim dovoljno da EL ubice Gudurića i Micića pomeri u kategoriju sporih i starih bekova, čak i kada jesu u formi. Bili su kriminalno loši, ja generalno imam problem sa igračima koji dobiju loptu i gledaju oko sebe 3-6 sekundi, a dva takva igrača, pa još na bekovima su 2025. smrt za svaku ekipu. Milutinov nije dobar igrač za ovakva takmičenja u kojima se igra sa puno divča igrača i gde se praktikuje tuča. Ne ume da se zagradi u odbrani, njegovi poluhorozi su kao mokri špaget, a sporost ubitačna. Bolje Tristan i bilo koji visoki nabildovani koji cepa trice. Sama činjenica da Milutinov nema nikakav šut za 3 ga čini 30% manje korisnim u napadu. Jovići, Petrušev, Aleksa i Jokić su meni jedini bili dobri, ali ih je Stari nekako loše povezao. Ne znam zašto Vanja nije igrao, ne bi bio ništa lošiji od ostalih, naprotiv. Iako je spor. Dobrić jako dobar, par puta gadno izvrnuo zglob (!?) što ova dva pripita lika na RTS nisu ni primetila. Pešić kao da je spremao odbranu od napada koji će ekipe igrati u Bormiu 1987, ne daj loptu dole i sa kapice, a puštaj trice - pogotovo iz ćoškova. FInska super - standardna NBA igra, sve ide na superstara Laurija, par veterana, par skakavaca klinaca, svako zna šta radi, mini tajmaut na svaki prekid, sve sjajno. Srbiju je ubio mladi Sasu Salin, verovatno je iznenadio naše evroligaške bekove koji nisu očekivali da čiča pripaljuje trice iza bloka... Grozna predstava, meni kao starom čoveku verovatno najveće razočarenje u istoriji reprezentacije (od moskitosa nisam očekivao ništa). 12
DameTime Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Koliko sam čekala ovo prvenstvo, nadala se, verovala... Jebem ti košarku. Srećom, najbolja drugarica iz detinjstva danas proslavlja venčanje i krštenje deteta, pa ću makar tome da se radujem i skrenem misli malo. 1 4
Zvezdaš96 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Možemo se lagati da ovo nije teško i grozno i traumatično iskustvo, posebno posle kompletnog debakla ovog leta gde celog leta apsolutno nijedna ekipa nije uzela medalju ni u jednom sportu, možemo biti u fazonu, maa dobro ovaj ili onaj u KSS je ćaci i super što smo ispali, ALII NIJE! Ova ekipa je uzimala poslednjih godina medalje, obradovala nas, borila se, verovali smo u nju, bili tužni i što nismo zlato na OI uzeli, ovo je bila i definitivno last dance, tj. poslednja šansa velika i nada za zlato, na EP, ili bilo koje zlato naše generacije na velikim takmičenjima. A karijera u reprezentaciji Pešića, Stefana Jovića, ali i poslednje evropsko prvenstvo verujem za kapitena Bogdanovića se završila TRAGIČNO... 1
freethrow Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ma nije tragično, realno, to je samo jebeni basket. 6
quentin Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 10 minutes ago, freethrow said: Nejasna mi je fizička pripremljenost igrača, delovali su zaista od početka kao da nikakvu pripremu nisu imali, čak ni masera ili fizioterapeuta pred mečeve. Apsolutno. Ovo se protiv Turske najbolje vidjelo. Njima nosioci bez problema igraju oko 35 minuta na istom nivou, kod nas samo Jokić nešto preko 30.
Zvezdaš96 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 13 minutes ago, DameTime said: Koliko sam čekala ovo prvenstvo, nadala se, verovala... Jebem ti košarku. Srećom, najbolja drugarica iz detinjstva danas proslavlja venčanje i krštenje deteta, pa ću makar tome da se radujem i skrenem misli malo. Izdržii legendo! ❤️ Znam kako je...
Milos 3.14 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Za svetsko i OI ako se kvalifikujemo smena generacija. Iz ove ekipe samo Jović siguran, a Petrušev i Tristan ako se budu konceptualno uklapali sa klincima. Sa šireg spiska mi je žao što nisu išli Trifa i pogotovo Smajli mislim da je falilo energije i mislim da oni mogu da budu igrači za neke naredne godine.
MikiMilane Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kvalifikacije za SP 2027 počinju za oko 80 dana. Igraćemo protiv 🇨🇭i 🇧🇦 bez igrača iz NBA, Evrolige, i ko zna koga na mesto selektora.
Vlada Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Rekapitulacija nakon prespavane noci: ekipa lose fizicki pripremljena (mozda da se izadje u susret zvezdama), motivacija upitna, bad luck kada god smo isli kao favoriti (uzimamo zlato), lose vodjena utakmica sa cudnim rotacijama, slazem se za odbranu jokica na perimetru, mali Topic je trebao da ide umesto ustrojenog Vase jer je on buducnost, usao virus (bokte, kao da ne postoji lekarski tim, procedure...)
Sector Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Milutinov je u Manili bio Hulkatinov. U međuvremenu se raspao i na klupskom nivou, nije to više isti grač iz CSKA i sa početka u Olimpijakosu. 7
vladi Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ozbiljan je problem kondicija, fizicka spremnost, nama se svako prvenstvo povredi po 2/3 bitna igrača. Sledeće svetsko, ako se plasiramo, Bogdanovic ce imati 35 godina. Matori Kari je u pravu kada je pričao da nam treba jaka srpska liga, ja ne vidim kako cemo stvoriti opet novog Bogdanovica jer mi trenutno nemamo ni blizu zamenu u vidu elitnog šutera. Pa ne moze jedna Finska da ima igrače sa vecim procentima za tri od nas...
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 hours ago, goldberg bcd said: Ne znam, da na kosarkaskom forumu neko pise da ne zna ko su Valtonen i Muurinen? Pa prate li nasi ljudi ista osim nase reprezentacije, projekata u evroligi i ovih 7-8 najjacih reprezentacija na prvenstvima? Nisam stigao zbog obaveza da napisem uvodni post za grupu C (zao mi je zbog toga, izvinite moderatori), ali zasto i pisati uvodne postove ako ce ljudi samo povrsno pratiti i pisati na temama o grupama B, C i D o reprezentaciji Srbije i kako cemo da se posprdamo sa Grckom, Francuskom ili Spanijom? Sto se tice reprezentacije, to je jos malo pa gotova prica (kao i mnoge druge evropske reprezentacije koje su jednostavno prestare, bez kvalitetnih bekova, osudjene na potonuce u prosecnost - videti pod Spanija na ovom EP). Bogdanovic 33, Jovic 35, Micic 31, Avramovic 31, Guduric 30. To je bekovska linija reprezentacije Srbije, a novih bekova nema ni na vidiku. A nema jer se milioni evra razbacuju na plate 20 skupocenih stranaca u dva kluba, kako bi Srbi i dalje mislili da su nesto posebno u kosarci i divili se samima sebi do imbecilnosti. Elem, sto se tice Finske - zemlja koja u kosarci do pre 15 godina nije bila nista, bukvalno nista. Nesto tipa Madjarska, Slovacka ili Portugal. No, prvo su imali jednu solidnu generaciju. pa su onda zaredjali sa Valtonenom (1999), Jantunenom (2000), pre toga Markkanenom (1997), sve lideri njihove mlade reprezentacije na u-20 (ili u-18) turnirima. Plus su ostali verni sebi jer nisu samo kupili nekog americkog beka tipa Larkina. Nemaju naturalizovane igrace, onaj Grandison nije rodjen u Finskoj, ali njegova majka jeste - dakle, nesto tipa Stefan Peno kod nas. Ne moze samo Mega da radi na davanju sanse mladim igracima, a da se novac iz drzavne kase trosi na gluposti. Od 12 igraca na ovom EP, trojicu je u orbitu vinuo Vujosevic koji nije imao milione evra na raspolaganju (BB, Marinkovic, Milutinov), Gudurica, Dobrica i Jovica (uz Radnicki) je u vatru gurnula KKCZ sa mnogo manjim budzetom, Jovic, Petrusev, Micic i Jokic su prve profi minute odigrali u Megi. Ostaju jos Avramovic i Vukcevic koji takodje nisu produkt ovog sada sistema - daj 20 miliona evra godisnje jer narod zeli da gleda velicanstven derbi i da peckaju jedni druge ciji su stranci skuplji. I Pesic je, realno, kumovao svemu ovome. Cemu onakav nacionalisticki rant protiv ABA lige? Evroliga je organizacija koja unistava evropsku kosarku, od toga sve pocinje, ABA je tu nebitna. Ne mogu klubovi u Evropi da budu prepuni ko zna kakvih Amerikanaca i da se ocekuje ista vise od veteranske kosarke na EP. ✅ Još kada ne bi pisao samo u vampirsko vreme pa da može malo i da se prodiskutuje sa tobom. Bravo za upis. Ovo "A nema jer se milioni evra razbacuju na plate 20 skupocenih stranaca u dva kluba, kako bi Srbi i dalje mislili da su nesto posebno u kosarci i divili se samima sebi do imbecilnosti. " je posebno tačno.
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Урош19 said: Baš sam to hteo prokomentarisati juče. Ne znam zašto je naš stručni štab tražio od Jokića da čuva igrače na liniji za 3 umesto da prekopiramo igru Denvera u odbrani, gde on čuva reket i na skoku je. Nerealno je očekivati od onolike mrcine da igra odbranu na perimetru, posebno uz onakvu potrošnju u napadu. I njegova greška je to što nije tražio promenu odbrane, još dok su pripremali istu a naročito na samoj utakmici kad su videli da ovi ubacuju. Posebno kada je ušao u problem sa faulovima. Opet je pasivan u tom "menadžerskom" segmentu. Isto tako, krajem 3/4 ili početkom 4/4 su on i Vasa odigrali visoki pik i lako je prošlo, posle nije bi Vase bilo na parketu, sa Gudurom ne može a Stefan Jović je ćoškario što je samoubistvo. Inače, nema neke koristi od toga sad ali dva-tri puta je Milutinov lepo ispratio Markanena 1na1. 1
Polivalentni Stevica Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Igrače je pojeo pritisak,možemo mi pisati koji je pojedinac loše odigrao ili slično. Očigledno da im je uloga prvog favorita bila pretežak teret. Osim Dobrića i Alekse nismo imali pitbulove,koji će riljati po parketu,kao što smo imali prošle godine u Parizu. Gudurić je morao da uskoči u Bogdanove cipele koje su njemu preteške. Mi izgleda ne umemo da se nosimo sa ulogom favorita. Razočaran sam,imao sam kao i većina velika očekivanja,doživeli smo debakl,videćemo u narednih par dana šta nam sledi. Krivo mi je zbog tih momaka,koliko god da su podbacili,doneli su mnogo sreće ovom narodu. 2
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nama treba reset, podmladjivanje i onda nekoliko ciklusa ako se dobro radi da se postignu rezultati. Mi imamo i dan danas dobre igrače. Problem je kako se oni vode, kako se odgajaju i na šta se svode. A svode se na igrače uloge koji ćoškare kada je bitno. Jer nema ko da im da poverenje i priliku da drugačiji budu. Onda postanu alibi igrači, oni koji su "jebiga dali sve od sebe ali život ide dalje...". Ima ona rečenica iz filma, "Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen." To je to. Postoje igrači koji se trude i lako pomire sa porazom. Postoje i oni koji pobede. Dakle, reset, novi koncept sa trenerom tipa Alimpijević, koji neće biti sultan u reprezentaciji, može slobodno da ima i 3-4 pomoćnika. Koji će graditi kult, stil, odnos prema nacionalnom grbu. Kampanja da se pokupi neki mladi igrač u dijaspori ako ih ima. Naravno, ovo sve, pa plodovi možda za desetak godina. Do tada ljudi...šta da vam kažem, uživajte u kupljenoj Evropligi Zvezde i Partizana sa ukupno 3 domaća od kojih 1 ima važnu ulogu. A da... ništa od ovoga se neće desiti jer nam je savez leglo morona počevši od lika koji je 50+ godina u UDBI... pardon u košarci.
Bode Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 42 minutes ago, Sector said: Milutinov je u Manili bio Hulkatinov. U međuvremenu se raspao i na klupskom nivou, nije to više isti grač iz CSKA i sa početka u Olimpijakosu. Igrac koji je pretrpeo mozda i najmanje kritika. Covek je katastrofalan! Bolno spor. Osim nekih sekvenci u odbrani, nista. I dalje ga svrstavaju medju najbolje centre EL, meni je to smesna prica. Mi smo atletski losa i spora ekipa, sto nas kosta na obe strane terena, a kosarka koja se danas igra trazi upravo suprotno. Edited 3 hours ago by Bode 2
berti Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Potop košarkaša, odbojkašica, vetrpolista... Ništa nije slučajno. Da li se situacija u zemlji reflektovala na to, jebes li ga. Ali, da nečega ima, ima vrlo verovatno. 4
Miki28 Lakers in 5 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 11.09.2022 86-94 -14 2 pol 16/38 za 3 9 of skokova 25 vs 28 faulovi ( 11 nasih u 4/4, kada smo pravili faulve da stignemo ) 61 vs 67 suteva iz igre 06.09.2025 86-92 -10 2 pol 15/42 za 3 20 of skokova 22 vs 28 faulovi ( 7 nasih u 4/4, od toga 3 na Markanenu u zadnjih minut i bio je prije toga onaj faul Gudure na of skoku Finaca posle kog smo primili trojku Valtonena za -6 i kraj ) 61 vs 74 suteva iz igre 1
Recommended Posts